blashyrkh+ Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 gdp77, Γιατί φέρεσαι έτσι, εντάξυ δεν γουστάρεις τα windows, νομίζεις ότι γεμάτα bugs, μπορεί να είναι, μπορεί και όχι. Αλλά γιατί εκφράζεσαι με τέτοιον τρόπο σαν να μας θεωρείς ηλίθιους και χαζούς όλους που βολευόμαστε με τα Windows ??? αυτο ειναι το σωστο βολευεται καποιος με τα windows.Να σου πω και κατι αλλο ομως ?ειναι βλακεια οντως να κανουνε τον εξυπνο συνεχεια μερικοι λες και ειχε απο χθες linux και στο κατω κατω δεν ειναι και καμμια μαγκια να το εχεις αλλα να το χρησιμοποιεις οπως πρεπει .Καλα αυτο για τις 50 εντολες δεν το σχολιαζω ,ειδικα απο διανομες με KDE ολα ειναι τοσο απλα και ευκολα που πλεον δεν εχεις δικαιολογια να πεις οτι σε δυσκολευει κατι..Το θεμα ειναι οτι το Linux δεν ειναι ενα λειτουργικο για να κανει τον hacker το καθε βλαμμενο η βλαμμενος ειναι οντως ενα θεμα στην προσαρμογη και εμενα προσωπικα με πειραζει καπως που τωρα 2-3 χρονια το μαθανε ολοι οι πρωην εξαρτημενοι στο overclocking και τα παιχνιδια .Τωρα βλεπεις παντου ερωτησεις οπως ,υπαρχει αυτο για Linux ?Ποτε θα παιζει τα παιχνιδια μου το Linux ?Ποτε θα γινει stable το wine?Ποτε το ενα και ποτε το αλλο..Λοιπον η απαντηση ειναι η εξης ,παντα τα windows και το macOs θα ειναι πιο ευκολα ως προς τη φιλοσοφια να τα χειριστει ο απλος χρηστης αλλα το Linux το βαζεις για to LInux και οχι για να ικανοποιησεις το ρευμα της εποχης η να κανεις μια ωραια και ασφαλη μεταβαση απο το ενα περιβαλλον εργασιας σε ενα αλλο ωστε να μπορεις να παιζεις crysis και να ακους μουσικη και κατα τα αλλα να λες εχω Linux γιατι ειναι πιο δυσκολο λειτουργικο και μπορει να κανει τα παντα..Τα παντα ναι μπορει αλλα στα <<παντα>> δεν θα εβαζα εγω και να μπορει το καθε παιδαρελλι να φορτωνει καθε νεο παιχνιδακι στη διανομη του...
hyperionsky Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Αυτά τα multitouch, όπως και τα απλά touchscreen, πάντα με κάνουν να σκέπτομαι 2 πράγματα: 1. Μήπως πρόκειται για συνομωσία των διαιτολόγων που θέλουν να μας χώσουν στο αερόμπικ; Έχει δουλέψει ποτέ κανείς έστω και 30 λεπτά συνεχόμενα με τα χέρια στον αέρα ή τεντωμένα προς στην οθόνη; Αν στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να κουνάω πέρα-δώθε τα χέρια μου (απ' τον ώμο) για να κάνω τις πιο απλές εργασίες, αντί απλά να τα ακουμπάω στο τραπέζι και να χρησιμοποιώ μόνο τα δάκτυλά μου, μήπως στο απώτερο μέλλον θα με αναγκάσουν σε κινήσεις μπαλέτου και σε "σπαγγάτα" για τις ίδιες απλές εργασίες; Πώς φαντάζονται αλήθεια το κλασσικό "άραγμα" στον καναπέ με τον φορητό, σαν κρόουλ; Φαντάζεται κανείς τρεις-τέσσερις τύπους στο λεωφορείο, δίπλα-δίπλα, να χειρονομούν ορχηστρικά προσπαθώντας να πάρουν τα email τους; 2. Αντιπαθώ (σε βαθμό υστερίας) τις δακτυλιές πάνω στις οθόνες. Δεν υπονοώ ότι η τεχνολογία είναι άχρηστη. Απλώς επισημαίνω ότι, εξαιρουμένης μιας πραγματικά επαναστατικής ιδέας ανύπαρκτης μέχρι στιγμής, η τεχνολογία δεν μπορεί να εκτοπίσει το παραδοσιακό πληκτρολόγιο και ποντίκι, ούτε είναι πραγματικά το πολυαναμενόμενο "επόμενο βήμα" που θα οδηγούσε στην "οριστική κατάργηση του συνδυασμού ποντικιού/πληκτκρολογίου στην ενασχόληση με τα Windows". Οπωσδήποτε θα έχει χρήσεις. Πολύ θα γούσταρα ένα moultitouch που θα αντικαθιστούσε τα κουμπιά και τα παρακούμπια όλων των ηλεκτρονικών συσκευών του σπιτιού (από της καφετιέρας και του ψυγείου, εώς του στερεοφωνικού και της τηλεόρασης - αν και το τηλεκοντρόλ παραμένει εξαιρετικά λειτουργικό), σε έναν ψηφιακό πίνακα ελέγχου. Θα ήταν όντως χρήσιμο όταν κάθεσαι με φίλους να δεις φωτογραφίες, να τις μεταφέρεις από φωτογραφική σε φωτογραφική ή να διαλέξετε τραγούδια και να ακούσετε μουσική (φαντάζομαι βέβαια και εδώ διάφορα αστεία παρατράγουδα, όπως παιδάκια να τσακώνονται για το τί θα πρωτοβάλουν, παλεύουντας πάνω από την οθόνη). Παρ' όλα αυτά νομίζω πως παραμένει μακρυά από το να είναι μια πραγματικά εναλλακτική λύση για τις "καθημερινές" εργασίες στον υπολογιστή, εκτός για όσους έχουν την πολυτέλεια να ανταλλάσσουν καθημερινά φωτογραφίες διακοπών ή επιθυμούν να διαβάζουν ιστοσελίδες σκυμμένοι πάνω από μία οθόνη. Τέλος, πρόκειται για μία μέθοδο εντυπωσιακή μεν, σημαντικά περιοριζόμενη δε από το μήκος του ανθρώπινου χεριού! Με άλλα λόγια, αν θέλω να δω τα βιντεάκια μου στον υπολογιστή το ποντίκι παραμένει απείρως βολικότερο, αν θέλω να δω ταινία στην τηλεόρασή μου το τηλεκοντρόλ παραμένει ασυγκρίτως αποτελεσματικότερο! Όλα αυτά λοιπόν με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αφενός πρόκειται για εντυπωσιακές "γκατζετιές" με σαφώς περιορισμένες χρήσεις, ίσως και με σκοπό να εκμεταλλευτούν την πλούσια αγορά των "γκατζετομάνιακ" (το αγοράζω για να πουλάω μούρη και αυτό να πιάνει σκόνη) και πως αφετέρου το μέλλον διαγράφεται ζοφερό, γεμάτο πιασμένους ώμους και ιδιαίτερα μαθήματα λατινικών χορών!
AzaZyL Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Να κάνω μία ερώτηση? Το multitouch θα είναι λειτουργικό με χέρια που μόλις έπιασαν πυτόγυρα?
papahlamidas Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Άντε να δούμε το νέο WINE να τελειώσουν τα παραμύθια....
Lomar Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 πες τα ρε AzaZyL να πούμε εδω μέσα όλοι το μακρύ κ το κοντό τους (μαζί κ εγώ ), είπες το πιο σωστό απ'όλα! οντόπικ, μόλις διάβασα την είδηση, το iphone σκέφτηκα, το θέμα όμως είναι οτι κάποιος που αγόρασε ενα υπερτετραπύρηνο σύστημα με 1200 ευρά μόνο για sli, μετά θα πάει να σκάσει άλλα τόσα για multitouch screen; ή η μ$ θα γίνει apple φάση και θα πουλάει και hardware (χωρίς φυσικά να χάνεται η δυνατότητα έξτρα εγκατάστασης του λειτουργικού και σε άλλο hardware); ενα βιντεάκι για το πως θα είναι στο μέλλον η πληροφορική by m$ είχα πετύχει κάπου και δεν μπορώ να το βρώ γμτ... με τα πολλά έδειχνε πως ενας πολιτικός μηχανικός είχε υπερδικτυώση τη ζωή του, η οποία επικεντρωνόταν ΜΟΝΟ γύρω απο τη δουλειά του, και σε κάποια φάση ενα μηχάνημα πατάει το λάπτοπ του εκει που επιβλέπει μια οικοδομή, οπότε πετάγεται ο αφηγητής και λέει το θεϊκό: "... the hardware loss, will still be annoying but not fatal for your work..." ή κάτι παρόμοιο τσπ. δλδ με λίγα λόγια το μέλλον της πληροφορικής για τη m$ είναι μόνο για φραγκάτους...
nzeppos Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Ρε σεις, ήμαρτον. Πραγματικά, έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε στη ζωή σας από το να κάθεστε να κράζετε τα Windows νύχτα μέρα? Δηλαδή ποιός ο λόγος να σχολιάσει κάποιος σε αυτό το thread, αν το μόνο που έχει να πει είναι ότι το Linux είναι ανώτερο και ότι τα Win είναι γεμάτα bugs και τρύπες ασφαλείας? Ας πάρει τον πιγκουίνο του και ας πάει να παίξει αλλού αφού δεν γουστάρει. Προσωπικά αν απαξίωνα κάτι τόσο πολύ, θα το θεωρούσα υποτιμητικό να κάθομαι να ασχολούμαι μαζί του. Νισάφι πια.
De@th L0rd Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Άντε να δούμε το νέο WINE να τελειώσουν τα παραμύθια.... Δεν ξέρω γι αυτό αλλά σίγουρα θα έχουμε και άλλο WHINE απο λινουξάδες στα επόμενα σχόλια.
intelquad Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Παιδια αν και καινουργιος στο insomnia θελω να πω πως αυτη την παρουσιαση η microsoft πιθανον να την εκανε για θεμα marketing.Νομιζω πως θα ηταν καλυτερο να περιμενουμε να δουμε το λειτουργικο στην τελικη μορφη του!Συμφωνω παντως με το γεγονος πως θα πρεπει να εστιασει αλλου!
michael92 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Ρε σεις, ήμαρτον. Πραγματικά, έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε στη ζωή σας από το να κάθεστε να κράζετε τα Windows νύχτα μέρα? Δηλαδή ποιός ο λόγος να σχολιάσει κάποιος σε αυτό το thread, αν το μόνο που έχει να πει είναι ότι το Linux είναι ανώτερο και ότι τα Win είναι γεμάτα bugs και τρύπες ασφαλείας? Ας πάρει τον πιγκουίνο του και ας πάει να παίξει αλλού αφού δεν γουστάρει. Προσωπικά αν απαξίωνα κάτι τόσο πολύ, θα το θεωρούσα υποτιμητικό να κάθομαι να ασχολούμαι μαζί του. Νισάφι πια. Σωστός! Οι linuxάκιδες τους πιγκουίνους τους και σε άλλη παραλία :lol:
intelquad Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 και οσο για τα <<καινουργια μηχανηματα>> φυσικα και θα πρεπει καποια στιγμη αν γουσταρεις να παρεις μια καινουργια πλατφορμα να παρεις και μηχανημα!αν δε γουσταρεις κατσε με αλλο λειτουργικο!απλο δεν ειναι?
kfyros Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Το να προστεθούν native δυνατότητες αξιοποίησης της τεχνολογίας multitouch (λέγε με και iphone ) δεν είναι απαραίτητα κακό. Με σωστό σχεδιασμό μπορεί να γίνει πολύ πιο user friendly από το υπάρχον σετ keyboard-mouse. Στο πρακτικό μέρος θέλω να δω αν θα έχουν καμιά λύση της προκοπής. Την οθόνη δηλαδή θα την έχουμε οριζόντια πάνω στο γραφείο, ή θα την κολλάμε στα μούτρα μας για να μην κρεμάνε τα χέρια μας από την πολύωρη χρήση? Ή θα πρέπει να χρησιμοποιούμε βραχίονες που να την κρατάνε σε κλίση (πχ 45 μοιρών) που είναι και η ιδανική για τέτοια χρήση? Απ' την άλλη , αν καταργηθεί το πληκτρολόγιο-Mouse απελευθερώνεται χώρος εργασίας οπότε θα είναι μία η άλλη. Σίγουρα θα χρειάζεται μεγαλύτερες οθόνες για τη λειτουργία πλήρως touch περιβάλλοντος. Το κόστος όμως μιας τέτοιας οθόνης είναι τεράστιο αυτή τη στιγμή. Εδώ ένα κινητό παίρνεις με μια σταλιά οθονίτσα, και αν έχει touchscreen ανεβαίνει η τιμή του πάνω από 200 ευρώ μόνο για την οθόνη. Είμαι περίεργος να δω υλοποίηση του συγκεκριμένου project. Η κάρτα γραφικών δεν ιδιαίτερη σχέση με το touchscreen, αφού είναι ουσιαστικά μια κανονική οθόνη με ένα πρόσθετο layer το οποίο είναι ένας διαφανής digitizer. Οι υπάρχουσες εφαρμογές χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή και όχι την κάρτα γραφικών. Βέβαια με την ισχύ που έχουν οι σημερινές κάρτες , μπορεί να είναι πιο συμφέρον να αλλάξει αυτό (αν και δεν ξέρω αν γίνεται). Σίγουρα θα χρειάζεται αρκετή ισχύ για να ζωγραφίζει η κάρτα τα drag and drop εφφέ και να διαχειρίζεται μεγαλύτερες οθόνες, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω από τις σημερινές καλές κάρτες. Τουλάχιστον αν υπάρξει τεράστια ζήτηση για touch screens , θα πέσει και η τιμή τους αρκετά. Άντε, για να πάρουμε και κανένα φτηνό tablet να γουστάρουμε που το 'χω καημό με τις τιμές που έχουν τώρα
thanocaster Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Εγώ πάλι θα έλεγα ότι μάλλον θα έπρεπε στα καινούργια windows να στραφούν προς την αφαίρεση της registry παρά προς μια τεχνολογία που έχει μακρύ δρόμο να περπατήσει μέχρι να μπει στην καθημερινότητά μας (Θυμάστε στα xp που μιλάγανε για φωνητικές εντολές και πως θα αλλάξει ο τρόπος που θα χειριζόμαστε τους υπολογιστές; Μια απ'τα ίδια...).
billxl Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Μάλλον το multitouch θα αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά των Windows 7 και θα το χρησιμοποιεί όποιος θέλει και έχει το κατάλληλο hardware.Θα 'ναι κάτι σαν το media center των Vista το οποίο φυσικά πολύ σπάνια χρησιμοποιείται, αφού αναπαράγουν μόνο "εγκεκριμένα" φορμά βίντεο, εικόνας.Τώρα όποιον δεν τον βολεύει θα λειτουργούν και συμβατικά.Είναι εντυπωσιακό πάντως, αν και η λειτουργία του zoom κάτι μου θυμίζει.Λες να το αντέγραψαν απο κάπου; Λινουξάδες, έλεος πια.Το Linux είναι το καλύτερο λειτουργικό στον κόσμο, είστε θεοί και σας προσκυνάμε και τα windows είναι για τον @#$%#%$*&.Αφήστε επιτέλους ήσυχους εμάς τους ηλίθιους, άσχετους να μιλήσουμε και για αυτά τα ακατονόμαστα Window$.(Φτου κακα).
gdp77 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δε διάβασα πλήρως τις απαντήσεις όσων καταφέρθηκαν εναντίον μου. Το pattern το γνωρίζω και είναι κλασικό. Ούτε και θα τους απαντήσω σε όσα λένε. Απλά θα στηρίξω την άποψή μου. Όταν έχεις βγάλει τα Vista που ήταν ξεκάθαρο πισωγύρισμα στο χώρο των OS και πας να βγάλεις το Windows 7 και διαφημίζεις το "multitouch-ω-θεοί-των-pc-πάλι-πρωτοπορήσαμε" ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ; Αντί να πεις ότι "θα είναι ελαφρύ, θα καταργηθεί το ηλίθιο UAC, θα απλοποιηθεί το λειτουργικό, θα δημιουργήσουμε νέο FS, θα καταργήσουμε τη registry κτλ", πράγματα δηλαδή που ενδιαφέρουν τους χρήστες PC, διαφημίζεις το multitouch. E ΕΛΕΟΣ με την υποκρισία μερικών! Σε ποιους απευθύνεται η M$; Σε αυτούς που θα τσιμπίσουν από αυτά, γιατί κανείς σοβαρός άνθρωπος που καταλαβαίνει 5 πράγματα ή που έχει δουλέψει σε pc δεν πρόκειται να τσιμπίσει από τέτοιες μπούρδες. Να ακούσω για speech recognition, να το δεχτώ, αλλά multitouch???? Η Μ$ θέλει να μετατρέψει το pc σε κονσόλα για άμυαλη χρήση (θα μου πεις όταν όλο το σύστημα θέλει απαίδευτους και ελεγχόμενους ανθρώπους, γιατί να μη θέλει και η M$). E λοιπόν εγώ δε θα συναινέσω σε αυτή την τακτική έστω και αν το μόνο όπλο μου είναι το να αποκαλέσω τα όνειρα της M$ "windows for morons". (XP χρησιμοποιώ και εγώ για περίπου το 25% των εργασιών που κάνω στο pc).
teo64x Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Κατ' αρχάς, περί multi-touch. Καλή ιδέα, δε νομίζω πως είναι έγκλημα να προσπαθεί μια εταιρεία να εισάγει ένα νέο τρόπο χειρισμού των υπολογιστών. Προσωπικά νομίζω ότι η Microsoft έχει πετύχει στο να μας κάνει να καταλαβαίνουμε πώς δουλεύουν τα προϊόντα της, χωρίς να αναρωτηθούμε πανικόβλητοι "πώς θα το κάνω;;;;". Τώρα αν κάποιοι αυτό δεν το καταφέρνουν, είναι μια άλλη ιστορία, έξω από τα νερά του thread... Εν πάσει περιπτώσει, καλή η προσπάθεια της Microsoft, πιστεύω θα την υλοποιήσουν σωστά από πλευράς software. Παρόλα αυτά, θα αποτύχουν γιατί για να έχει πρακτική εφαρμογή κάτι τέτοιο πρέπει να βγει ένας στρατός από φθηνές οθόνες αφής, σίγουρα προσαρμόσιμες ώστε εκτός από την κλασική τους στάση να μπορούμε να τις "ξαπλώσουμε" στο γραφείο και άλλα όμορφα. Δηλαδή καλή η ιδέα, αλλά για να υλοποιηθεί χρειάζεται μια νέα γενιά οθονών, κάτι που θα αργήσει, αν ποτέ έρθει. Για όσους κράζουν τώρα, παιδιά, εσείς αν είχατε εταιρεία και φτιάχνατε ένα promo video για το λειτουργικό σας, θα αρχίζατε να λέτε για file systems και relational databases ή θα δείχνατε ένα "χτυπητό" cool feature; Εντάξει, να βρίζουμε όταν βρίζουμε, αλλά ο συλλογισμός "θα έχει multitouch, άρα δε θα έχει WinFS" δεν τιμά όποιον τον κάνει (κρίνοντας από το ότι τα IQ tests δοκιμάζουν μεταξύ άλλων και τη συλλογιστική πορεία του εξεταζόμενου από τα δεδομένα ως το συμπέρασμα). Άλλωστε, ο προγραμματιστής που θα ασχοληθεί με τα UI features δεν είναι αυτός που διαφορετικά θα έφτιαχνε τα security holes, το WinFS, κλπ κλπ, όπως ο γραφίστας που σχεδιάζει τη συσκευασία ενός γιαουρτιού δεν είναι αυτός που σε διαφορετική περίπτωση θα άρμεγε την αγελάδα. Επιπλέον, ακόμα και σε βίντεο για game engines, software που απευθύνεται σε developers δηλαδή, ακόμα κι εκεί τα τεχνικά κομμάτια αναφέρονται εντελώς επιφανειακά (αν αναφερθούν). Και περιμένετε τα Windows, που τα χρησιμοποιεί σχεδόν κάθε άνθρωπος που χρησιμοποιεί PC, μεταξύ αυτών και ένα τεράστιο ποσοστό από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από υπολογιστές, να αρχίσουν να λένε για τεχνικά θέματα; Ναι, οκ, το καταλαβαίνω ότι θα έπρεπε για εσάς, για εμένα, αλλά το αντιπροσωπευτικό δείγμα χρήστη υπολογιστή δεν είμαι εγώ, δεν είστε εσείς και πιθανόν να μην είναι σχεδόν κανείς από το insomnia. Λίγο offtopic τώρα. Δε νιώθω καθυστερημένος που τρέχω XP στο παλιό PC και Vista στο καινούριο χωρίς κανένα πρόβλημα. Δε νιώθω ανόητος που αντί να εγκαταστήσω Linux και να μάθω την κονσόλα του, έχω μέσα στα Windows μια δωρεάν interpreted γλώσσα που την ξέρω πολύ καλά και μου κάνει ό,τι γουστάρω πανεύκολα. Δε νιώθω μη σκεπτόμενος επειδή μου φτιάχνει τη διάθεση να δουλεύω σε ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον. Δε νιώθω να σέρνεται απελπιστικά ο υπολογιστής μου ούτε όταν τρέχω πολύ απαιτητικά προγράμματα (αν και σίγουρα το λειτουργικό θα μπορούσε να είναι λιγότερο απαιτητικό, χωρίς όμως να γινόμαστε emo επειδή τελικά είναι όπως είναι). Δε νιώθω να κινδυνεύω, κι όμως δεν έχω ξοδέψει τίποτα για την ασφάλειά μου (βλέπε: δωρεάν anti-virus, δωρεάν firewall, κλπ). Όσο για τους χρήστες Linux, είναι εντυπωσιακό το πώς οι μισοί βλέπουν ένα feature των Windows και λένε "α, αυτό είναι άχρηστο" και οι άλλοι μισοί λένε "α, αυτό το είχε ήδη το linux". Τελικά είναι καλό για ένα λειτουργικό να έχει ένα feature; Έχω αρχίσει κι εγώ να αμφιβάλλω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα