gpan Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Καλησπέρα παιδιά. Στο καινούργιο virtualbox της sun έχω εγκαταστήσει 3 διαφορετικά vm όπου το ένα τρέχει windows 2003 server, το άλλο xp professional και το τρίτο debian και θα ήθελα να δημιουργήσω εικονικό τοπικό δίκτυο. Η αλήθεια είναι ότι δεν το έψαξα πάρα πολύ γιατί δεν είχα πολύ χρόνο. Μπορεί να μου πει κανείς οδηγίες; Θέλω να γίνεται ping μεταξύ τους. Thanks. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Χρήσιμο αν ήξερε κάποιος πως γίνετε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Πρέπει να ρυθμίσεις τα δίκτυα των εικονικών μηχανών σε Internal Network και μετά να δώσεις διευθύνσεις τοπικού δικτύου σε κάθε κάρτα μέσα από το guest λειτουργικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpan Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Πρέπει να ρυθμίσεις τα δίκτυα των εικονικών μηχανών σε Internal Network και μετά να δώσεις διευθύνσεις τοπικού δικτύου σε κάθε κάρτα μέσα από το guest λειτουργικό. Θα μπορούσες να γινόσουν λίγο πιο συγκεκριμένος; Το έχεις δοκιμάσει, σου έχει δουλέψει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Που δυσκολεύεσαι να καταλάβεις αυτό που έγραψα; Κάθε εικονική μηχανή έχει τρεις ρυθμίσεις όσον αφορά το δίκτυό της: Host Interface NAT Internal Network Η προκαθορισμένη (default) επιλογή είναι στο NAT. Θα πρέπει να το αλλάξεις σε Internal Network και στις 3 εικονικές μηχανές που έχεις φτιάξει. Μετά μπορείς να δώσεις τα εξής: 192.168.0.1 192.168.0.2 192.168.0.3 με subnet mask 255.255.255.0 ή οτιδήποτε άλλο θέλεις. Πάντως πρέπει το debian, τα XP και τα 2003 να βρίσκονται όλα στο ίδιο δίκτυο (192.168.0.0/24) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpan Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Που δυσκολεύεσαι να καταλάβεις αυτό που έγραψα;Κάθε εικονική μηχανή έχει τρεις ρυθμίσεις όσον αφορά το δίκτυό της: Host Interface NAT Internal Network Η προκαθορισμένη (default) επιλογή είναι στο NAT. Θα πρέπει να το αλλάξεις σε Internal Network και στις 3 εικονικές μηχανές που έχεις φτιάξει. Μετά μπορείς να δώσεις τα εξής: 192.168.0.1 192.168.0.2 192.168.0.3 με subnet mask 255.255.255.0 ή οτιδήποτε άλλο θέλεις. Πάντως πρέπει το debian, τα XP και τα 2003 να βρίσκονται όλα στο ίδιο δίκτυο (192.168.0.0/24) Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Ιντερνετ όμως δεν έχω τώρα από καμία μηχανή. Γίνεται βέβαια ping μεταξύ τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Αν θες να έχεις και ίντερνετ θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις Host Interface. Μόνο που χρειάζεσαι πραγματική κάρτα δικτύου για κάθε εικονική μηχανή + μια κάρτα δικτύου για το host, αν συνδέεσαι φυσικά με ethernet από κάποιο router. Δηλαδή θες συνολικά 4 κάρτες δικτύου. Η μια θα χρησιμοποιηθεί για το host και οι υπόλοιπες 3 θα πρέπει να γίνουν bridge με 3 tap interfaces τα οποία θα δηλώσεις στο Virtualbox σε Host Interface. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Εεεε!!! Παραπληροφόρηση! Μια κάρτα δικτύου αρκεί! 1) Κάνεις 1 bridge, br0. Διάβασε το pdf manual του VirtualBox, σίγουρα τα λέει καλύτερα απ' ότι θα τα πω εγώ. 2) Κάνεις 3 tap interfaces, ένα για κάθε εικονική μηχανή, και ορίζεις στα settings κάθε μηχανής ποιο από αυτά θα χρησιμοποιεί. 3) Ορίζεις (βλ. manual) στο /etc/init.d/interfaces ότι η bridge θα γεφυρώνει eth0, tap0, tap1, tap2 και είσαι έτοιμος. Θα παίρνουν όλα IP από τον router σου, όλα θα βλέπονται μεταξύ τους και όλα θα έχουν Internet. Δοκιμασμένο με 4 εικονικά PC + 1 τον host. Υ.Γ. το VirtualBox 1.6.0 έχει bug με τον pcnet driver των Windows, δηλαδή οι Windows guests δεν βλέπουν δίκτυο με τίποτα. Οπότε ή κατέβασε την 1.6.2 που το διόρθωσε, ή βάλε Intel driver, ή αν οι guests είναι Linux δε σε αφορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 αμάν ρε alkisg αμέσως τραβάς πιστόλι ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Καλά ντε για πλάκα ήτανε, δεν πιστεύω να το πήρε κανένας στα σοβαρά;! :P Άμα ήταν Windows, να έλεγα οκ, μπορεί να χρειάζεται 4 κάρτες, αλλά στο Linux???? Έχω μία κάρτα με 4 ip, 3 στατικές και μία με DHCP... ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 κι εγώ πλάκα έκανα alkisg:-) τα σοβαρά είναι στις ειδήσεις !:mrgreen::mrgreen: . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Υ.Γ. το VirtualBox 1.6.0 έχει bug με τον pcnet driver των Windows, δηλαδή οι Windows guests δεν βλέπουν δίκτυο με τίποτα. Οπότε ή κατέβασε την 1.6.2 που το διόρθωσε, ή βάλε Intel driver, ή αν οι guests είναι Linux δε σε αφορά. Καταγγέλω: Παραπληροφόρηση στην παραπληροφόρηση! Το bug ήταν στην προηγούμενη έκδοση 1.5.6 και διορθώθηκε στην τρέχουσα 1.6.0. 1.6.2 δεν υπάρχει ακόμη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Καταγγέλω: Παραπληροφόρηση στην παραπληροφόρηση! Το bug ήταν στην προηγούμενη έκδοση 1.5.6 και διορθώθηκε στην τρέχουσα 1.6.0. 1.6.2 δεν υπάρχει ακόμη! Ώπα parsifal τώρα μου βάζεις δύσκολα. Αυτό που είπα ήταν σωστό, επομένως το δικό σου είναι παραπληροφόρηση στην διόρθωση της παραπληροφόρησης .... εχμ, εγκαταλείπω, ας βρει κανένας φιλόλογος τη σωστή σύνταξη!!! Λοιπόν, με τον κλασσικό μου 1-2-3 τρόπο, 1) Το bug δεν υπήρχε στην 1.5.6, 2) Το bug (regression) εμφανίστηκε στην 1.6.0, 3) Το bug διορθώθηκε στην 1.6.2 (έτσι το γράφουν αυτοί στον τίτλο, δεν είναι δικό μου καπέλο), την οποία όποιος βιάζεται μπορεί να κατεβάσει από svn. Έχει αναφερθεί καμιά 10ριά φορές στο bug reporting system τους, για παράδειγμα: http://www.virtualbox.org/ticket/1471 και ένα quote: host interface was working properly on 1.5.6, updated via rpm to 1.6 and the interface stops and Windows complains of limited(no) network connectivity. Only able to use Intel Pro/1000 driver with NAT to get *any* networking to work in the Windows guest. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν ένα πρόβλημα του PCnet interface με FreeBSD guest, το οποίο λύθηκε στην 1.6.0. Λαμβάνοντας υπ' όψιν το ότι δεν έχει γίνει release ακόμη το 1.6.2, θεώρησα ότι εμφανιζόταν και σε άλλα guest Λ/Σ και απλώς ανέφερες μετατοπισμένες τις εκδόσεις. Αλλά...έχεις δίκιο απ' ο,τι φαίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpan Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Εεεε!!! Παραπληροφόρηση! Μια κάρτα δικτύου αρκεί! 1) Κάνεις 1 bridge, br0. Διάβασε το pdf manual του VirtualBox, σίγουρα τα λέει καλύτερα απ' ότι θα τα πω εγώ. 2) Κάνεις 3 tap interfaces, ένα για κάθε εικονική μηχανή, και ορίζεις στα settings κάθε μηχανής ποιο από αυτά θα χρησιμοποιεί. 3) Ορίζεις (βλ. manual) στο /etc/init.d/interfaces ότι η bridge θα γεφυρώνει eth0, tap0, tap1, tap2 και είσαι έτοιμος. Θα παίρνουν όλα IP από τον router σου, όλα θα βλέπονται μεταξύ τους και όλα θα έχουν Internet. Δοκιμασμένο με 4 εικονικά PC + 1 τον host. Υ.Γ. το VirtualBox 1.6.0 έχει bug με τον pcnet driver των Windows, δηλαδή οι Windows guests δεν βλέπουν δίκτυο με τίποτα. Οπότε ή κατέβασε την 1.6.2 που το διόρθωσε, ή βάλε Intel driver, ή αν οι guests είναι Linux δε σε αφορά. Respect!!! Θα το δοκιμάσω και θα σου πω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.