Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια για RAID 0

gwgos21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχας καλησπερα σε ολους.Χρειαζομαι λιγη βοηθεια.Θα ηθελα να ρωτησω αν γινετε να κανω raid 0 2 δισκους.Ο ενας ειναι wd500 se caviar(16mb) 7200 και ο αλλος seagate500(32mb)7200.Εκτος απο την cache δηλαδη ειναι ιδιοι.Αν γινετε θα μπορουσε καποιος να μου εξηγησει την διαδικασια και τι χρειαζομαι οσο αναλυτικοτερα γινετε ετσι ωστε να μπορεσω να το κανω?Αν γινετε φυσικα!Η mobo μου ep35c-ds3r.Ευχαριστω:mrgreen:

Δημοσ.

Καταρχήν ποιο λειτουργικό έχεις?

Δεν θα έχεις και τόσο μεγάλη διαφορά στην απόδοση, εφόσον έχεις δίσκους 7200..επίσης πρέπει να γνωρίζεις πως αν χαλάσει ένας από τους σκληρούς δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκτησης δεδομένων..

Στην δική μου περίπτωση, επειδή τους έχω όλους raid 0..και θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο..έχω κ έναν εξωτερικό σκληρό 1tb οπού έχω τα πάντα για καλό κ για κακό..οπότε πρέπει να το σκεφτείς καλά..

Δημοσ.

Τρεχω σε XP.Ναι το ξερω και εχω και εγω εξωτερικο οποτε δεν με πειραζει.Δεν θα εχω διαφορα μεγαλη δηλαδη?Δεν αξιζει τον κοπο?Ετσι και αλλιως περισσευμα ειναι!Το υπολοιπο pc ειναι

cpu http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819115036

4 mb ram http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820146565

vga http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814121238

cpu cooler http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835118223

psu http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817151031

Mε o\c δεν εχω ασχοληθει οποτε το μηχανημα ειναι stock

Δημοσ.

...και γιατί να μη δει διαφορά ; Δεν έχω ακόμη φτιάξει RAID συστοιχία, αλλά έχω δει (εδώ) να λένε πως πάει γρηγορότερα κι από WD Raptors των 10000rpm...

(...και στο κάτω - κάτω, it doesn't hurt to give it a shot...)

Δημοσ.
αλλά έχω δει (εδώ) να λένε πως πάει γρηγορότερα κι από WD Raptors των 10000rpm...

Κλασσικά αυτοί που "λένε"..λένε...

(...και στο κάτω - κάτω, it doesn't hurt to give it a shot...)

Σωστός..σίγουρα πάντως δεν θα χάσει..;)έχω raptors σε raid μάλλον για αυτό δεν βλέπω διαφορά όταν κάνω raid τους 7200..:lol:

Συμφωνω!!!!Αλλα πως????Μια βοηθεια ρε παιδια καποιος που ξερει....

Όταν ανοίγει το pc σου..λίγο πριν αρχίσει η μπάρα των windows θα σου λέει να πατήσεις κάποιο από τα f..μπαίνεις εκεί διαλέγεις τους σκληρούς..βάζεις stripe 128kb..το αποθηκεύεις με όποιο f πάλι σου ζητάει και κάνεις επαννεκίνηση..περνάς το λειτουργικό κ είσαι οκ..

Πολύ πιθανό να μην αναγνωρίζουν τα πανάρχαια xp την συστοιχία raid και να πρέπει να φτιάξεις μια δισκέτα οπού θα έχεις drivers για raid 0..

Καλύτερα όμως για αρχή να βρείς αυτο το f.. όταν ξεκινάει το pc σου...

Προφανώς θα κολλήσεις κάπου στην αρχή όπως όλοι μας..οπότε ρώτα ανοιχτά..;)

Δημοσ.

Ναι η μητρικη υποστηριζει Sata raid 0/1/5/10.Το cd της μητρικης εχει και drivers sata\raid.

ΑΑΑ θα πρεπει να εγκαταστησω παλι απο την αρχη?Μαλλον για το f6 λετε που λεει στη αρχη της αγκαταστης ε?

Απο συνδεσμολογια?Απο bios δεν αλλαζω τιποτα?

Βαζω τα καινουρια xpsp3 ξερετε αν εχουν drivers μεσα?

Δεν εχω floppy!

Δημοσ.
Ναι η μητρικη υποστηριζει.ΑΑΑ θα πρεπει να εγκαταστησω παλι απο την αρχη?Μαλλον για το f6 λετε που λεει στη αρχη της αγκαταστης ε?

Απο συνδεσμολογια?Απο bios δεν αλλαζω τιποτα?

Λογικά αυτό το f6 θα είναι..

Ναι πρέπει να μπείς στο bios και να ενεργοποιείσεις το raid..επίσης πρέπει να διαλέξεις τους σκληρούς που θα γίνουν raid..δηλαδή αν έχει η μητρική σου 4 sata και έχεις τους σκληρούς σου στις θύρες 1 και 2 πρέπει να ρυθμίσεις από το bios το 1 και 2 να είναι raid..

Δεν εχω floppy!

Πολύ πιθανόν να χρειαστείς..μπορεί και όχι..

Βαζω τα καινουρια xpsp3 λετε ξερετε αν εχουν drivers μεσα?

Τι κάνεις?για να γίνουν raid οι δίσκοι σου πρέπει να διαγραφούν όλα τα δεδομένα..οπότε το κάνεις άδικα..

Δημοσ.

Επί τι ευκαιρία να κάνω και εγώ 2 ερωτήσεις;

Έκανα και εγώ raid 1 σε 2x 500gb δίσκους στους οποίους δεν είναι το σύστημα (είναι σε ξεχωριστό δίσκο). Το έκανα μέσο bios και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με τα vista. Τώρα:

1. Αν αλλάξω τον δίσκο με το λειτουργικό και βάλω άλλο εντελώς δίσκο με xp ή linux λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την συστοιχία, αφού γίνεται μέσω bios και όχι λογισμικού, έτσι;

2. Στην επιλογή stripe έβαλα automatic... εκ των υστέρων βλέπω ότι πολλοί προτείνουν 128, ποια τα υπέρ και κατά;

Ευχαριστώ

Δημοσ.
Έκανα και εγώ raid 1

Έκανες mirror ή stripe? άλλο το raid 1 άλλο το raid 0..

1. Αν αλλάξω τον δίσκο με το λειτουργικό και βάλω άλλο εντελώς δίσκο με xp ή linux λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την συστοιχία, αφού γίνεται μέσω bios και όχι λογισμικού, έτσι;

Θα έχεις πολύ μεγάλο πρόβλημα..η συστοιχία ή αλλιώς raid δεν δέχεται να αλλαχτεί κάποιος από τους σκληρούς που συνεργάζεται κ να μην χάσεις τα δεδομένα σου..

2. Στην επιλογή stripe έβαλα automatic... εκ των υστέρων βλέπω ότι πολλοί προτείνουν 128, ποια τα υπέρ και κατά;

Είναι μια ερώτηση που έχει μόνο μία απάντηση χωρίς υπέρ και κατά...το 128kb είναι ο πιο γρήγορος τρόπος..η επιλογή που έκανες το πιθανότερο είναι να έβαλε 64kb..

Δημοσ.
Έκανες mirror ή stripe? άλλο το raid 1 άλλο το raid 0..

raid 1, mirror έκανα

Είναι μια ερώτηση που έχει μόνο μία απάντηση χωρίς υπέρ και κατά...το 128kb είναι ο πιο γρήγορος τρόπος..η επιλογή που έκανες το πιθανότερο είναι να έβαλε 64kb..

Είδα μια επιλογή (δεν θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε) με επιλογές 64, 128 κάποια ακόμα και automatic. Το άφησα στο automatic.

Θα έχεις πολύ μεγάλο πρόβλημα..η συστοιχία ή αλλιώς raid δεν δέχεται να αλλαχτεί κάποιος από τους σκληρούς που συνεργάζεται κ να μην χάσεις τα δεδομένα σου..

Μα δεν είναι μέσα στο raid! Το raid είναι ανάμεσα στον 2 και τον 3... το σύστημα είναι στον δίσκο 1. Ακόμα και έτσι υπάρχει πρόβλημα;

Δημοσ.
Μα δεν είναι μέσα στο raid! Το raid είναι ανάμεσα στον 2 και τον 3... το σύστημα είναι στον δίσκο 1. Ακόμα και έτσι υπάρχει πρόβλημα;

Όχι έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα..οπότε προχώρα στην αλλαγή που θέλεις..

Δημοσ.
Όχι έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα..οπότε προχώρα στην αλλαγή που θέλεις..

Ωραία... βασικά αυτό ήθελα να ακούσω.... :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...