Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με τον Η/Υ

xavier

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την τελευταια εβδομάδα μου έχει προκύψει ενα προβληματάκι στον υπολογιστή, σβήνει μόνος του όταν τον μένει χωρίς δραστηριότητα...οταν παίζω καποιο παιχνιδι ή οταν τον χρησιμοποιω για οποιαδηποτε αλλη χρήση δεν εχω κανενα πρόβλημα...Άν ήταν πρόβλημα με το τροφοδοτικο ή υψηλών θερμοκρασιών θα επρεπε να συμβαίνει το αντίθετο, έτσι δεν είναι?Διακοπες στο ρευμα δεν είναι, γιατι έχω ups...Οι επιλογές ενέργειας απο τον πινακα ελέγχου των windows είναι όλες απενεργοποιημένες...

Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει περίπτωση να υπάρχει καποια επιλογή στο bios που να κλεινει το pc μετα απο καποιο διαστημα οταν λειτουργει χωρις δραστηριοτητα?

Δεν εχω κάτσει να δω πως ακριβως κλεινει, απλά οταν τον αφήνω ανοιχτο με το μονο προγραμμα σε λειτουργια το utorrent(και σε αυτο η επιλογη για αυτοματο τερματισμο και κτλ οταν ολοκληρωθουν οι λήψεις ειναι απενεργοποιημένη), οταν γυρνάω τον βρίσκω κλειστο...

Ας πούμε ταινίες βλέπω κανονικά, χωρις να κλείνει το pc...

Δώστε καμια ιδέα τι μπορεί να φταίει.

athlon 64 x2 3800

geforce 7600 gs

DFI Infinity NF UltraII-M2

• Moderators
Δημοσ.

Επιφανεια εργασιας -> δεξι κλικ-> ιδιοτητες-> Προφυλαξη οθονης -> Ενεργεια -> Απενεργοποιηση σκληρων δισκων -> ΠΟΤΕ.

Επισης τσεκαρε τις επιλογες S2, S1, S3 state απο τις ρυθμισεις ενεργειας του BIOS.

Οσο για αυτο:

Ασε ελαχιστοποιημένο τον media player να κάνει repeat μια playlist :P

Εαν ειχα ανοιξει εγω το θεμα δε θα μπορουσα να το λαβω ετσι σκετο ουτε ως αστειο... :-(

Δημοσ.

τελικά μαλλον πρεπει να ειναι προβλημα θερμοκρασίας...

στο speedfan λεει

gpu 66

temp 1 39

temp 2 69

temp 3 45

hd0 48

hd1 41

temp1 41

core 46

core 68

ενω το coretemp λέει core 0 44 και core 1 45

άν κάνω το bios update θα βοηθήσε σε τίποτα?

Δημοσ.

..αν είσαι σε θέση να το ξαναρυθμίσεις σωστά, και δεν κάνεις ένα update του BIOS ; (που ξέρεις)

...Kαι δεν το τσεκάρεις κι όλας, να δεις αν έχει όριο θερμοκρασίας, στο οποίο κλείνει τον υπολογιστή ;

ΣΙΓΟΥΡΑ έχεις τσεκάρει καλά τις ρυθμίσεις ενέργειας, και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν μπαίνει σε καμμιά hibernation κατάσταση το pc ;

(..γιατί βρε GeorgeMan, εμένα χαριτωμένο μου φάνηκε το αστειάκι του...)

Δημοσ.

τις ρυθμίσεις ενέργειας τις εχω ολες απενεργοποιημένες, απενεργοποιηση δισκων, συστημα σε αναμονη, σβησιμο οθονης

ουτε εχω επιλεξει να κανει αδρανοποιηση

στο bios το οριο θερμοκρασιας ειναι 90c και 85c για chipset και cpu για να κλεινει μονο του

acpi function:enabled

acpi suspend type: S3(str)

power management: user define

soft-off:instant off

τα αλλα είναι disabled

Δημοσ.

τελικά έβαλα 3 ανεμιστηράκια(1 μπροστα, 1 πισω και 1 πλάγια) και δεν έχω προβλήματα πλέον...ούτε σβησίματα ούτε τίποτα...

Η μαλακία ειναι οτι τώρα παρατηρησα οτι δεν γυρνάει το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού(400watt), πρέπει να αντικαταστήσω το τροφοδοτικό ή τώρα που αερίζεται καλά το κουτί δεν θα έχω πρόβλημα?Τον άφησα όλη μέρα ανοιχτό τον υπολογιστή, έβαλα και το mass effect για αρκετες ώρες και δεν είχα προβλήματα...

στο speedfan τώρα λεει

gpu 52

temp 1 28

temp 2 63

temp 3 41

hd0 44

hd1 41

temp1 32

core 36

core 56

Δημοσ.

...τον ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ του μπορείς (και πρέπει, θα έλεγα) ν' αντικαταστήσεις, κι όχι το ίδιο - ίσως να μη χρειάζεται καν, μπορεί να 'χει απλά στομώσει και μ' ένα καθάρισμα ή/και λίγο λάδι να είναι μια χαρά - με προσοχή όμως, καλό είναι να το βγάλεις από την μπρίζα, και μετά να πατήσεις μερικές φορές το power button του υπολογιστή, και στη συνέχεια να βγάλεις το τροφοδοτικό και να το αφήσεις για αρκετή ώρα( ες ; ) εκτός, και ακόμα και τότε να προσέξεις ΠΟΥ ακουμπάς...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...