Προς το περιεχόμενο

Underclocked(???) CPU

koumos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Χθες εστησα το συστημα της υπογραφης και προς το παρον ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Μονο ενα πραγμα με προβληματιζει και ειναι το εξης.

H CPU μου ειναι η E8200 στα 2.66GHz. Ομως οταν μπηκα στα windows ειδα με διαφορα προγραμματα οπως το Everest Ultimate και το CPU-z οτι η CPU ειναι χρονισμενη στα 2GHz αντι για 2.66 που επρεπε. Επισης παρατηρησα οτι ο multiplier ειναι μια φορα στο 6.0χ και αλλη φορα στο 8χ, οπου οταν ειναι στο 8χ η cpu ειναι στα 2.66..

η ερωτηση μου λοιπον ειναι τι κανουμε τωρα? θελει καποια ρυθμιση απο bios?

να σημειωσω οτι ανησυχω λιγακι για τις θερμοκρασιες της cpu καθως ειναι ρελαντι στους 56 βαθμους με την εργοστασιακη ψυχτρα..

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε..

Λογικά στο θέμα της θερμοκρασίας θα φταίει η ποσότητα της πάστας ή και η τοποθέτηση της ψήκτρας(αν έχει κουμπώσει σωστά)...Αυτή η αστάθεια στον επεξεργαστή σου με το multiplier να ανεβοκατεβαίνει, γίνεται χωρίς να έχεις πειράξει τίποτα στο bios?

Δημοσ.

Ναι δεν εχω πειραξει απολυτως τιποτα..Την μητρικη μολις την πηρα πισω τωρα απο το service του e-shop, αλλα δεν ειχα κοιταξει πριν την δωσω τι επαιζε καθως ειχε προβλημα ο IDE controller και την γυρισα αμεσως μολις την πηρα..

Δημοσ.

Η αστάθεια είναι μια ειδική λειτουργία εξοικονομισης ενέργείας κατα την οποία όταν ο επεξεργαστής είναι στο ρελαντί ριχνει την συχνότητα του αυτόματα, λέγεται EIST και απενεργοποιείται από το BIOS! Οπότε όσον αφορά αυτό είναι όλα μια χαρά!

Για τις θερμοκρασίες πες μας λίγο και σε full load τι έχεις! Γενικά πάντως οι αισθητήρες θερμοκρασίας της σειράς 8 είναι εντελως γτπ οπότε μπορεί και οι θερμοκρασίες που πέρνεις να είναι εντελώς πλασματικές!!!

Δημοσ.

Mια χαρά λειτουργεί η μητρική σου.

Όλοι οι επεξεργαστές ανεβοκατεβάζουν multiplier ανάλογα με το φορτίο που καλούνται να διεκπεραιώσουν για να εξοικονομούν ενέργεια.

Δε θα ήθελες φαντάζομαι ο επεξεργαστής σου να είναι συνέχεια στην τσίτα χωρίς λόγο.

Δημοσ.

A μια χαρα τοτε γιατι αγχωθηκα λιγακι προς στιγμην..Τωρα με τις θερμοκρασιες τι παιζει δεν ξερω ακριβως..Η ψυκτρα ειναι η εργοστασιακη της Intel και ειμαι σιγουρος οτι την εχω κουμπωσει καλα, δεν ειναι και δυσκολο. Εβαλα και παστα πριν extra απο αυτη που ειχε η ψυκτρα την mx-1 νομιζω (μια γκρι στο χρωμα).

Πως μπορω να ελεγξω θερμοκρασιες στο full load?

Τωρα τιε ελεγχω με ενα προγραμμα της ASUS..

Δημοσ.

Χμμμμ έξτρα πάστα από την εργοστασιακή εεε?? Μήπως και οι δύο μαζί είναι too much και πέρνεις αντιθετα αποτελεσματα από τα επιθυμητά! prime95 is the program you need!!!

• Super Moderators
Δημοσ.

το multiplier πέφτει για εξοικονόμηση ενέργειας όταν είναι idle o cpu...

EIST, Speedstep, C1E είναι συνήθως οι ρυθμίσεις στο bios που σχετίζονται με αυτή την λειτουργία.

τώρα για τις θερμοκρασίες ίσως να φταίει το γνωστό bug με τον προβληματικό DTS...κοινώς δείχνει λάθος θερμοκρασία

χρησιμοποίησε καλύτερα το Core Temp (latest version) για να βλέπεις θερμοκρασία cpu

Δημοσ.

Μαλλον εχουμε προβλημα με τη cpu και τις θερμοκρασιες...Χρησιμοποιησα το Core Temp και το Prime95 και στο ρελαντι ειναι στους 56-57 βαθμους ενω σε φουλ load φτανει μεχρι και 73..Αυτα τα νουμερα δεν ειναι φυσιολογικα να υποθεσω γι αυτη τη cpu με εργοστασιο ψυκτρα ε?

• Super Moderators
Δημοσ.

όχι δεν είναι...βγάλε την ψύκτρα καθάρισε τελείως με οινόπνευμα την βάση της καθώς και το heatspreader του cpu...βάλε σωστή ποσότητα νέας πάστας και τοποθέτησε ΣΩΣΤΑ την ψύκτρα, να πατάνε καλά και τα 4 ποδαράκια...

αν δείχνει πάλι αυξημένες θερμοκρασίες ακούμπησε την ψύκτρα με το χέρι σου για να δεις περίπου πόσο ζεστή είναι...

αν είναι χλιαρή προς ελαφρώς ζεστή με τέτοιες θερμοκρασίες που σου έδειχνε σημαίνει πως ο DTS του Ε8200 είναι γτπ γιατί δείχνει λανθασμένες ενδείξεις...άρα δεν έχεις λόγο να ανησυχείς για την θερμοκρασία

Δημοσ.

Μαλλον πρεπει να μην παταει καλα η ψυκτρα στο mobo...Το θεμα ειναι οτι οταν εκανα την εγκατασταση της τα 3 απο τα 4 πινακια φαινοταν να εχουν κουμπωσει καλα αλλα το 4ο αρνιοταν να κουμπωσει πολυ καλα παρολο τη δυναμη που εβαζα..Σε ενα σημειο απο τη δυναμη πρεπει να λυγισε το mobo αλλα απειροελαχιστα και ετσι φοβηθηκα να πιεσω κι αλλο μην παθει και τιποτα....

τωρα αν το αφησω ετσι με τετοιες θερμοκρασιες, αν ειναι σωστες αυτες, ποσο κακο ειναι?? τουλαχιστον για κανενα ή δυο μηνες μεχρι να παρω καμια ψυχτρα της προκοπης..

• Super Moderators
Δημοσ.

εμ αν δεν πατάει καλά η ψύκτρα δεν γίνεται σωστή δουλειά...

πάντως κάνε αυτά που είπα αν έχεις όρεξη και προσπάθησε να την βάλεις σωστά...

λογικά θα ανέβουν και άλλο οι θερμοκρασίες λόγο καλοκαιριού...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...