Προς το περιεχόμενο

Επιλογή Παροχέα Internet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Θα ήθελα την βοήθειά σας όσον αφορά την επιλογή παροχέα Internet. Δεν γνωρίζω και πολλά από εξοπλισμό και τιμές, έχω μείνει στο απλό modem με 1mbit/s από οτενετ. Από μια πρόσφατή έρευνα που έκανα, κατέληξα να βρίσκομαι ανάμεσα στην Tellas, στο Conne-X, και στην Forthnet. Για την Forthnet δεν έχω ακούσει και πολύ καλά λόγια, κυρίως για τον χρόνο ενεργοποιήσης της γραμμής, αλλά και για τον εξοπλισμό της. Θα εκτιμούσα πολύ εάν μου δίνατε τις γνώσεις σας πάνω σε αυτούς τους παρόχους, και στον εξοπλισμό που προσφέρουν. Η σύνδεση για την οποιά ενδιαφέρομαι, θα είναι 24mbit/s, καθώς και σταθερό τηλέφωνο, όλα αυτά σε PSTN εάν παίζει κάποιο ρόλο. Η γραμμή πρέπει να ενεργοποιηθεί τουλάχιστον μέσα σε ένα 10-15ήμερο, γιάτι χρειάζομαι το internet για την δουλειά μου. Ξέρω αυτό έχει να κάνει με την περιοχή, απλώς το τονίζω σε περίπτωση που κάποιος από τους παρόχουν που αναφέρω, είναι γρήγορος όσον αφορά την ενεργοποιήση.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και αναμένω απαντήσεις σας.

Δημοσ.

Θα έλεγα OTE και connex αν θές να έχεις internet σε σύντομο χρονικό διάστημα.Για Tellas έχω κάνει δύο απόπειρες,η πρώτη τον Νοέμβριο του 2005 και η δεύτερη τον Φεβρουάριο του 2008.Ε λοιπόν ακόμα περιμένω και όταν ζήτησα τον λόγο η δικαιολογία ήταν οτι "Χάθηκε το συμφωνιτικό"...μάλιστα...2 φορές χάθηκε.

Για την Forthnet,επειδή πέρασα πριν μια βδομάδα απο κατάστημά τους,μου είπαν οτι ενεργοποίηση γίνεται μέσα στον μήνα (αόριστα).Μπορεί να είναι 15 μέρες,μπορεί 29 εξαρτάται (απο το πόσο βαριούνται προφανώς)

Δημοσ.

Και από εξοπλισμό ο OTE πως πάει;; Κάτι ακούω για τα Linksys (δεν ξέρω άμα το γράφω σωστά), αυτό δίνει;; Κανείς που να έχει Tellas να μας πει την εμπειρία του;

Δημοσ.

Για πείτε καμμια ιδέα ρε παιδιά, γιατί είμαι άπειρος στις συνδέσεις, μην κάνω καμμιά πατάτα και πάρω ότι να ναι! :-D

Δημοσ.

Γιατι δεν κοιτας και την "ταπεινη" Netone ???

Την εχω απο τον Νοεμβριο και ειναι αψογη !!!!

Δυο τηλεφωνικες γραμμες (η μια αυτη που εχεις) ολα τα αστικα και υπεραστικα δωρεαν και δωρεαν σε 18 χωρες στο εξωτερικο.

Ολα αυτα με 39 ευρω με το ΦΠΑ τον μηνα.

Παγιο τελος εγγραφης 50 ευρω και δωρεαν εξοπλισμος ασυρματο modem router Thomson speedtuch.

Ενεργοποιηση σε 20 ημερολογιακες μερες.Εμεινα χωρις τηλεφωνο 2-3 ωρες μονο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν, συνεχίζω να είμαι σε δίλλημα! Ανάμεσα σε αυτές τις 2 εταιρίες.... Ένας φίλος που συνδέθηκε πρόσφατα στην Τellas, συνδέθηκε μέσα σε 3 μέρες, το router είναι ένα Siemens Speedstream 4200 ADSL2+ (καλό έιναι; ), ενώ προαιρετικά μπορεί να πάρει ένα D-Link G624T Wireless (αυτό είναι καλύτερο; ), μέ έξτρα χρέωση βέβαια 2,9ε για 12 μήνες.... Τις πρώτες μέρες απότι μου είπε, έπιανε 20άρια 22άρια, και χάρηκα, έπειτα όμως, έπεσε στα 7-15... Αυτή ή τόσο μέγαλη διαφορά, οφείλεται μήπως, στο γεγονός ότι η σύνδεση δεν έχει σταθεροποιηθεί;

Επίσης, για το Conne-X τι έχετε να πείτε;

Για την netone, το έψαξα, αλλά στην δική μου περιοχή, όσοι από γνωστούς και φίλους έχουν, είναι πολύ δυσαρεστημένοι...

Δημοσ.
Θα έλεγα OTE και connex αν θές να έχεις internet σε σύντομο χρονικό διάστημα.Για Tellas έχω κάνει δύο απόπειρες,η πρώτη τον Νοέμβριο του 2005 και η δεύτερη τον Φεβρουάριο του 2008.Ε λοιπόν ακόμα περιμένω και όταν ζήτησα τον λόγο η δικαιολογία ήταν οτι "Χάθηκε το συμφωνιτικό"...μάλιστα...2 φορές χάθηκε.

Για την Forthnet,επειδή πέρασα πριν μια βδομάδα απο κατάστημά τους,μου είπαν οτι ενεργοποίηση γίνεται μέσα στον μήνα (αόριστα).Μπορεί να είναι 15 μέρες,μπορεί 29 εξαρτάται (απο το πόσο βαριούνται προφανώς)

δεν εχει να κανει ποσο βαριουνται.εχει να κανει ποτε ο οτε θα βαλει το χερακι του να αλλαξει τα καλωδια.απο τον κα8ε provider φευγει μια αιτηση μετα ειναι και το χερακι του οτε να γυρισει τα καλωδια που βεβεα οπως καταλαβενεις πρεπει να γυριζουν καθε μερα τα καλωδια για ολους τους providers.

Καλημέρα παιδιά,

Θα ήθελα την βοήθειά σας όσον αφορά την επιλογή παροχέα Internet. Δεν γνωρίζω και πολλά από εξοπλισμό και τιμές, έχω μείνει στο απλό modem με 1mbit/s από οτενετ. Από μια πρόσφατή έρευνα που έκανα, κατέληξα να βρίσκομαι ανάμεσα στην Tellas, στο Conne-X, και στην Forthnet. Για την Forthnet δεν έχω ακούσει και πολύ καλά λόγια, κυρίως για τον χρόνο ενεργοποιήσης της γραμμής, αλλά και για τον εξοπλισμό της. Θα εκτιμούσα πολύ εάν μου δίνατε τις γνώσεις σας πάνω σε αυτούς τους παρόχους, και στον εξοπλισμό που προσφέρουν. Η σύνδεση για την οποιά ενδιαφέρομαι, θα είναι 24mbit/s, καθώς και σταθερό τηλέφωνο, όλα αυτά σε PSTN εάν παίζει κάποιο ρόλο. Η γραμμή πρέπει να ενεργοποιηθεί τουλάχιστον μέσα σε ένα 10-15ήμερο, γιάτι χρειάζομαι το internet για την δουλειά μου. Ξέρω αυτό έχει να κάνει με την περιοχή, απλώς το τονίζω σε περίπτωση που κάποιος από τους παρόχουν που αναφέρω, είναι γρήγορος όσον αφορά την ενεργοποιήση.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και αναμένω απαντήσεις σας.

θα πηγαινα η forthnet η connex που λες.τελλας με την καμια.απο εξοπλισμο ο οτε δινει bautec δινει philips και speedtouch.προτιμω το speedtouch.η forthnet δινει σε wi fi λινκσυς που ειναι αρκετα καλο και σε μη ασυρματο δινει σιεμενς cl 110 που ειναι απο τα πιο stable ρουτερακια.τωρα ο οτε λογικα θα ενεργοποοιιησει πιο γρηγορα την συνδεση του για τον λογο οτι αμα δεν κοιταξουν τον ευατο τους....το μονοπωλιο που λεγαμε.τα καλα η οχι λογια για μια ετερεια ειναι σχετικα.πχ πολοι βριζουν την forthnet,ote και στην πραξη αυτοι οι 2 εχουν τους περισοτερους πελατες.απλα πολυ μεγαλο ρολο παιζει ο χαλκος και η αποσταση μεχρι το αστικο κεντρο.αν μενεις πχ παπαγου και πεφτεις στο αστικο κεντρο χολαργου διοτι δεν υπαρχει παπαγου δεν θα δεις ποτε πανω απο 10.κατι παρομοιο για τα βριλησσια.δεν ειναι θεμα μονο ετερειας αλλα και χαλκου μεχρι τον πελατη ,μηκος βρογχου δηλαδη και ποιοτητα βρογχου.πολλες φορες υπαρχουν και προβληματα στις εσωτερικες καλωδιωσεις που δεν φαινονται οταν εισαι στα 2 mbit.τωρα η επιλογη ειναι δικια σου .ο οτε θα ενεργοποιησει θεωρητικα πιο γρηγορα αλλα και σε τεχνικη υποστηριξη πολοι που δεν μπορουν να παιξουν σε πολλα mbit ο οτε δεν κοιταει το προβλημα και λεει σε βαζουμε στα 8.ειναι πως θα σου τυχει γενικως.αλλοι το παιρνουν διαφορετικα και λενε δεν παω οτε γιατι εχω βαρεθει να τον πληρωνω τοσα χρονια.αλλα οχι τελλας.εγω μια απο αυτες τις δυο θα διαλεγα και ηδη εχω μια απο τις 2.παλια ειχα 1 mbit forthnet σε dslam ote και ολα μια χαρα τωρα 2play forthnet 15,200 κλειδωνω και παιζω μια χαρα 8 μηνες ισως και παραπανω.

Δημοσ.

θα πηγαινα η forthnet η connex που λες.τελλας με την καμια.απο εξοπλισμο ο οτε δινει bautec δινει philips και speedtouch.προτιμω το speedtouch.η forthnet δινει σε wi fi λινκσυς που ειναι αρκετα καλο και σε μη ασυρματο δινει σιεμενς cl 110 που ειναι απο τα πιο stable ρουτερακια.τωρα ο οτε λογικα θα ενεργοποοιιησει πιο γρηγορα την συνδεση του για τον λογο οτι αμα δεν κοιταξουν τον ευατο τους....το μονοπωλιο που λεγαμε.τα καλα η οχι λογια για μια ετερεια ειναι σχετικα.πχ πολοι βριζουν την forthnet,ote και στην πραξη αυτοι οι 2 εχουν τους περισοτερους πελατες.απλα πολυ μεγαλο ρολο παιζει ο χαλκος και η αποσταση μεχρι το αστικο κεντρο.αν μενεις πχ παπαγου και πεφτεις στο αστικο κεντρο χολαργου διοτι δεν υπαρχει παπαγου δεν θα δεις ποτε πανω απο 10.κατι παρομοιο για τα βριλησσια.δεν ειναι θεμα μονο ετερειας αλλα και χαλκου μεχρι τον πελατη ,μηκος βρογχου δηλαδη και ποιοτητα βρογχου.πολλες φορες υπαρχουν και προβληματα στις εσωτερικες καλωδιωσεις που δεν φαινονται οταν εισαι στα 2 mbit.τωρα η επιλογη ειναι δικια σου .ο οτε θα ενεργοποιησει θεωρητικα πιο γρηγορα αλλα και σε τεχνικη υποστηριξη πολοι που δεν μπορουν να παιξουν σε πολλα mbit ο οτε δεν κοιταει το προβλημα και λεει σε βαζουμε στα 8.ειναι πως θα σου τυχει γενικως.αλλοι το παιρνουν διαφορετικα και λενε δεν παω οτε γιατι εχω βαρεθει να τον πληρωνω τοσα χρονια.αλλα οχι τελλας.εγω μια απο αυτες τις δυο θα διαλεγα και ηδη εχω μια απο τις 2.παλια ειχα 1 mbit forthnet σε dslam ote και ολα μια χαρα τωρα 2play forthnet 15,200 κλειδωνω και παιζω μια χαρα 8 μηνες ισως και παραπανω.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις συμβουλές. Μένω Θεσσαλονίκη, και θα ψάξω την απόστασή μου από την αποστασή από τα κέντρα των αντίστοιχων εταιριών, για να δω πάνω κάτω εάν δικαιολογείται, η όποια ταχύτητα στην όποια θα κλειδώσω... Πέρα από αυτά, η Tellas είναι τόσο χάλια; Επίσης, είμαι πολύ επιφιλακτικός με τον οτε, επειδή, κάνει αυτό που είπες και εσύ, ας πούμε "downgrade" της γραμμής σε 8mbit... Εσύ σε πόσο περίπου χρόνο συνδέθηκες με την Forthnet;

EDIT: και ένα τεστ της σύνδεσης που έχω τώρα 282591362.png

ΟΤΕΝΕΤ 1mbit/s, και από RapidShare, που έβαλα να κατεβάσω, το μέγιστο είναι 106ΚΒ/sec...

Δημοσ.

η αποσταση σε ολες τις περιπτωσεις που βαλεις adsl θα ειναι η ιδια μια που ολα συστεγαζονται στο κτιριο του οτε.β.εγω παρολο που δεν υπηρχαν πορτες και ιχε γινει και ενα λαθος με τα στοιχεια μου μου πηρε ενα μηνα.και εγω δεν θα θελα να παω οτε επειδη μου τιν σπανε καποια πραγματα.αλλα αναλογως το προβλημα θα δεις καλυτερη εξυπηρετηση απο οτε η απο τον provider.ο provider ο ιδιωτικος ισως σου στειλει ατομο πιο γρηγορα ενω ο οτε ισως σου πει σε ριχνω στα 8 .απο την αλλη σε περιπτωση 2play που δεν παιζει το τηλ εκει βγαζεις πιο ευκολα ακρη ισως με τον οτε επειδη κοιτανε την παρτη τους.και η ταχυτητα που θα κλειδωσεις ειναι παντα σχετικη.αμαθες κανε ενα copy paste τα στατιστικα σου αττενuation kai margin να δουμε που περιπου θα κλειδωσεις υποθετικα.

Δημοσ.
αμαθες κανε ενα copy paste τα στατιστικα σου αττενuation kai margin να δουμε που περιπου θα κλειδωσεις υποθετικα.

Επειδή, όπως αναφέρω και πάνω δεν είμαι και πολύ σχετικός με αυτά, από το κάνω αυτό; :o τα στατιστικά αυτά από που τα βλέπω;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να σας πω παιδια και εγώ είμαι στο ιδιο δίλλημα γιατι είχα κάνει Αναβάθμιση connx 24 και ο μπαμπας μου που δεν ήξερε έβαλε tellas 24 οπότε πρέπει να διακόψω μια από τισ δύο. Η τελλας βγαίνει πιο φθηνη τον μήνα 15ε περίπου αλλα ακουσα οτι θα κλειδωνει κατω απο 11 ενω ο οτε σιγουρα παραπανω. Ποια λέτε να Προτιμήσω?

Δημοσ.

o χαλκος ειναι ο ιδιος οποτε θεωρητικα θα δεις μικρη διαφορα αναλογως σε τι margin σε κλειδωνει ο καθενας.απο αυτες τις ετερειες παντως προτιμω οτε

Δημοσ.
o χαλκος ειναι ο ιδιος οποτε θεωρητικα θα δεις μικρη διαφορα αναλογως σε τι margin σε κλειδωνει ο καθενας.απο αυτες τις ετερειες παντως προτιμω οτε

Και εγω οτε προτιμω γι'αυτο και εβαλα connx αλλα αφου βγαίνει πιο φθηνή η τελλας και το modem θα κλειδώνει το ίδιο, να μην την προτιμήσω; Εκτος αν είναι να έχω συχνές αποσυνδεσεις και αλλα τέτοια ηλίθια προβλήματα.

Δημοσ.

Εγω επειτα απο 2.5 μηνες αναμονη ενεργοποιησης τηλεφωνου και dsl στην κωλοHOL εκανα αιτηση δικοπης αιτηματος και πηγα ξανα ΟΤΕ και Connx!!Οι τυποι ειναι εντελως απαραδεκτοι και ΑΣΧΕΤΟΙ!!!Μου λενε το ταδε νουμερο θα εχεις και το ενεργοποιουν σε αλλον ο οποιος του ειχαν πει αλλο νουμερο ενω στο συστημα τους εγραφε το δικο μου ονομα και απενεργοποιημενο του νουμερο!!!Εκτος του οτι 2,5 μηνες και δεν ηξεραν καν το ποτε θα ενεργοποιηθω!!!Για να ολοκληρωθει το αιτημα δικοπης χρειαστηκα 10 τηλεφωνα να κανω και 5 φορες fax να στειλω!!ΗΜΑΡΤΟΝΝΝΝ:mad::mad::mad::mad::mad:ΜΑΚΡΙΑ ΡΕΕΕ!!

Δημοσ.

Εγώ έχω καταλάβει το εξής.

Σαν το ΟΤΕ δεν είναι κανένας. Ναι έχει πολλά προβλήματα αλλά οι άλλοι είναι ΠΟΛΥ χειρότεροι και έχω δοκιμάσει τρεις (οτε, forthnet, TELLAS).

Απλά ο ΟΤΕ είναι και ο πιο ακριβός με διαφορά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...