Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασία στο pc

elen292

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για θερμοκρασιες κατεβασε το coretemp ( freeware ειναι) και πες μας τι δειχνει.Ειναι οτι πιο αξιοπιστο υπαρχει.Οι θερμοκρασιες που αναφερεις ειναι απλα τρελες ... αν σκεφτεις οτι εχω τον ιδιο επεξεργαστη πανω σε μια AB9 σε Thermaltake Kandalf μονο με μαμα ψυξη παντου και idle εχω 22c το χειμωνα και 33c τωρα που μιλαμε....

Δημοσ.

Το κατέβασα το core temp και σύμφωνα με αυτό:

CPU #0: Temperature Readings

Tj.Max: 85 C

Core#0: 74 C

Core#1: 75 C

ταυτόχρονα το "everest" δείχνει

Μοbo: 70 C

CPU: 54 C

CPU#1/ CORE#1: 76 C

:cry:

Δημοσ.

Eμένα προσωπικά μου φαίνεται απίθανο να έχεις 70C θερμοκρασία στη mboard.

Ίσως μόνο αν δεν υπήρχε κανένα ανεμιστηράκι στο κουτί, με αποτέλεσμα η θερμότητα απ' τη CPU και τη GPU να συσσωρεύονται.

Απ' τη στιγμή όμως που ανοίγεις το πλαινό καπάκι απ' το κουτί η θερμοκρασία θα έπρεπε να πέφτει περίπου στη θερμοκρασία δωματίου και όχι στους 60C.

Μάλλον η μητρική σου αναφέρει αλλα αντ' άλλων θερμοκρασίες. Μήπως είναι ASUS?

Δημοσ.

Λοιπόν , έχω:

Motherboard: MSI 945P Neo3 (MS-7236)

CPU: DualCore Intel Core 2 Duo E6300, 1866 MHz (7 x 267)

Motherboard Chipset: Intel Lakeport i945P

Video Adapter: NVIDIA GeForce 7300 LE (512 MB)

με τον ανεμυστήρα να φυσάει δεν θα έπρεπε να πέσει πολύ η θερμοκρασία?

εκτός αν κάθε θερμοκρασία που βλέπω δεν ισχύει.

Έστω ότι η θερμοκρασίες που βλέπω οτι είναι λανθασμένες, με update το bios θα διορθωθεί?

Δεν είναι δύσκολη διαδικασία, αλλά χρειάζομαι τον υπολογιστή για δουλειά και να μείνω χωρίς μητρική θα ήταν πραγματικά μεγάλο πρόβλημα.

Δημοσ.

δεν είναι απαραίτητο να είναι θέμα του BIOS - ούτε το update να διορθώσει πιθανό θέμα. Απλά, δοκιμ΄ζεςι και βλέπεις.

Όσο αφορά την "πραγματικότητα", με το που τον κλέισεις (όχι ότι δεν μπορείς να το κάνεις κι έτσι, αλλά μη σε βάζουμε να κάνεις φακιρικά), πιάσε κάρτα γραφικών (...προσεκτικά...ε! Μη ζεματάει και μετά μας φωνάζεις...) και ψύκτρα επεξεργαστή, αλλά και ό,που αλλού μπορείς ν' ακουμπήσεις στη μητρική, στις μνήμες...

Θα το καταλάβεις και μόνη σου, αν κάτι είναι "υπερβολικό".

(Ειδικά οι κάρτες γραφικών, όταν κάτι δεν πάει "καλά", ΔΕΝ "ακουμπιώνται"...Ζεματάνε πραγματικά. Αν μπορείς αρχικά ν' ακουμπήσεις κάτι, και μετά και να το ΠΙΑΣΕΙΣ....τότε οι θερμοκρασίες είναι πλασματικές) .

Δημοσ.

thanks για τις οδηγίες :-)

Αφού τον έκλεισα, η κατάσταση μέσα του "έβραζε"!!

Τα πάντα ήταν ζεστά αλλά αυτά που δεν μπορούσα να ακουμπήσω ήταν τα 2 chipset.

Tα υπόλοιπα τα "έπιανα" αλλά οχι και με ιδιαίτερη ευχαρίστηση.

Η ψύκτρα του επεξεργαστή και οι μνήμες ήταν απο τα πιο "κρύα" εκεί μέσα. Αν μπορώ να χαρακτηρήσω κάτι "κρύο".

Η κάρτα γραφικών ήταν ζεστούλα, αλλά την έπιανα άνετα.

(Η αλήθεια είναι οτι το δοκίμασα με ανοιχτό pc, αφού κατάφερα να κοπώ με το ανεμιστήρα είπα να τον κλείσω :fear:

Που και να μη με προειδοποιούσες αγαπητέ washcloud :o)

Δημοσ.

lol...

Ελπίζω τουλάχιστον να έχεις ακόμα 12 δάχτυλα όπως όλοι μας...

(βρεεεεεεεεε πανάθεμά σε...ΠΩΣ τα κατάφερες...Τεσπα ελπίζω να μην είναι πολύ ενοχλητικό το κόψιμο...) (...του δαχτύλου lol)

...έστω και the hard way όμως, μάλλον βγήκε συμπέρασμα ότι ΟΝΤΩΣ έχεις υψηλές θερμοκρασίες (motherboard).

A βάλεις έναν δυνατό ανεμιστήρα (size doesn't really matter, και αυτό δεν το λέω υποκειμενικά teeth_smile.gif ) , να τραβάει αέρα πχ από το εμπρός κάτω μέρος του κουτιού (συνήθως όλα έχουν "τρύπες" για να τραβάνε αέρα από μπροστά),κι αυτός να διοχετεύεται προς τα ΕΞΩ από έναν που στο επάνω πίσω μέρος, και μάλιστα ίσως να είναι καλό ν' αλλάξεις αυτόν που ήδη υπάρχει. Ρώτα εδώ να σου προτείνουν τα παιδιά που ξέρουν από ανεμιστήρες. Αν παίρνει και στο πλάι, ακόμα καλύτεα, να φυσάει και ένας πάνω στη μητρική.

Δημοσ.

εαν μπορεις φιλε μου στειλε μια φωτο το εσωτερικο του pc σου οχι δεν ειμαι αδιακριτοσ αλλα πολλες φορες η ακαταστασια σε καλωδια και αλλα πραγματα μπορει να εμποδιζουν την σωστη ροη του αερα απο συγκεκριμενα σημεια της μητρικης και να παρουσιαζονται τετοια φαινομενα και κατι ακομα δες ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου βγαζει προς τα εξω αερα η τον βγαζει προσ τα μεσα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...