Προς το περιεχόμενο

HP Compaq 8510w

goddammit

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μην το λές. Η σειρά 8510/8710 της HP/Compaq δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε ποιότητα .... είτε Dell.

Ρε παιδια μην τρελαθουμε με τα dell!!

Εδω στην Ελλαδα λογω της κορυφαιας εγγυησης εχουν φτιαξει πολυ καλο ονομα , αλλα αυτο δε σημαινει οτι ειναι και κορυφαια απο ποιοτητα κατασκευης..(αλλο πραγμα η εγγυηση-service και αλλο η ποιοτητα κατασκευης)

Οχι οτι ειναι κακα,αλλα ειναι παρατραβηγμενο να συγκρινουμε σαν ποιοτητα κατασκευης τα hp compaq 6910/8510/8710 με τα απλα dell, τυπου vostro, inspiron κλπ,τα οποια ειναι σχετικα ποιοτικα, αλλα δεν ειναι και τιποτα τρομερο.

Τα hp compaq 6910/8510/8710(και γενικοτερα τα hp compaq που τελειωνουν σε p ή w) συγκρινονται σαν ποιοτητα με τα ibm thinkpad t σειρας(αντε και r), apple macbook pro και dell precision/latitude.

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αμα μάθεις κάτι πες.

Οκ! ;) με βλέπω τελικα ανάμεσα απο το ΗΡ και το ΙΒΜ Τ61ρ.. καμία σχέση σε θεμα τιμής αλλά έχουν την ίδια καλή καρτα γραφικων nVIDIA Quadro FX 570M ¨

Το dell με προσφορά που μου έδωσαν παει 1.900 ευρώ και ειναι στη μέση των 2. Οπότε μάλλον ή θα παω στο πιο "φτηνο" ΗΡ (που έχει καλύτερα χαρακτηριστικα) ή θα κάνω ΤΗΝ υπέρβαση στο budget και θα παω για ΙΒΜ και ελπίζω να το κρατήσω μια ζωή μιας και καλα specs εχει και όλοι λενε για τη κορυφαία ποιότητα κατασκευης

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν ψήνεσαι για αγορά από γερμανία αλλά οι τιμές είναι πολύ καλύτερες..+ ότι δεν θα πληρώσεις καθόλου το φπα αν το κόψεις τιμολόγιο. Έχει και περισσότερα μοντέλα!! Το μόνο θέμα είναι ότι πρέπει να αγοράσεις επέκταση εγγύησης εκτός γερμανίας αλλά και πάλι αξίζει τον κόπο.

Εγώ που ενδιφέρομαι για 14αρι εντόπισα ένα με 4:3 οθόνη και τρομερα χαρακτηριστικά!!! (προσωπικά, για δουλειά και φορητότητα την 4:3 οθόνη με ανάλυση 1400/1050 και 14 ιντσες τη θεωρώ τέλεια...Αλλοι θέλουν wide, ότι βολεύει τον καθένα).

δες εδώ

http://www.notebooksbilliger.de/index.php/notebooks/ibmlenovo/thinkpad_treihe?sid=e7a2cfb3312a0d119ba8fb1c11c9f06a

Δημοσ.

Αυτό το site δίνει όμως την δυνατότητα για αγγλικό πληκτρολόγιο;;;; Εγώ δεν θα μπορούσα με τίποτα να δουλεψω σε γερμανικό πληκτρολόγιο!!!!

Δημοσ.

Καταλαβαίνω τι λες.. Ειχα λαπτοπ με γερμανικο πληκτρολόγιο αγορασμενο από αυστρια, στην αρχη φρίκη, δεν ξέρω γερμανικά και όλας!

Συνηθίζεται πολύ γρήγορα όμως!!

Όχι δεν νομίζω να σου δίνουν αγγλικό πληκτρολόγιο...

Υπάρχει και το notebook.de, και εκεί έχει καλές τιμες και σαιτ στα αγγλικά!

Δημοσ.

Ναί το notebook.de το γνωρίζω. Είναι πολύ καλό και σου δίνει την δυνατότητα να διαλέξεις αγγλικό πληκτρολόγιο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά, μάλλον άκυρο το Thinkpad 61p μιας και περίπου 2.500ευρώ για επιδόσεις αντίστοιχες με το 8510w KE187EA που κοστίζει περίπου 1.800 είναι πολλά! Επίσης διάβασα αρνητικά reviews για την οθόνη του Τ61ρ όπως και για προβληματα που έχουν κάποια συστήματα όταν και τα 2 σλοτσ χρησιμοποιούνται απο μνήμες και η ΙΒΜ μετα απο 1 χρόνο σχεδον ακόμα να βρει που είναι το πρόβλημα...οπότε αφηνω την ΙΒΜ και πολύ σύντομα μάλλον θα παραγγείλω το:

8510w KE187EA

Intel Core 2 Duo T9500, 2.60 GHz, 2GB DDR2-667, HD 200GB SATA 7200rpm, Blue-ray DVDRW DL, VGA Nvidia Quadro FX 570M 256MB (έως 512MB HyperMemory), 15.4" TFT WUXGA+WVA 1920x1200.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα.

1. Η 3ετης εγγύηση περιλαμβάνει on-site ή next-business-day εξυπηρέτηση ή ειναι εξτρα (αν ειναι εξτρα ξέρετε κόστος?). Φαντάζομαι βέβαια οτι η εγγύηση έχει παγκόσμια κάλυψη (βασικά ενδιαφέρομαι για Ασία μεριά καθως άλλες εταιρίες τις χρεώνουν εξτρα τις ασιατικές χώρες).

2. Επειδή είμαι αρκετά άσχετος με τα συστήματα αυτά, φαντάζομαι μπορώ να ρίξω την ανάλυση της οθόνης καθώς η 1920x1200 μου ακούγεται λίγο υπερβολική. Υπάρχει περίπτωση να χαλάει η ποιότητα της εικόνας τότε? Το έχει δοκιμάσει κανείς?

3. Το μηχάνημα έχει επάνω τα ΧΡ, αν βάλω 4 γιγα μνήμη θα τα ανγνωρίσει ή τα ΧΡ βλέπουν μέχρι 3?

edit: 4. Μολις είδα οτι το KE186EA (με 2.5 επεξεργαστή) έχει ανάλυση 1680 x 1050.. οπότε δε θα έχω το πρόβλημα χειρότερης ποιότητας εικόνας αν μειώσω την 1920x1200 ανάλυση του KE187EA. Η διαφορά των επεξεργαστών 2.6 vs 2.5 είναι σημαντική? Υπενθυμίζω οτι η χρήση θα ειναι για 3d software (στατικά renderings με vray), flash και καποιο βασικό Video editing αλλά γενικα όχι hardcore εργασίες.

ευχαριστώ

Δημοσ.

1. Οχι δεν ειναι next-business-day,αλλα με εξτρα κοστος μπορει να γινει.

Παρε την hp για λεπτομερειες.

2.Το προβλημα το λυνεις οπως μονος σου βρηκες αγοραζοντας τον KE186EA με ανάλυση 1680 x 1050.

3.Τι vista εχει, τι xp , αν ειναι η 64bit εκδοση τους, θα βλεπουν-χρησιμοποιουν και τα 4gb..

4.Η διαφορα μεταξυ 2.6 vs 2.5 στις επιδοσεις ειναι μικροτερη απο 5%.

Δεν προκειται να την καταλαβεις και ταυτοχρονα θα εχεις γλυτωσει και αρκετα χρηματα..

Δημοσ.
Δεν ξέρω αν ψήνεσαι για αγορά από γερμανία αλλά οι τιμές είναι πολύ καλύτερες..+ ότι δεν θα πληρώσεις καθόλου το φπα αν το κόψεις τιμολόγιο. Έχει και περισσότερα μοντέλα!! Το μόνο θέμα είναι ότι πρέπει να αγοράσεις επέκταση εγγύησης εκτός γερμανίας αλλά και πάλι αξίζει τον κόπο.

Εγώ που ενδιφέρομαι για 14αρι εντόπισα ένα με 4:3 οθόνη και τρομερα χαρακτηριστικά!!! (προσωπικά, για δουλειά και φορητότητα την 4:3 οθόνη με ανάλυση 1400/1050 και 14 ιντσες τη θεωρώ τέλεια...Αλλοι θέλουν wide, ότι βολεύει τον καθένα).

δες εδώ

http://www.notebooksbilliger.de/index.php/notebooks/ibmlenovo/thinkpad_treihe?sid=e7a2cfb3312a0d119ba8fb1c11c9f06a

Εαν ενδιαφερεσαι για 14'' θα σου προτεινω αυτο:

http://www.camber.gr/productrec.asp?PUC=6849

Εγω το παρελαβα πριν απο 3 μερες και ειμαι υπερ-ευχαριστημενος....

Πολυ καλη τιμη-κορυφαια ποιοτητα κατασκευης-3 χρονια εγγυηση-2 κιλα βαρος-και το καλυτερο : win xp pro....

Δημοσ.

haHa, για άλλη μια φορά σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Τελικά με βλέπω για το KE186EA με το 2.5 επεξεργαστή και τη διαφορά θα τη κάνω ενα σουπερ πακέτο εγγύησης...

το μόνο που με προβληματίζει κάπως ειναι ενα review που διάβασα στο : http://www.notebookcheck.net/Review-HP-Compaq-8510W-Notebook.7290.0.html

οπου τα σχόλια για την οθόνη δεν ειναι και τα καλύτερα.. όμως ο goddammit φάνηκε ενθουσιασμένος. Το μοντελο του review ηταν μεν 8510w αλλά οχι το KE186EA οπότε μήπως υπάρχει περίπτωση τα μηχανήματα να έχουν διαφορετικές οθόνες..

sorry και για το πρήξημο με τις ερωτήσεις... σχετικά με τη κάρτα γραφικών.. στα specs άλλων συστημάτων πχ. toshiba, sony κτλπ, με χαμηλότερη τιμή απο αυτή του ΗΡ, αναφέρουν όλα για τις καρτες τους " ATI Mobility Radeon HD3650 supporting HyperMemory technology, 512 MB dedicated VRAM-up to 1279 MB" και άλλα αντίστοιχα νούμερα.. πως λοιπον η ΗΡ έχει μια κάρτα για το workstation της που δίνει μόνο 256μβ? Ειναι φούμαρα αυτά που λένε οι άλλοι κατασκευαστές (πλασματικά νούμερα) ή όντως η καρτα του ΗΡ NVIDIA Quadro FX 570M ειναι κατώτερη.. αλλά απο την άλλη ειναι mid-range στο ranking της nvidia οπότε δε πρέπει να ειναι και χάλια... μπορειτε να μου διευκρινήσετε αυτή τη λεπτομέρεια?

Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

το μόνο που με προβληματίζει κάπως ειναι ενα review που διάβασα στο : http://www.notebookcheck.net/Review-HP-Compaq-8510W-Notebook.7290.0.html

οπου τα σχόλια για την οθόνη δεν ειναι και τα καλύτερα.. όμως ο goddammit φάνηκε ενθουσιασμένος. Το μοντελο του review ηταν μεν 8510w αλλά οχι το KE186EA οπότε μήπως υπάρχει περίπτωση τα μηχανήματα να έχουν διαφορετικές οθόνες..

Η οθονη το μονο προβλημα που θεωρητικα εχει,ειναι οτι δεν ειναι τοσο φωτεινη!!

Κατα τα αλλα η οθονη ειναι ματ, εχει εξαιρετικο contrast και σχετικα καλο-βαθυ μαυρο χρωμα.Ταυτοχρονα ειναι απιστευτα ευκρινης και crispy!

Εμενα μου αρσει πολυ..

sorry και για το πρήξημο με τις ερωτήσεις... σχετικά με τη κάρτα γραφικών.. στα specs άλλων συστημάτων πχ. toshiba, sony κτλπ, με χαμηλότερη τιμή απο αυτή του ΗΡ, αναφέρουν όλα για τις καρτες τους " ATI Mobility Radeon HD3650 supporting HyperMemory technology, 512 MB dedicated VRAM-up to 1279 MB" και άλλα αντίστοιχα νούμερα.. πως λοιπον η ΗΡ έχει μια κάρτα για το workstation της που δίνει μόνο 256μβ? Ειναι φούμαρα αυτά που λένε οι άλλοι κατασκευαστές (πλασματικά νούμερα) ή όντως η καρτα του ΗΡ NVIDIA Quadro FX 570M ειναι κατώτερη.. αλλά απο την άλλη ειναι mid-range στο ranking της nvidia οπότε δε πρέπει να ειναι και χάλια... μπορειτε να μου διευκρινήσετε αυτή τη λεπτομέρεια?

Ευχαριστώ και πάλι!

Οι καρτες γραφικων των φορητων δεν ειναι πολυ γρηγορες,οποτε δεν χρειαζονται πολυ μνημη,γιατι πολυ απλα δεν εχουν την ταχυτητα να την γεμισουν!!

Η επιπλεον μνημη ειναι λοιπον αχρηστη...

Ασε που στην περιπτωση hypermemory και λοιπες π@π@ριες η εν λογω επιπλεον μνημη (απο τοσο εως τοσο που λεει) την δανειζεται απο την κεντρικη ram, που ειναι πολυ πιο αργη.

Ειναι καθαρα θεμα εντυπωσιασμου.

Σκεψου λοιπον οτι η κορυφαια καρτα γραφικων για φορητο 8800m gtx εχει 512mb μνημη και ταυτοχρονα μια απο τις πιο αργες , η 8400m (5 φορες πιο αργη απο την 8800m) μπορει να εχει 1024mb μνημη!

Καταλαβαινεις λοιπον οτι ειναι θεμα marketing..Στις καρτες γραφικων μην σε απασχολει λοιπον η μνημη,αλλα η ταχυτητα της καρτας γραφικων και ο πυρηνας (πχ 8600).

Επισης η μνημη των πιο αργων καρτων γραφικων ειναι και πιο αργη, πχ ειναι gddr2 και οχι gddr3.Γενικοτερα οπως σου ειπα μην δινεις σημασια στο μεγεθος της μνημης..

Δες εδω ενα επεξηγηματικο αρθρο:

How much graphic memory makes sense?

Τελος,εδω ειναι μια απο τις πιο αξιοπιστες και ενημερωμενες λιστες για την ταχυτητα των καρτων γραφικων:

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html?&doom3=&fear=&or=&search=&sort=3dmark06

Δημοσ.

Μετά από δύο περίπου μήνες χρήσης με τον συγκεκριμένο φορητό, έχω να πώ ότι είμαι 100% ευχαριστημένος! Όλες μου οι απαιτήσεις έχουν ικανοποιηθεί πλήρως και δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή για τα λεφτά μου...

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σε κάτι συγκεκριμένο, θα χαρώ να σας βοηθήσω!

Δημοσ.

haHa, ήσουν σαφέστατος! σε ευχαριστώ για 100οστη φορά :-) Τελικά κοιτα να δεις που θα καταλήξω σε μηχάνημα που μου πρότεινες όταν πρωτο-εψαχνα τα Dell και είχα ανοίξει σχετικο τοπικ...

goddammit, μπορείς να μου πεις τις απόψεις σου για τη φωτεινότητα της οθόνης αλλά και για τις θερμοκρασίες που αναπτύσει ο υπολογιστής? Όπως και για τα επίπεδα θορύβου αν σου είναι εύκολο... dank je wel (εισαι/θα πάς Ολλαδία ε? Ήμουν Delft για 2 χρόνια... καλή προσαρμογή!)

Δημοσ.
haHa, ήσουν σαφέστατος! σε ευχαριστώ για 100οστη φορά :-) Τελικά κοιτα να δεις που θα καταλήξω σε μηχάνημα που μου πρότεινες όταν πρωτο-εψαχνα τα Dell και είχα ανοίξει σχετικο τοπικ...

goddammit, μπορείς να μου πεις τις απόψεις σου για τη φωτεινότητα της οθόνης αλλά και για τις θερμοκρασίες που αναπτύσει ο υπολογιστής? Όπως και για τα επίπεδα θορύβου αν σου είναι εύκολο... dank je wel (εισαι/θα πάς Ολλαδία ε? Ήμουν Delft για 2 χρόνια... καλή προσαρμογή!)

Φιλε i_a_s,

Για την οθόνη μόνο τα καλύτερα έχω να πω. Όντως δεν είναι τόσο φωτεινή όσο άλλων φορητών, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι αυτό προκαλεί κάποιο πρόβλημα. Αντίθετα, όλοι όσοι βλέπουν τον υπολογιστή μου, το πρώτο πράγμα που σχολιάζουν είναι το πόσο sharp και ευκρινής είναι η οθόνη... είναι χαλαρά η καλύτερη και πιο άνετη οθόνη με την οποία έχω δουλέψει πάντως, οπότε αυτό μην σε ανησυχεί!

Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσει ο υπολογιστής είναι πολύ ικανοποιητικές. Πριν κάνω undervolt, σε πλήρες φόρτο εργασίας, ακουμπούσε τους 64 βσθμούς, και υπο κανονικές συνθήκες κυμαινόταν απο 40-55 βαθμούς. Μετά το undervolt, με 100% φορτίο εργασίας, δεν ξεπερνάει τους 55 βαθμούς, ενώ υπο κανονικές συνθήκες είναι μεταξύ 35-42 βαθμών κελσίου.

Ο θόρυβος είναι πρακτικά ανύπαρκτος. Ειδικά μετά το undervolting, δεν ακούγεται τίποτα... Τίποτα όμως!

Το μόνο αρνητικό για τον εν λόγω φορητό, είναι τα ηχεία... είναι ελεεινά και τρισάθλια! Αλλα who cares... έχω ενώσει εξωτερικά ηχεία 2.1 που μαμάνε και δέρνουν :-)

Θα πάω Ολλανδία τον άλλο μήνα... στο πανεπιστήμιο VU του Amsterdam, όπου θα σπουδάσω Computer Science :-D... ωραία πράγματα ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...