TheELF Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτό το make usb δεν πιάνει στα xp θέλει ειδικό πρόγραμμα όπως π.χ. το WinToFlash Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannis8558 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 φιλε ELF η διαδικασια προχωρησε τελεια ..εως ενα σημεια..εκει κολλησαμε... δεν μπουταρει στα windows xp .. μονο στα 7... αυτη ειναι η εικονα που μου βγαζει οταν παω να μπω στα XP (spoiler) μπορει να γινει κατι? η πρεπει να ξαναγινει η διαδικασια εξ'αρχης? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Επειδή έγινε η εγκατάσταση από το usb έχει πάρει λάθος ρυθμίσεις το boot.ini μπες στα 7 και βρες το αυτό το αρχείο,θα είναι χύμα στο διαμέρισμα με τα XP,είναι κρυφό αρχείο συστήματος οπότε μπες στης επιλογές φακέλων για αν το εμφανίσεις. Μέσα θα γράφει κάτι τέτοιο >[boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(χ)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(χ)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect Όπου χ το νούμερο του διαμερίσματος που είχε πάρει το usb κατά την εγκατάσταση. Πρέπει να αλλάξεις το partition(χ) και αντί για το χ να βάλεις το νούμερο του διαμερίσματος που έχουν τα xp,για να το βρεις ανοίγεις cmd και γράφεις diskpart έπειτα select disk 0 (αν έχεις μόνο έναν δίσκο) και μετά list partition θα σου βγάλει την λίστα και θα δεις από το μέγεθος ποια είναι τα XP,βάζεις στο χ το νούμερο που έχει από δίπλα,μπορείς να βάλεις και τυχαία δηλαδή αυξάνοντα από το 1 (το πρώτο διαμέρισμα που λογικά θα είναι τα 7) μέχρι να βρεις ποιο είναι το σωστό(με επανεκκινήσεις). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannis8558 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Dear Spock τα καταφερα!! Η ολη διαδικασια ειχε ως εξης: εκανα partition 17GB στον ssd και το αφησα NTFS φλάσαρα σε bootable usb απο συστημα που ηδη τρεχει XP μεσω win2flash οπως ειπες και ολα τελεια περασα τα win xp στον διαμερισμα που φτιαχτηκε για αυτα (δεν μπουταρε πουθενα επειτα απαυτο) εβαλα win7 bootable usb και εκανα fixMBR και fixBoot μπηκα στα 7αρια και εβαλα easyBCD οπου εκανα σωστα εκει της ρυθμισεις για να χω dual boot EΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ! ...μετα απο αρκετες προσπαθεις καταφερα να μπουταρω κανοντας το εξης: >Bios > εβαλα 1st boot device τον ssd > και μπουταρα στα xp απτο dual boot ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΤΟ USB ΜΕ ΤΑ XP ωστε να ολοκληρωσει την διαδικασια της εγκαταστασης κατα την 1η εκκινηση! ακουγεται λογικο αλλα μου πηρε αρκετες φορες ωστε να το προσεγγισω ετσι μετα πολυ απλα περασα τους drivers για τα XP πανευκολα μεσω του DriverPack Solution (το οποιο το προτεινω btw καθως περασε wifi, vga audio κτλ χωρις να κανω την παραμικρη κινηση για ψαξιμο! Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΧΟ! εχω φαει το google να τον βρω και τιποτα...) Ευχαριστω για ολη την βοηθεια !! Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2012 από ioannis8558 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makiss8 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 παιδια επειδη εχω μπερδευτει.. αν ενα συστημα με 2 σκληρους. ο ενας εχει τα 7αρια και βαλω τον δευτερο σκληρο να ξεκινησει πρωτος και να βαλω τα xp δεν θα λειτουργουν καλα ? απλα θα αλλαζω απο το bios καθε φορα που θελω να μπω κ θελω να το σβησω απλα μια διαγραφη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Μόνο αν βγάλεις(αποσυνδέσεις) εντελώς τον δίσκο με τα 7 και κάνεις την εγκατάσταση τον xp μόνο με τον δικό τους δίσκο συνδεδεμένο. Τότε μόνο θα είναι εντελώς ανεξάρτητα και θα κάνεις την αλλαγή εκκίνησης μέσου του bios. Αν απλά ορίσεις τον δίσκο για τα xp πρώτο από τα bios τότε παίζεται...κυρίως από το εάν είναι πρώτος η όχι δίσκος στην σειρά όπως βλέπει το bios της συσκευές, αφού το mbr γράφεται πάντα σε αυτόν(τον πρώτο δίσκο),αν είναι ο δίσκος με τα 7 πρώτος θα επικαλυφθεί το mbr τον 7 με αυτό τον XP και θα ξεκινάνε μόνο τα XP.Αν ο δίσκος με τα XP είναι πρώτος τότε θα αγνοήσει εντελώς τα 7 και θα γίνει αυτό που λες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makiss8 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 OK καταλαβα.. σε ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fastarsolid Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Παιδια καλημερα!!! Εχω ενα προβλημα...Λοιπον χθες εκανα ενα partition στα 50 Gb με το εργαλειο που μας δινει η microsoft μεσα απο τα windows. Σε αυτο το κομματι εβαλα τα win 8. Αλλα μετα απο λιγη χρηση παρατηρησα οτι οταν παω στα win7 μου κανει conflict η καρτα γραφικων....Αποφασησα λοιπον να φορμαρω τα 50 gb και να τα ξαναενοσω. Αφου εκανα φορματ στον εικονικο δισκο προσπαθησα να κανω shrink volume αλλα δεν μου εννονεται απλα μενει το ειδιο με 49,2 gb και με ενα unallocate 100mb . Τι πρεπει να κανω για να ξαναγινει ενα??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sostos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Μπορω να εχω και windws 7 με windows 8 ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannisgokus Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Παιδια καλημερα!!! Εχω ενα προβλημα...Λοιπον χθες εκανα ενα partition στα 50 Gb με το εργαλειο που μας δινει η microsoft μεσα απο τα windows. Σε αυτο το κομματι εβαλα τα win 8. Αλλα μετα απο λιγη χρηση παρατηρησα οτι οταν παω στα win7 μου κανει conflict η καρτα γραφικων....Αποφασησα λοιπον να φορμαρω τα 50 gb και να τα ξαναενοσω. Αφου εκανα φορματ στον εικονικο δισκο προσπαθησα να κανω shrink volume αλλα δεν μου εννονεται απλα μενει το ειδιο με 49,2 gb και με ενα unallocate 100mb . Τι πρεπει να κανω για να ξαναγινει ενα??? Δοκιμασε το Easeus partition master που ειναι free. Μπορω να εχω και windws 7 με windows 8 ? Ναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
user27 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπερα σας και συγχαρητηρια για τον οδηγο χαρη στον οποιο εδω και καιρο εχω dual boot vista-xp στο λαπτοπ (ειχε vista). Καταρχην θα ηθελα να ενημερωσω, οσους δεν το ξερουν και ισως καλο θα ηταν να αναφεροταν στον οδηγο, οτι με το dual boot και οταν ανοιγουμε καθε φορα τα xp αυτα επεμβαινουν στο partition των vista και σβηνουν ολα τα restore points με αποτελεσμα αν γινει κατι, να μην μπορεις να επαναφερεις τα vista σε προηγουμενο σημειο. Η λυση ειναι να κανουμε τα xp να μην μπορουν να βλεπουν το περιεχομενο του partition vista. Ο τροπος περιγραφεται εδω http://www.vistax64.com/tutorials/127417-system-restore-points-stop-xp-dual-boot-delete.html Οποτε γενικα καλο θα ηταν εξαρχης να ειχαμε 3 partition, 1 για vista, 1 για xp και 1 για αρχεια ωστε αυτα να φαινονται και απο τα δυο λειτουργικα. Τωρα θα ηθελα να ρωτησω το εξης. Το λαπτοπ οπως συνηθως εχει απτο εργοστασιο 1 κρυφο partition για την επαναφορα του στην αρχικη κατασταση (στα vista). Για να γινει αυτο πρεπει να πατησεις ενα κουμπι κατα την εκκινηση. Νομιζω οτι με το dual boot πλεον εχω χασει αυτη τη δυνατοτητα. Συμβαινει αυτο σε εσας? Αν ειναι φυσιολογικο και μη αναστρεψιμο τοτε δεν υπαρχει λογος να πιανει χωρο το κρυφο partition. Σωστα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giokspy Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 η επαναφορα του mrb ειναι πολυ απλη με το Easy BCD οπου κανουμε restore mrb των windows 7 απο τα XP Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
user27 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Εχω επαναφερει το mbr των vista (με το dvd που ειχε το laptop) αλλα παρολα αυτα δεν επανερχεται η επιλογη της επαναφορας του υπολογιστη κατα την εκκινηση με το πατημα του κουμπιου (συνηθως F11). Διαβασα σε ξενα φορουμ οτι αυτο το θεμα οφειλεται στο οτι το αρχικο mbr του laptop ειναι διαφορετικο απο αυτο των windows που περιεχονται στο συνοδευτικο dvd και ειναι ειδικα φτιαγμενο απο τον κατασκευαστη του laptop. Οποτε αν δεν το εχουμε κρατησει απο πριν, θαναι δυσκολα τα πραγματα. Καπου αλλου ομως διαβασα οτι ο μονος τροπος να το επαναφερουμε ειναι απο το ιδιο το κρυφο partition! Πρεπει δηλαδη να κανουμε το κρυφο partition ενεργο ωστε στην επανεκκινηση να ξεκινησει η επαναφορα του υπολογιστη στην εργοστασιακη μορφη χωρις να χρειαζεται να πατηθει καποιο κουμπι. Και αφου ο υπολογιστης θα επανερθει στην εργοστασιακη του μορφη, θα εμφανιστει ξανα η επιλογη για την επαναφορα με το πατημα κουμπιου. Ακουγεται αστειο ε? Θα το δοκιμασω καποια στιγμη παντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Κατέβασε το Hiren’s BootCD έχει μέσα το plop boot manager που σε αφήνει να ξεκινήσεις από όποιο διαμέρισμα υπάρχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
user27 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Λοιπον, με τη βοηθεια του plop boot manager και μετα απο πειραματισμους εχω καταφερει να γυρισω το λαπτοπ στην εργοστασιακη μορφη. Για τους κατοχους hp τα επομενα ισως φανουν χρησιμα. Αρχικα εβγαινε ενα σφαλμα 0xc000000f. Μετα απο ψαξιμο βρηκα οτι αυτο συμβαινει σε λαπτοπ hp που εχουν υποστει σε dual boot οπως ηταν και το δικο μου. Η hp εδω http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=us&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3688868&swItem=ob-84849-1&prodNameId=3688870&swEnvOID=4058&swLang=13&taskId=135&mode=4&idx=2 εχει βγαλει ενα προγραμμα που λυνει το προβλημα αλλα ειναι για συγκεκριμενα μοντελα και για windows 7. Παρολο που ουτε τετοιο μοντελο εχω ουτε και 7, εγκατεστησα το προγραμμα και απλα αντικατεστησα το αρχειο winre.wim που βρισκεται στο κρυφο partition. Ολα αυτα βεβαια τα εχω κανει μετα απο πολλες αποτυχημενες δοκιμες μεχρι να βρω τη λυση και φυσικα μετα απο πολλες ανακτησεις του δισκου απο backup που ειχα κρατησει απο πριν. Τελικα ο δισκος γυρισε στην εργοστασιακη κατασταση αλλα το μονο αρνητικο ειναι οτι η επιλογη για την επαναφορα με το f11 δεν εχει ανακτηθει. Καμια αλλη ιδεα κανεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα