cirrus Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Καλημέρα, έχω ένα δίκτυο με αρκετά μηχανήματα. Το ένα βρίσκεται σε ξεχωριστό δωμάτιο και μέχρι πρότινος είχε ένα USB Modem της SAGEM και όλα ήταν οκ. Με την αναβάθμιση της σύνδεσης μου δόθηκε ένα νέο modem της Philips (CGA3600) το οποίο είναι USB και Ethernet. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που θέλω να το συνδέσω ως USB πάλι. Το πρόβλημα είναι ότι οι drivers που εγκαθίστανται, δίνουν ip στο modem (192.168.2.X) (το modem έχει web interface ΚΑΙ όταν το συνδέεις ως USB) και το τοπικό δίκτυό μου έχει άλλη διευθυνσιοδότηση (192.168.0.X). Ξέρει κάποιος κάποιον τρόπο να κάνω bridge τα 2 δίκτυα έτσι ώστε οι Η/Υ του τοπικού δικτύου να μπορούν να έχουν internet μέσω του USB modem? Ευχαριστώ
papahlamidas Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Πρώτον δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγω δεν θέλεις ethernet... Είναι 1000000000 φορές ποιο αξιόπιστο από το USB και δεν χρειάζεται να κάνεις κλήση κάθε φορά που θέλεις να μπεις Internet. Επίσης υπάρχει περίπτωση το παλιό σου Modem να μπορεί να τον δουλέψεις ακόμα χωρίς να βάλεις το καινούργιο. Το δοκίμασες? Εάν θες πες μου τον λόγω που δεν θες να έχεις ethernet και θα σου πω 10000 που πρέπει να έχεις. Πάντως εάν το θες για να κάνεις connect και disconnect από Internet για να αλλάζει η IP σου και κατεβάσεις από το Rapidshare σε πληροφορώ ότι και με το ethernet μπορείς. (το λέω αυτό γιατί το έχω ξανά ακούσει)
cirrus Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Πρώτον δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγω δεν θέλεις ethernet...Είναι 1000000000 φορές ποιο αξιόπιστο από το USB και δεν χρειάζεται να κάνεις κλήση κάθε φορά που θέλεις να μπεις Internet. Χρειάζεται να καταλάβεις το γιατί; Ενός γνωστού μου είναι που θέλει να κάνει κλήση κάθε φορά που θα θέλει να συνδεθεί. Εγώ σπίτι μου έχω ethernet router. Επίσης υπάρχει περίπτωση το παλιό σου Modem να μπορεί να τον δουλέψεις ακόμα χωρίς να βάλεις το καινούργιο. Το δοκίμασες? Δε λειτουργεί. Εάν θες πες μου τον λόγω που δεν θες να έχεις ethernet και θα σου πω 10000 που πρέπει να έχεις. Και πάλι αν θέλω να το κάνω είναι δικό μου πρόβλημα! Λύση έχεις; Thanks!
washcloud Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Πσσσσσσσσσ....ανπαίχταμπλ.... Τεσπα. ...Εγώ πάλι αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί σώνει και καλά να κάνει κανείς ΚΛΗΣΗ για σύνδεση με USB modem. Οι always on connections ισχύουν ΚΑΙ για τα USB modem...
cirrus Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 είμαι περίεργος όταν θέλω να κάνω κάτι και ζητάω βοήθεια - και υπάρχουν εξυπνάκηδες που μου λένε 100000000 λόγους να μην κάνω αυτό που θέλω; anyway παιδιά δε φαίνεται να βρίσκεται λύση στο ζήτημα οπότε τσάο kai thanks για το χρόνο σας
washcloud Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 ...ο "εξυπνάκιας", προσπάθησε να σε βοηθήσει, με τον τρόπο του,και ο...τρόπος του δεν ήταν άσχημος. Ο δικός σου πάλι....
nadware1 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Πσσσσσσσσσ....ανπαίχταμπλ....Τεσπα. ...Εγώ πάλι αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί σώνει και καλά να κάνει κανείς ΚΛΗΣΗ για σύνδεση με USB modem. Οι always on connections ισχύουν ΚΑΙ για τα USB modem... Αν κατάλαβα σωστά, μπορώ με usb modem να συνδέομαι αυτόματα (όπως με ethernet) χωρίς "κλήση"; Είναι εύκολο να μου εξηγήσεις το τρόπο; Έχω 1 απλό sagem 800 usb modem.
washcloud Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 ...δεν ξέρω το USB modem σου, και αν παίζει ρόλο αυτό (αν και ΔΕΝ νομίζω), αλλά το δικό μου που είναι ένα ZTE , αρκεί η σύνδεση που θα φτιάξω μέσω connection wizzard των windows, να είναι μια "always on" σύνδεση.
nadware1 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 ...δεν ξέρω το USB modem σου, και αν παίζει ρόλο αυτό (αν και ΔΕΝ νομίζω), αλλά το δικό μου που είναι ένα ZTE , αρκεί η σύνδεση που θα φτιάξω μέσω connection wizzard των windows, να είναι μια "always on" σύνδεση. Λυπάμαι, αλλά δε κατάφερα κάτι. Αν δεν είναι μεγάλος κόπος, θα με εξυπηρετούσε αν έγραφες τα βήματα. Κ για να μη παρεξηγούμαστε τονίζω πάλι ότι αναφέρεσαι σε σύνδεση usb;
100 010 00 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 βαλε subnet 255.255.0.0 για να μπουν στο ιδιο υποδικτυο και εισαι οκ, η αλλαξε την τοπικη ip του modem sou απο xxx.xxx.2.1 σε xxx.xxx.0.1
nadware1 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Aρχικά σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες τόσο πολύ! Αυτό έκανα κ εγώ, αλλά δε καταλαβαίνω πως θα ενεργοποιηθεί η νέα σύνδεση, όταν δεν υπάρχει κάτι συνδεδεμένο στη θύρα δικτύου. Το εικονίδιο της νέας σύνδεσης (αυτής που έφτιαξα με το τρόπο που περιγράφεις) είναι ανενεργό αν δε συνδέσω κάποιο rj45, παρά μόνο usb modem...
washcloud Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 ...δεν σε πιάνω : Το εικονίδιο της νέας σύνδεσης (αυτής που έφτιαξα με το τρόπο που περιγράφεις) είναι ανενεργό αν δε συνδέσω κάποιο rj45, παρά μόνο usb modem...?rj45 ? τι 'ν' τούτο... (..αυτό που δείχνουν οι εικόνες, είναι η δημιουργιά σύνδεσης, κι αν είναι ήδη συνδεδεμένο το μόντεμ, και περασμένος ο driver του, απλά είσαι πλέον online....)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.