deker Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Ποιο ισραηλινό μοντέλο ρε παιδιά?Έχουμε πυρηνικά? έχουμε δορυφόρους ? Με τα αεροπλανάκια που μας δώσαν οι Αμερικανοί να παίζουμε με τους Τούρκους? Αυτά όλα τυφλά είναι…όποια ώρα θέλουν τα ελέγχουν με τον δορυφόρο και τα ρίχνουν…βρήκαν κορόιδα και είπαν να τους τα πάρουν…και μάλιστα χοντρά. Μίλησα για την εκπαίδευση του Ισραηλινού στρατού όχι για τον εξοπλισμό του.Για το ότι υπηρετούν και οι γυναίκες κλπ κλπ. Εσύ το πήγες ένα βήμα παραπάνω.Θέλεις και πυρηνικά δηλαδή για να γίνει σωστή εκπαίδευση και δορυφόρους.Νταξ', ότι θέλουμε λέμε. Αν δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, τουλάχιστον ας καταργηθεί…δεν μπορείς να έχεις τον άλλον με μάστερ και ντοκτορά να τρίβει ταψιά από ομελέτες … ντροπή. Για αυτό φίλε μου, θητεία στα 18, όπου ο άλλος δεν θα έχει μάστερ και ντοκτορά, οπότε θα είναι όλοι ίσοι να γίνουν άριστοι ταψίαρχοι, από τη στιγμή που όλοι τρώνε από αυτό το ταψί και όλοι χέζουν σε κάποια τουαλέτα.Κάποιος θα πρέπει να καθαρίσει, τι θα γίνει;Ο ανεύθυνος είναι ο φαντάρος που χέζει και κατουράει απ' έξω, δεν φταίει ο Ε.Σ. Καλά δεν μιλάω για την παρέλαση.Άρχισε να μας πειράζει ακόμα και αυτό.Όταν παρελαύνουν μαζί με τα σχολεία μερικά γεροντάκια που ζουν ακόμα και ήταν παρών σε διάφορα γεγονότα και προσπαθούν να ορθώσουν ίσιο το κορμί τους και όλοι χειροκροτούν με δάκρυα στα μάτια, εσείς απλά καθίστε να γελάτε και να τους δείχνετε με το δάκτυλο και να τους κοροϊδεύετε. Nuff' said.
-YiN- Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Και ποιος θα καθαρίσει τα τοξικά σου απόβλητα ε;Η κυρά Μαρίκα;Αυτό σας πείραξε;Ε ναι, η παρέλαση είναι ντροπή για το έθνος μας,γιατί κάποιοι σακατεύτηκαν,σκοτώθηκαν για σένα και μένα και η παρέλαση είναι για να σου το θυμίζει,είναι μια παράδοση, αλλά που;;;; Τι σας πειράζει η παρέλαση,δεν μπορώ να το καταλάβω.Δηλ.αν δεν γίνει τι θα αλλάξει;Μετά θα σας πειράζει κάτι άλλο.Οι τουαλέτες στον στρατό π.χ.Και αν λύσουμε και αυτό φέρνοντας την κυρά Μαρίκα να καθαρίσει;Μετά θα έχουμε άλλο ένα μεγάλο εθνικό πρόβλημα.Γιατί να μην είμαι εγώ ο αρχηγός του ε.ς.;Αυτός τι παραπάνω έχει; Δεν πάτε καλά. Σοβαρα; Το πανηγύρι που γίνεται κάθε χρόνο με τα κοριτσάκια που φοράνε το μίνι μέχρι την αμυγδαλή και τα αγοράκια που περπατάνε σα χεσμένα, τις αποβολές που ακολουθούν αυτών και ο τζερτζελές στα δελτία ειδήσεων για το αλβανάκι που κράτησε την ελληνική σημαία (ωιμέ και τρισαλί!) μας θυμίζουν αυτους που σακατεύτικαν και έπεσαν για την πατριδα; Αντί για παρελάσεις να ανοίξουμε κανα βιβλίο να μάθουμε λίγη ιστορία; Και δεν μιλάω για τις φυλλάδες που μας ταϊζουν από τα γεννοφάσκια μας ως "βιβλία ιστορίας του οργανισμού". Να ανοίξουμε κανα βιβλίο να δούμε πότε καθιερώθηκε η μαθητική παρέλαση; Σε λίγο θα πειστώ ότι οι καλλιόπες είναι που κάνουν τις ικανές ένοπλες δυνάμεις. Ας σοβαρευτούμε λίγο.
Fidelio Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Λοιπον να σας πω εγώ τι θα γίνει σε περίπτωση πολέμου με τον εχθρό ! Σενάριο πολέμου δεν λέγεται το thread ? Νομίζω κύριοι είστε εκτός θέματος....πάλι ! Οι πληροφορίες μου δεν είναι τυχαίες ! Μέσα σε δύο - τρις εβδομάδες το πολύ , ο στρατός τους θα έχει φτάσει μέχρι την Λάρισα . Και μιλάμε βέβαια οτι ολη η καθυστέρηση είναι γιατί η προέλαση τους θα έχει προβλήματα πρακτικής φύσεως μιας και το ζήτημα του αφανισμού του Εψιλον Σιγμα είναι υπόθεση λίγων μόλις ωρών . Νομίζω ήμουνα σαφέστατος !
deker Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Οι πληροφορίες μου δεν είναι τυχαίες ! Μέσα σε δύο - τρις εβδομάδες το πολύ , ο στρατός τους θα έχει φτάσει μέχρι την Λάρισα . Και μιλάμε βέβαια οτι ολη η καθυστέρηση είναι γιατί η προέλαση τους θα έχει προβλήματα πρακτικής φύσεως μιας και το ζήτημα του αφανισμού του Εψιλον Σιγμα είναι υπόθεση λίγων μόλις ωρών . Για πες μας και εμάς από που αντλείς αυτές τις μη τυχαίες πληροφορίες.Έχεις και εσύ τον "θείο" σου μέσα στο πεντάγωνο και τα μαθαίνεις όλα από πρώτο χέρι; Δηλαδή και θα μας κάνουν επίθεση από ξηρά και θα μας πάρουν τη μισή Ελλάδα μέσα σε 3/4 του μήνα. Σε 3 εβδομάδες στην Τουρκία θα έχει πεινάσει και ο πλουσιότερος άνθρωπος από μία τέτοια πορεία.Μην πετάμε την κάθε μ@λ@κία που πετάει στον αέρα ο κάθε "ραδιοαρβυλίτης". Δεν στο λέω περιπαιχτικά, απλά κατά καιρούς τέτοιες πατατοκολοκυθιές αφήνονται "κατά λάθος" και το τόσο γίνεται ΤΟΣΟ.
Houston Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 deker τι να την κάνουμε την εκπαίδευση όταν δεν έχουμε όπλα? Οι στρατιωτικοί στην Τουρκία κάνουν τις παραβιάσεις για να μη μπει η χώρα τους στην ΕΕ και χάσουν τα προνόμια, οι Έλληνες αγοράζουν όπλα για να παίρνουν μίζες , οι Αμερικανοί μας τα πουλάν για να μας τα παίρνουν και ο λαοί κάθονται και παίζουν με δήθεν σενάρια πολέμου , αερομαχίες κτλ. Παίρνουμε σαν χώρα μεταχειρισμένα τανκ από τον πόλεμο στο ιρακ τα επισκευάζουμε, μας στοιχίζουν πιο πολύ απ ότι να τα παίρναμε καινούρια και όλο αυτό για να τα παίρνουν οι εργολάβοι . Από κει και πέρα τι καθόμαστε και συζητάμε...πρέπει να καταλάβουμε ότι όλα γίνονται για την μάσα. Όσο για την παρέλαση: Κανείς δεν τιμά τους πεσόντες … όλα γίνονται για το παρόν σαν μια επίδειξη μεγαλομανίας , καλύτερης στολής, καλύτερης παρουσίας … σαν μια φιέστα. Οι μαθητές δεν ξέρουν τι γιορτάζουμε, οι καθηγητές το μόνο που θέλουν και τους ενδιαφέρει είναι το σχολείο τους να παρελάσει καλά και να μην εκτεθούν και οι γονείς καμαρώνουν τα παιδιά τους. Δεν υπάρχει κλίμα μνήμης και τιμής στους νεκρούς. Ο στρατός επιδεικνύεται, δείχνει τα νέα όπλα, αλλά δεν έχει πολεμήσει…οι στρατοί πρέπει να δείχνουν την αξία τους στο πεδίο της μάχης και όχι στο Σύνταγμα.
Fidelio Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Για πες μας και εμάς από που αντλείς αυτές τις μη τυχαίες πληροφορίες.Έχεις και εσύ τον "θείο" σου μέσα στο πεντάγωνο και τα μαθαίνεις όλα από πρώτο χέρι; Δεν μπορώ να σου πω απο που αντλώ αυτές τις πληροφορίες γιατί μετά ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΩ ! Στα αλήθεια όμως , εσύ ΠΟΣΟ χρόνο δίνεις στους Τούρκους να έχουν φτάσει μέχρι την Θεσσαλία αν αποφασίσουν να κάνουν ΝΤΟΥ ; Μην μου πεις οτι ήσουν ΛΟΚΑΤΖΗΣ στην θητεία σου; Αλήθεια εχεις υπηρετήσει; (<- πω πω ,λολ, τι γελοία λέξη χαχαχαχα)
deker Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 deker τι να την κάνουμε την εκπαίδευση όταν δεν έχουμε όπλα?Οι στρατιωτικοί στην Τουρκία κάνουν τις παραβιάσεις για να μη μπει η χώρα τους στην ΕΕ και χάσουν τα προνόμια, οι Έλληνες αγοράζουν όπλα για να παίρνουν μίζες , οι Αμερικανοί μας τα πουλάν για να μας τα παίρνουν και ο λαοί κάθονται και παίζουν με δήθεν σενάρια πολέμου , αερομαχίες κτλ. Παίρνουμε σαν χώρα μεταχειρισμένα τανκ από τον πόλεμο στο ιρακ τα επισκευάζουμε, μας στοιχίζουν πιο πολύ απ ότι να τα παίρναμε καινούρια και όλο αυτό για να τα παίρνουν οι εργολάβοι . Από κει και πέρα τι καθόμαστε και συζητάμε...πρέπει να καταλάβουμε ότι όλα γίνονται για την μάσα. Δεν διαφωνώ σε τίποτα από αυτά που λες.Πραγματικά. Στα αλήθεια όμως , α)εσύ ΠΟΣΟ χρόνο δίνεις στους Τούρκους να έχουν φτάσει μέχρι την Θεσσαλία αν αποφασίσουν να κάνουν ΝΤΟΥ ; β)Μην μου πεις οτι ήσουν ΛΟΚΑΤΖΗΣ στην θητεία σου; γ)Αλήθεια εχεις υπηρετήσει; (<- πω πω ,λολ, τι γελοία λέξη χαχαχαχα) α)Η μάχη θα αρχίσει και θα σταματήσει στον αέρα και στη θάλασσα.Και εκεί υπερέχουμε ποιοτικά (τουλάχιστον ακόμα). Ποσοτικά φυσικά είμαστε κατώτεροι.Αλλά όπως και να το κάνουμε αν εσύ έχεις 5 fiat punto και εγώ 1 ferrari, σίγουρα υπερέχω.Οπότε δεν πιστεύω ότι θα φτάσουν (τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα όσο λες εσύ) μέχρι τη Θεσσαλία πρωτού φαληρίσουν παντελώς σαν κράτος.Η οικονομία τους είναι από τις χειρότερες, δεν παίζει να επιβιώσουν μετά από ένα πόλεμο 1 μηνός. β)Ναι ήμουν. γ)Δες το β) Εσύ έχεις υπηρετήσει;Από ότι φαντάζομαι, αν ναι, από τα λεγόμενά σου όχι πάντως καταδρομέας. Σας παραπέμπω στο site http://www.defencenet.gr όπου υπάρχει forum για περιοδικό άμυνας και έχω παραθέσει στοιχεία για εξοπλισμούς δικούς μας και των γειτόνων. Φυσικά δεν θέλω να δώσω την εντύπωση ότι όλα θα είναι ρόδινα και έχουμε τη νίκη στο τσεπάκι μας.Έχουμε πολύ λιγότερους έφεδρους, αλλά τουλάχιστον μην παρουσιάζεις ότι θα μας κατατροπώσουν τόσο απλά, γιατί παραείναι δύσκολο.Εδώ το Αμέρικα με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και τους άπειρους στρατιώτες, δεν μπορεί να καταλάβει μια χούφτα αντάρτες.Και να είσαι σίγουρος, ότι οι Έλληνες στρατιώτες το κατέχουν πολύ καλά το αντάρτικο, μα πάρα πολύ καλά. ΥΓ: Δεν ξέρω γιατί, αλλά όταν με ρωτάνε αν έχω υπηρετήσει, άτομα τα οποία υπηρέτησαν σαφώς σε υποδεέστερες μονάδες (δεν λέω προσωπικά για τον Fidelio, δεν ξέρω που/αν υπηρέτησε και φαντάζομαι ότι στο επόμενο post θα το μάθω, γενικά αναφέρομαι) από αυτή που υπηρέτησα εγώ, ξενερώνω απίστευτα.Όχι επειδή νιώθω μαχήμι (που νιώθω και είμαι ακόμα :) ), απλά με την ερώτηση αν έχω υπηρετήσει.Βρίσκω ανούσιο το λόγο να συζητάει κάποιος για το στρατό, από τη στιγμή που δεν έχει εκπληρώσει το χρέος του.
Garnele Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Και δηλαδή τώρα ποιο το νόημα όλης αυτής της κινδυνολογίας. Αν η βαρεμάρα σου καταπολεμείται μόνο με πιθανά σενάρια πολέμου, παίξε age of empires.
Fidelio Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Ρε μάστορα πως σε καταλαβα όμως, ε; Δεν είναι τυχαίο σου λέω φίλος τους μυρίζομαι τους στρατοκαυλους απο 15 χιλιομετρα μακριά . Κοίτα να δεις πως έχουν τα πράγματα , και κάτσε προσοχή όταν σου μιλάω γιατί είμαι έφεδρος υπολοχαγός ΨΑΡΑΚΑ ! χαχαχα Κανονικά θα έπρεπε να είχες προσβληθεί που σε είπα λοκατζή ψαρά , αλλά το πήρες πολύ μαλακά για καταδρομέας , ΠΕΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕ Νέο! Λοιπόν , μιλώντας πάντα για τακτικό πόλεμο ,αν αποφασίσει η τουρκία -θεωρητικά - να κάνει προέλαση απο την συνοριακή γραμμή και ΔΩΘΕ , τότε ΓΑΜΑΤΟ δεν την παλεύουμε με τίποτα και ναι είναι ποσοτικό το ζήτημα it's a god damn math ο τακτικός πόλεμος , τις μαλακίες για ποιότητα των φαντάρων μας , το ήθος και το ελληνικό πολεμικό δαιμόνιο ΑΣΤΕΣ για τους νεοσύλλεκτους . Αλλά όπως και να το κάνουμε αν εσύ έχεις 5 fiat punto και εγώ 1 ferrari, σίγουρα υπερέχω.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Καλό ! Μπρος τράβα για σκοπιά !
The_Judas Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 α)Η μάχη θα αρχίσει και θα σταματήσει στον αέρα και στη θάλασσα.Και εκεί υπερέχουμε ποιοτικά (τουλάχιστον ακόμα). Ποσοτικά φυσικά είμαστε κατώτεροι.Αλλά όπως και να το κάνουμε αν εσύ έχεις 5 fiat punto και εγώ 1 ferrari, σίγουρα υπερέχω.Οπότε δεν πιστεύω ότι θα φτάσουν (τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα όσο λες εσύ) μέχρι τη Θεσσαλία πρωτού φαληρίσουν παντελώς σαν κράτος. Ποια είναι η ποιοτική διαφορά στην αεροπορία? Το κάνεις να ακούγεται σαν να έχουμε εμείς F16 και οι άλλοι... Spitfire. Οι Τούρκοι έχουν μόνο F16 ενώ εμείς για να τα πάμε καλά με όλους τους συμμάχους έχουμε F16, Mirage και σε λίγο μπορεί να έχουμε και Eurofighter ή Sukhoi λες και αν αγοράσουμε απ'όλους θα μας στηρίζουν στην διεθνή πολιτική σκηνή. Η οικονομία τους είναι από τις χειρότερες, δεν παίζει να επιβιώσουν μετά από ένα πόλεμο 1 μηνός. Ναι ενώ η Ελληνική βιομηχανία θα παράγει τόνους εξοπλισμού με την τεχνογνωσία που έχει... αλλά και με την επάρκεια που έχουμε σε φυσικούς πόρους.
Houston Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Επίσης δεν έχω καταλάβει την ποιοτική διαφορά Ελλάδας Τουρκίας στον στρατό ξηράς και πολύ περισσότερο του Έλληνα και Τούρκου στρατιώτη. Τεσπα , νομίζω τζάμπα συζήτηση κάνουμε
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Καλύτερα μερικά μέλη να πάρουν πιο χαλαρά τη συζήτηση...
FilipposMD Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Ρε παιδιά, τι 1 μήνα; Με 3 μέρες πόλεμο κανονικό, οι οικονομίες θα έχουν γονατίσει. Κραχ στο χρηματιστήριο, άπειρα λεφτά για αεροπλάνα, πλοία κτλ, τεράστιο κόστος επιστράτευσης κτλ. Γι' αυτό και δεν πρόκειται να γίνει.
jimarass Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Επίσης δεν έχω καταλάβει την ποιοτική διαφορά Ελλάδας Τουρκίας στον στρατό ξηράς και πολύ περισσότερο του Έλληνα και Τούρκου στρατιώτη.Τεσπα , νομίζω τζάμπα συζήτηση κάνουμε Στον πόλεμο το πιο σημαντικό πράγμα μεταξύ ίδιουεπιπέδου στρατών είναι το ηθικό. Και το Ελληνικό είναι πάρα πολύ υψηλότερο!!Αν ποτέ γινόταν ντου στην πόλη θα καταλάβαινες!! Ωστόσο στην εποχή μας αυτά είναι αηδίες, πόσο μάλλον όταν σε λίγα χρόνια θα είμαστε συμπατριώτες με τους τούρκους!!
Garnele Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Εδώ ο φίλτατος τζιμάρας εννοεί ότι εμάς οι φαντάροι μας είναι μορφωμένοι. Οπότε σου λέει αν τραυματιστεί κανείς στο πεδίο της μάχης, όλο και κάποιος γιατρός θα βρίσκεται πιο δίπλα, και θα πεταχτεί να τον σώσει. Καλά θα κάνουμε να υποχρεώσουμε και τους γκέη να πηγαίνουν στρατό Να μην τρέχουν πάλι οι εργαζόμενες μητέρες, άμα κάτσει καμιά στραβή και πάμε για ντου στην πόλη, με τις κάλτσες στα χέρια και τα φαγητά, να τα αναλάβουν αυτοί. Με το αζημίωτο φυσικά γιατί θα είναι στον ίδιο λόχο με τον άντρα τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.