Προς το περιεχόμενο

Κανένα νέο για 100Hz TFT monitor;;

Hlapatsas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το αυτόν.

Έχει ακουστεί το οτιδήποτε για το αν θα βγουν TFT οθόνες με κατακόρυφη συχνότητα ανανέωσης 100Hz;

Τηλεοράσεις Tft έχουν βγει εδώ και 2 χρόνια!

Ασχολούμαι με το gaming αρκετά και ακόμα είμαι με Crt:cry: οθόνη ακόμη για αυτόν τον λόγο.

Πιάνει χώρο γμτ..

Δημοσ.

lol.... Μια tft στα 60Hz σου δίνει το ίδιο "σταθερή" εικόνα με μια crt @ 120Hz. Δεν έχουν καμία σχέση τα Hz της μιας τεχνολογίας με τα Hz της άλλης.

Συμπέρασμα : Άδικα και άσκοπα έχεις τον όγκο στο γραφείο σου....

Δημοσ.
Πρέπει όμως να παραδεχθούμε ότι για photoshop,κτλ CRT > all :-(

24άρα TFT για photoshop (με όλες τις εργαλειοθήκες ανοικτές) > all, γιατί απλά CRT δε θα βρεις :P

Δημοσ.
Αρχικό μήνυμα απο gdp77

lol.... Μια tft στα 60Hz σου δίνει το ίδιο "σταθερή" εικόνα με μια crt @ 120Hz. Δεν έχουν καμία σχέση τα Hz της μιας τεχνολογίας με τα Hz της άλλης.

Νομίζω ανέφερα ότι ασχολούμαι με το gaming...

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η σταθερή εικόνα.

Δημοσ.

Τα 60Hz στο μόνο που θα σε περιορίσουν είναι το framerate... σε 60fps maximum (έαν έχεις ενεργοποιημένο το vsync). Αλλιώς μπορεί να έχεις το γνωστό screen tearing σε κάποια καρέ.

Νομίζω τα 60 frames per second είναι υπεραρκετά για τα games, αλλά μπορεί να κάνω λάθος.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους gamers στις LCD οθόνες είναι:

1)χρόνος απόκρισης (τα γνωστά ms)

2)input lag

Και τα δύο είναι άσχετα με το πόσα Hz δουλεύει το monitor στην τεχνολογία LCD. Στις CRT ήταν διαφορετικά...

Δημοσ.

Όπως αναφέρθηκε για το flickering ενδιαφέρομαι πιο πολύ.

Το "ξεθώριασμα" της προηγούμενης εικόνας δηλαδή που γίνεται ενοχλητικό ενώ στις τηλεοράσεις των 100Hz παρατηρείται κατά πολύ μειωμένο εως μη αισθητό πλέον.

Από ότι φαίνεται δεν θα έχουμε σύντομα νέα για 100Hz monitors..

Δημοσ.
Το "ξεθώριασμα" της προηγούμενης εικόνας δηλαδή που γίνεται ενοχλητικό...

Αν δεν κάνω λάθος, αυτό λέγεται "ghosting effect" και βελτιώνεται όσο πιο χαμηλό είναι το response time...

Δημοσ.

Flicker is visible fading between image frames displayed.

Το ghosting effect όντως έχει να κάνει με το responce time.Το flickering έχει να κάνει με τον ρυθμό ανανέωσης αν έχω καταλάβει σωστα.

Αυτή η αίσθηση της προηγούμενης εικόνας που μένει στο μάτι έχει να κάνει και με τα δύο.

Δημοσ.

Αυτό στο έγραψα γιατί αυτό σημαίνει το flicker.Και οι tft παρουσιαζουν flicker και λύνεται με το υψηλότερο refress rate.

Τεσπά, πήγαινε δες μια Tft τηλεοραση στα 100Hz για να καταλαβεις.

Δημοσ.
Νομίζω ανέφερα ότι ασχολούμαι με το gaming...

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η σταθερή εικόνα.

το flicker οπως το αντιλαμβανομαι εγω δεν εχει να κανει μονο με κινουμενη εικονα αλλα και με τη σταθερη ή μαλλον με την απεικονηση γενικοτερα καθως αν μια crt λειτουργει στα 60Hz ειναι απλα παρα πολυ κουραστικο στο λευκο φοντο ιδιαιτερα,γιατι σου φλασαρει ολη η εικονα, δεν ξερω αν καποιος το εχει παρατηρησει καθως ανθρωποι που τους το εδειχνα δεν μπορουσαν να το καταλαβουν ενω στην πραγματικοτητα ειναι η μερα με τη νυχτα.

Αρα αυτο που σε κανει να προτιμας τις CRT νομιζω ειναι ο χρονος αποκρισης τους και οχι το αν εχουν flicker ή οχι

Επιδεχομαι καθε κριτικη για την αποψη μου;)

Δημοσ.
Αυτό στο έγραψα γιατί αυτό σημαίνει το flicker.Και οι tft παρουσιαζουν flicker και λύνεται με το υψηλότερο refress rate.

Τεσπά, πήγαινε δες μια Tft τηλεοραση στα 100Hz για να καταλαβεις.

Φίλε hlapatsas, έχω την εντύπωση οτι προσπαθείς να γνωρίζεις περισσότερα απ'οσα γνωρίζεις πραγματικά. Και δεν πειράζει καθόλου γιατί το ίδιο κάνουν και άλλοι, το ίδιο κάνω κι εγώ. Θα σου πω εγώ τι γνωρίζω...

Τα λεγόμενα 100Hz είχαν τρομερό νόημα σε τηλεοράσεις CRT. Εκεί όντως ήταν πρωτίστως θέμα flickering και άνεσης στην παρακολούθηση.

Τώρα πλέον, με τις LCD τηλεοράσεις έχει πολύ διαφορετική σημασία. Συνήθως σημαίνει οτι ο επεξεργαστής σήματος της τηλεόρασης κάνει κάποια επεξεργασιά με τα frames (interpolation και δε ξέρω κι εγώ τι άλλο), δηλαδή συμπληρώνει έξτρα frames ανάμεσα στα υπάρχοντα και γενικώς μεταβάλλει το αρχικό βίντεο... το αποτέλεσμα συνήθως είναι μια πολύ φυσική κίνηση στην οθόνη, "σα νερό". Αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό σαν εφφέ... είναι όμως και για πολλούς (+εμένα) ιδιαίτερα ενοχλητικό διότι αλλάζει εντελώς το feel της ταινίας που βλέπεις. Αυτό συνήθως απενεργοποιείται απο το μενού της τηλεόρασης. Τα 100Hz λοιπόν που βλέπεις εσύ στις TFT τηλεοράσεις, είναι ένα marketing κόλπο εντυπωσιασμού με κατάλοιπα άλλων εποχών. Είναι επίσης κάτι που πιθανότατα να είναι εντελώς ακατάλληλο για χρήση σε περιβάλλον ενός PC, και γενικώς οτιδήποτε άλλο εκτός απο βίντεο/ταινίες. (για μένα είναι εντελώς ακατάλληλο για τα πάντα εκτός απο τις βιτρίνες των καταστημάτων και ίσως... ίσως... αθλητικά προγράμματα και ντοκυμαντέρ)

Απο εκεί και πέρα, το flickering στις LCD *δεν* υφίσταται απο τα Hz που διαβάζεις εσύ. Ο φωτισμός που έχουν οι LCD είναι ανεξάρτητος απο τους υγρούς κρυστάλλους και τις ιδιότητες τους, και τα χαρακτηριστικά του φωτισμού αυτού δεν αναφέρονται συνήθως στις προδιαγραφές. Πάντως οι LCD εν γένη έχουν σταθερή εικόνα, δεν έχουν flicker... εκτός αν ο φωτισμός απο πίσω έχει κάποια αστάθεια/πρόβλημα.

Μην πιστέψεις όμως τίποτα απο τα παραπάνω... αλλά τουλάχιστον ψάξε το λίγο περισσότερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...