plato Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Ειμαι ενα βημα πριν το format.Την εχει ακουσει γενικα ο υπολογιστης.Χρειαζεται να γραψω μερικα dvd για να παω σε format ομως.Το προβλημα ειναι το εξης:Το plextor που εχω οταν κανω εγγραφη σε cd ή dvd κανει πολυ ωρα, 20 λεπτα για ενα γεματο dvd για παραδειγμα! Ενω κανονικα οταν γραφει το λαμπακι πρεπει να αναβοσβηνει σφαιρα, τωρα αναβοσβηνει μερικες φορες γρηγορα, στη συνεχεια αναβει παρατεταμενο πρασινο για 1-2 δευτερα και παλι αναβοσβηνει γρηγορα κιτρινο.Σαν να εκκινει μια διαδικασια,σταματαει και παλι το ιδιο δηλαδη.Οταν γραφω μουσικο cd μου λεει οτι απεφυγε buffer underrun μερικες δεκαδες φορες. Ειμαι σιγουρος οτι με το format θα το ισιωσει γιατι το εχει ξαναπαθει.Υπαρχει καμια λυση να το συνεφερω προσωρινα ομως ωστε να μην παρει καμια βδομαδα να αντιγραψω τα dvd? Σκεφτεται κανεις κατι? Δεν νομιζω οτι παιζει ρολο αλλα εχω τα ΧP Sp2 και το plaxtor ειναι το PX-712A.
kostas Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Καλημερα,σταματα ολα τα προγραμματα που τρεχουν,οταν θα κανεις την εγγραφη,[antivirus κλπ] να χρησιμοποιεις μονο ενα προγραμμα για αντιγραφει,ταχεις ολα αυτα ?απαντησε...
stefanos_79 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Τσεκαρε και το drive αν εχει μπει σε PIO mode
blackstar Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 90% αυτό είναι θέμα PIO-MODE, αλλιώς δες τα ide καλώδια.
EddieObscurant Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Νομίζω ότι δεν είναι pio mode από τη στιγμή που το dvd-rw αναβει πράσινο λαμπάκι (περιμένοντας ουσιαστικά το δίσκο να του δώσει τα δεδομένα). Λογικά ή ο δίσκος σου πεθαίνει, ή είναι αρκέτα παλιός και ειδικά αν έχεις να το κάνεις defrag πολύ καιρό και έχεις και άλλα προγράμματα που τον χρησιμοποιούν εκείνη την ώρα δεν προλαβαίνει να τροφοδοτήσει με δεδομένα το dvd-rw που υποθέτω ότι είναι σχετικά πιο καινούριο απο τον δίσκο. Υπάρχει περίπτωση να φταίει και η καλωδιοταίνια οπότε αλλαξέ την να δεις αν λύθηκε το πρόβλημα.
blackstar Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Αν και ποτε δεν ειχα dvd-rw της Plextor, αυτο το φαινόμενο ειναι συνήθως Pio-mode, και ο ποιο απλώς τρόπος για τα το δεις ειναι να βάλεις ενα γραμμένο dvd μεσα στο drive και να κάνεις ενα brust rate test στο nero cd/dvd speed.
plato Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δεν ξερω τι σημαινει Pio-mode.Nero χρησιμοποιω και θα προσπαθησω να κλεισω antivirus κτλ που τρεχουν.Ο δισκος θελει ανασυγκροτηση αλλα δεν εχω αρκετο ελευθερο χωρο για να κανω.Ο δισκος οντως ειναι πιο παλιο απο το dvd μου αλλα ειναι σε καλη κατασταση απο οτι μου λεει ενα προγραματακι που εχω (ανασυγκροτηση θελει βεβαια οπως ειπα).Θα κανω κι ενα speed test και θα σας πω τι λεει.Παντα οταν γραφω ενα dvd τρεχει ο azureus και ο kaspersky τουλαχιστον.Οποτε θα τα σβησω ολα να δω.Thanx για τις εως τωρα συμβουλες.Αν θελει καποιος ας εξηγησει τι ειναι το Pio-mode
EddieObscurant Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Αφου δεν έχεις αρκετό ελεύθερο χώρο για ανασυγκρότηση, ειδικά αν είναι λιγοτερος απο αυτόν ενος dvd δλδ 5 giga αυτό είναι το προβλημά σου, καθώς ο δίσκος γράφει και σβήνει και δεν προλαβαινει να δώσει και δεδομένα στο dvd-rw. Προσπάθησε να χεις τουλάχιστον 10 γιγα ελεύθερα (κάνε και μια ανασυγκρότηση αν μπορείς) και το πρόβλημα σου (λογικά)θα λυθεί, εκτός και αν είναι θέμα pio mode που λένε τα παιδιά αν και δεν το πιστεύω.
plato Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Λοιπον εσβησα ολα τα προγραμματα, τιποτα! Εσβησα πολλα γιγα και εκανα ανασυγκροτηση, τιποτα!Εγραψα 1,7 γιγα σε 11 λεπτα(!) και μου ερχεται να το σπασω.Ας μου πει καποιος τι ειναι Pio-mode.Καποια αλλη ιδεα?
blackstar Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Αν εχεις το nero cd-dvd speed βαλε ενα άδειο dvd πάτα F6 και πες μας τι θα σου γράψει για αποτέλεσμα. Το pio mode einai 13 mb/sec και δεν στέλνει τα δεδομένα στην μνήμη (όπως το UDMA) αλλά στην cpu.
plato Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Χρονος 22:59 Ταχυτητα 3Χ CLV (2,52X μεσος) Δεν βλεπω να λεει κατι αλλο.
plato Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Το δευτερευων ειναι σε Pio. Το αλλαζω να δω τι θα γινει.Αυτο μονο του εγινε ξαφνικα Pio? Ευχαριστω για τις συμβουλες και sorry ου αργησα αλλα η forthnet εκανε παλι το θαυμα της, μια ολοκληρη μερα χωρις adsl (συνεχεια αποσυνδεσεις, σημερα εφιαξε).
andreas44m Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 υπαρχει περιπτωση να χει κατεστραμενα sectors ο σκληρος σου δισκος.Eιτε μεσα απο το cd των windows(repair) γραψε chkdsk /f /p χ: οπου χ το γραμμα του σκληρου δισκου-παρτισιον που θελουμε να τσεκαρουμε για dad sectors,ειτε μεσα απο dos(start-->run-->cmd).αν βρισκει dad sectors τα επιδιορθωνει κιολασ.μια πιο επαγγελματικη λυση και πιο γρηγορη ειναι το HDD Regenerator.όλα αυτα ειναι σε περιπτωση που φταει ο σκληροσ δισκος και εχει κατεστραμμενουσ τομεισ-dad sectors. αν αυτο στο κανει οταν γραφεισ απο ενα συγκεκριμενο παρτιτιον δοκιμασε να γραψεις ενα dvd απο αλλο παρτισιον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.