Προς το περιεχόμενο

Επαλήθευση κώδικα στο Minix


santi mavropoul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε όλους,

ασχολούμαι με μια εργασία που έχω στο Minix με την οποία πρέπει να αλλάξω τον κώδικά του και συγκεκριμένα 2 συναρτήσεις στο /usr/src/mm ώστε η ταξινόμηση της λίστας να μην γίνεται βάση διεύθυνσης αλλά βάση μεγέθους.Έχω αλλάξει τις 2 συναρτήσεις όπως νομίζω και θέλω να ρωτήσω το εξής:

α)Πως μπορώ να δω την αρχική λίστα και β)πως μπορώ να τσεκάρω αν με το καινούριο αρχείο που έχω φτιάξει,πετυχαίνω ή όχι αυτό που θέλω.

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γράφοντας προγράμματα για το MINIX

 

 

Τα προγράμματα που θα φτιάξετε για το MINIX θα τα αναπτύξετε εκτός MINIX (έστω π.χ., ότι έχετε φτιάξει ένα απλό πρόγραμμα, hello.c, σε C στο λογαριασμό σας στο SOLARIS). Συγκεκριμένα:

 

* Θα τα μεταφράσετε με τον compiler mcc (όχι με το cc/gcc) (π.χ., mcc -o hello hello.c)

* Το παραγόμενο εκτελέσιμο θα πρέπει να το μεταφέρετε "μέσα" στο MINIX. Για να το κάνετε αυτό, τρέχετε το MINIX και εκτελείτε την εντολή:

 

sunread [όλο to pathname του αρχείου στο solaris] > [minixfilename] (sunread <solaris-path>/hello > hello)

 

* Τέλος (μέσα στο MINIX) αλλάζετε τα permissions του προγράμματος που κάνατε sunread ούτως ώστε να γίνει εκτελέσιμο (chmod +x [minixfilename]). (chmod +x hello), και το τρέχετε εκτελώντας την εντολή ./hello.

 

Πιθανό πρόβλημα:

 

* Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα mcc της mathematica. Σιγουρευτείτε ότι όταν εκτελείτε mcc δεν τρέχει αυτό το πρόγραμμα! Εν ανάγκη, δώστε όλη τη διαδρομή του mcc (π.χ. ~/myminix/bin/mcc ή /opt/MINIX/bin/mcc)

* Επειδή το mcc χρησιμοποιείται σε αρκετά Makefile του ΜΙΝΙΧ, θα πρέπει, όπου υπάρχει το mcc να τροποποιούνται και αντί για mcc να εκτελείται π.χ. το /opt/MINIX/bin/mcc.

* Για αυτό το λόγο, ίσως σας εξυπηρετήσει καλύτερα εάν στην * αρχή * του PATH σας βάλετε τη διαδρομή /opt/MINIX/bin/mcc, ούτως ώστε να βρίσκει σίγουρα το σωστό mcc.

 

 

αυτά τα είδες ?

http://www.cs.uoi.gr/~faturu/courses/2005/operating-systems.html

.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι τα έχω δει:γνωρίζεις όμως πως μπορώ στο αρχείο alloc.c το οποίο βρίσκεται στο /usr/src/mm (και σε οποιοδήποτε αρχείο),να αλλάξω τα δεδομένα του;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

narbi βασικά προσπαθώ μέσω της εντολής vi όνομα_αρχείου.txt να το τσεκάρω μα ενώ έχω γράψει τον παραπάνω κώδικα,το Minix με μπερδεύει κάπως σχετικά με την εκτέλεση.

 

εννοείς με κάποιον editor ?

που τα γράφεις όλα αυτά στο minix, στα xp, σε linux, ή σε solaris ?

 

δοκίμασε να ρωτήσεις στο

http://ilug.gr/

ή στο

http://foss.ntua.gr/

υπάρχει το openSolaris σε livecd οπότε μπορείς να κάνεις compile τον κώδικα απο εκεί.

http://opensolaris.org/index.html

 

.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

gtroza,έδωσα την εντολή vi filename ώστε να μπορέσω να τροποποιήσω τον κώδικα στο συγκεκριμένο αρχείο.Βέβαια ο vi editor θέλει λίγο εκμάθηση πρώτα.Ευχαριστώ πάντως

(Στο Minix γράφω)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο vi editor όντως έχει κάποια ιδιαίτερα σημεία αλλά βρήκα οδηγίες χρήσεώς του!!

 

Επειδή ασχολούμαι επίσης με εργασιες στο minix αυτό το εξάμηνο, ως editor χρησιμοποιώ τον mined.Γράφεισ δηλαδή mined file.c ,επεξεργαζεσαι το αρχειο και το αποθηκευεισ με ctrl-x και μετά yes.

Eλπίζω να σε βολέψει περισσοτερο απο τον vim.

 

(Y.Γ. Ξέρεις καθολου από δημιουργια κλήσης συστηματος που να παιρνει παραμετρο ονομα αρχειου και να επιστρεφει το πρώτο i-node του αρχειου??)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Sayer,(Απίστευτο,μπορείς να γράψεις με τέτοια ευκολία και όμως ο καθηγητής μας λέει για τον vi editor)

Αυτό που με ρωτάς δεν το γνωρίζω,γενικά δεν έχω πείρα στο Minix όμως αν το εξηγήσεις με πιο πολλά λόγια ίσως να μπορέσω να σου πω την γνώμη μου.

Επειδή ασχολείσαι με το Minix,γνωρίζεις μήπως,ενώ πείραξα τον πυρήνα μου,πως μπορώ να δω αν γίνεται τελικά ή όχι αυτό που θέλω,με τον κώδικα που του έδωσα;

Συγκεκριμένα έχω μια λίστα μέσα στην alloc.c ταξινομημένη κατά διεύθυνση και της έχω πειράξει τον κώδικα,ώστε να ταξνομείται κατά μέγεθος.

Ευχαριστώ που μου απάντησες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...