lef50 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 καλά αρχίζει το πόστ να αποκτά πολύ πλάκα, αρχίσαν να μαλώνουνε οι linuxakides μεταξύ τους για τις διαφορετικές εκδόσεις.ΧΕΧΕΧΕ Αφού υπάρχουν 500 διαφορετικές εκδόσεις λογικό είναι. Βλεπε vista εναντιον xp το γελιο της αρκουδας!
victz Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Συγχαρητήρια που η μόνη θέση για λίνουξ που βρήκες είναι στο μικρό λαπτοπάκι με τα 265 ραμ. Αλλά ακόμα και σε λαπτοπ στυλ eee pc οι περισσότεροι βγάζουν xandros και βάζουν nlited xp. Κάνε μια βόλτα από το τοπικ να δεις.. Εχω και ενα κανονικο που συγκατοικουν τα original XP με το Kubuntu... Για το ΕΕΕpc, οσα εχω δει, ειναι μοιρασμενα και στα 2 λειτουργικα.
MixalisX Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Βλεπε vista εναντιον xp το γελιο της αρκουδας! εμεις μιλάμε για 2 διαφορετικά λειτουργικά, εσείς δεν ξερετε τι σας γινεται μπαγλαμαδεεεεεες!
raven3x7 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Και απ ότι βλεπω ειναι 1000+ versions Linux & BSD. Αρα, αμα μια εταιρια θελει να τα χει καλα με ολους, και να μπορει να ισχυριστει ότι εχει πληρη συμβατοτητα με ολα τα linux & bsd πρέπει να βγαλει 1000+ drivers (χμμ, και να φανταστει κανεις ότι το νουμερο 1500 το ειπα με διαθεση χιουμορ). Τωρα, αμα θελει να υποστηριξει εστω τις απολύτως πιο βασικες (αρα, δεν θα τα εχει καλα με ολους τους linuxάδες, αρα καποιοι πάλι θα την κατηγορουν ότι δεν τους υποστηριζει), πρέπει να βγαλει drivers για: Debian, Fedora, KNOPPIX, Linux Mint, Mandriva, SUSE, Redhat, Slackware, Ubuntu 8.04, Linspire και PClinuxOS. Καλα δεν τα λεω? Συνολον: 11 διαφορετικοι drivers.... Ναι, την ορεξη σας ειχανε... Μάλλον είναι καλύτερα να μην μηλάς για πράγματα που δεν τα γνωρίζεις γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να δείξεις το μέγεθος της ασχετοσύνης σου. http://www.phoronix.com/forums/showthread.php?t=9997 http://www.phoronix.com/forums/showthread.php?t=9693 Αν αυτό αποδειχθεί αληθινό να δεις πόσο γρήγορα θα αλλάξει η κατάσταση με τα games.
Lomar Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 @kurkosdr ρε ψηλέ σε λίγο θα μας πεις και πόση την έχουμε! ποιος σου είπε οτι στο γαμολάπτοπ μου δεν λειτούργησε το modem (το οποίο χεσμένο το έχω κ ούτε κ στα xp το χρησιμοποιώ) ή η PCMCIA; Για την ακρίβεια στην αρχή είχα πρόβλημα με την PCMCIA αν και δεν τη χρησιμοποιώ, και το πρόβλημα διορθώθηκε απο εναν γνωστό μου πιο εξειδικευμένο απο εμένα. αν googlariza λίγο το διόρθωνα και μόνος μου! Επίσης τόσα μαζεμένα προβλήματα ασυμβατότητας σε hardware πρώτη φορά τα ακούω! γενικά το γεγονός οτι το wifi μου είναι γαμημένο στα χp με τα κωλοπρογράμματα της acer ενώ στο linux λειτουργεί άψογα, σου λέει κάτι περι ασυμβατότητας; Αυτά που λες για τις διανομές δεν ισχύουν γιατί πολύ απλά ο πυρήνας είναι ο ίδιος παντού. Αυτό με τις usb2.0 συσκευές στo MacOSX πρώτη φορά το ακούω, μήπως έχεις κανένα link, ή το θυσιάζουμε και αυτό στο βωμό της οργής σου με τα windows; @DIMITRISG: συγχαρητήρια που σε εσένα και την κόρη σου που της έδωσες και απέκτησε τέτοια νοοτροπία! πραγματικά πιστεύω οτι έκανες κάτι πολύ καλό στη νοοτροπία και την αντίληψή της γενικότερα!
alexzzz Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 LL_NEO wannabees. Amateurs. Pfeh... σιγά το είδωλο...
agis29 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Ουδείς είπε οτι το Linux είναι πλήρως ασφαλές. Καταρχάς μιλάμε για το πρωτόκολλο SSL και την κρυπτογράφηση στα 128 bit. Τα δεδομένα με SSL μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο. Αν κάποιος εδω καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει 15 bit σε πραγματικό χρόνο εγώ θα γίνω η Μαρία Αντουανέτα. Αν ανακαλύψει το πακέτο, αν ήξερε το κενό ασφαλείας, αν διαθέτει πανίσχυρο υπολογιστή, αν διαθέτει γνώσεις, αν διαθέτει κατάλληλο πρόγγραμα αποκρυπτογράφησης και αν τέλος κατορθώσει να παρέμβει μεταξύ 2 υπολογιστών για να βρει το συγκεκριμένο πακέτο. Για να μην έχουμε αυταπάτες όμως υπερυπολογιστές κρατών μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν σε πραγματικό χρόνο και 512 bit. Τι να πουν άλλοι με servers μη ανοιχτού λογισμικού που μπορούν να ξεβρακωθούν και να αποκτήσει remote access ακόμα και ένας πιτσιρικάς πληκτρολογώντας 2 λεξούλες στον Browser του; Να υποθέσουμε όμως πως κάποιος sniffarei ακόμα και των κωδικό του root. Πως θα συνδεθεί remote με ένα pc; Ως root δεν μπορεί. Αν πάλι συνδεθεί ώς απλός χρήστης δεν θα έχει δικαιώματα root...
poscaman Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 τωρα που το θυμηθηκα. pidgin-encryption.τα σπαει.στον msn messenger μου κλεβαν κωδικους.ετσι,στεγνα
pigeon Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Αλλο ενα θέμα "fanboys" vs "καθημερινοί χρήστες".... Ειπαμε και ξανα-ειπαμε, οταν καταφέρει το linux να γίνει εντελως user friendly που θα απευθύνεται στον πιο "τελειωμένο" ασχετο απο υπολογιστές, τοτε κατι θα εχουμε! Ως τότε ο καθεις στο ειδος του και τα windows στα pc μας (ευτυχως η δυστυχως..) Τόσα χρόνια που διαβάζω τα ιδια επιχειρήματα, εχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι ειτε το linux παραμενει στάσιμο (ενω δεν συμβαινει αυτο), είτε ορισμένοι το προωθούν ως το αντίπαλο δεος επειδη απλως βγάζουν λεφτά ή νομιζουν πως θα βγάλουν λεφτα στο μελλον απ'αυτη τη μετάβαση σε linux, θεωρώντας τους εαυτούς τους ειδήμονες επι linux και ενδεχομένως επι παντος επιστητου... Κρίμα που δεν το καταλάβατε, δεν ειμαστε ολοι τόσο πρόβατα που ειτε θα τα χώνουμε στην microsoft για τα σαβουρο-λειτουργικά της είτε θα τα χώνουμε στον unix-freak της γειτονιας που θα ερχεται μια φορά το μήνα για να μας συντηρεί το linux... Λέτε δηλαδη οι απλοι -ασχετοι- χρήστες να μην μπορούν να κατεβασουν ενα free λειτουργικό; Κατι φοβούνται και οι φόβοι τους ειναι βασιμοι (ασυμβατότητες, δυσκολία εκμάθησης, ελλειψη προγραμμάτων, παιχνιδιών κτλ). Δυσκολα βγαινει κάποιος απο την συνήθειά του, ποσω μάλλον ο Ελληνας χρήστης υπολογιστή... :p Εδω τους λες openoffice και σου λένε "καλα μωρε αφου υπάρχει και το ΜS Office".. Συνεννόηση μπακλαβας!
poscaman Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω.ατομα του χωρου μου (φοιτητες μηχανικοι η/υ) ακουνε linux και λενε "τι;;" οσο για ατομα του περιβαλλοντος μου,απο τη μανα μου μεχρι τα φιλαρακια μου,δεν ηξεραν καν τη λεξη linux,η τελος παντων κατι ΜΗ microsoftικο. στα αδερφια μου (10 και 14) εχω βαλει και windows και λινουξ.τους εχω πει τα υπερ και τα κατα.ας διαλεξουν μονα τους.θελω ομως να εχουν το δικαιωμα της επιλογης.κι ας κανουν λαθος (κατ'εμε) επιλογη δεν με ενδιαφερει ο αλλος να βαλει linux,ας αφησει εμενα κι αλλα 1-2-15-1005 geek να παθαινουμε οργασμους με την κονσολα.δεν δεχομαι ομως την αγελη,το "σας παω σαν τα προβατα" δε μ'αρεσει το pc=microsoft=windows.υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες.δες τες.(οχι εσυ,ο καθενας)σ'αρεσει,αντε.δεν σ'αρεσει μεινε εκει που εισαι.απο κει κι υστερα εισαι αξιος της μοιρας σου σαν ανθρωπος,οχι σαν χρηστης υπολογιστων. κι οταν λεω αξιος της μοιρας σου,δεν εννοω που χρησιμοποιεις windows,εννοω που δεν εχεις την παιδεια να "ξεβολευτεις" να αποκτησεις γνωμη και αποψη. προσωπικα ναι,τετοιοι ανθρωποι με εκνευριζουν,ειναι μιζεροι και μικροι. αυτα απο μενα
DIMITRISG Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Η διαφορα ειναι οταν δε δουλευει κάτι : Windows user : φταινε τα windows κολλάνε, bug, reboot ! Linux user : κατι δεν κάνω σωστά ! Γι αυτο οταν ο χρηστης windows δοκιμασει linux, θα πει φταιει το λειτουργικό δεν ειναι ετοιμο. Οπως και γω στην αρχη ειχα ριμαξει τα reboot και τα ξανα install και οταν εμαθα 2-3 εντολες ειπα : τόσο απλό ήταν ! Windows problem: Reboot Linux problem : Be root
alexzzz Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Πήγε 15 σελίδες το τόπικ, ε; windown vs linux και sex στην tv... αυτά πουλάνε τελικά
agis29 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Έβαλα τα Vista νομιμότατα αγορασμένα. Χρειάστηκε να περάσω drivers. Η κάρτα ήχου δεν λειτουργούσε ούτε με τους drivers. Όταν πήγα να ξαναβάλω τους nvidia κόλλησε και χρειάστηκε format. Βρήκα απίστευτα bugs και κολλήματα ακόμα και μετά το Service pack 1. Τo Linux μου αναγνώρισε όλες τις συσκευές χωρίς να εγκαταστήσω το παραμικρό. Το Desktop του είναι καθαρά ανώτερο με ενεργοποιημένο το Compiz και φυσικά πολύ πιο ελαφρύ. Αν η αδερφή μου η οποία δεν ξέρει το παραμικρό απο υπολογιστές μπορεί να χρησιμοποιεί Linux απορώ πως φαίνεται δύσκολο σε άλλους. Που είναι το δύσκολο; Να surfarei κάποιος με τον κλάσεις ανώτερο firefox απο ότι Internet Explorer; Να ακούσει μουσική με τον amarok? Να γράψει cd με το K3B? Να εγκαταστήσει νόμιμα οποιδήποτε πρόγραμμα με ένα μόνο κλίκ? Μου φαίνεται απίστευτο όταν κάποιος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει Ubuntu ή Kubuntu ή Suse. Η κονσόλα δεν χρειάζεται καν για καθημέρινη χρήση ή για έναν απλό χρήστη. Η αποτυχία στην εγκατάσταση του Linux συμβαίνει επειδή οι χρήστες προσπαθούν να τα εγκαταστήσουν σε Dual boot εγκατάσταση μαζί με Windows και μπερδεύονται στη δημιουργία partitions.
MixalisX Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Πήγε 15 σελίδες το τόπικ, ε; windown vs linux και sex στην tv... αυτά πουλάνε τελικά επίμονοι λινουξάδες, τι περιμένεις? Για αυτούς είναι καλύτερα να πάς με άντρα παρά να βάλεις Vista. Κομπλεξαρεεεεεες
Προτεινόμενες αναρτήσεις