Forensick Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Καλησπέρα συμφορουμίτες! Kατευθείαν στο ψητό: Θέλω να αγοράσω λαπτοπ, αλλά τα χρηματα που διαθέτω είναι εως 1000 εουρα. Γενικά τα καλύτερα λόγια έχω ακούσει για τους toshiba και γιατί να μην πιστέψω? Πάμε πρώτα σε αυτά που έχω απαιτήσεις: -ram 2giga το λιγότερο. -αθόρυβο. -Καλή επεξεργαστική ισχύ, γιατί θα δουλεύω και βαριά προγράμματα(nuendo) -intel. -αυτόνομη κάρτα γραφικών. To αν έχει ή όχι γυαλιστερή οθόνη δεν με απασχολεί καθόλου, επίσης δεν θα με χάλαγε να έχει και το extented keyboard(αυτό με τα νουμερα στο πλαι-δεν έχω ιδέα πως το λενε). Θα είναι το πρώτο λαπτοπ το οποίο παίρνω και θα το χω για αρκετό καιρό. Kαθότι λοιπόν άσχετος εντελώς με λαπτοπς, ιδού και οι ερωτήσεις. -Τι διαφορά έχουν οι a200 από τους a300? -από μπαταρία οι toshiba πως πάνε? -Κυρίως θέλω να χειρίζομαι xp, οπότε τι παίζει με τα vista που έχουν πάνω?Μπορώ να το κάνω dual boot ή θα είναι αρκετά βαρύ(δεν έχω ιδέα και τι χώρο πιάνουν τα vista). Aπό την στιγμή που θέλω xp, σημαίνει ότι θέλω και τους αντιστοιχους drivers. Θα είναι μέσα στο πακέτο του laptop ή θα πρέπει να κατέβει από ιντερνετ(και αν ναι, θα έχω πρόβλημα να τους βρω?) Ακούω τις συγκεκριμένες προτάσεις σας(γιατί πραγματικά δεν έχω ιδέα αν θα "πρέπει" να προτιμήσω a200 η α300 πχ). Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Επειδή πρέπει να πάω για ύπνο κάποτε! Μία φράση: Δώσε 200 επιπλέον και πήγαινε στον Toshiba Satellite A200-23V. Αυτά!
jamespap100 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Φίλε τη διάρκεια μπαταρίας μπορείς να τη δεις και από το ίντερνετ.Άλλη η διάρκεια με 6cells κι άλλη με 12cells. Άλλη με vista άλλη με χρ. Τώρα για οδηγούς πήγαινε εδω http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/download_drivers_bios.jsp βρες το μοντέλο και δες αν υπάρχουν. Dual boot μπορείς να κάνεις. Σε εκκίνηση χάνεις όσα δευτερόλεπτα έχεις ορίσει εσύ να υπάρχει οθόνη επιλογής. Ορίζεις ένα σύστημα ως προεπιλεγμένο και κατα την εκκίνηση θα σου εμφανιστεί ένα κείμενο και θα σε ρωτά ποιό σύστημα να εκκινήσει. Ορίζεις πόσα δευτερόλεπτα να σε περιμένει (2 καλά είναι) κι αν δεν πατήσεις τίποτα αρχίζει αυτό, που έχεις θέσει ως προεπιλογή. Μπορείς επίσης να καταργήσεις εντελώς τα vista κάνοντας εκκίνηση και φορμάτ από cd xp. Εγώ έχω Α200 και αυτό έκανα. Τα vista πιάνουν περίπου 7-8 Gb τα χρ 1,5-2,5 (μαζί με τους οδγούς) και τα vista θέλουν χαλαρά 600ΜΒ μνήμης, έτσι απλά για να δουλεύουν ενώ τα χρ, όσο και να τα φορτώσεις ακόμα και με προγράμματα που τους δίνουν γραφικά vista δεν ξεπερνούν τα 350ΜΒ. Μόνα τους θέλουν περί τα 230-250ΜΒ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.