Lucretius Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Ήρθε και η σειρά μου να πάθω ένα μικρό εγκεφαλικό. Το στόρυ: Ο σκληρός αγοράστηκε πριν κανένα δίμηνο με σκοπό την χρήση του ως εξωτερικού σε ένα φορητό κατεβαστήρι με ένα ειδικό καλώδιο sata σε usb. Μέσα σε αυτό τον μήνα δούλεψε μια χαρά και δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα. Μόνο προχτές ανέβασε λίγο πυρετό (~50-60) λόγω ζέστης(μάλλον) οπότε τον αποσυνέδεσα και τον χρησιμοποίησα τον βράδυ που έπεσε αρκετά η θερμοκρασία. Σήμερα το πρωί και ενώ "επιθεωρούσα" το υλικό που κατέβηκε το βράδυ το σύστημα κόλλησε (windows xp home ελληνικά) και συνήλθε μόνο όταν έβγαλα το καλώδιο του Usb. Έκτοτε όταν προσπαθώ να το συνδέσω εμφανίζει το ίδιο πρόβλημα (πάγωμα) και αδυνατεί να τον αναγνωρίσει. Το partition magic δεν ξεκινά (παγώνει στην εκκίνηση και συνεχίζει όταν αφαιρώ τον δίσκο). Το καλώδιο δεν φταίει, καθώς με άλλους sata δουλεύει κανονικά. Από προηγούμενη εμπειρία με εσωτερικό ide δίσκο είχα χρησιμοποιήσει ένα recovery program (δεν θυμάμαι πιο) και πέρασα όλα τα δεδομένα σε ένα άλλο σκληρό. Το πρόβλημά μου είναι πως δεν τον αναγνωρίζει κάν ο υπολογιστής. Σκέφτομαι να τον συνδέσω σε έναν παλιό σταθερό υπολογιστή και να το προσπαθήσω από εκεί. Αν έχετε κάποια πρόταση είναι ευπρόσδεκτη!
takis345 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Απ'οτι καταλαβα συνδεεις το δισκο με το καλωδιο στο συστημα σκετο χωρις κουτι. Πιθανως με τη ζεστη ή καποιο στατικο ηλεκτρισμο σβυστηκε -οποτε καντου ενα format ή πηγαινε στο My Computer/Διαχειριση/Διαχ. Δισκων και δες αν το βλεπει απο κει -οποτε ξαναβαλτο αν οχι.
Lucretius Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Σκέτο με ένα 8αρι ανεμιστήρα. Το πρόβλημα είναι οτι αν το συνδέσω δεν ανοίγει καν την διαχείριση. Και θα ήθελα να σώσω ότι είναι δυνατόν καθώς ο σκληρός είναι κατά το ήμισυ γεμάτος
washcloud Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Απ'οτι καταλαβα συνδεεις το δισκο με το καλωδιο στο συστημα σκετο χωρις κουτι. Πιθανως με τη ζεστη ή καποιο στατικο ηλεκτρισμο σβυστηκε -οποτε καντου ενα format ή πηγαινε στο My Computer/Διαχειριση/Διαχ. Δισκων και δες αν το βλεπει απο κει -οποτε ξαναβαλτο αν οχι. ...τί είπες, ωρέ παλλήκαρε ; ! (...σημειωτέον, ο άλλος παλλήκαρος ανέφερε ότι με το που συνδέει τον δίσκο...γίνεται της Eurovision...ε!!!!Πώς λοιπόν να πάει στο "My Computer", αφού his computer καλλάει αλύπητα...) Lucretius , νομίζω ΚΑΙ 'γω πως η τελευταία σου "ευκαιρία" είναι όντως να τον συνδέσεις σε σταθερό και να δεις πόσο γκαντέμης ή μη-γκαντέμης είσαι... Από recovery, δοκίμασε με το Pandora Recovery που είναι και free (αν βεβαίως τον δει το BIOS...) Αν τον δει το BIOS, αλλά όχι το Pandora, δοκίμασε Active File Recovery, Get Data Back, τα οποία δεν είναι free, εκτός κι αν έχεις τον τρόπο σου...
Lucretius Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Τον έχω τον τρόπο μου, thanks! Θα το δοκιμάσω και αυτό.
Lucretius Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Λοιπόν, η λύση είναι στον ορίζοντα...bootαρα τον υπολογιστή με ένα live cd από linux και βλέπω μια χαρά τον σκληρό και τα περιεχόμενά του. Θα τα μεταφέρω σιγά-σιγά σε ένα εφεδρικό και θα φάει ένα fdisk που θα είναι όλο δικό του...
ppschrs Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 δηλαδή ο εξωτερικός σκληρός πρέπει να δουλεύει με ανεμιστήρα?
Lucretius Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δεν είμαι σίγουρος ποια είναι τα όρια αντοχής αλλά δεν νομίζω οτι είναι σωστό για ένα σκληρό να ξεπερνά τους 50-60 για μεγάλα διαστήματα. Βέβαια εγώ το βρήκα από αλλού το πρόβλημα αλλά τεσπα. (η διάσωση των δεδομένων προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Ας είναι καλά το backtrack)
washcloud Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 50-60 ΤΙ ? (αν εννοείς βαθμούς κελσίου...ΕΙΝΑΙ πρόβλημα. Το ιδανικό είναι να τους κατεβάσεις στους 30-40...) (δεν αποκλείεται να είναι ο λόγος που έχασε το partition table- ή έπαθε ζημιά το file system)
smilefreeware Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δεν καταλαβαίνω, αν έπαθε άπό τη ζέστη γιατί δεν τον βλέπoυν τα XP και τον βλέπει το linux ? Μήπως είναι τίποτα άλλο ?
Lucretius Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 50-60 κελσίου χωρίς ανεμιστηράκι με θερμοκρασία στο δωμάτιο κοντά στους 30. Σε αυτή την κατάσταση έμεινε για λιγότερο από δυο λεπτά (μέχρι να συνδέσω το ανεμιστήρι) μετά έπεσε στους 35 και έμεινε σταθερά. Πιθανότατα έπαθε ζημιά το partition table όπως είπε και ο washcloud γιατί τα αρχεία είναι κανονικά - κανένα corrupted μέχρι τώρα. Μου φαίνεται οτι θα τον επιστρέψω στο e-shop για αντικάτάσταση γιατί δεν του έω πλέον εμπιστοσύνη. Παρεμπιπτόντως, το Linux απλά τον βλέπει και τον διαβάζει δεν μπορεί να αλλάξει ή να σβήσει αρχεία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.