Προς το περιεχόμενο

2 ενδιαφέρουσες ερωτήσεις


suser

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά:

1) έχω ένα μηχάνημα που τρέχει opensuse και άλλο ένα που τρέχει win.Μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχει τρόπος να κάνω ότι θέλω στο pc με win από το pc με linux(χωρίς ssh & putty αν γίνεται);

 

 

2)Έχω πάλι 2 υπολογιστές που τρέχουν linux και οι δυο αυτή τη φορά.Πως μπορώ να κάνω ότι θέλω από τον έναν υπολογιστή στον άλλον πάλι χωρίς ssh.Γίνεται;

 

 

Φυσικά οι υπολογιστές είναι και οι 2 δικοί μου απλά θέλω να μάθω αυτά τα περίεργα κολπάκια!

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

remote desktop

Ναι βασικα θελει μια πιο ολοκληρωμενη απαντηση προφανως :lol:

 

Το remote desktop πως δουλευει δεν ξερω ουτε εγω που ασχολουμαι 5-6 χρονια με Windows :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα βάλεις τον tightvnc server στα παραθύρια. Θα κατεβάσεις ένα vnc viewer απο τα repos του suse και είσαι έτοιμος. Ανοίγεις τον viewer, βάζεις τη ΙΡ του πισι με τα παράθυρα και κάνεις τα πάντα. (ο xvncviewer που είναι στα repos του ubuntu είναι κονσολιάρης οπότε κάτι τέτοιο ψάχνεις.)

 

Οι εγκαταστάσεις είναι σχετικά απλές, αν χρειαστείς κάτι ρώτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σου πω την αλήθεια σε αυτό το θέμα δεν έχω εμβαθύνει γιατί το ubuntu έχει επιλογή remote desktop στα system preferences το οποίο απλά το ενεργοποιείς και στήνει vnc server μόνο του. Αν το suse έχει έτοιμο remote desktop είναι όλα καλά (δε βλέπω λόγο να μην έχει). Αλλιώς κάνε μια έρευνα στα repos για vnc server όλο και κάτι θα βρείς.

 

Το άλλο με τα windows το κατάφερες κιόλας; :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το vnc υπάρχει και για linux και υπάρχουν πολλοί "servers" (frontends για την βιβλιοθήκη οι περισσότεροι) αλλά και viewers. Προτείνω τον tightvnc. Είμαι σίγουρος οτι η διανομή σου θα έχει κάποιο πακέτο στα repos.

 

EDIT: Για την ακρίβεια, το rdektop είναι frontend για το tsclient που αρχικά υποστήριζε μόνο τα RDPv4 και 5 (Remote Desktop Protocol) που υπάρχει στα winnt 5 λειτουργικά (η έκδοση 4 δεν θυμάμαι σε ποιόν winnt kernel βγήκε, πολύ πιθανό σε win 2000 και τα πρώτα service packs). Παρ' όλα αυτά, πλέον το rdesktop υποστηρίζει και το vnc πρωτόκολλο μέσω της libvnc, οπότε διαλέγεις και παίρνεις. Αλλά όσον αφορά το remote linux (*nix) administration, από τη στιγμή που υπάρχει το SSH τα υπόλοιπα είναι περιττά. Ένας λόγος είναι ότι ενώ το VNC έχει πολύ αδύναμη κρυπτογράφηση (DES με challenge-response μηχανισμό) στο authentication του χρήστη, το SSH παρέχει αρκετά μεγαλύτερη ασφάλεια. Δεν θυμάμαι καθόλου το status του RDP σε αυτόν τον τομέα. Ένας δεύτερος λόγος είναι οτι, σε αντίθεση με τα windows, σε unixοειδή συστήματα μιά κονσόλα αρκεί για να κάνεις τη δουλειά σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ήθελα κάτι ακριβώς ίδιο με το ssh αλλά να μην χρειάζεται να τρέχει και ο άλλος τον δαίμονα ή να έχει απαραίτητα το putty!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...