elen292 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Γειααααα σας, λοιπόν, έχω ένα προβληματάκι με τον υπολογιστή μ, κολλάει συνέχεια και γενικότερα λειτουργεί αργά. Μπαίνω στο bios και βλέπω οτι η θερμοκρασία του συστήματος είναι 76 βαθμοί κελσίου και 55 της CPU. Έχω βάλει τον ανεμυστήρα(που ήταν για μένα) να φυσάει μέσα στο "κουτί" και η κατάσταση βελτιώθηκε! Μπορείτε να μου πείτε τι ανεμιστεράκι να πάρω? Για το κουτί ή για τον επεξεργαστή? Αυτός που έχω τώρα είναι 80mm στο πίσω μέρος. Please help.
liopyr Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Οι θερμοκρασίες είναι αρκετά ψηλά... Πες μας και τι σύστημα έχεις, να σου πούμε πόσο κοντά στις φυσιολογικές είναι, και τι ψύκτρα να πάρεις. (αν χρεαστεί).
ektor1999 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 πως μπορουμε να δουμε την θερμοκρασια μπορει να εξηγησει καποιος?ευχαριστω
alexiou92 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 με καποιο προγραμμα οπως το speedfan και το everest
elen292 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Έχω Inter ® Core 2 CPU 6300 στα 1.86Hz με 1GB RAM. Δεν έχω ιδέα σε τι στροφές φτάνουν οι ανεμιστήρες που έχω. Το θέμα είναι οτι δεν υπάρχει χώρος και για δεύτερο ανεμιστήρα, επομένως θα πρέπει να αλλάξω και tower?
liopyr Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Έχω Inter ® Core 2 CPU 6300 στα 1.86Hz με 1GB RAM. Δεν έχω ιδέα σε τι στροφές φτάνουν οι ανεμιστήρες που έχω. Το θέμα είναι οτι δεν υπάρχει χώρος και για δεύτερο ανεμιστήρα, επομένως θα πρέπει να αλλάξω και tower? Οι θερμοκρασίες ειδικά για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή είναι πολύ ψηλές. Το πρόβλημα προφανώς δεν οφείλεται σε air flow του κουτιού, και ψύκτρες ικανές σε μικρό μέγεθος υπάρχουν, οπότε tower δεν θα χρεαστεί να αλλάξεις. Για αρχή (αν πιάνουν τα χέρια σου λίγο), δοκίμασε να βγάλεις την ψύκτρα του επεξεργαστή, να την καθαρίσεις και να την βάλεις με νέα πάστα. Αν δεν δεις βελτίωση, συζητάμε για άλλη ψύκτρα. Οι θερμοκρασίες στην μητρική είναι επίσης πολύ ψηλές, nforce chipset έχεις>? (κάνε και ένα update στο bios, να μειωθούν οι πιθανότητες λανθασμένης ένδειξης).
elen292 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Ευχαριστώ πολύ πολύ για την βοήθεια. Θα δοκιμάσωνα καθαρίσω την ψύκτρα του επεξεργαστή και να κάνω update στο bios. Αλλά...πως θα καταλάβω αν έχω nforce chipset ?
yassan Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 απλα πες μας το μοντέλο της μητρικής σου.. να δούμε ποιά είναι και τι chipset φοράει.. α , αν ξέρεις και τι κουτί εχεις
elen292 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Eίναι: Motherboard Name MSI 945P Neo3 (MS-7236) Motherboard Chipset i945P CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E6300 North Bridge: Intel Lakeport i945P South Bridge: [ TRIAL VERSION ] είναι οτι μου έβγαλε το "everest", δεν μπορώ να πω οτι καταλαβαίνω τα πάντα, αλλά chipset έχω! η θερμοκρασία που έχω τώρα είναι 76 motherboard και 48 cpu. Δυστυχώς, δεν ξέρω τι κουτί έχω Μοιάζει πολύ με το: THERMALTAKE VD6000BNS SOPRANO VX MIRROR BLACK
kage Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 αυτες οι θερμοκρασιες ειναι οταν εισαι desktop k εφοσον δεν εχεις ανοιξει κανενα προγραμμα? ξαφνικα ειδες τετοιες θερμοκρασιες ή απλα τωρα μπηκες στο Bios? λογικα θα παιρνει πλασματικες θερμοκρασιες αν δουλευει σωστα η ψυκτρα κ το ανεμιστηρακι.
elen292 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Έχω τον υπολογιστή όλοι μέρα σχεδόν ανοιχτό αλλά δεν τρέχω και τις πιο βαρίες εφαρμογές. Τον κλείνω και όταν τον ανοίγω μετά απο ώρες είναι 1-2 βαθμούς κάτω.
elen292 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Έχω τον υπολογιστή όλοι μέρα σχεδόν ανοιχτό αλλά δεν τρέχω και τις πιο βαρίες εφαρμογές. Τον κλείνω και όταν τον ανοίγω μετά απο ώρες είναι 1-2 βαθμούς κάτω. .... αλλά όπως καταλάβατε έχω γράψει 2 φόρες το ίδιο μνμ, μπορώ μόνο να το επεξεργαστώ αλλά όχι να το διαγράψω.. sorry..όχι δεν έιμαι ξανθιά
liopyr Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δοκίμασε το bios update που λέγαμε, οι θερμοκρασίες μου φαίνονται πλασματικές...
washcloud Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 δεν μπορώ να πω οτι καταλαβαίνω τα πάντα, αλλά chipset έχω! (καλό) ...Βασικά, κάτι που σου είπε ο lipyr, για να καθαρίσεις την ψύκτρα, και είπες "ναι", εννοούσες...ξεσκόνισμα μήπως ; Όχι ότι δεν χρειάζεται κι αυτό, αλλά, να βγάλεις την ψύκτρα και να καθαρίσεις την θερμοαγώγιμη πάστα, και να βάλεις καινούρια, και την ψύκτρα στη θέση της....ΞΕΡΕΙΣ να το κάνεις ; Κι αν δεν ξέρεις, ΒΑΣΙΖΕΣΑΙ να το δοκιμάσεις ; ...Δεν "υποννοώ" τίποτε με αυτά, απλά επειδή μερικά πράγματα θέλουν λίγη παραπάνω προσοχή, γιατί από ψιλοπροβλήματα μέχρι χοντρο-προβλήματα μπορεί να φέρει η λάθος αντιμετώπιση, και θέλω να καταλάβω "που βρίσκεσαι" από γνώσεις με το pc... Kαι ακριβώς γι' αυτό το λόγο, δε μας λες πόσο καιρό το έχεις ; (...αν δεν πολυβασίζεσαι, καλό είναι να το "δει" κανένας "ειδικός" - φίλος, συγγενής κλπ - , και να "στριμώξει" μέσα και κανέναν 12άρη ανεμιστήρα, που λες πώς δε χωράει...Γιατί, αν το pc έχει ΜΟΝΟ 1αν 8άρη στο πίσω μέρος....δε μου φαίνεται "παράλογη" η θερμοκρασία των 70βάλε...)
elen292 Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Έβγαλα την ψύκτρα την καθάρισα, έβαλα καινούργια πάστα (Artic Silver5), με συμπιεσμένο αέρα τον "καθάρισα" γενικότερα. Update στο bios δεν έκανα, είπα να πάρω ένα ups πρώτα. Αποτέλεσμα κανένα. Τις θερμοκρασίες που βλέπω δεν είναι μόνο απο το BIOS αλλά και απο το "everest". Το "everest" σαν προγραμματάκι δεν είναι αξιόπιστο? Κλείνω το καπάκι και η θερμοκρασία είναι στο 70 κάτι, ανοίγω το καπάκι βάζω τον ανεμιστήρα να φυσάει μέσα στο κουτί, η θερμοκρασία της motherboard φτάνει τους 61 και της cpu τους 54 και όλα λειτουργούν κανονικά, δηλαδή δεν "κολλάει" και λειτουργεί πιο γρήγορα. δεν υπάρχει 80mm ανεμιστήρας αλλά με πιο πολλές στροφές? το προβληματάκι αυτό υπάρχει απο τότε που τον πήρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.