Προς το περιεχόμενο

Αγορά: ASUS X51L ή FS Amilo PI 2550;;

Kostas75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιό από τα δύο αυτά ποροτείνετε και γιατί:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908091

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906295

Ξέρω ότι το FS υπερέχει σε χαρακτηστιστικά, αλλά με ενδιαφέρει και η ποιότητα κατασκευής αλλά και η ποιότητα της μπαταρίας. Και ιδίως όσο αφορά το τελευταίο εγώ στο παλιό (πλέον) FS Amilo M1425 που ακόμη έχω δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος, καθώς μετά το πρώτο 6-μηνο η μπαταρία μου ήταν για τα κλάματα. Και τώρα δεν κρατάει ούτε 5 λεπτά! Ενώ για παράδειγμα σε ένα Dell που έχω στη δουλειά και το έχω συνέχεια και στη πρίζα, όταν χρειαστώ τη μπαταρία του εδώ και 3 χρόνια δουλεύει μια χαρά! Κρατάει τουλάχιστον 1 ώρα με αρκετό workload.

Βέβαια δε ξέρω τι παίζει και με τα Asus, αλλά ρωτάω μήπως γνωρίζετε εσείς(;).

Περιμένω τις απαντήσεις σας για να προχωρήσω στην αγορά ένα εκ των δύο!

Ευχαριστώ! :)

Δημοσ.

Δεν μας γράφεις τη χρήση για τη οποία το θέλεις αλλά από ότι φαίνεται δεν θέλεις κατι ιδιαίτερα ισχυρό οπότε θα σου έλεγα να κοιτάξεις καλύτερα ένα εκ των Lenovo ThinkPad R61 7650CTO στα 550 ευρώ ή το LENOVO N200/3000 στα 500 ευρώ (αν πετύχεις την προσφορά του carrefour στα 480 Με 2ετή όμως εγγύηση ακόμα καλύτερα).

Και αυτό επειδή κανένα από τα δύο που γράφεις δεν πρόκειτε να σε ικανοποιήσει στο θέμα μπαταρία.

Δημοσ.

φιλε μου,ειμαι κατοχος ASUS και σου λεω να κανεις αγορα αφοβα,εγω εχω 4 χρονια το λαπτοπ μου και ειναι μια χαρουλα και απο αποψη μπαταριας μετα απο αποψη μπαταριας αμα χαμηλωσω λιγο την φωτεινοτητα βλεπω ταινεια ανετα,επισης παλια εβλεπα 2 ταινειες χωρις να πειραξω τον φωτισμο.

τα ASUS ειναι λιγο ακριβωτερα συνηθως αλλα πολυ καλα. ουτε θερμοκρασιες ανεβαζουν και εχουν αρκετα καλα πλαστικα και ουτε τριζουν μετα απο λιγο καιρο..

Δημοσ.

michalis2610: Φίλε μου δεν μου αρέσουν καθόλου τα Lenovo. Άσε που πλέον όλα κατασκευάζονται στην Κίνα (η Lenovo βασικά κινέζικη ήταν και πριν την πάρει η IBM) και δεν ξέρω πες με περίεργο αλλά όταν ακούω Κίνα.. ακόμη και τώρα που σχεδόν όλα εκεί φτιάχνονται, πάλι κάπως νίωθω! Όποτε μπορώ τα αποφεύγω και προτιμώ κάτι που φτιάχνεται αλλού.

Άσε που έχουν χάλια design! Γιατί όπως και να το κάνουμε παίζει και αυτό ρόλο σε ένα Laptop (και όχι μόνο!).

Προς όλους τώρα: Τα FS γενικά αυτή τη περίοδο ξέρει κανείς που φτιάχνονται;; To Amilo M1425 που είχα πάρει κάποτε ήταν "Made in Germany"! Αλλά η μπαταρία: "Made in China" ... :(

Στο Link που έχω δώσει λέει ότι κρατάει 2,5 ώρες κατά μέσο όρο η μπαταρία του, καμία σχέση;; ..

Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία από το FS Amilo PI 2550 ή κάποιο παρεπφερές μοντέλο;; Θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η άποψή του σίγουρα εδώ!!

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

το πι 1505 εβγαζε 50 λεπτα βιντεο σε επιδωσεις,και 90 λεπτα βιντεο σε θεση φυλαξης μπαταριας....το πα 1510 εχει 5- λεπτα λιγοτερη αυτονομια και στα δυο μοντ, λογω επεξεργαστη αμδ τουριον....φαντασου τωρα το 2550 με δυνατοτερο επεξεργαστη και καλυτερη καρτα....

Δημοσ.

Δηλαδή stauros772000 θα βλέπω κανά μισάωρο video στη καλύτερη;; O Core 2 Duo με το Centrino chipset δεν μειώνει καθόλου τη κατανάλωση; ..

Δημοσ.
michalis2610: Φίλε μου δεν μου αρέσουν καθόλου τα Lenovo. Άσε που πλέον όλα κατασκευάζονται στην Κίνα (η Lenovo βασικά κινέζικη ήταν και πριν την πάρει η IBM)...

Μία διόρθωση. Η Lenovo αγόρασε το τμήμα υπολογιστών της IBM και όχι η IBM την Lenovo.

Στο θέμα μας τώρα, εγώ θα αγόραζα το FS γιατί έχει καλύτερα χαρακτηριστικά από όλα τα άλλα και ιδιαίτερα η κάρτα γραφικών δεν είναι ενσωματωμένη στην μητρική. Από θέμα ποιότητας σε αυτά τα λεφτά όλα τα ίδια είναι... Αν έδινες 1500 ευρώ θα σου έλεγα μην αγοράσεις FS γιατί αλλού θα βρείς καλύτερη ποιότητα αλλά στην κατηγορία των 600-700 ευρώ είναι όλα ίδια και κατασκευάζονται πάνω-κάτω από τους ίδιους (Κίνα-Ταιβάν).

Δημοσ.
Μία διόρθωση. Η Lenovo αγόρασε το τμήμα υπολογιστών της IBM και όχι η IBM την Lenovo.

Σωστά. Δεν ξέρω τι σκεφτόμουν εκείνη την ώρα και το έγραψα έτσι... Γράψε λάθος.

Στο θέμα μας τώρα, εγώ θα αγόραζα το FS γιατί έχει καλύτερα χαρακτηριστικά από όλα τα άλλα και ιδιαίτερα η κάρτα γραφικών δεν είναι ενσωματωμένη στην μητρική. Από θέμα ποιότητας σε αυτά τα λεφτά όλα τα ίδια είναι... Αν έδινες 1500 ευρώ θα σου έλεγα μην αγοράσεις FS γιατί αλλού θα βρείς καλύτερη ποιότητα αλλά στην κατηγορία των 600-700 ευρώ είναι όλα ίδια και κατασκευάζονται πάνω-κάτω από τους ίδιους (Κίνα-Ταιβάν).

Τα FS δεν κατασκευάζονται πια στη Γερμανία όπως παλιότερα; (π.χ. Amilo M1425).

Σχετικά με την ASUS ποιά η γνώμη σου;

Σε ευχαριστώ για τη βοήθειά σου.

Δημοσ.

Ολά τα fujitsu siemens κατασκευάζονται στην Κίνα πια.Και αν νομίζεις ότι αυτά που κατασκευάζονται δήθεν στην Γερμανία είναι καλά μηχανάκια , τότε σε γελάσαν.Το ίδιο χάλια με τα κινέζικα είναι ,μάλιστα στην Γερμανία έχουν κατασκευαστεί τα πιο ελαττωματικά μοντέλα αυτής της εταιρείας όπως είναι τα Amilo Pi 1536 ,Amilo Pi 1556 και αλλά.Απλά ρώτησε τους κατόχους τους να δεις τι θα σου πουν και αν δεν βλασφημήσουν την ώρα και τη στιγμή που το πήραν να μην με λένε sintalkas.Γνώμη μου είναι να πάρεις οποιόδηποτε αλλό λάπτοπ παρά Fujitsu Siemens καθώς όπως έχω ξαναπεί είναι άθλια μηχανήματα.

Δημοσ.

Χαλαρα παιρνεις αυτο:

Lenovo ThinkPad R61i

Ειναι thinkpad, η ποιοτικη σειρα της ibm/lenovo, οχι σαν τα απλα φθηνιαρικα lenovo n200.

Σε αυτα τα λεφτα δε θα βρεις ποιοτικοτερο λαπτοπ απο αυτο.

Δημοσ.

το ρ61 ειναι επαγγελματικο εργαλειο....δεν εχει τατσπαντ,και εχει ματ οθονη....τι να το κανει ο φιλος????ταινιες θα βλεπει....και εκει εχει μεγαλη διαφορα η ματ οθονη απο την τρουβραειτ....

Δημοσ.

Οτι ειναι επαγγελματικο εργαλειο ειναι στα θετικα...

Ο φιλος ειπε οτι θελει κατι με καλη αυτονομια και καλη ποιοτητα κατασκευης.

Ε το thinkpad ειναι οτι καλυτερο μπορει να παρει σε αυτα τα λεφτα..

Οσο για την οθονη του, ναι ειναι ματ (που για πολλους ειναι πλεονεκτημα), αλλα ειναι πολυ καλης ποιοτητας..

Οι glossy οθονες, απλα επειδη τις εβαλαν ενα γυαλιστερο φιλμ μπροστα δεν σημαινει οτι εγιναν και καλυτερες.

Υπαρχουν οθονες και οθονες.(πχ τα fs εχουν μετριες συνηθως οθονες, matt ή glossy )

Η συγκεκριμενη οθονη του thinkpad ειναι απο τις καλυτερες σε φορητο αυτων των χρηματων...

Δημοσ.

Σωστό για το Ibm ότι είναι ποιοτικότερο από τα άλλα, αλλά με 120 GB σκληρό και την 3100 κάρτα γραφικών δεν θα πάει μακρυά. Θα το συνιστούσα μόνο αν οι απαιτήσεις του είναι εφαρμογές γραφείου και σερφάρισμα στο Ίντερνετ. Διαφορετικά θα του παρουσιαστεί σύντομα πρόβλημα χώρου και το σημαντικότερο θα πρέπει να ξεχάσει και το πιο απλό παλιό παιχνίδι... Το FS σου δίνει 320άρη σκληρό και την HD2400 και θα μπορεί να παίξει και κανένα παιχνίδι (όχι από τα καινούργια!!!!) και να δεί καμιά ταινία σε υψηλή ανάλυση!!!!

Δημοσ.

σχετικα με το επαγγελματικο,αν ησουν εσυ ,και ηθελες να αγορασεις ενα αυτοκινητο και διεθετες ενα χ ποσο,με το οποιο μπορουσες να αγορασεις ενα κουρσακι,αλλα στα ιδια λ7 εβρισκες και ενα φορτιγακι,και δεν εισαι επαγγελματιας ή αγροτης,τι θα διαλεγες???δεν πιστευω οτι θα διαλεγες το φορτιγακι....

οσο για οθονες,η καλυτερη ματ με την χειροτερη τρουμπαειτ,και παλι πισω ειναι η ματ....μιλαω για θεαση dvd ....και οχι κατω απο τον ηλιο....τωρα αν εσυ θα πας στο καμπινγκ για να βλεπεις στο καταμεσημερο ταινιες,οπως εκανε φιλος μου,ειναι αλλο φρουτο....

παντως εδω δινουμε την γνωμη μας για το τι αγορα να κανει ο φιλος που ξεκινησε το θρεντ,και ειπε οτι θα βλεπει και ταινιες,και ζηταει μια χ αυτονομια....πρεπει να τον βοηθεισουμε να κανει την καλυτερη αγορα για αυτα που ζηταει και οχι με βαση αυτα που ζηταμε εμεις ...λιγη προσοχη....γιατι μετα ..εμας θα βριζει....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...