mauroulis Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Σε απαντηση που πηρα απο email εταιρειας εξωτερικου, εγραφε ολη το κειμενο της απαντησης και τελειωνε με την φραση Sent from:82.71.75.120. 1) Αυτο τι ειναι επειδη δεν ξέρω η ip? 2) Ειναι μοναδικο το νουμερο αυτό απο το συγκεκριμενο pc ή από την γραμμη dsl που χρησιμοποιώ? 3) Εαν στείλω email απο την ιδια γραμμή dsl αλλά από άλλο pc θα εχω πάλι το ίδιο νουμερο, η διαφορετικό ? 4) Υπαρχει διαφορα στο νουμερο (δηλ θα είναι ίδιο) εάν στειλω από το προσωπικό μου email της οτενετ ή στειλω μεσο λογαριασμου μου π.χ της gmail ? 5) Πως μπορώ να στείλω νεο email στην ιδια εταιρεία και να παρουσιαζω διαφορετικό νουμερο ? Ευχαριστώ
S4Lv4Ti0N Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 1) Είναι IP, αλλα έτσι όπως το λές μου φαίνεται πως είναι η IP του ατόμου που στο έστειλε. 2) Ανάλογα τη γραμμή απο την οποία εστάλλη (static/dynamic) η IP μπορεί ή να αλλάζει ή να μένει σταθερή. 3) Για τη δικιά σου γραμμή, και πάλι αναλόγως τι είναι... την απάντηση βρές παραπάνω. 4) Το email δεν έχει σημασία... αλλα η γραμμή απο την οποία στέλνεις. 5) Dynamic Line, αλλάζει την IP.
mauroulis Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 S4Lv4Ti0N σε ευχαριστω πολυ για την διαφωτιση στο θεμα της ΙΡ. Θα ηθελα να ρωτησω, οταν στελνεις email ο αλλος βλεπει την ΙΡ σου. Εγω στο Thunderbird απο που μπορω να βρισκω των αλλων. Πως θα καταλαβω εαν εχω static ή dynamic ΙΡ.
fantomas3004 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Άν έχεις dsl εξαρτάται απο τον υπολογιστή, με τον ίδιο υπολογιστή έχεις σταθερά ίδια ip άν αλλάξεις υπολογιστή αλλάζει και η ip. Υπάρχουν προγράμματα απόκρυψης ή αλλαγής της ΙΡ δέν έχω ασχοληθεί. Συνήθως όταν στέλνεις email εμφανίζεται στον παραλήπτη το email όχι η ΙΡ η συγκεκριμένη εταιρεία θα βρήκε κανένα κόλπο να στείλει mail κατευθείαν απο τον υπολογιστή χωρίς να έχει μπεί κάπου πρώτα με λογαριασμό (Otenet, gmail, hotmail, yahoo) επειδή δέν υπήρχε κανένα μέιλ να εμφανιστεί εμφανίστηκε η ΙΡ. Κάπου το έχω ξαναδεί αυτό το κόλπο.
S4Lv4Ti0N Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Φαντάζομαι πως ο λόγος που είδες την IP address του ατόμου που σου έστειλε είναι γιατί επέλεγε να την έχει γραμμένη στο τέλος του μηνύματος, και όχι επειδή εσύ την έκανες scan. Όταν στέλνεις email, by default όχι δε βλέπουνε την ip σου, θέλει ψάξιμο. Για να καταλάβεις αν έχεις Static ή Dynamic IP άνοιξε Command Prompt (DOS), και γράψε >ipconfig /all Άμα δίπλα στο Dhcp Enabled λέει Yes, έχεις Dynamic IP. Συνήθως για να έχεις Static IP πληρώνεις κάτι παραπάνω.
mauroulis Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Παιδιά ευχαριστω πολυ για τον χρονο που αφιερωνεται στα ερωτηματικα μου, αρχιζω και αντιλαμβανομαι πως δουλευει σιγα σιγα. Λοπον S4Lv4Ti0N ευχαριστω πηγα κατα οπως ειπες Command Prompt και ειναι τελικα στο DSL Dynamic η IP μου. Ειδα στο Command Prompt και το ΙP ADDRESS μου το οποιο ειναι πολυ διαφορετικο απο αυτο που εγραψα στην αρχη, το δικο αρχιζει απο 192... Αρα πρεπει να εχει γινει αυτο που λες. Η IP address του ατόμου που μου έστειλε το email είναι γιατί επέλεξε να την έχει γραμμένη στο τέλος του μηνύματος μαλλον....ισως... Γιατι ομως να μου στειλει την ΙΡ του τι να την κανω, για ποιο σκοπο. Τελειωνοντας η υποψια μου ηταν οτι ειχαν καταγραψει την ΙΡ απο το pc μου και σε επομενο email μου ακομη και εαν ηθελα να κρυφτω θα γνωριζαν τον αποστολεα. Αλλα αφου βρηκαμε οτι ειναι Dynamic καθε φορα που θα στελνω email σε αυτους θα ειναι με διαφορετικο νουμερο, και νομιζω οτι τελικα δεν θα γινομαι αντιληπτος. Σωστα η οχι?
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Τι εννοεις οτι δεν θα γινεσαι αντιληπτος ; Θα φαινεται απο την διευθυνση αποστολεα οτι εισαι εσυ.
S4Lv4Ti0N Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Για να γίνει reset/αλλαγή της IP σου πρέπει να κάνεις restart το router... Άμα σκοπεύεις να κάνεις κάτι για το οποίο δε θέλεις να γίνεις αντιληπτός μία dynamic ip adsl δε σε σώζει, κάποιος ο οποίος ξέρει να το ψάχνει πάλι σε εσένα θα καταλήξει. Να προσέχεις... φιλικά
mauroulis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Παιδια να ευχαριστησω πολυ ολους για τις απαντησεις και το χρονο που διαθεσαν. Επι του θεματος θα πραξω αναλογως εκτενως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.