naskoos Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Γεια σας insomnites, Στον υπολογιστή μου έχω 3 σκληρούς Western Digital(160,320,320Gb). Μεχρι σήμερα είχα τους δύο 320άριδες σε διαταξη raid 0 και είχα εγκατεστημένα τα Vista, τον 160αρη τον είχα χωρίσει σε 2 partition και είχα εγκαταστήσει τα Xp στο 1ο partition (δηλαδη είχα dual boot Vista-Xp). Σήμερα είπα να εγκαταστήσω τα Linux OpenSuse στο 2o partition του 160αρη!! H εγκατάσταση κυλησε ομαλά και έδειχναν όλα οτι λειτουργούν καλά. Ομως τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα περίμενα. Μετά την εγκατάσταση των Linux όταν ο υπολογιστής έκανε επανεκκινηση παρατήρησα οτι πλέον δεν αναγνώριζε τη raid διάταξη. Πιο συγκεκριμένα, όσο δούλευε ο υπολογιστής κανονικά κατα την εκκίνηση μου έδειχνε W..blablabla 160Gb (non Raid Member) W..blablabla 320Gb (Raid Member) W..blablabla 320Gb (Raid Member) Τώρα μου δείχνει: W..blablabla 160Gb (non Raid Member) W..blablabla 320Gb (Offline Member) W..blablabla 320Gb (Offline Member) Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορώ να μπω πλεον στα vista (όταν από το menu του DualBoot επιλέγω να μπω στα vista με συμβουλεύει να κάνω Boot απ'το dvd των vista και να κάνω system repair). Δοκίμασα να κάνω startup repair με το dvd των vista όμως δεν μπόρεσε και μου πρότεινε να ενημερώσω τη micrsoft για αυτό το πρόβλημα! Η αλήθεια είναι οτι δεν περιμενα και πολλά απο το startup repair μιας και το πρόβλημα είναι στη raid διάταξη όχι στο winlogon των windows. Έτσι μπήκα στο bios για να δω απο κει τι παίζει. Απ'οτι κατάλαβα το bios δεν βλέπει τους 320άρηδες (στην επιλογή του κυρίως δίσκου έδειχνε μόνο τον 160άρη). Πλέον μπορώ μόνο να μπαίνω στα Xp και στα Linux. Η μητρική μου είναι της Gigabyte η DQ6 με X38. Μπορεί να γίνει κάποιο θαύμα και να μη χρειαστεί να κάνω καινούρια raid διάταξη και έτσι να χαθούν όλα??? Υ.Γ. Πειτε μου ναι....
naskoos Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Οκ βρήκα λύση! μην ασχολήστε με αυτό το θέμα! Διέγραψε το partition με τα Linux!
alexzzz Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Καλό θα είναι να γράψεις την λύση μήπως και την χρειαστεί κανείς στο μέλλον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.