Twisted_Wicked Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Εχω στησει ενα δικτυο με ενα xp pro pc ως host και ενα pc με vista ultimate ως client.Το xp pc παιρνει internet απο ενα philips modem/router cga3600n/te και την κανει share στο vista pc.Και τα 2 pc εχουν internet,βλεπουν κανονικα το ενα το αλλο και λειτουργουν κανονικα τα network drive(εχω κανει share 2 hdd του xp pc στα vista).Τοσο στο δικτυο οσο και στην ethernet που συνδεεται με το ρουτερ,εχω βαλει στατικες ip (dhcp server του ρουτερ off) αλλα παρολαυτα δεν εχω καταφερει ακομα να κανω port forward (κυριως για dc++ και azureus.Δοκιμασα upnp,ξαναεφτιαξα το δικτυο απο την αρχη,δοκιμασα ακομα και dmz στο ρουτερ με κανενα αποτελεσμα ομως.Εχω κανει κατι λαθος η λογω της συνδεσμολογιας χρειαζομαι καποια αλλη ρυθμιση που δεν γνωριζω?
nske Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Ναι, δεν είναι καλή η συνδεσμολογία. Το ιδανικό θα ήταν και τα δύο PC να συνδέονται στο ίδιο ethernet με τον router. Αυτή τη στιγμή ο router κάνει NAT στα πακέτα που φεύγουν από το PC με τα XP, αρκεί να προσθέσεις τις σωστές ρυθμίσεις στο router για Destination NAT (port forwarding), ώστε να γίνει αυτό που θέλεις στο PC με τα XP. Το δεύτερο PC όμως, παίρνει Internet από το πρώτο με τον ίδιο τρόπο που το πρώτο παίρνει internet από τον router (Source NAT) με τη διαφορά ότι τα Windows δεν έχουν τη δυνατότητα που χρειάζεσαι (Destination NAT), τουλάχιστον από μόνα τους. Δεν ξέρω μήπως κάποια εφαρμογή όπως το Wingate την παρέχει (βέβαια το συγκεκριμένο είναι commercial). Εν πάσι περιπτώσει, τα windows δεν είναι σοβαρό λειτουργικό για αυτή τη δουλειά και η συνδεσμολογία είναι άσχημη (δεσμεύεται η συνδεσιμότητα του ενός PC από τη διαθεσιμότητα του άλλου, και χρειάζεται να γίνει διπλό NAT για το 2ο PC, επίσης άσχημο). Το καλύτερο θα ήταν να πάρεις ένα switch με ~10ε και να τα βάλεις όλα πάνω. Μια χειρότερη εναλλακτική είναι να κάνεις bridge τα δύο Interfaces στο PC με τα XP, ώστε το άλλο PC να βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο με τον router. ΥΣ. Σημείωσε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να κάνεις forward τα πακέτα προς μία port σε περισσότερα από ένα PC του δικτύου, οπότε στα δύο PC, στις εφαρμογές που θέλουν ανοικτές ports θα πρέπει να ορίσεις διαφορετικές.
Twisted_Wicked Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Γνωριζω οτι η συνδεσμολογια που εχω δεν ειναι ο,τι καλυτερο αλλα εγινε με ανακλυκλωση parts που μαζευαν σκονη πριν οποτε δεν μπορω να παραπονιεμαι κιολας.Επισης γνωριζω οτι τα windows δεν ειναι ο,τι καλυτερο γι'αυτη τη χρηση αλλα οπως ανεφερα και σε αυτο το post http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=255806 δεν εχω τις απαραιτητες γνωσεις για να εφαρμοσω κατι αντιστοιχο με αλλο OS.(Ισως δοκιμασω με καποιο win server os αλλα δεν γνωριζω τι θα κερδισω απο κατι τετοιο).Για την διαθεσιμοτητα του ιντερνετ στο 2ο pc δεν με ενοχλει γιατι ειχα σκοπο το xp pc να λειτουργει 24/7 ως file server-κατεβαστηρι.Απο οσο ξερω bridge connection δεν γινεται εφοσον ενα απο τα interfaces εχει ICS επανω του.Δοκιμασα να δωσω διαφορετικα ports για την καθε εφαρμογη στο καθε pc αλλα ουτε αυτο πετυχε.Διαβασα για το wingate αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει να βοηθησει στην δικια μου περιπτωση.
tsakonas Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Το χω ξανακανει παλια...αλλα ειναι μεγαλος μπελας...πρεπει να κανεις port forwarding καταρχας στο Philips και μετα στο pc που μοιραζει...στις επιλογες του firewall των ΧΡ εχει κατι με services .Εκει θα ανοιξεις πορτ για τις ΙΡ ολων των Pc και το ιδιο θα κανεις και στα PC με vista βαζοντας την IP του ΧΡ ...
nske Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 .Απο οσο ξερω bridge connection δεν γινεται εφοσον ενα απο τα interfaces εχει ICS επανω του.Δοκιμασα να δωσω διαφορετικα ports για την καθε εφαρμογη στο καθε pc αλλα ουτε αυτο πετυχε.Διαβασα για το wingate αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει να βοηθησει στην δικια μου περιπτωση. Αν κάνεις bridge δε θα χρειάζεσαι ICS. ICS έχουν ονομάσει τα Windows το NAT. Ο router κάνει ούτως ή άλλως NAT, το ότι χρειάζεται τώρα να χρησιμοποιήσεις το ICS είναι επειδή το 2ο PC δε μπορεί να δει τη διεύθυνση του router, γιατί βρίσκεται σε διαφορετικό δίκτυο και το 1ο PC δεν λειτουργεί σαν router. Αν κάνεις bridge τα δύο interfaces είναι σα να βάζεις όλες τις συσκευές σε ένα switch: το 2ο PC θα βλέπει απευθείας τον router όπως και το 1ο και δε θα έχει καμία ανάγκη να χρησιμοποιεί το πρώτο σαν gateway. στις επιλογες του firewall των ΧΡ εχει κατι με services .Εκει θα ανοιξεις πορτ για τις ΙΡ ολων των Pc και το ιδιο θα κανεις και στα PC με vista βαζοντας την IP του ΧΡ ... Έχουν software για port forwarding τα WIndows XP; Νομίζω όχι. Αυτό που αναφέρεις πρέπει να είναι οι ports που θα μπλοκάρει το firewall. [EDIT:] Έχεις δίκιο, όντως έχουν: http://img364.imageshack.us/img364/8971/xp16qc.jpg
Twisted_Wicked Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Update:Τελικα δεν καταφερα να βγαλω το port forward ετσι, οποτε χρησιμοποιησα ενα παροπλισμενο ρουτερακι (μετα απο ανασκαφες) για να δινω ιντερνετ και στα 2 pc (το ενα παιρνει με ethernet και το αλλο με wireless-παλι μη συμβατικος τροπος αλλα επισης ειναι και money free τροπος) και παραλληλα εχουν και ενα gigabit δικτυο μεταξυ τους.Ξερω οτι μπορουσα να κανω δικτυο μονο με το ρουτερ αλλα δεν σηκωνει gigabit κατι που βολευει ελλεινα για μεταφορα αρχειων.End of story-Σας ευχαριστω ολους για τις γρηγορες και σωστες απαντησεις σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.