therock Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Σκεφτομαι να παρω εναν δισκο μεγαλης χωρητικοτητας δλδ 1 tb,και θα ηθελα να με βοηθησετε στο που να κινηθω. Το εσοπ εχει τους ακολουοθυς, http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%D3%CA%CB%C7%D1%CF%D3+%C4%C9%D3%CA%CF%D3&category2=SCSI|ATAPI|SERIAL%20ATA|2.5|1.8&title=1TB απο τους οποιους αυτοι της Hitachi μου κανουν αισθηση,αλλα απο τα δυο μοντελα δεν ξερω ποιο να διαλεξω.Εχουν ιδια τιμη αλλα δεν ξερω ποια η διαφορα τους.Παρεπιπτωντος σαν να εχω την εντυπωση προς προηγουμενω τον πρωτο τον ειχα δει σε χαμηλοτερη τιμη (169 ςυεω ισως) και τωρα κανει και αυτος α89. Απο την αλλη δεν θελω καποιον barracuda γιατι ο πρωτος που πηρα (500gb) κανει αισθητο θορυβο οταν ψαχνει για αρχεια.Ακουγεται ενα ενοχλητικοχρατσα-χρουτσα .
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Κοιτα μολις απεκλεισες τους πλεον συγχρονους, ταχεις και αξιοπιστους δισκους. Απο κει και περα η προταση μου ειναι αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305492
therock Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Τι παραπανω εχουν απο τους υπολοιπους?Τους απεκλεισα βαση του επιπεδου των θορυβων.Κατι maxtor και wd που εχω φορεσει στον παλιο μου desktop δεν ακουγονται καν. Τον samsung γιατι τον προτεινεις πανω απο τους hitachi?Καλυτερα για μενα βεβαια απο την στιγμη που κανει 30 ευρω λιγοτερα απ'τους hitachi.
fsbmaniac Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 το αξιοπιστους καλυτερα βλαγτο για τους seagate...και ψαξε γενικα να δεις τιπαιζει .Επισης ενα μετρο συγκρισης ειναι το mtBf . Αλλο ειναι οι 800.000 ωρες; και αλλο το 1,2Εκ ωρες. Οι WD RE2 ειναι οι πλεον αξιοπιστοι με 5 χροναι εγγυησης .Δυστηχως μεχρι 750gb. Να ξερεις οτι ειναι και θεμα τυχης...αναλογα την μετχαειρηση τουδισκου μεχρι να φτασει στα χερια σου. Επισης μια πολη καλη λυση και ΠΟΛΥ ποιο γρηγορη ειναι να παρεις 2 640 ρηδες οι οποιοι εχουν και το νεο platter. Προτεινω wd ανεπιφυλακτα. εχω 5 και δεν εβγαλαν τιποτα εχω 3 seagate και δυστηχως τα bad sectors ειναι το χομπυ τους .Προσωπικη εμπειρια αλλα πιστευω οτι ισχυει σε πολυ γενικα πλαισια. Καλη τυχη και απροβληματιστο οτι παρεις. Καλυτερα να παρεις κατι με 5 χρονια εγγυηση .Αν παρεις seagate ολοι εχουν 5 χρονια ,μαλλον επειδη σιγουρα θα τηνχ ρειαστεις ...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Κοιτα απο 3-4 φιλους που εχουν Samsung (μεγαλο καψιμο να θες να εχεις αρκετα ΤΒ δεδομενων στο Pc καθε στιγμη... κι αν σκασει ενας?) Τους πηραν λογω μικρου κοστους και βγηκαν αρκετα καλοι. 32ΜΒ buffer, ικανοποιητικες επιδοσεις, θορυβος σε νορμαλ επιπεδα, κανενας δεν εχει χαλασει (ως τωρα τουλαχιστον). Αλλα απο την αλλη οτι οτι ο 500ρης εκανε θορυβο δε λεει κατι, ο καθε δισκος ειναι ξεχωριστος (μοντελο δισκου εννοω). Γιαυτο περιμενε και τη γνωμη αλλων Edit: Αλλο 5ετης εγγυηση αλλο 3ετης, ασε που ειναι ΣΥΝΕΧΕΙΑ κυριολεκτικα αναμενοι οι δισκοι εδω και 3 χρονια - κι εγω πηρα εναν WD με 5 χρονια, για να δσουμε θα αντεξει?- (3 200ρηδες Seagate) και δεν εχουν βγαλει κιχ... Εγω λεω απο προσωπικες εμπειριες παντα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 ο κόσμος το έχει τούμπανο ότι ο 1TB Samsung είναι ο καλύτερος SATA2 της αγοράς σε αυτή την χωρητικότητα... όσο για τους Hitachi μακρυά και αγαπημένοι...η Hitachi αγόρασε το hard disk section της IBM που έβγαζε τους γνωστούς Deathstar...μαύρο και ξανά μαύρο
therock Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 το αξιοπιστους καλυτερα βλαγτο για τους seagate...και ψαξε γενικα να δεις τιπαιζει .Επισης ενα μετρο συγκρισης ειναι το mtBf . Αλλο ειναι οι 800.000 ωρες; και αλλο το 1,2Εκ ωρες. Οι WD RE2 ειναι οι πλεον αξιοπιστοι με 5 χροναι εγγυησης .Δυστηχως μεχρι 750gb. Να ξερεις οτι ειναι και θεμα τυχης...αναλογα την μετχαειρηση τουδισκου μεχρι να φτασει στα χερια σου. Επισης μια πολη καλη λυση και ΠΟΛΥ ποιο γρηγορη ειναι να παρεις 2 640 ρηδες οι οποιοι εχουν και το νεο platter. Προτεινω wd ανεπιφυλακτα. εχω 5 και δεν εβγαλαν τιποτα εχω 3 seagate και δυστηχως τα bad sectors ειναι το χομπυ τους .Προσωπικη εμπειρια αλλα πιστευω οτι ισχυει σε πολυ γενικα πλαισια. Καλη τυχη και απροβληματιστο οτι παρεις. Καλυτερα να παρεις κατι με 5 χρονια εγγυηση .Αν παρεις seagate ολοι εχουν 5 χρονια ,μαλλον επειδη σιγουρα θα τηνχ ρειαστεις ... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303709 Αυτους εδω λες με το νεο platter?Απο τιμη καλα πανε.2χ αυτους 160,δηλαδη οσο ενας samsung +λιγο μεγαλυτερη χωρητικοτητα αλλα 16mbbuffer,και δευτερο καλωδιο συνδεσης,επειδη τους θελω για εξωτερικους ειναι τα μειον. Ο κοσμος εχει τουμπανο τους samsung?Δεν ηξερα καν πως ο κσομος παει για 1tb!Εγω τους θελω γιατι ειμαι τρελος downloader.Ευτυχως οχι οσο παλια,αλλα παραμενω downloader αν μη τι αλλω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 όταν λέω ο κόσμος το έχει τούμπανο εννοώ από reviews και μετρήσεις
therock Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Α οκ,παντως θελω συστασε3ις ωστε να παρω εναν δισκο και να μεινει!Ωστε αμα ειναι να προσθεσω δισκους να πρω ιδιο μοντελο. Σκοπευω καποια στιγμη στο μελλον (οχι στο αμεσο παντως) να στησω καναν server,και θελω ναεχω δισκους που να ταιριαζουν.Αλλιως θα επαιρνα διαφορες μαρκες και θα δοκιμαζα τι εχει να προσφερει το καθε μοντελο. Παντως απο θεμα review λετε samsung. Απο την αλλη εχω ακομα ανοικτη και την λυση των 2x640 προς τοπ παρον.Δεν μου πατε ομως ειναι αυτοι http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303709 με τα νεα platter?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 ναι με τα νέα platter είναι των 320gb each νομίζω ότι και ο Samsung είναι με 3 platter των 300+gb στην 1ΤΒ έκδοση
therock Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 ο 640 2χ320 platter e? Ωραια παιδια βρισκομαστε στην τελικη ευθεια,ειμαστε δηλαδη μεταξυ 640 wd και 1tb samsung. Any last words?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 πήγαινε το αναλογία euro/gb για να πάρεις την τελική απόφαση
therock Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Με την αναλογια αυτη συμφερει ο 640,αλλα ειναι 16 mb buffer και θα πρεπει να συνδεσω δυο απο αυτους,και αυτο ειναι αποτρεπτικο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 άρα πήγαινε στον Samsung
therock Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Αυτο θα κανω αν και χανω 280mb απο την αναλογια χωρου/τιμης.Αλλα μην ξεχναμε πως και ο λαος το χει τουμπανο! Ελπιζω μονο να μην κανει και αυτο θορυβο,γιατι θα κοπαναω το κεφαλι μου! Anyway thanx for the help guys!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.