gallaki Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Γειά σας είμαι νεός χρήστης το forum και καταρχήν πρίν ρωτήσω να πώ συγχαρητήρια σε όλους για αυτό το πολύ ωραίο forum. Στην ερώτηση μου τώρα, θέλω να βάλω σύστημα υδρόψηξης για τον επεξεργαστή μου αλλα στο e-shop που έψαξα βρήκα μερικά αλλα δέν ξέρω τί ακριβώς να αγοράσω... έχει και μερικά ολοκληρωμένα αλλα δέν ξέρω.... μπορείτε να με βοηθήσετε λίγο...
phanispal Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Καταρχάς καλώς ήρθες στο forum του insomnia! Όσον αφορά την ερώτησή σου καλύτερα να ψάξεις για μια πολύ καλή αερόψυξη (Thermalright Ultra 120/Zalman 9700/Thermaltake Big Typhoon 120 VX κ.α.) Στη χειρότερη περίπτωση θα έχουν την ίδια απόδοση με ένα έτοιμο σύστημα υδρόψυξης (και με αρκετά μικρότερο κόστος) Εκτός κι αν το ψάξεις αρκετά και στήσεις ένα μόνος σου...
gallaki Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Καταρχάς καλώς ήρθες στο forum του insomnia! Όσον αφορά την ερώτησή σου καλύτερα να ψάξεις για μια πολύ καλή αερόψυξη (Thermalright Ultra 120/Zalman 9700/Thermaltake Big Typhoon 120 VX κ.α.) Στη χειρότερη περίπτωση θα έχουν την ίδια απόδοση με ένα έτοιμο σύστημα υδρόψυξης (και με αρκετά μικρότερο κόστος) Εκτός κι αν το ψάξεις αρκετά και στήσεις ένα μόνος σου... basika egw 8elw pio poly tn udropsyxh epeidh 8elw na einai a8orybo teleiws!! oso pio poly ginetai dld giati exw to pc sto dwmatio mou kai otan koimamai 8elw na mhn akougetai tpt.... ασπούμε τα παρακάτω είναι καλά ?? Αντλία: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976865&product=1033344 Waterblock: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976861&product=943509 Ψυξείο: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976863&product=927147
N.I.C Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 εννοείς την υδρόψυξη για να είναι πιο αθόρυβο έτσι;; Έαν πάρεις την Thermalright 120 που πρότείνει ο φίλος, είναι πολύ καλή και από άποψη απόδοσης αλλά και θορύβου... Εάν βάλεις και έναν ανεμηστήρα με όσο το δυνατόν χαμηλότερα dba τόσο το καλύτερο... Και η Zalman 9700 είναι αρκετά ήσυχη από τι έχω ακούσει... Εάν δεν ασχοληθείς με o/c δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για να πάρεις υδρόψυξη μόνο και μόνο για να είναι αθόρυβο....
phanispal Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Γιατί ποιός σου είπε οτι η υδρόψυξη δεν ακούγεται; Το ψυγείο που ψύχει το νερό με τη σειρά του ψύχεται από ανεμιστήρες (σε αρκετά έτοιμα συστήματα υδρόψυξης) Ένας φίλος μου πήρε ένα έτοιμο στα 130 περίπου κι εκτός του οτι εγώ έχω χαμηλότερες θερμοκρασίες με την Thermaltake Big Typhoon 120 VX (37Ε) έχω και λιγότερο θόρυβο... Τώρα αν κάτσεις και το στήσεις μόνος σου με γνώμονα πρώτα την υσηχία και μετά την απόδοση, άλλο καπέλο...
gallaki Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Σωστα... δηλαδή προτείνετε καλύτερα να βάλω με αέρα ε... αα και να ρωτήσω και κάτι άλλο .. και ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού κάπου κάπου κάνει εναν θόρυβο ενα γρρρρ αλλα δν ξέρω απο τί ειναι.. πολες φορές μόλις ανοίγω το Pc κάνει ετσι και άμα κάνω μία επανεκκίνηση είναι μια χαρα... τι λετε να φταιει? μπορώ να τον αλλάξω.?
phanispal Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δυστυχώς δε μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν έχω ασχοληθεί με το στήσιμο υδρόψυξης... Καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος που έχει προσωπική εμπειρία πάνω στο θέμα... Αλλά όπως και να'χει κάτι τέτοιο αξίζει μόνο στην περίπτωση που είναι τελείως αθόρυβο από τη στιγμή που σε ενδιαφέρει τόσο πολύ... Αλλιώς, άστο καλύτερα...
phanispal Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Για πες μας όλο το σύστημά σου... (και το τροφοδοτικό) Μήπως έχει πιάσει τίποτα σκόνες;
gallaki Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 οκ ευχαριστώ πάντως.... για το τροφοδοτικό που είπα παραπάνω μήπως ξέρεις? μπορώ να αλλάξω τον ανεμιστήρα? να βάλω έναν που να κάνει λιγότερο θόρυβο...
phanispal Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 είναι κάπως επικίνδυνο + οτι υπάρχει περίπτωση να το καταστρέψεις... Είσαι σίγουρος οτι φταίει ο ανεμιστήρας; Δε μας είπες το σύστημά σου...
N.I.C Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Ότι μπορείς να τον αλλάξεις ναι...αλλά είναι κάπως δύσκολο εάν δεν το έχεις ξανακάνει... πες ποιό έχεις, γιατί δεν μου φαίνεται και πολύ φυσιολογικό... ίσως παίζει κανα πρόβλημα...
gallaki Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Cpu: Intel Core 2 2.13Ghz Καρτα γραφικών: Nvidia Geforce 7300 LE Ram: 1 Gb ddr2 Motherboard: Gigabyte GA-645P-S3 εχω έναν σκληρό δισκο 150GB αυτα.... τωρα τροφοδοτικο.... είναι ένα απο τα multirama στα 400W και γράφει πάνω model: LPK9-4
antonl Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Σε πολλά τροφοδοτικά λειτουργεί στη μέγιστη ταχύτητα το fan τους κατά την εκκίνηση του υπολογιστή. Επίσης αρκετά ρυθμίζουν αυτόματα αυτήν την ταχύτητα ανάλογα με τη θερμοκρασία τους. Είναι φυσιολογικό.
gallaki Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Σε πολλά τροφοδοτικά λειτουργεί στη μέγιστη ταχύτητα το fan τους κατά την εκκίνηση του υπολογιστή. Επίσης αρκετά ρυθμίζουν αυτόματα αυτήν την ταχύτητα ανάλογα με τη θερμοκρασία τους. Είναι φυσιολογικό. δηλαδή ο μόνος τρόπος για να σταματήσει ο θόρυβος είναι να αλλάξω τροφοδοτικό? αυτο συμβαίνει και μερικές φορές άν ασπούμε χτυπήσω το τραπέζι μπορεί έτσι ξαφνικά να αρχίσει να κανει παλι αυτο το γρρρρρ αλλα κια σε ασχετες στιγμες... ενω ασπούμε τον έχω αφήσει να κατεβάζει και δέν κάνει τπτ άλλο μπορει ετσι ξαφνικά να αρχίσει...
phanispal Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Να σου πω, μπας και με τον καιρό έχουν λασκάρει οι βίδες που το δένουν στο κουτί; Για δοκίμασε να τις σφίξεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.