Green Dragon Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Παιδιά βοηθήστε με σας παρακαλώ γιατί έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με το desktop που έχω στο γραφείο και είμαι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Να σας περιγράψω εν ολίγοις τα συμπτώματα: Το πρωί όταν πηγαίνω στο γραφείο και το ανοίγω - ενόσω έχει μείνει όλη τη νύχτα εκτός λειτουργίας - μπουτάρει κανονικά, μπαίνει στο λειτουργικό και μπορώ να δουλέψω όλα τα προγράμματα και τις εφαρμογές μου. Αν όμως για οποιοδήποτε λόγο αναγκαστώ να κάνω restart ή να κάνω shut down και μετά από λίγα λεπτά επιχειρήσω να το ανοίξω πάλι, τότε ακούω το μπίπ, αρχίζουνε να δουλεύουνε όλα λαμπάκια, fans, καταλαβαίνω ότι δουλεύει ο δίσκος και κάνει boot, αλλά στην οθόνη μου βγάζει ένα μήνυμα " this is not optimum mode. The correct mode is 1280X1024, 60Hz '' ή κάπως έτσι. Ο μόνος τρόπος να μπουτάρει κανονικά και να μπει στο λειτουργικό είναι να κλείσω το διακόπτη του τροφοδοτικού, να βγάλω τη κεντρική μονάδα και την οθόνη από το ρεύμα και να το αφήσω εκτός για πάνω από μισή ώρα. Το πρόβλημα μου παρουσιάστηκε πρίν από 5 μέρες ενώ είχα για λειτουργικό Windows XP. Επειδή δεν μπόρεσα να το αντιμετωπίσω αναγκάστηκα να πάω σε format και εγκατέστησα ubuntu 8.10, αλλά και πάλι παρουσιάζει την ίδια συμπεριφορά. Δεν ξέρω πιά τι να κάνω.
Vatos_locos Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 κάνε ένα clear στο Bios και ένα update μετά και δοκίμασε πάλι
babis-x Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Μου "μυρίζει" κάρτα γραφικών... Για τσεκάρισε αν δουλεύει το ανεμιστηράκι της..
Green Dragon Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 κάνε ένα clear στο Bios και ένα update μετά και δοκίμασε πάλι Θα δοκιμάσω να κάνω clear CMOS, αλλά για update το bios δεν ξέρω πως γίνεται σε ubuntu. Σε ευχαριστώ Vatos.
babis-x Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Θα δοκιμάσω να κάνω clear CMOS, αλλά για update το bios δεν ξέρω πως γίνεται σε ubuntu.Σε ευχαριστώ Vatos. Δέν εξαρτάται από το λειτουργικό, πάς στο site της μητρικής, τσεκάρεις πιά version bios έχεις, και αν υπάρχει καινουργια, θα έχει σίγουρα οδηγίες και κάποιο exe, που το τρέχεις από δισκέτα.
Green Dragon Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Μου "μυρίζει" κάρτα γραφικών...Για τσεκάρισε αν δουλεύει το ανεμιστηράκι της.. Δεν έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών. mobo: Gigabyte 8S661FXMP-RZ / 661FX / Socket 478
Green Dragon Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δέν εξαρτάται από το λειτουργικό,πάς στο site της μητρικής, τσεκάρεις πιά version bios έχεις, και αν υπάρχει καινουργια, θα έχει σίγουρα οδηγίες και κάποιο exe, που το τρέχεις από δισκέτα. Βρήκα στο site της μητρικής τη τελευταία version, αλλά πουθενά δεν βρήκα κάποιο οδηγό για αναβάθμιση του bios μέσω δισκέτας. Μπορείτε να μου πείτε με 2 λόγια πως γίνεται;
babis-x Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δεν έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών.mobo: Gigabyte 8S661FXMP-RZ / 661FX / Socket 478 Λίγο σκούρα τα πράγματα... πάντως η γνώμη μου είναι, ότι αφού πήγαινε καλά δεν πρέπει να φταίει το bios. ισώς να υπερθερμαίνεται το chip που είναι για την vga. Αν μπορείς βρές μια gpu και να την βάλεις στο agp slot, για δοκιμή. Πάντως αν θέλεις να κάνεις bios update, πήγαινε στο site της gιgabyte εκεί που λεει bios και το κατεβάζεις. το αρχειάκι περιέχει και το exe για το update. Περισσότερες πληροφορίες στο manual της MoBo στο ίδιο site
Vatos_locos Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 στις ενσωματωμένες vga δεν υπάρχει ξεχωριστώ chip για γραφικά
Green Dragon Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 στις ενσωματωμένες vga δεν υπάρχει ξεχωριστώ chip για γραφικά Vatos τι εννοείς;
Vatos_locos Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Λίγο σκούρα τα πράγματα... πάντως η γνώμη μου είναι, ότι αφού πήγαινε καλά δεν πρέπει να φταίει το bios. ισώς να υπερθερμαίνεται το chip που είναι για την vga.Αν μπορείς βρές μια gpu και να την βάλεις στο agp slot, για δοκιμή. Πάντως αν θέλεις να κάνεις bios update, πήγαινε στο site της gιgabyte εκεί που λεει bios και το κατεβάζεις. το αρχειάκι περιέχει και το exe για το update. Περισσότερες πληροφορίες στο manual της MoBo στο ίδιο site για αυτό εδώ λέω η κάρτα γραφικών παίζει από το northbridge
babis-x Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 στις ενσωματωμένες vga δεν υπάρχει ξεχωριστώ chip για γραφικά Αγαπητέ Vatos_locos αυτό τι είναι : SiS 651 /661FX /650 /650GX /650GL
Green Dragon Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 για αυτό εδώ λέω η κάρτα γραφικών παίζει από το northbridge Δεν είμαι στο γραφείο τώρα και έτσι δεν μπορώ να δοκιμάσω αυτά που μου προτείνατε. Αλλά να τα βάλω στη σειρά και να ρωτήσω μερικά γενικά. 1) Κάνω clear CMOS. Τί πιθανότητες δίνετε να λυθεί το πρόβλημα με αυτή τη κίνηση; 2) Πάω σε bios update μέσω δισκέττας. Το ότι έπαιζε κανονικά με το υπάρχον bios μας λέει κάτι σχετικά με τις πιθανότητες να λυθεί το πρόβλημα με bios update; 3) Επειδή έχει onboard γραφικά, παίζει να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το mobo; Τι θα μπορούσε να έχει πάθει δηλαδή; Μέχρι να χρειαστεί αντικατάσταση;;;; Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια και τις ιδέες σας.
babis-x Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Βρέ μπάς και δεν φταίει το PC αλλά το monitor??? Πρίν κάνεις τίποτα άλλο, δεν δοκιμάζεις να συνδέσεις κάποιο άλλο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.