Προς το περιεχόμενο

Αφαίρεση κοινης χρήσης δίσκου

Giorgos3924

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Πώς αφαιρώ την άδεια κοινής χρήσης απο ένα ολόκληρο σκληρό δίσκο του υπολογιστή?

Έχω κάνει ένα λογαριασμό User με περιορισμένες προσβάσεις αλλα εξακολουθεί να υπάρχει πρόσβαση στον 2ο δίσκο.

Ο λογαριασμός του administrator έχει κωδικό πρόσβασης...

Δημοσ.

Πρέπει να μπείς ως διαχειριστής (admin)

να κάνεις δεξί κλίκ στον σκληρό δίσκο ο οποίος είναι κοινόχρηστος (shared)

και να μπείς στο μενού κοινή χρήση και ασφάλεια (sharing and security)..

απο κεί θα τον απεπιλέξεις και πλέον δεν θα είναι κοινόχρηστος

Δημοσ.

Άν ενοείς την επιλογή "Σύμανση του φακέλου ως ιδιωτικού", δεν μπορώ να την επιλέξω.

Το έψαξα και δεν βρήκα λύση... :fear:

Δημοσ.

Αυτό που μου λές..αν προσέξεις είναι στην κατηγορία Τοπική χρήση και ασφάλεια (local sharing and security )...

Ακριβώς απο κάτω έχει την Δικτυακή κοινή χρήση και ασφάλεια (Network sharing and security) ....

Λογικά απο την δεύτερη κατηγορία έχεις επιλέξει το share this folder to network και μπορει να έχεις επιλεξει και το απο κάτω που λέει allow network usersto change my files ...απεπέλεγξέ τα και δες πάλι...

Δημοσ.

αν δοκιμάσεις να τα επιλέξεις να τον κάνεις κοινόχρηστο και μετά να τα απεπιλέξεις μετά... μήπως και ξεκολήσει...

Επίσης δοκίμασε να πας στις συνδέσεις δικτύου κάνε δεξί κλικ στην σύνδεση σου πήγαινε ιδιότητες ..και δες αν έχεις ενεργοποιημένο το πρωτόκολλο file and printer sharing for Microsoft networks... απενεργοποιήσετο και δες αν υπάρξει αλλαγή

Δημοσ.

Εαν πας στις συνδεσεις δικτύου στο φάκελο μέσα θα έχεις μια τοπική σύνδεση.... αυτή η σύνδεση είναι με την οποία συνδέεσαι στο ιντερνετ...

Κάνε δεξί κλικ επάνω στο εικονίδιο της τοπικής σύνδεσης και πήγαινε στις ιδιότητες...

Θα σου εμφανίσει το ακόλουθο παράθυρο

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=1408&stc=1

Εκεί βλέπεις ότι υπάρχει ενα πρωτόκολλο ¨file and printer sharing for Microsoft networks¨... απενεργοποιήσετο

κάνε επανεκκίνηση και δες αν είναι ακόμα κοινόχρηστος ο δίσκος

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα διότι δεν έχω βρεί κάποια λύση...

Θέλω ο απλός χρήστης να έχει πρόσβαση μόνο στα δικά του έγγραφα και στα κοινόχρηστα έγγραφα.

Στου administrator τα έγγραφα δεν έχει πρόσβαση, αλλά στον 2ο σκληρό (D) μπορεί να έχει πρόσβαση... Πώς μπορώ να το αποτρέψω αυτό?

diskosdyg0.png

Καμιά βοήθεια ????

Δημοσ.

Καλησπέρα,

άνοιξε το regedit και πήγαινε στο:

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters

Δημιούργησε 2 τιμές DWORD με όνομα AutoShareServer και AutoShareWks.

Οι τιμές και στα 2 πρέπει να είναι 0. Απ' ότι κατάλαβα θέλεις να απενεργοποιήσεις το default share.

πηγή: http://support.microsoft.com/kb/245117

Δημοσ.

Το ζητούμενο είναι ο 2ος User του υπολογιστή να μην έχει πρόσβαση στον 2ο τοπικό δίσκο

Θα δοκιμάσω αυτό που μου είπες...

Ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...