Giorgos3924 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Καλησπέρα Πώς αφαιρώ την άδεια κοινής χρήσης απο ένα ολόκληρο σκληρό δίσκο του υπολογιστή? Έχω κάνει ένα λογαριασμό User με περιορισμένες προσβάσεις αλλα εξακολουθεί να υπάρχει πρόσβαση στον 2ο δίσκο. Ο λογαριασμός του administrator έχει κωδικό πρόσβασης...
varemarious Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Πρέπει να μπείς ως διαχειριστής (admin) να κάνεις δεξί κλίκ στον σκληρό δίσκο ο οποίος είναι κοινόχρηστος (shared) και να μπείς στο μενού κοινή χρήση και ασφάλεια (sharing and security).. απο κεί θα τον απεπιλέξεις και πλέον δεν θα είναι κοινόχρηστος
Giorgos3924 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Άν ενοείς την επιλογή "Σύμανση του φακέλου ως ιδιωτικού", δεν μπορώ να την επιλέξω. Το έψαξα και δεν βρήκα λύση...
varemarious Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Αυτό που μου λές..αν προσέξεις είναι στην κατηγορία Τοπική χρήση και ασφάλεια (local sharing and security )... Ακριβώς απο κάτω έχει την Δικτυακή κοινή χρήση και ασφάλεια (Network sharing and security) .... Λογικά απο την δεύτερη κατηγορία έχεις επιλέξει το share this folder to network και μπορει να έχεις επιλεξει και το απο κάτω που λέει allow network usersto change my files ...απεπέλεγξέ τα και δες πάλι...
Giorgos3924 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Τίποτα απο όλα αυτά δεν είναι τσεκαρισμένο.
varemarious Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 αν δοκιμάσεις να τα επιλέξεις να τον κάνεις κοινόχρηστο και μετά να τα απεπιλέξεις μετά... μήπως και ξεκολήσει... Επίσης δοκίμασε να πας στις συνδέσεις δικτύου κάνε δεξί κλικ στην σύνδεση σου πήγαινε ιδιότητες ..και δες αν έχεις ενεργοποιημένο το πρωτόκολλο file and printer sharing for Microsoft networks... απενεργοποιήσετο και δες αν υπάρξει αλλαγή
Giorgos3924 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Στις συνδέσεις δικτύου έχω μόνο το router απο το οποίο παίρνω internet.
varemarious Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Εαν πας στις συνδεσεις δικτύου στο φάκελο μέσα θα έχεις μια τοπική σύνδεση.... αυτή η σύνδεση είναι με την οποία συνδέεσαι στο ιντερνετ... Κάνε δεξί κλικ επάνω στο εικονίδιο της τοπικής σύνδεσης και πήγαινε στις ιδιότητες... Θα σου εμφανίσει το ακόλουθο παράθυρο http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=1408&stc=1 Εκεί βλέπεις ότι υπάρχει ενα πρωτόκολλο ¨file and printer sharing for Microsoft networks¨... απενεργοποιήσετο κάνε επανεκκίνηση και δες αν είναι ακόμα κοινόχρηστος ο δίσκος
Giorgos3924 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Επαναφέρω το θέμα διότι δεν έχω βρεί κάποια λύση... Θέλω ο απλός χρήστης να έχει πρόσβαση μόνο στα δικά του έγγραφα και στα κοινόχρηστα έγγραφα. Στου administrator τα έγγραφα δεν έχει πρόσβαση, αλλά στον 2ο σκληρό (D) μπορεί να έχει πρόσβαση... Πώς μπορώ να το αποτρέψω αυτό? Καμιά βοήθεια ????
PavelX Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Καλησπέρα, άνοιξε το regedit και πήγαινε στο: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters Δημιούργησε 2 τιμές DWORD με όνομα AutoShareServer και AutoShareWks. Οι τιμές και στα 2 πρέπει να είναι 0. Απ' ότι κατάλαβα θέλεις να απενεργοποιήσεις το default share. πηγή: http://support.microsoft.com/kb/245117
Giorgos3924 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Το ζητούμενο είναι ο 2ος User του υπολογιστή να μην έχει πρόσβαση στον 2ο τοπικό δίσκο Θα δοκιμάσω αυτό που μου είπες... Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.