Προς το περιεχόμενο

Lost: Season 5 - Θεωρίες και Απόψεις (ΠΡΟΣΟΧΗ, spoilers έως και 4ης περιόδου)

soturin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι ρε Xorxhs, αν δεις πως ξεκίνησε το τόσο έγινε τόοοοσο. Από μεριά μου γίνομαι εύκολα κακός, κακώς, και εσύ όμως αντιδράς και απαντάς υπερβολικά. cool

• Απαντ. 407
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αμα παρατιρισεται στο lostpedia των jin των εχει ως unknown οποτε δεν ειναι σιγουρο οτι πεθανε και επισης θα ξανα αναφερω αυτο που ειχα πει παλια οτι ο daniel ειναι unknown και οχι on island

Δημοσ.

ε ναι αν δεν είναι κάτι 100% ξεκάθαρο δεν θα το δημοσιεύσουν ως στοιχείο, αλλά εμείς μπορούμε να συζητάμε για το πιθανότερο βάσει λογικής (για την κουβέντα που κάναμε λέω)

pleease πρόσεχε λίγο ορθογραφία danny7

Δημοσ.

Λοιπον, συμπαθατε με, τετοια ωρα τελειωσα Λοστ μετα απο 3 μερες γερης δοσης με ολη την 4η μονοκοπανια οποτε σορρυ που δεν διαβαζω 17 σελιδες(θεουλη μου) αλλα εχω καποιες ερωτησεις.

Μολις βρω κουραγιο θα διαβασω οτι εχει γραφτει και αν καποια ερωτηση μου εχει απαντηθει ηδη θα την σβησω

Αφου πω πρωτα οτι η 4η ηταν σουπερ σκηνοθετικα αλλα μου αφησε μια γλυκοπικρη γευση σεναριακα αφου εγινε πολυ 24(πχ πολυ δραση με κομμαντο να πυροβολουν, το σπαει στην μεση στην ουσια αφου δειχνει πως φυγανε και στην ουσια κλεινει τον κυκλο που ηταν ολοι αγνοουμενοι και ανοιγει ενα καινουριο κτλ) προχωραω με τις ερωτησεις οι οποιες ειναι χρονολογικα οπως εβλεπα τα επισοδεια απο το 1 στο 14

-Τα προσωπα των νεκρων(πολυ Donnie Darko-Manipulated Dead η ολη φαση) που βλεπουν ολοι σαν παραισθησεις ειναι δημιουργημα του νησιου?Γιατι ειδα οτι το βλεπουν και 3α προσωπα, πχ ο τρελος στο 1ο επισοδειο

-Ποιος ειναι ο RC που λεει στο βραχιολι της Ναομι?Η ξανθια που σκοτωνει ο Σαγιντ εχει ενα ιδιο.

-Ο Αβελιν που σκοτωσε ο Σαγιντ ειναι καποιος συγκεκριμενος ή αλλος ενας που τον εβαλε ο Μπεν να σκοτωσει?(αλλη αναφορα σε ταινια βλ.Μεμέντο)

-Μπορει να ειναι απλα μαλακια αλλά γιατι οταν παει να μιλησει ο Faraday με το πλοιο γιατι (στο 3ο επισοδειο) ο Λυπιδης λεει "Μην τον αφησεις να μιλησει με τον Μινκοφσκι"?

-Η ρουκετα απο το πλοιο στο νησι καθυστερησε-σημαδι οτι το νησι παει πιο αργα-αλλα μετα, τοσο με το ελικοπτερο όσο και με το πτωμα το νησι δειχνει να πηγαινει πιο γρηγορα απο τον εξω κοσμο. Σωστο αυτο?

-Γιατι ο Τζακ λεει για 8 επιζωντες και μετα πεθαναν 2?Ποιοι ηταν αυτοι και ποιος ο λογος να μην ειναι απλα αυτοι οι 6?

-Ο Φαραντει κανει ενα τεστ μνημης και τα παει χαλια.Γιατι?Ειναι κατι που αφορα τον ιδιο ή γενικα οσους ειναι στο νησι?

-Γιατι ο Μινκοφσκι "πηγαινε" στο παρελθον ενώ ο Ντεσμοντ "ερχοταν" απο το παρελθον(ειχε δλδ την προσωπικοτητα του 1996)

-Πως ξερει ο Γουιντμορ τον Μπεν?Πως γνωριζονται?(υποθεση, ο Γουιντμορ ξεκινησε αρχικα μετα που πηρε το ημερολογιο του Μαυρου Βραχου το νταραβερι με το νησι και την Νταρμα τι διαολο και μετα εμαθε πως καποιος Μπεν τα εκανε μπουρδελο εκει κατω)

-Γιατι η Ναομι πηγε πρωτη στο νησι?

-Εκει που τους απειλουν τα κομμαντα γιατι ο Μπεν δεν καλεσε με την μια το τερας?

-Γιατι δεν μπορει ο Μπεν να σκοτωσει τον Γουιντμορ?Μηπως οποιος εχει βρεθει στο νησι δεν μπορει να πεθανει?

-Σε τι αναφερεται ο Μπεν οταν λεει "Ο Γουιντμορ αλλαξε τους κανονες?"

-Τι σημαινε για τον Ριτσαρντ οτι διαλεξε το μαχαιρι ο μικρος Λοκ?

-Πως εξηγησε η Κεητ την προχωρημενη εγκυμοσυνη της?Της εγινε και μαλιστα ερωτηση(αυτο το λεω απο την 1η παρτιδα επισοδειων οτι αν ο 6ος Oceanic Six ηταν ο Ααρων οπως και εγινε θελει πολυ δουλεια το πως τον εχει νομιμα και χωρις ερωτησεις η Κεητ)

-Αν ο Μαιλς εννουσε ότι η Σαρλοτ γεννηθηκε στο νησι(κατι τετοιο λεει στον Φαραντευ) πως γινεται?Δεν πεθαινουν οι εγκυες στο νησι?

-Το Jeremy Bentham του Λοκ σας βγαζει καποιον αναγραμματισμο?

-Αν θεωρησουμε οτι οσοι ειναι στο νησι δεν τους αφηνει το νησι να πεθανουν εκτος νησιου, μηπως ο Μαικλ και ο Τζιν ζουν?

-Τι απεγινε η βαρκα με τον Φαραντευ?Ταξιδεψε και αυτη με το νησι?

Δημοσ.

WoooW πολλες αποριες mate!!!

Παμε μια μια...:P

Λ

-Τα προσωπα των νεκρων(πολυ Donnie Darko-Manipulated Dead η ολη φαση) που βλεπουν ολοι σαν παραισθησεις ειναι δημιουργημα του νησιου?Γιατι ειδα οτι το βλεπουν και 3α προσωπα, πχ ο τρελος στο 1ο επισοδειο

Απο οτι εχουμε δει,μαλλον δημιουργηματα του νησιου/καπνου πρεπει να ειναι.

-Ποιος ειναι ο RC που λεει στο βραχιολι της Ναομι?Η ξανθια που σκοτωνει ο Σαγιντ εχει ενα ιδιο.

Μπορει και να μη σημαινει τιποτα αλλα το πιο λογικο ειναι οτι προκειται για σημα κατατεθεν μεταξυ οσων δουλευουν για τον ιδιο ανθρωπο(βλ.Γουιντμορ)

-Μπορει να ειναι απλα μαλακια αλλά γιατι οταν παει να μιλησει ο Faraday με το πλοιο γιατι (στο 3ο επισοδειο) ο Λυπιδης λεει "Μην τον αφησεις να μιλησει με τον Μινκοφσκι"?

Δεν το θυμαμαι αυτο το σκηνικο,αλλα προφανως διοτι ο Μινκοφσκι ηδη αρχισε να εχει τις παρενεργειες που ειδαμε.Κατι που συμφωνα και με hint των παραγωγων ΙΣΩΣ να ειναι τελικα αυτο που επαθε η ομαδα της Ρουσσω...πολλα χρονια πριν.

-Η ρουκετα απο το πλοιο στο νησι καθυστερησε-σημαδι οτι το νησι παει πιο αργα-αλλα μετα, τοσο με το ελικοπτερο όσο και με το πτωμα το νησι δειχνει να πηγαινει πιο γρηγορα απο τον εξω κοσμο. Σωστο αυτο?

Το θεμα με την διαφορα χρονου...αστο καλυτερα :-D

Γνωμη μου,οτι το νησι ΔΕΝ εχει διαφορα με τον εξω κοσμο,δηλαδη ξερω γω στο νησι δεν ειναι Γεναρης και στον εξω κοσμο Μαιος,αλλα λογω του ηλεκτρομαγνητικου θολου,ο χρονος υφισταται "διαθλαση" αν ΔΕΝ περασεις με την σωστη γωνια.Αν περασεις σωστα,ολα ΟΚ,αν οχι,ταξιδευεις ειτε μπρος ειτε πισω.

-Γιατι ο Τζακ λεει για 8 επιζωντες και μετα πεθαναν 2?Ποιοι ηταν αυτοι και ποιος ο λογος να μην ειναι απλα αυτοι οι 6?

Ο λογος που ειπε οτι υπηρχαν αρχικα 8 δεν ξερω ποιος ειναι,παντως υπαρχει μια κομμενη σκηνη της press conference των Οσεανικ 6 η οποια δεν προβληθηκε οπου ο Τζακ αναφερει συγκεκριμενα οτι οι υπολοιποι 3 επιζωντες ηταν η Λιμπυ,ο Τσαρλυ και ο Μπουν και αναφερει και πως πεθαναν(οχι την πραγματικοτητα βεβαια).

Μη μπερδευτεις οτι 6+3=9 και οχι 8,υποτιθεται οταν επεσαν ηταν 5+3,πεθαναν οι 3, γεννηθηκε ο Ααρων και γιναν τελικα 6.

Τεσπα,λιγη σημασια εχει.

-Γιατι ο Μινκοφσκι "πηγαινε" στο παρελθον ενώ ο Ντεσμοντ "ερχοταν" απο το παρελθον(ειχε δλδ την προσωπικοτητα του 1996)

Ειναι απροβλεπτες οι παρενεργειες οπως αναφερει και ο Φαραντει,οποτε αλλος παει μπροστα,αλλος πισω.

-Πως ξερει ο Γουιντμορ τον Μπεν?Πως γνωριζονται?(υποθεση, ο Γουιντμορ ξεκινησε αρχικα μετα που πηρε το ημερολογιο του Μαυρου Βραχου το νταραβερι με το νησι και την Νταρμα τι διαολο και μετα εμαθε πως καποιος Μπεν τα εκανε μπουρδελο εκει κατω)

Απο τις αγαπημενες μου σκηνες.Δινει πολλα στοιχεια και γενικως μεγαλωνει ακομη περισσοτερο την ηδη μεγαλη BIG picture της σειρας.Ο Γουιντμορ λεει:

"Ξερω ποιος εισαι ΜΙΚΡΕ.Ξερω ΤΙ εισαι.Οσα εχεις,τα πηρες απο μενα.Αυτο το νησι ηταν δικο μου,θα γινει και παλι".

Ολο το ζουμι ειναι εδω.Προς το παρων εικασιες κανουμε.Μαλλον ο Γουιντμορ ηταν στο νησι,ηταν αρχηγος Νταρμα ξερω γω και με το purge εχασε τον ελεγχο?Θα δειξει,εχει μελλον και ζουμι η ιστορια.

-Εκει που τους απειλουν τα κομμαντα γιατι ο Μπεν δεν καλεσε με την μια το τερας?

-Σε τι αναφερεται ο Μπεν οταν λεει "Ο Γουιντμορ αλλαξε τους κανονες?"

Αυτα τα 2 συνδεονται.Κανεις δεν ξερει προς το παρων τι ειδους παιχνιδι παιζουν οι 2 τους και αλλαζουν και κανονες(παρεπιπτοντως,μετα απο αυτες τις σκηνες,ολες οι αλλες ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ σκηνες με αναφορες σε παιχνιδια κατα την διαρκεια της σειρας αποκτουν αλλο νοημα).

Μαλλον,ο Μπεν δεν ειχε "δικαιωμα" να καλεσει τον καπνο.Μεχρι τωρα δρουσε ανεξελεγκτος.

Μολις σκοτωσαν την Αλεξ ομως,ο Μπεν αμεσως ειπε "he changed the rules" και σαν να ανταποδιδει τα πυρα λοιπον,αλλαζει κι αυτος κανονες και καλει τον καπνο.

-Πως εξηγησε η Κεητ την προχωρημενη εγκυμοσυνη της?Της εγινε και μαλιστα ερωτηση(αυτο το λεω απο την 1η παρτιδα επισοδειων οτι αν ο 6ος Oceanic Six ηταν ο Ααρων οπως και εγινε θελει πολυ δουλεια το πως τον εχει νομιμα και χωρις ερωτησεις η Κεητ)

Αυτο οντως ειναι λιγο χαζο.Της εγινε ερωτηση ακριβως για αυτο το λογο,αλλα απεφυγε να απαντησει.Νταξει ειπε οτι οταν επεσε ηταν 6 μηνων εγγυος,δεν λεω ισως μπορει να το καλυψει μια γυναικα,αλλα 6 μηνες ειναι πολλοι..

-Αν θεωρησουμε οτι οσοι ειναι στο νησι δεν τους αφηνει το νησι να πεθανουν εκτος νησιου, μηπως ο Μαικλ και ο Τζιν ζουν?

Εγω το καταλαβαινω ως "το νησι δεν σε αφηνει να πεθανεις,μεχρις οτου ξεμπερδεψεις με τις υποχρεωσεις σου.Μεχρις οτου εξιλεωθεις για αυτα που εκανες".Ο Μαικλ ειναι σιγουρα νεκρος,ο τζιν ειναι δεν ειναι δε με νοιαζει:devil:

-Τι απεγινε η βαρκα με τον Φαραντευ?Ταξιδεψε και αυτη με το νησι?

Περισσοτερα,τον Γεναρη του 2009 :mrgreen:

Δημοσ.

Το θεμα με την διαφορα χρονου...αστο καλυτερα :-D

Γνωμη μου,οτι το νησι ΔΕΝ εχει διαφορα με τον εξω κοσμο,δηλαδη ξερω γω στο νησι δεν ειναι Γεναρης και στον εξω κοσμο Μαιος,αλλα λογω του ηλεκτρομαγνητικου θολου,ο χρονος υφισταται "διαθλαση" αν ΔΕΝ περασεις με την σωστη γωνια.Αν περασεις σωστα,ολα ΟΚ,αν οχι,ταξιδευεις ειτε μπρος ειτε πισω.

Οκ, με καλυψες. Η αποροια ηταν οχι τι συβαινει αλλα γιατι μερικα πραγματα καθυστερουν στο νησι και αλλα γινονται πιο γρηγορα.Αρα ειναι τυχαιο το αν κατι θα γινει πιο αργα η πιο γρηγορα, σωστα?

Ο λογος που ειπε οτι υπηρχαν αρχικα 8 δεν ξερω ποιος ειναι,παντως υπαρχει μια κομμενη σκηνη της press conference των Οσεανικ 6 η οποια δεν προβληθηκε οπου ο Τζακ αναφερει συγκεκριμενα οτι οι υπολοιποι 3 επιζωντες ηταν η Λιμπυ,ο Τσαρλυ και ο Μπουν και αναφερει και πως πεθαναν(οχι την πραγματικοτητα βεβαια).

Μη μπερδευτεις οτι 6+3=9 και οχι 8,υποτιθεται οταν επεσαν ηταν 5+3,πεθαναν οι 3, γεννηθηκε ο Ααρων και γιναν τελικα 6.

Τεσπα,λιγη σημασια εχει.

Εμενα ο λογος μου κολλησε. Δλδ ενω εχουν συμφωνησει να πουν ψεματα γιατι μπλεκουν το ψεμα τους περισσοτερο βαζωντας αλλα 3 ατομα στο παιχνιδι?Σαν χωρις λογος επιπλοκη μου φαινεται.ΕΠΙΣΗΣ, εχει κανεις προχειρη-γιατι δεν ειμαι σπιτι τωρα-την σκηνη του δικαστηριου?Νομιζω ο Τζακ λεει οτι "δεν προλαβαμε να σωσουμε τους αλλους 2". Δεδομενου αυτου με τον Αααρον, οτι γεννηθηκε στο νησι, δεν θα επρεπε να πει οτι δεν προλαβαν τους αλλους 3?

Δημοσ.

Νομίζω είπε πως επέζησαν 8, ήταν στο νερό για κάποιες μερες (?) δεν θυμάμαι, όπου πνίγηκαν 2. Ο τρίτος πέθανε στο νησί, ο Boone νομίζω.

Ο λόγος που τα λένε όλα αυτά είναι για να γίνουν πιο πιστευτοί. Αν έλεγε ζήσαμε από την πτώση του αεροπλάνουν 5 και ζήσαμε όλοι γεννοντας κιόλας, όλα μέλι γάλα, παραείναι τυχερό. (Πόσο μάλλον η αλήθεια ότι ζήσαν 50 :mrgreen: )

Πάντως πολύ μεγάλη υπόθεση ότι ο Τζακ, σύμφωνα με οδηγία του Λοκ λέει ψέματα. Ο Τζακ ήταν πάντα αυτός που δεν πίστευε στο νησί και τις ιδιότητες του αλλά αφού το δε και να εξαφανίζεται έχει κάνει μόκο και κάνει ό,τι του λένε οι θεοί Jeremy Bemtham, Ben Linus

Δημοσ.
Νομίζω είπε πως επέζησαν 8, ήταν στο νερό για κάποιες μερες (?) δεν θυμάμαι, όπου πνίγηκαν 2. Ο τρίτος πέθανε στο νησί, ο Boone νομίζω.
Δεν θυμαμαι να τα περιγραφει ετσι, θυμασαι timeframe για να το ψαξω?(νομιζω τα ελεγε πολυ πιο απλα, οτι οι 2 απλα πεθαναν)

Ο λόγος που τα λένε όλα αυτά είναι για να γίνουν πιο πιστευτοί. Αν έλεγε ζήσαμε από την πτώση του αεροπλάνουν 5 και ζήσαμε όλοι γεννοντας κιόλας, όλα μέλι γάλα, παραείναι τυχερό. (Πόσο μάλλον η αλήθεια ότι ζήσαν 50 :mrgreen: )

Γιατι οχι?Τοσα κουφα γιναν, εδω ζησαν απο πτωση, επιβιωσαν 2 μηνες στο νησι, γεννησαν,γιατι οχι και αυτο, γιατι να γινει πιο πιστευτο ετσι προσθετωντας το βαρος του να θυμουνται ενα ψεμα, το πιοι πεθαναν?

Δημοσ.

Ισως για να "αποδειξουν" οτι οντως ηταν επιζωντες της πτησης και για να το κανουν πιο πιστευτο,λεγοντας καποια ονοματα που οντως βρισκονταν στη πτηση.

Τεσπα για μενα λιγη εως καθολου σημασια εχει....

Δημοσ.

Εμμ ο jack δεν είχε και άλλη επιλογή τι θα έλεγαν ήμασταν σε ένα νησί με τους others και εκεί που πήγαμε με τον χοντρό για ψάρεμα εξαφανίστηκε?

Δημοσ.
Δεν θυμαμαι να τα περιγραφει ετσι, θυμασαι timeframe για να το ψαξω?(νομιζω τα ελεγε πολυ πιο απλα, οτι οι 2 απλα πεθαναν)

Ή στο επεισόδιο με το δικαστήρια ή το διάβασα (λογικά κάποιο lostpedia, από κομένες σκηνές)

Δημοσ.

Παιδιά μία ερώτηση , μπορεί να το έχετε αναφέρει αλλά δεν το πρόσεξα, πότε βγαίνουν τα νέα επεισόδια?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...