Προς το περιεχόμενο

Kωδικός στο BIOS;

MARIANNAKI22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σε ολους!ειμαι καινουρια στο site και θα ηθελα και εγω με τη σειρα μου να ρωτησω κατι...μπορειτε να μου πειτε πως μπορω να βαλω κωδικο στα bios ?ωστε να μην μπορει να εχει κανεις αλλος προσβασει στο pc μου?

Δημοσ.

Καλά όμως δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να σπάσει αυτός κωδικός..ελπίζω οι άλλοι χρήστες του υπολογιστή σου να μην είναι πολύ σχετικοί..

Δημοσ.

εχω μπει στο bios και την εχω βρει αυτη την επιλογη.εχω βαλει ενα κωδικο που βρηκα στο internet συμβατο με το bios αλλα τιποτα.εβαλα και δικο μου κωδικο και παλι τιποτα.οσο γι αυτους που εχουν προσβασει στο pc μου ο ενας ειναι ψιλοασχετος και ο αλλος το εχει σπουδασει το θεμα.εγω οτι ξερω απο το τ.ε.ε πληροφορικης και οτι προσπαθησα να μαθω μονη μου.πειτε μου 1 τροπο να κλειδωσω το bios pleaseeeeee....

Δημοσ.

Δε νομίζω να υπάρχει άλλος τρόπος. Το να σβήσεις τον κωδικό από το bios είναι το μόνο εύκολο. Βγάζεις τη μπαταρία από την μητρική και ο κωδικός αντίο. Το μόνο που μπορείς ίσως να κάνεις, αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος είναι να βρεις κάποιο κουτί για το pc με κλειδί. Αλλά με κάθε επιφύλαξη στο λέω. Ή να βάλεις αλυσίδα γύρω γύρω από το κουτί με λουκέτο για να μπορεί να ανοίξει ο φίλος σου το κουτί!!

Δημοσ.

οκ το εκανα.εβγαλα τη μπαταρια για καμια ωρα.τωρα πως θα κλειδωσω το bios???

οι φιλοι μου ξερουν και δεν μου λενε για να μην το κανω και μπορουν να μπαινουν οποτε λειπω.οχι οτι εχω τα φοβερα αρχεια και προγραματα μεσα, αλλα ετσι για το γ@μ#τ# γιατι δεν θελω να μου πειραζουν τα πραγματα μου και γενικα τα προσωπικα μου.

Δημοσ.

βασικα αν κλειδωσεις το βιος απλα δεν θα μπαινουν στο βιος! τα προσωπικα σου (windows) θα ειναι εκτεθιμενα...σιγουρα δεν θες ενα password για administrator?

Δημοσ.
οκ το εκανα.εβγαλα τη μπαταρια για καμια ωρα.τωρα πως θα κλειδωσω το bios???

το αντίθετο σου λέει, και να κλειδώσεις το bios εσύ, αν του βγάλουν τη μπαταρία χάνεται η ρύθμιση, οπότε είναι σαν να μην το κλείδωσες ποτέ, δεν είναι κάτι που σε ενδιαφέρει

windows δεν έχεις? βάλε ένα κωδικό στα windows, όχι στο bios

Δημοσ.

εμ τώρα μας το λες ότι δεν θέλεις να μπαίνουν στο λογαριασμό σου (στην αρχή ζήτησες κωδικό για το BIOS).

Ε φυσικά, όπως είπαν τα παιδιά, ένας κωδικός στα Windows αρκεί, και δε θα ξαναδεί κανείς "τα προσωπικά σου"...

Δημοσ.

ειχα βαλει κωδικο στα windows αλλα μπηκαν απο safe mode και αντιο ο κωδικοσ την πρωτη φορα.ξαναεβαλα και μετα μπηκαν απο το bios με το cd "της ειρηνης" το εχετε υποψη σας? εγω παντως οχι.αρα λοιπον πρεπει να κλειδωσω το bios τα windows και τον administrator e?

Δημοσ.

Για μένα βάλε κωδικό στο BIOS και έλεγξε την επιλογή που σου λέει ότι αν δεν ξέρεις τον κωδικό ούτε boot δεν κάνει ο υπολογιστής και είσαι οκ!

Κάτι ακόμα παιδιά μήπως ξέρει κανείς....στης κοπέλας μου τον υπολογιστή έχουμε βάλει κωδικό στο BIOS ώστε να στον ζητάει ακόμα και για να κάνει boot!Το θέμα είναι ότι μόλις ανοίγει τον υπολογιστή ΔΕΝ πληκτρολογείται ΤΙΠΟΤΑ από το πληκτρολόγιο και πρέπει να τον κλείσει χειροκίνητα και να τον ξανανοίξει για να δουλέψει το πληκτρολόγιο σωστά!!!!Έχει κανείς καμιά ιδέα για αυτό;

Δημοσ.
κανεις????

Αν βάλεις κωδικό στο BIOS δε θα ανοίγει ο υπολογιστής αν δεν βάλεις το σωστό κωδικό. Αυτό σημαίνει ότι κανένας δε θα έχει πρόσβαση ούτε καν στον υπολογιστή σου.

Φυσικά και αυτός ο κωδικός παρακάμπτεται εύκολα. Αν τώρα πιστεύεις ότι θα καταφύγουν σε ταρζανιές τότε χρησιμοποίησε ένα πρόγραμμα κρυπτογράφησης για τα αρχεία σου και τελείωσε. Δε θα το σπάσουν ποτέ.

Δημοσ.
Κανένας????

κανεις????

Αν βάλεις κωδικό στο BIOS δε θα ανοίγει ο υπολογιστής αν δεν βάλεις το σωστό κωδικό. Αυτό σημαίνει ότι κανένας δε θα έχει πρόσβαση ούτε καν στον υπολογιστή σου.

Φυσικά και αυτός ο κωδικός παρακάμπτεται εύκολα. Αν τώρα πιστεύεις ότι θα καταφύγουν σε ταρζανιές τότε χρησιμοποίησε ένα πρόγραμμα κρυπτογράφησης για τα αρχεία σου και τελείωσε. Δε θα το σπάσουν ποτέ.

χαχαχαχα!

...Με την...ΤΡΙΤΗ, απάντησε ο... "kanenas3"... A-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟ...

:-)

...Πάντως, δεν κατάλαβα ακριβώς τί γίνεται...

Αν είναι "παιχνιδάκι" (του τύπου "χαχαχα, κοίτα την, χτυπιέται, και 'μεις οι χακεράδες δε μασάμε" "..καλά καλόπαιδα, θα σας δείξω εγώ, θα βρω τον τρόπο" "σιγά που θα τον βρεις" "...αμ θα τον βρω"), ΠΑΕΙ καλώς...

Αν όμως ΟΝΤΩΣ υπάρχει "θέμα" να ΜΗΝ σου πειράζουν "προσωπικά αντικείμενα", τότε αφού αυτοί σπάνε κωδικούς εν τη απουσία σου, ανοίγουν κουτιά και βγάζουν μπαταρίες, εσύ, ΓΙΑΤΙ δεν τους ΣΠΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ με τη σειρά σου ; ! Είναι...σοβαρά πράγματα αυτά ; (..και που διάολο συμβαίνουν ολ' αυτά, εν τη απουσία σου ; Σε σπίτι ; ! )

(..η ΜΗ-λύση, είναι η κλειδαριά. Την ΛΥΣΗ, την ανέφερα 2 γραμμές πιο πάνω...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...