steant Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Γεια σας! Για πρωτη φορα δοκιμαζω να περασω τα Linux ubuntu στο pc και εχω ενα προβλημα, εχω ενα σκληρο 80αρη οπου τον χωρισα σε 40+40 και οταν παω να κανω την εγκατασταση εκει που λεει προετοιμασια χωρου επιλεγω διαχειριση με το χερι, βρισκω τον δισκο και οταν παω να συνεχισω μου λεει δεν εχει οριστη βασικο συστημα αρχειων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Πρέπει να ορίσεις το συστημα αρχείων και τα partitions. Εγω θα σου προτεινα με συστ.αρχείων ext3 τις ακόλουθες κατατμήσεις: 1) / 10gb 2) /swap 2*RAM 3) /home το υπόλοιπο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
steant Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Πρέπει να ορίσεις το συστημα αρχείων και τα partitions. Εγω θα σου προτεινα με συστ.αρχείων ext3 τις ακόλουθες κατατμήσεις: 1) / 10gb 2) /swap 2*RAM 3) /home το υπόλοιπο και τι δηλ μονο 10 giga θα χω για τα linux?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 ναι κοιτα το δικό μου που εχω αρκετες εφαρμογες εγκατεστημενες : [dimitri@localhost ~]$ df Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on /dev/hda1 12G 5,2G 5,9G 47% / /dev/hda6 60G 4,3G 56G 8% /home Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
steant Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 επιλεγω 10 gigα, μετα επιλεγω swap σκετο και κατω την αλλη επιλογη δεν μπορω να την επιλεξω η να κανω οτιδηποτε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 μετα επιλέγεις /swap 2 φορες την μνημη σου και μετα επιλέγεις /home το υπόλοιπο, για κοιτα το καλυτερα δεν ξερω που εχεις κολλησει αλλα ξαναελεγξε προσεκτικά τα πεδία και θα τα καταφερεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
steant Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 μετα επιλέγεις /swap 2 φορες την μνημη σου και μετα επιλέγεις /home το υπόλοιπο, για κοιτα το καλυτερα δεν ξερω που εχεις κολλησει αλλα ξαναελεγξε προσεκτικά τα πεδία και θα τα καταφερεις μπα θα το αφησω δε βρισκω ακρη, καλα ειναι και τα windows Σ ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου για τη βοηθεια σου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 παρακαλώ, αλλα λίγο γρηγορα και αδοξα το παρατησες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
steant Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 παρακαλώ, αλλα λίγο γρηγορα και αδοξα το παρατησες τι να κανω απο το πρωι παιδευομαι εχουν σπασει τα νευρα μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Γιατί δεν αφήνεις την διανομή να τα κάνει μόνη της? Ουτε καν χρειάζετε να έχεις φτιάξει έτοιμο κάποιο partition. Υπάρχει μια μπάρα κατά την εγκατάσταση που ορίζεις τον χώρο που θέλεις να πάρει η διανομή και μετά τα κάνει όλα μόνη της και δεν χρειάζετε να μπλέκεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Κοιτα κανα videακι θα σε βοηθησει http://youtube.com/results?search_query=ubuntu+install&search_type= και αυτο που λεει ο chek2fire καλυτερα , αυτοματοποιημένη διαδικασία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
steant Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Γιατί δεν αφήνεις την διανομή να τα κάνει μόνη της? Ουτε καν χρειάζετε να έχεις φτιάξει έτοιμο κάποιο partition. Υπάρχει μια μπάρα κατά την εγκατάσταση που ορίζεις τον χώρο που θέλεις να πάρει η διανομή και μετά τα κάνει όλα μόνη της και δεν χρειάζετε να μπλέκεις. τον σκληρο οπως ειπα τον εχω χωρισμενο σε 40+40 στο ενα κομματι εχω τα vista αν το κανω αυτο δε θα χω κανα προβλημα??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δεν χρειαζόταν να τον χωρίσεις τον δίσκο αλλά και τώρα μπορείς απλά να τον βάλεις στον χώρο που θέλεις και να αφήσεις την διανομή να κάνει τα υπόλοιπα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.