mkapten Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Καλησπέρα παιδιά! Πέρσι είχα πάλι κάποιο παρόμοιο πρόβλημα και είχα αναφερθεί εδώ και έχω να πω πως η βοήθειά σας ήταν πολύ σημαντική!! Αυτή τη φορά αντιμετωπίζω κάτι παρόμοιο. Το παλιό μου πρόβλημα ήταν ότι ο υπολογιστής έβγαζε μπλε οθόνες στα ξαφνικά και έκανε restarts. Η λύση που μου είχαν προτείνει ήταν να αλλάξω σκληρό δίσκο το οποίο και έκανα και από τότε όλα δούλευαν μια χαρά (μέχρι πριν λίγες μέρες...). Ξαφνικά άρχισαν και πάλι οι μπλε οθόνες (έγινε δυο φορές) και κάποια restarts. Aπό κει και πέρα ο υπολογιστής δεν ξανά μπήκε στα windows. Πάει να ξεκινήσει, και μου βγάζει το μνμ ότι δεν έγινε επιτυχής εκκίνηση κτλπ και να επιλέξω ανάμεσα σε ασφαλής λειτουργία, κανονική εκκίνηση των windows κλπ. Ότι και να επιλέξω όμως, όταν πάει να μπει στα windows έχοντας π.χ. επιλέξει κανονική εκκίνηση των windows, την ώρα που όλα δείχνουν ότι φορτώνει κανονικά και κινούνται οι 3 γραμμούλες πριν μπει στα windows ξαφνικά κάνει επανεκκίνηση και αυτό συμβαίνει πάντα. Πετά το ίδιο μνμ και πάλι να επιλέξω και πάντα τα ίδια. Με κάποιο διαγνωστικό cd που έτρεξα κάνοντας έλεγχο στις ram είδα ότι λειτουργούν οκ, οπότε ξεχνάμε τις ram. Το μυαλό μου πάει σε πρόβλημα της μητρικής και λέω αν την αλλάξω θα είναι όλα οκ. Πέφτω μέσα λέτε ? Pentium 4 στα 3.4GHz, LGA775 512mb, 512mb RAM DDR1 Μητρική: ASRock 775V88+
gfilippas Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Προφανώς με το "διαγνωστικό cd" εννοείς το memtest. Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ. Το memtest μου έδειξε ότι οι μνήμες ήταν μια χαρά. Αλλά δεν ήταν έτσι. αφαιρώντας μια μια τις μνήμες βρήκα το προβληματικό slot και επιτέλους ξεκίνησαν τα windows και πάλι.
mkapten Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Ναι, αυτό εννοώ. Ελλατωματικό slot εννοείς πάνω στη μητρική ? Δοκίμασα βγάζοντας και μια-μια τις ram αλλά τα ίδια και πάλι. Δε τους άλλαξα όμως θέση πάνω στη μητρική. Στις ίδιες που ήταν απ' όταν τον αγόρασα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.