Προς το περιεχόμενο

Subtitles στην Insomnia

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από ότι κατάλαβα ,πολλοί από μας ψάχνουμε στο Internet για ελληνικούς υπότιτλους να προσθέσουμε στα DivX μας. 'Ομως τα ξένα sites έχουν περισσότερο αγγλικούς υπότιτλους και πολύ λίγα έχουν ελληνικούς.Σπάνια δε έχουν υπότιτλους από τελευταίες κυκλοφορίες ταινιών.<p>Έτσι σκέφτηκα ,μιας και είμαστε μια πολύ μεγάλη παρέα , να ανοίξει μια ενότητα στην insomnia που θα περιέχει μόνο τους ελληνικούς υπότιτλους για να γίνεται η ζωή μας ευκολότερη.Ο καθένας θα μπορεί να στέλνει τους υπότιλους που φτιάχνει ώστε να ανανεώνεται η σχετική σελίδα άμμεσα και με τις τελευταίες κυκλοφορίες.Μόνο από μένα και τον Skokman αρχικά θα δημιουργηθεί μια βάση 200 υπότιτλων<p>Οι υπότιτλοι θα πρέπει να δημιουργούνται με το πρόγραμμα Subrip που εξασφαλίζει πολύ καλά αποτελέσματα με το μικρότερο μέγεθος αρχείου . Ένα πολύ καλό οδηγό για το subrip μπορείτε να δείτε στη παρακάτω διεύθυνση από τον Winner http://divxperts.opensource.gr/tutors/subrip/subrip.htm Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτό το αρχείοαπό τον Winner που περιλαμβάνει γύρω στους 500 χαρακτήρες και έτσι δεν χρειάζεται να κάνετε εκμάθηση χαρακτήρων στο πρόγραμμα εκτός ελαχίστων περιπτώσεων<p>

Τους υπότιτλους μπορείτε να τους στέλνετε στην διεύθυνση [email protected]<p>[ 24-02-2002: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: Hal9000 ]</p>

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

file Hal9000 symfwnw sthn dimiourgeia tou "Kentrou Ypotitlwn!!" smile.gif" border="0 kalo 8a htan an einai dynato na mhn exei format Subrip ka8ws to subrip xreiazetai na tou ypodiksh o user kapious xarakthres kai merikes fores ginontai la8oi.To vobsub einai poly kalytero alla to mege8os tou arxeiou einai megalo frown.gif" border="0 an yparxei kapios converter tou arxeiou vobsub se text file 8e eimaste oloi xaroumenoi.

Και εγώ συμφωνώ να υπάρχουν και άλλα format, αφού υπάρχουν αρκετές φορές λάθη (εκτός πια και αν ο χώρος είναι πρόβλημα..)<p> <blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>to subrip xreiazetai na tou ypodiksh o user kapious xarakthres <hr></blockquote><p>Αυτό απλώς γίνεται τις πρώτες φορές...στη συνέχεια μπορείς να φορτώνεις έτοιμους χαρακτήρες..

'Οπως καταλάβατε ,λόγο χώρου και μόνο δεν μπορούν να μπούν άλλα format υπότιτλων. Είναι ήδη περιορισμένος

Το subrip "μαθαίνει" με κάθε επεξεργασία που γίνεται και έτσι δεν παίρνει καθόλου χρόνο η όλη διαδικασία.Όποιος έχει κάνει τη διαδικασία πολλές φορές μπορεί να στείλει το αρχείο με τις ρυθμίσεις που κρατάει το πρόγραμμα ώστε να μη κάνουμε όλοι την εκμάθηση κάθε φορά.

Και μέχρι να γίνει αυτό, έχω δημιουργήσει ένα account σε FTP server με χώρο 50MB και εχω ανεβάσει μερικούς ελληνικούς υπότιτλους.<p>Τα στοιχεία του FTP είναι:<p>Username: grdivx

Password: kL2exMFN

FTP Hostname: rain.prohosting.com<p>Όποιος θέλει μπορεί να μπει και να ελέγξει αν υπάρχουν οι υπότιτλοι που θέλει, και να ανεβάσει και δικούς του (κατα προτίμηση text αρχεία σε ZIP με όνομα αρχείου τον τίτλο της ταινίας και τα fps αν δεν ειναι 25). Νομίζω είναι μια καλή αρχή. <p>Επειδή όμως ο καθένας μπορεί να έχει πλήρη πρόσβαση στον FTP, δηλαδή, να γράφει και να σβήνει, παρακαλώ όχι σβησίματα αρχείων και ανέβασμα οτιδήποτε άλλου εκτός από ελληνικούς υπότιτλους..<p>Μέχρι να ανοίξει η ενότητα στο Insomnia... Κάντε εδώ downloads, uploads, αλλά ΟΧΙ μ@λ@κίες!

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by SkYwaLkGR:

<strong>an yparxei kapios converter tou arxeiou vobsub se text file 8e eimaste oloi xaroumenoi.</strong><hr></blockquote>

Yποτίθεται ότι το εργαλείο SubResync που περιέχεται στο πακέτο του VobSub μπορεί να κάνει αυτή τη μετατροπή. Πάντως εγώ δεν το 'χω καταφέρει με την τελευταία έκδοση 2.09 (σε WinME). Το 'χει δοκιμάσει κάποιος άλλος να μας πει τις εντυπώσεις του;

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by NiTroGen:

<strong>Και μέχρι να γίνει αυτό, έχω δημιουργήσει ένα account σε FTP server με χώρο 50MB και εχω ανεβάσει μερικούς ελληνικούς υπότιτλους.

Μέχρι να ανοίξει η ενότητα στο Insomnia... Κάντε εδώ downloads, uploads, αλλά ΟΧΙ μ@λ@κίες!</strong><hr></blockquote>

NiTroGen, σε στεναχώρησα τις προάλλες με τα δηκτικά μου σχόλια για το παλιό σου site, αλλά μέρα με τη μέρα το μετανιώνω... (αν και έχω μείνει με την εντύπωση ότι τα "βρήκαμε" τελικά, έτσι δεν είναι wink.gif" border="0 . Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, ανέβασα χτες 15 υπότιτλους και σήμερα θ' ανεβάσω κι άλλους (btw, στο zip βάζω και το srt και το sub text, αν και βέβαια η μετατροπή γίνεται εύκολα με κάποιο από τα πολλά εργαλεία που κυκλοφορούν).

Φίλε Amerzone, δεν τα "χάσαμε" ποτέ για να τα "βρούμε". Χαίρομαι που σου άρεσε η πρωτοβουλία μου, και ελπίζω να μην γίνει κατάχρηση της FTP φιλοξενίας μου. Το FTP αυτό είναι για όλους, γι' αυτό και όλοι έχουν πλήρη πρόσβαση. Ελπίζω να μην καταλάβει ο provider ότι έδωσα πρόσβαση σε τόσο κόσμο και μου κλείσει τον λογαριασμό.

Χαίρομαι που ανέβασες υπότιτλους και ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά σου.

Εγώ ανέβασα μόνο το Face off frown.gif" border="0 αλλά έπεται συνέχεια grin.gif" border="0 .

Θα παρακαλούσα αν έχει κάποιος το αρχείο εκμάθησης για το subrip να μου το στείλει για να μη κάθομαι να το μαθαίνω τώρα!!

επίσης αν έχει κανείς τους υπότιτλους για το Memento ας τους ανεβάσει στο DIVXFTP tongue.gif" border="0

Αν θεωρεις οτι το εγχειρημα με τον ftp server ειναι παρακινδυνευμενο, Θα μπορουσε να σου πει ο amerzone πως να τα βαλεις στο photos.netclubs.com. θα στελνουμε ολοι με ενα email τα subs σε σενα και καθε τοσο θα κανεις ενα upload τα subs στο παραπανω server Και απλα update μια html σελιδα στο insomnia με τα links...<p>J<p> smile.gif" border="0 grin.gif" border="0

Thanks Nitrogen και όλους σας για τη συμμετοχή στο project. Από Πέμπτη θα ανέβουν και οι σελίδες με όλους τους υπότιτλους όπως και όλοι οι υπότιτλοι που υπάρχουν μέχρι στιγμής (κυρίως από τη συλλογή του Nitrogen)

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by j77:

<strong>Αν θεωρεις οτι το εγχειρημα με τον ftp server ειναι παρακινδυνευμενο, Θα μπορουσε να σου πει ο amerzone πως να τα βαλεις στο photos.netclubs.com. θα στελνουμε ολοι με ενα email τα subs σε σενα και καθε τοσο θα κανεις ενα upload τα subs στο παραπανω server Και απλα update μια html σελιδα στο insomnia με τα links...

</strong><hr></blockquote><p>Καλό αυτο, αλλά να σου πω και μια μεγάλη αλήθεια... ΒΑΡΙΕΜΑΙ να στήσω κάτι τέτοιο. Θέλει κάθε λίγο και λιγάκι να κάνω upload, άσε που το mailbox μου θα γεμίσει υπότιτλους που θα πρέπει να ελέγξω πρώτα. Γι' αυτό προτίμησα να κάνω αυτό το παρακινδυνευμένο εγχείρημα. Ο καθένας έχει πρόσβαση για να ανεβάσει τους δικούς του υποτίτλους, αλλά και να σβήσει όλους όσους υπάρχουν εκεί - ας ελπίσουμε πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. Ο χώρος είναι και αρκετά μέγαλος, 50MBs. Καθόλου άσχημα, ε;<p>Να θυμηθώ και κάποια στιγμή να μαζέψω και ότι υπότιτλους έχω στα CD των ταινιών μου και να τους κάνω upload και αυτούς. Αλλά μην τα περιμένετε όλα από μένα και 4-5 άλλους insomniacs. ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΕΧΕΤΕ.<p>Και μια ερώτηση για το τέλος. Μήπως να μεταφράσω την υπογραφή μου στα ελληνικά, ή είναι πιο cool έτσι; cool.gif" border="0

""Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτό το αρχείοαπό τον Winner που περιλαμβάνει γύρω στους 500 χαρακτήρες και έτσι δεν χρειάζεται να κάνετε εκμάθηση χαρακτήρων στο πρόγραμμα εκτός ελαχίστων περιπτώσεων""<p>Πως δεν το βλεπα τόσο καιρό!!! grin.gif" border="0 <p>Το αρχείο HAL9000 που κατέβασα για το redemption πως το κάνω μετατροπή για να το ανοίγει ο DIVX player ?? (xrhsimopoiw ton BSPLAYER), μόλις πάει να ανοίξει αυτόν κλείνει το πρόγραμμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...