jim17 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Το παλεύω 2 εβδομάδες περίπου, μου είχε πέσει σε πρόοδο στην σχολή μου, χάλια έγραψα αλλά έχω πεισμώσει. Είναι το κόσκινο του Ερατοσθένη, το έφτασα ως εδώ κι έχω κολλήσει.Aν σας έρθει καμιά ιδέα για τον κώδικα μεταξύ των ///// χωρίς αλλαγή του υπολοιπου κώδικα θα ήμουν ευγνώμων στο forum. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! > #include <iomanip> #include <iostream> #include <cmath> using namespace std; const int megethos =400; void sieve (bool[], int); void print (bool[], int); int main() { bool isPrime[megethos]={0}; sieve(isPrime,megethos); print(isPrime,megethos); } void sieve(bool isPrime[],int n) { ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////// for(int i=0;i<megethos;i++){ // arxikopoio ola ta isPrime[i] se true isPrime[i]=true; } isPrime[0]=false; // theto ta 0 kai 1 se false isPrime[1] = false; for(int i = 5; i<megethos; i+=2) // exoterikos for(int j=3; j<sqrt(i); j++) // esoteriko { if(isPrime[j] % isPrime[i] == 0) // exetazo to ypoloipo isPrime[i]=true; // mipos isPrime[i]=0; else isPrime[i]=false; } system("pause"); } /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// void print(bool a[], int n){ for(int i=1; i<n; i++) if(a[i]) cout << setw(3)<<i; else cout<<setw(3)<<(i%20==0?'\n':' '); }
jim17 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Χίλια ευχαριστώ ρε φίλε, να'σαι καλά. Δούλεψε!!! Και πάλι ευχαριστώ πολύ, μα με είχε αγανακτήσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.