nik1992 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 χομπιστας ειμαι, σκοπευω να σπουδασω ομως web designing. Κανενα καλο βιβλιο για C ξερετε?
100 010 00 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Εγω λεω να φας κανα δυο χρονακια να μαθεις την VB καλα και αμα δε ξενερωσεις μεχρι τοτε, θα ξερεις απο μονος σου τι θα ακολουθησεις μετα
Nodoordonotthereisnotry Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 αν το παιδι αποσκοπει στο να ασχοληθει επαγγελματικα αργοτερα, φυσικα και θα πρεπει να σπουδασει διαφορετικα θα ειναι μονιμως στο πασαλειμα. Δε λέω καλές οι σπουδές και δίνουν μία σφαιρική άποψη για την επιστήμη της πληροφορικής, αλλά αυτό που λες δε θα μπορούσε να ήταν πιο further from the truth. Καλύτερα να κάτσει να ασχοληθεί από μόνος του, παρά να χαθεί σε προγράμματα σπουδών.
Apoll Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 χομπιστας ειμαι, σκοπευω να σπουδασω ομως web designing.Κανενα καλο βιβλιο για C ξερετε? Αφού είναι να ασχοληθείς με Web ξεκίνα από τώρα ASP.NET 2008. Πιάσε κανένα καλό βιβλίο που να συμπεριλαμβάνει και AJAX. (Αγγλικό βιβλίο ΜΟΝΟ). Έχωντας γνώσεις VB (ακόμα δεν είπε ποια VB ξέρεις), δεν θα σου είναι βουνό στην αρχή. Και μόλις στρώσεις και καταλάβεις σιγά σιγά πως δουλεύει με ASP.NET με VB.ΝΕΤ o κώδικας του server, αντικείμενα κλπ, κάνε μετάφραση σιγά σιγά σε VC#.NET τον κώδικα. Τα control είναι ίδια, μόνο η σύνταξη αλλάζει. Κατ εμέ ξέχνα τα γενικά περί ANSI C μιάς και στην αγορά εργασίας (τουλάχιστον στο εξωτερικό) δεν έχει αντίκρισμα.
drmetal Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Αφού είναι να ασχοληθείς με Web ξεκίνα από τώρα ASP.NET 2008. Πιάσε κανένα καλό βιβλίο που να συμπεριλαμβάνει και AJAX. (Αγγλικό βιβλίο ΜΟΝΟ). Έχωντας γνώσεις VB (ακόμα δεν είπε ποια VB ξέρεις), δεν θα σου είναι βουνό στην αρχή. Και μόλις στρώσεις και καταλάβεις σιγά σιγά πως δουλεύει με ASP.NET με VB.ΝΕΤ o κώδικας του server, αντικείμενα κλπ, κάνε μετάφραση σιγά σιγά σε VC#.NET τον κώδικα. Τα control είναι ίδια, μόνο η σύνταξη αλλάζει. Κατ εμέ ξέχνα τα γενικά περί ANSI C μιάς και στην αγορά εργασίας (τουλάχιστον στο εξωτερικό) δεν έχει αντίκρισμα. Ωραία συμβουλή "μην μάθεις C". Ελπίζω αν τελικά ασχοληθεί παρακάτω να μην σε ακούσει
georgemarios Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δε λέω καλές οι σπουδές και δίνουν μία σφαιρική άποψη για την επιστήμη της πληροφορικής, αλλά αυτό που λες δε θα μπορούσε να ήταν πιο further from the truth. Καλύτερα να κάτσει να ασχοληθεί από μόνος του, παρά να χαθεί σε προγράμματα σπουδών. μαλλον αντιφασκεις λιγο.... αν δεν ειναι καλες οι σπουδες για καποιον που θελει να ασχοληθει επαγγελματικα, τοτε για ποιον ειναι καλες? Για αυτον που εχει πολυ ελευθερο χρονο και δε ξερει τι να τον κανει? Ο αυτοδιδακτος θα γυρναει μονιμως πισω να μπαλωνει αμπαλωτα κενα.... Δε ξερω τι επαγγελματικη εμπειρια εχετε, αλλα μπορω να σας πω απο τη μικρη μου πειρα, πως ο κωδικας που γραφουν οι (κατα τ'αλλα αγαπητοι) συναδελφοι μου που εμαθαν να προγραμματιζουν διαβαζοντας μονοι τους ενα βιβλιο, ειναι μπαχαλο. Δουλευει μεν, αλλα ουτε τροποποιειται ουτε επεκτεινεται και ο χρονος που σπαταλειται στη διορθωση αυτων των ατελειων ειναι ανεκτημητος. Δε μιλαω ουτε για χομπιστικα προτζεκτακια, ουτε για εργασιουλες πανεπιστημιου. Μιλαω για εμπορικες εφαρμογες που ο πελατης πληρωνει δεκαδες χιλιαδες ευρω για να εχει τα προγραμματα στην ωρα τους και να δουλευουν. Και μην ακουσω κανενα επιχειρημα του στυλ "ο ξαδελφος μου δε πηγε σε καμια σχολη αλλα γραφει προγραμματαρες και παιρνει 3000 το μηνα μισθο". Οκ, σιγουρα ταλεντα υπαρχουν και συνηθως στον τομεα μας αξιοποιουνται. Δε αναφερομαι σε αυτα Επισης, αν δυο ατομα δεν εχουν εντριφησει σε ενα κοινο γνωσιακο πεδιο, αντικειμενικα ειναι δυσκολο να συνεργαστουν....
drmetal Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μια χαρά μαθαίνουμε προγραμματισμό στην Ελλάδα ευχαριστούμε. Τέτοιες ηλίθιες γενικότητες μόνο κάποιος άσχετος μπορεί να τις πει
Apoll Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Ωραία συμβουλή "μην μάθεις C". Ελπίζω αν τελικά ασχοληθεί παρακάτω να μην σε ακούσει Αν εννοείς ως C μόνο την ANSI C τότε ναι. Είναι παντελώς άχρηστη για την δημιουργία web ή Windows εφαρμογών. Εκτός αν το Linux και το FreeBSD στην Ελλάδα έχουν αναπτυχθεί τόσο πολύ. Διαφορετικά δεν διάβασες τα γραφόμενά μου ή δεν έχεις επαγγελματική γνώση σχετική με το αντικείμενο όταν κάποιος αναφέρεται σε VC#.NET και γενικώτερα στο .NET framework τι ακριβώς εννοεί.
drmetal Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Σωστά μόνο σε Linux και FreeBSD(????) τρέχει η C πως μπόρεσα να το ξεχάσω απολογούμε.
nik1992 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 χμμ τλκ τι προτινεται??? C h Java πρωτα? Και αν εχετε και καποιο βιβλιο να προτινεται...
ippo00 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Όλα τα βιβλία καλά είναι. Πάντως η γλώσσα της C είναι πολύ μικρή, έτσι τα βιβλία είναι μικρότερα. Για να πω και εγώ την άποψή μου για τα παραπάνω, αν δεν ξέρεις C, δεν ξέρεις προγραμματισμό. Για πολλούς λόγους. Επίσης δεν χάνεις και κάτι να την μάθεις πρώτα.. όπως είπα, είναι πολύ μικρή γλώσσα. edit: δεν ξέρω καλό προγραμματιστή που να μην ξέρει C
georgemarios Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 αυτο ακριβως ημουν ετοιμος να πω τωρα.... Προβλημα χρονου λογικα δε πρεπει να εχεις (μεγαλο) και χαμενος δε θα βγεις με τη C. Επισης η συνταξη της μοιαζει αρκετα με αυτη της Java και πολλων αλλων γλωσσων. Αφου για να καταλαβεις, πολλες γλωσσες για να περιγραψουν την συνταξη τους, λενε πως ειναι "παρομοια με της C" Νομιζω πως η C ειναι το καλυτερο εφοδιο που μπορεις να αποκτησεις αυτη τη φαση...
unre@l Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μια χαρά μαθαίνουμε προγραμματισμό στην Ελλάδα ευχαριστούμε. Τέτοιες ηλίθιες γενικότητες μόνο κάποιος άσχετος μπορεί να τις πει "Μια χαρά μαθαίνουμε προγραμματισμό στην Ελλάδα ευχαριστούμε." <--- όντως.. καποιος άσχετος
heroicentaur Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 C = Unix Unix = C Αυτες οι δυο γλωσσες ειναι οι αρχαιοτερες (αν δωσεις βαση τα τελευταια χρονια που εχουνε βγει χιλιαδες γλωσσες μεσα απο αυτες). Εγω προσωπικα σπουδαζω για multimedia authorware flash corel photoshop κτλπ. Δυστυχως η ευτυχως περασα απο Java μετα Visual Basic τωρα C και UNIX. Προσωπικα θα λεγα να ξεκινησεις απο JAVA ειναι πιο ευκολη και θα σε βοηθησει να μπεις στην λογικη της C language (ως προς τον τροπο γραφεις) που πρεπει να σκεφτεσαι σαν μηχανη και οχι σαν ανθρωπος (ειναι αρκετα δυσκολη οχι στην εφαρμογη αλλα στην κατανοηση το πως δουλευει). Ενα προγραμμα που κανει παπαδες δεν συγκρινεται με ενα προγραμμα που ειναι φτιαγμενο σωστα ετσι ωστε ο επομενος που θα κανει edit το προγραμμα αυτο να μπορει να το διαβασει και να ειναι λειτουργικο χωρις σφαλματα. Το καλητερο θα ηταν να ξεκινησεις καποια σχολη (εγω παω Deree θελει φραγκα αλλα κανουν δουλεια εκει μεσα με εμπειρους καθηγητες) η ακομα καλητερα να ξεκινησεις απο τα χιλιαδες Σεμιναρια που υπαρχουνε για καθε τυπου γλωσσα. Ετσι με το Σεμιναριο κερδιζεις χρονο χωρις να κανεις εξτρα μαθηματα (οπως στο Deree εκει πολλα μαθηματα γενικης γνωσεως) σε συντομο χρονο και με καλους καθηγητες ψαγμενους. Εγω προσωπικα χρησιμοποιησα βιβλια για multimedia που χρειαστηκα για κατι εξτρα εννο στα μαθηματα προγραμματισμου μονο στο μαθημα και με τους καθηγητες μονος σου ειναι πολυ δυσκολο. Μετα αφου μαθεις C πας σε php σε ajax οτιδηποτε αλλο που απλα ειναι συμπληρωμα γνωσεων και οχι λογικης. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ
drmetal Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 C = UnixUnix = C Αυτες οι δυο γλωσσες ειναι οι αρχαιοτερες (αν δωσεις βαση τα τελευταια χρονια που εχουνε βγει χιλιαδες γλωσσες μεσα απο αυτες). Εγω προσωπικα σπουδαζω για multimedia authorware flash corel photoshop κτλπ. Δυστυχως η ευτυχως περασα απο Java μετα Visual Basic τωρα C και UNIX. Προσωπικα θα λεγα να ξεκινησεις απο JAVA ειναι πιο ευκολη και θα σε βοηθησει να μπεις στην λογικη της C language (ως προς τον τροπο γραφεις) που πρεπει να σκεφτεσαι σαν μηχανη και οχι σαν ανθρωπος (ειναι αρκετα δυσκολη οχι στην εφαρμογη αλλα στην κατανοηση το πως δουλευει). Ενα προγραμμα που κανει παπαδες δεν συγκρινεται με ενα προγραμμα που ειναι φτιαγμενο σωστα ετσι ωστε ο επομενος που θα κανει edit το προγραμμα αυτο να μπορει να το διαβασει και να ειναι λειτουργικο χωρις σφαλματα. Το καλητερο θα ηταν να ξεκινησεις καποια σχολη (εγω παω Deree θελει φραγκα αλλα κανουν δουλεια εκει μεσα με εμπειρους καθηγητες) η ακομα καλητερα να ξεκινησεις απο τα χιλιαδες Σεμιναρια που υπαρχουνε για καθε τυπου γλωσσα. Ετσι με το Σεμιναριο κερδιζεις χρονο χωρις να κανεις εξτρα μαθηματα (οπως στο Deree εκει πολλα μαθηματα γενικης γνωσεως) σε συντομο χρονο και με καλους καθηγητες ψαγμενους. Εγω προσωπικα χρησιμοποιησα βιβλια για multimedia που χρειαστηκα για κατι εξτρα εννο στα μαθηματα προγραμματισμου μονο στο μαθημα και με τους καθηγητες μονος σου ειναι πολυ δυσκολο. Μετα αφου μαθεις C πας σε php σε ajax οτιδηποτε αλλο που απλα ειναι συμπληρωμα γνωσεων και οχι λογικης. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ Ωραία γλώσσα η UNIX δεν μπορώ να πώ... Δεν ξέρω για τους καθηγητές του Deree, κάποιοι φοιτητές που ξέρω όμως είναι αστέρια ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.