TheoKent Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 καλημέρα σε όλους, χρειάζομαι πληροφορίες σχετικά με μια διαδικασία που δεν έχω επιτύχει πλήρως από τότε που βγήκαν τα vista. Πιο συγκεκριμένα, θέλω να μεταφέρω το περιεχόμενο του δίσκου που έχω στο pc μου (έχει 2 partitions - windows & data) σε έναν νέο μεγαλύτερο δίσκο που έχω αγοράσει. Όμως: θέλω μετά την μεταφορά να λειτουργεί ο νέος δίσκος στην θέση του παλιού, που σημαίνει βασικά να κάνει boot. Μέχρι στιγμής αυτό που έχω καταφέρει είναι να μεταφέρω τα partitions στον νέο δίσκο (με paragon partition manager, με την επιλογή copy HDD), χωρίς όμως να κάνει boot από μόνος του. Υπάρχει καμία δοκιμασμένη λύση? Θα με γλιτώνατε από ατέλειωτες ώρες δοκιμών Ευχαριστώ εκ των προτέρων
papahlamidas Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Ψάξε για το Partition magic της Νorton. Σου δίνει την επιλογή να κάνεις copy όλα τα περιεχόμενα του δίσκου σε κάποιον άλλο. Αλλιώς με τον Norton Ghost δημιουργώντας ένα Image του πρώτου δίσκου και μετά κάνεις restore στον καινούργιο.
adi32 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 με το Acronis_True_Image_Enterprise_Server με ενα clone disk σε 2 κλικ εισαι ετοιμος
accipio Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Μεταφορά λειτουργικού από IDE ΣΕ sATA Αλλαγή δίσκου, χωρίς format
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Ψάξε για το Partition magic της Νorton. Δυστυχως με vista δεν δουλευει.Δουλευει το paragon partition manager αλλα δεν ειναι το ιδιο καλο.
TheoKent Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Ευχαριστώ, ήσασταν μεγάλη βοήθεια. Επειδή απ'ότι φαίνεται μετά από κόπο τα κατάφερα, θα σας πω τις παρατηρήσεις μου. Είχα δοκιμάσει προ καιρού με το Acronis, το οποίο όμως με την εκκίνηση των vista μου έβγαζε ένα missing file, αν και το δοκίμασα αρκετές φορές μάλλον η έκδοση που είχα δεν ήταν αυτό που χρειαζόμουν. Το partition manager της paragon έκανε την αντιγραφή (μέσα από τα windows!) αλλά κάτι έλειπε και από εκεί στο τέλος. Τέλος πριν φτάσω στη λύση που θεωρούσα πιο αξιόπιστη, δοκίμασα ένα άλλο προϊόν, το Paragon Hard Disk Manager το οποίο μου δημιούργησε ένα boot cd το οποίο είχε wizard για την μεταφορά δίσκων (και το ταυτόχρονο resize των partitions και με ρύθμιση να μεταφέρει αρχεία των windows όπως π.χ. το hibernate.sys κ.α. αν θυμάμαι καλά). Όμως επειδή με τις τελικές δοκιμές απ'ότι φαίνεται πείραζα το boot κομμάτι του δίσκου, έκανα δύο repair από το dvd των vista και όλα φαίνονται να λειτουργούν σωστά και με μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο. Ωστόσο τολμώ να πω ότι σαν διαδικασία σε αντίθεση με παλαιότερες προσπάθειες, τα windows δεν ζήτησαν να ξαναγίνει ενεργοποίηση! Δεν ξέρω αν αυτό θα συμβεί στις επόμενες μέρες, αλλά τουλάχιστον όλα είναι στην θέση τους. Ευχαριστώ και πάλι για την γρήγορη ανταπόκρισή σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.