Προς το περιεχόμενο

to mac or not to mac?

jtsc21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
και ομως φιλε εχω δουλεψει λιγο πανω σε αυτα τα μηχανηματα

πόσο λίγο δλδ??? τεσπα αν δεν σου αρέσουν μείνε με τα παράθυρα μόνο μην λες είναι waste of money....

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ετσι, συμφωνω... Παρολο που ειμαι 100% οτι εισαι maclover κατα βαθος και οτι καποια στιγμη θα μιλαμε ολοι εδω για αυτα!

Δημοσ.
Ετσι, συμφωνω... Παρολο που ειμαι 100% οτι εισαι maclover κατα βαθος και οτι καποια στιγμη θα μιλαμε ολοι εδω για αυτα!

10 points to iced .... :-D

Δημοσ.

Απλά ίσως να πρέπει να τους δώσεις λίγο παραπάνω προσοχή φίλε ανόργανε. Δεν είναι τυχαίο ότι από τότε που κάποιοι γνωστοί μου κάναν το switch δεν με ξαναπήρανε τηλέφωνο να με ρωτήσουν πώς να κάνουν κάτι. Το μόνο τηλέφωνο που μου έγινε σχετικά με υπολογιστές ήταν του αγοριού μιας φίλης που πήρε να με ρωτήσει από πού να πάρει κι αυτός μακ...

Δημοσ.

Επισης διακρινω μαι ταση να την λες στον αλλον και οχι να συζητας... Κατι μου λεει οτι θες λιγη ξεκουραση

αυτό εννοώ και εγώ.. παρα να ασχολείσαι με τα avatar κτλ, αράδιασε 1-2 επιχειρήματα αλλιώς μπορείς απλά να ξεκουραστείς κάνοντας κάνα virus scan η ένα χαλαρωτικό defrag

Η συμβουλή μου είναι: Think different

Δημοσ.

Βασικά είναι λίγο ανόφελο να συζητάμε για το ποίο είναι καλύτερο λειτουργικό καθώς ο καθένας με τις ανάγκες του διαλέγει και παίρνει. Όσοι ασχολούνται με graphics, video editing κτλπ καλύτερα να πάρουν mac(αν και οι τιμές τους είναι λίγο υπερβολικές). Κάποιος που θέλει να παίζει games και να χρησιμοποιεί ειδικευμένες εφαρμογές καλό θα ήταν να πάρει windows. Ενώ ένας που ασχολείται επαγγελματικά συνήθως προτιμά κάποια έκδοση του Linux. Δεν γίνεται ένα λειτουργικό να υπερτερεί σε όλα, κάπου χάνει και κάπου κερδίζει.

Δημοσ.
ελεος ρε macboys. α ναι ξεχασα η apple ειναι μια απολυτως φιλικη εταιρια που τους πελατες τους εχει φιλους δλδ σαν μια οικογενεια ενα πραμα, που δεν εχει σκοπο το μονοπωλειο κ δεν κανει πλυση εγκεφαλου να παρεις το πανακριβο λαπτοπ για να το πηγαινεις starbucks και να σερφαρεις wow .

κακομοιρος μαλλον εισαι εσυ αμα εισαι κατοχος μακ

χαχαχα τα σπασες.Παντως αν δεν θες το pc για παιχνιαδια ειναι πολλη σταθερα.

Δημοσ.

wow.. έκανα ένα ποστ.. επέστρεψα μετά από μερικές ώρες και έχουν περάσει 4 σελίδες για μία κουβέντα που γίνεται και για το λίνουξ.

Αυτές οι κουβέντες δεν βγάζουν πουθενά...

Είμαι βασικά windows user... και ναι.. με έχουν βολέψει...

Κάθε φορά που βλέπω μπλέ οθόνη επειδή ξύπνησε στραβά το pc μου ότι βρίζω την microsoft.. Αλλά βάζω το παιχνιδάκι που δεν παίζει σε άλλα λειτουργικά και το ξεχνάω...

Ξέρω ότι όταν ανοίξω το ubuntu που έχω για εργασίες για τη σχολή και δω 20-30% κάτω τη χρήση της ram και τα εφέ του compiz θα πω.. ΑΑ.... Ωραίο....

Και βλέπω και τα mac...

Που σε γενικές γραμμές συνδιάζουν διάφορα πράγματα.

Είναι αντικειμενικά σταθερότερα και αρκετά εύχρηστα για να σου κάνουν τη ζωή εύκολη και ευχάρηστη...

Τέσπα... Ευχαριστώ τον φίλο για τις απαντήσεις που μου έδωσε...

Ελπίζω σύντομα να έχω και εγώ avatar με το μηλαράκι και να μπω στην παρέα σας (υπόψη ότι θα σας έχω πολλές ερωτήσεις σίγουρα... :D )...

Δημοσ.

Για να ειμαι ειλικρινης ο πρωτος μου υπολογιστης ηταν μακ αλλα αυτο ηταν οταν ημουν 5 χρονων ,εποχη 93-94 και οταν ημουν στην Αμερικη . λ ο λ , ναι ημουν κ εγω μελος σε αυτη την famlia και για αυτο το λογο μπαινω στο section αυτο :-)

Παντως γνωστοι μου που ειναι κατοχοι μακ τα αγορασαν επειδη θεωρησαν οτι ειναι αισθητικα ανωτερα κ το γεγονος οτι το λειτουργικο περιβαλλον φενεται πιο ομορφο τους κανουν να νομιζουν οτι ειναι κ καλυτερα στις επιδοσεις. Επισης εχω ακουσει ατομο να λεει' ε πηρα macbook στα 1200 ευρω επειδη στα ιδια λεφτα θα εβρισκα ενα μετριο pc λαπτοπ ' , δλδ οτι τα macbook ειναι πολυ ανωτερα !

Εγω παντως δεν πιστευω οτι αξιζει να χαλασεις παραπανω λεφτα αλλα κ χρονο για να τα μαθεις (p.x μεχρι να συνηθησεις να κανεις c/p) , τουλαχιστον μεχρι τωρα...

Δημοσ.

Όντω οι τιμές είναι υπερβολικά υψηλές για οτιδήποτε και αν πάρεις σε Apple, π.χ αυτές οι μνήμες RAM

http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/wa/RSLID?nclm=7504C42F'>http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/wa/RSLID?nclm=7504C42F

ή π.χ αυτά τα ακουστικά

http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/wa/RSLID?nclm=7504C42F

Δημοσ.

1- 2 παρατηρησεις:

βλεπω οτι πολλοι με mac λενε, "μεινε με τα windows και τις μπλε οθονες τους".

Aν αυτοι ειχαν συνεχεια τετοιες εμπειριες (το πιθανοτερο λογω σκαρτου hardware ή απο δικια τους παρεμβαση, πχ βαλε και αυτο το free pack με emoticons, βαλε και το ταδε crack και να γεμιζεις με ιους κλπ κλπ),

τοτε τα mac αξιζαν για αυτους και με το παραπανω!

Μολις σημερα πηγα και επιδιορθωνα τα windows σε ενα pc για 2 ωρες λογω κακιστης χρησης απο τον χρηστη.(παταγε μεχρι και εκει που λενε στις διαφημησεις "Εισαι ο 1.000.000 επισκεπτης, πατα εδω να δεις τι κερδιζεις" και κατεβαζε προγραμματα τυπου dialpass )

Για αυτους που δεν εχουν ιδιαιτερη επαφη με υπολογιστες ,αξιζει οσο τιποτε αλλο ενας mac.

(αλλωστε στην Αμερικη τα mac πουλανε παρα πολυ σε αυτην την κατηγορια)

Ομως επειδη αυτοι ειχαν εμπειριες με μπλε οθονες κλπ(που δια μαγειας σταματανε οταν βαζουν μεσω bootcamp τα windows στο mac τους! ;) ) , δεν σημαινει οτι εχουμε ολοι μας.

Καποιοι που αγοραζουν ποιοτικο hardware και ποιοτικους φορητους, ενω ξερουν και 1-2 πραγματα για την ασφαλεια των υπολογιστων(firewall του router αρκει, antivirus οχι απαραιτητο ενεργο ,παρα μονο να ελεγχει αυτα που κατεβαζεις και τα usb sticks που σου δινουν και να μην πατας σε καθε διαφημιση που σου προτρεπει να κατεβασεις το ταδε προγραμμα κλπ, ουτε να βαζεις cracked προγραμματα που συχνα τα serial generators ειναι full στους ιους ) δε βλεπουν μπλε οθονη..

Προσωπικα εχω να δω μπλε οθονη απο τα win98.... Ιο απο το 95..

Ετσι λοιπον windows και μπλε οθονες δεν ειναι ενα και το αυτο οπως θελουν να περασουν μερικοι μακαδες...

Αν ηταν ετσι, τοσες εταιριες δε θα δουλευαν windows, δε θα υπηρχαν τοσοι ευχαριστημενοι(με την εννοια οτι δεν εχουν προβληματα) macαδες που μεσω bootcamp κανουν δουλειες που δεν μπορουν απο το mac os x ή παιζουν χωρις προβλημα απο τα windows παιχνιδια κλπ(αν και υπαρχουν και μερικες περιπτωσεις κυριως με τα πρωτης γενιας mbp που κανουν restart λογω υπερθερμανσης,δεν φταινε ομως τα windows αλλα τα ιδια τα φορητα) , τοσες επαγγελματικες εφαρμογες δε θα εβγαιναν σε windows κλπ κλπ. (καταλαβαινεται το point μου)

Πολλοι επισης προτιμανε τα pc , οχι μονο επειδη ειναι φθηνοτερα, αλλα και επειδη το λειτουργικο ειναι "πληρεστερο", με την εννοια οτι εχει τεραστια υποστηριξη απο software. Μονο στα windows θα βρεις πληθος games (σε mac os x ουτε το 10% δεν κυκλοφορει), εξειδικευμενο software για μερικα πραγματα θα βρεις μονο στα windows και αυτο ειναι αποτελεσμα του πολυ μεγαλυτερου ποσοστου διείσδυσης.

Ή αλλοι προτιμανε τα pc γιατι τα στηνουν στα μετρα τους και βαζουν οτι χρειαζονται(πχ καποιος σε εναν σταθερο μπορει να μην θελει wifi ή μπορει να θέλει raid κλπ) ή γιατι εχουν καλυτερες επιδοσεις...

Τελος, ειναι γεγονος οτι πολλα προιοντα mac ειναι αρκετα ακριβοτερα απο τον ανταγωνισμο.

Για παραδειγμα οι φορητοι:

το macbook παιζει στα ιδια λεφτα με αλλα πιο ποιοτικα λαπτοπ,που ειναι καλυτερα εξοπλισμενα-πιο γρηγορα, με μεγαλυτερη εγγυηση..

Το mbp ,ιδιαιτερα το ακριβο 15" των 2330 ευρω και το mbp 17" των 2640 ευρω , ειναι ακριβοτερα απο 500-1000+ ευρω σε σχεση με εξισου ποιοτικα λαπτοπ(οχι κανα acer κλπ αλλα για μιλαμε για πολυ ποιοτικα λαπτοπ ,πχ dell, hp compaq ακριβη σειρα) , που εχουν με μεγαλυτερη εγγυηση και ειναι καλυτερα εξοπλισμενα !!

Βεβαια τα mbp ειναι τα ελαφρυτερα στην κατηγορια τους...(ακριβως το αντιθετο ισχυει με τα απλα macbook που ειναι τα πιο βαρια στην κατηγορια τους)

Δημοσ.
Σχετικά με τις υψηλές τιμές τον apple δες εδώ, δύο σχεδόν πανομοιότυπα laptops και σύγκρινε:

SONY VAIO VGN-AR71S

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905657

APPLE MACBOOK PRO 17'' 2.5GHZ

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.904037

;)

είπε κάποιος ότι δεν είναι πιο ακριβά??? αν ήταν θέμα μόνο τιμής και όχι ποιότητας γιατί δεν χρησιμοποιούν όλοi linux?? και όσο αφορά τα προγράματα μέχρι τώρα βρήκα ότι γύρευα.... μπορεί να μην υπάρχουν τόσα πολλά για την ίδια εργασία αλλά τουλάχιστον υπάρχει ένα που κάνει τέλεια την δουλειά του.... και για gaming είναι σαφές ότι τα μακ δεν δημιουργήθηκαν για gamers!!!! όποιος θέλει gaming παίρνει παράθυρα και ανανεώνει κάθε χρόνο την κάρτα γραφικών του για να μπορεί να παίζει αυτά που θέλει....

Δημοσ.

Τότε ποιος ο λόγος κάποιος να πάρει mac τα οποία όπως λες είναι πιο ακριβά, προσφέρουν μικρότερη εγγυήση από pc, δεν υπάρχει τόση μεγάλη γκάμα προγραμμάτων, δν υπάρχουν τόσα πολλά παιχνίδια, δεν υπάρχουν τόσα πολλά hardware ανταλακτικά, δεν υπάρχει ελληνική apple, εκτός από τα εκλυστικά γραφικά που διαθέτει δεν βρίσκω κάποιον άλλο λόγο για τον οποίο κάποιος θα πρέπει να πάρει mac. Όσο για το θέμα ποιότητας τα mac λειτουργούν με τις ίδιες κατασκευάστριες εταιρίες Hardware που λειτουργούν και τα pc (intel επεξεργαστής, nvidia chipset στην κάρτα γραφικών, ίδιες μάρκες σκληρών δίσκων και πάει λέγοντας). Όσο για την ασφάλεια όντος υπάρχουν περισσότερες απειλές στα windows αλλά αυτό είναι διότι χρησιμοποιείται από περισσότερους χρήστες, με λίγη προσοχή ακόμα και ένας νέος χρήστης δεν θα έχει πρόβλημα.

Και σε ραωτάω, γιατί κάποιος να πληρώσει 800 ευρώ παραπάνω για να πάρει δύο σχεδόν ίδια πράγματα. Αντί να το βλέπετε από την σκοπιά οτι αφού μπορώ να κάνω καλά την δουλειά μου σε pc γιατί να χαλάσω παραπάνω λεφτά για ένα σύστημα που κάνει ακριβώς το ίδιο. Εγώ προσωπικά ο μόνος λόγος για τον οποίο θα χρησιμοποιούσα mac θα ήταν αν σχολούμουν με δημιουργία πολυμέσων ή επεξεργασίας βίντεο και ήχου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...