Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με windows αποκλειστικα δουλευω απο το 1991. Αλλα αυτη η νοοτροπια, οτι ντε και καλα, θα παρεις αυτο το λειτουργικο, εχει αρχισει και με χαλαει.

Δεν μιλησα με αριθμους εγω. Ειπα οτι μεσα στο 98% ειναι και κοσμος που επειδη θελει λαπτοπ, θα παρει με το ζορι και windows. Kαι στις ερευνες η MS, και η καθε MS, βαζει το ποσες αδειες εδωσε στην HP, στην ΑCER κτλ.

Ζουμε οντως σε μια καπιταλιστικη κοινωνια. Εχουμε προσφορα απο ποσες εταιριες για λειτουργικα; την εξης μια. Σου ακουγεται σαν νομος προσφορας και ζητησης εσενα;

• Απαντ. 166
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λέει πολλά. Ότι η πειρατεία στην Ελλάδα θριαμβεύει. Όπως και στα τραπεζάκια έξω από το κυλικείο στο πανεπιστήμιο...

Δημοσ.
Άκου φίλε μου θα στο πω απλά.

Το αν χρησιμοποιώ λινουξ και ξέρω και 2 πράγματα επειδή σπουδάζω σε σχετικό τομέα δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνομαι και την πραγματικότητα.

Και η πραγματικότητα είναι η εξής.

Μετά από όλο το σούσουρο με το open source με διάφορες εταιρείες να βγάζουν pc με linux, compiz, firefox κλπ κλπ, η μόνη διαφορά που βλέπω στον μέσο χρήστη είναι ... τίποτα.

Πάλι όλοι windows έχουν.

Το ότι ο poscaman και ο danaos έβαλαν linux λίγα μου λέει. Άντε πες δεν είναι 2% είναι 5%. Βασικά ο καθένας χρησιμοποιεί ότι θέλει. Απλά το ότι μετά από όλα αυτά ακόμα ο μέσος χρήστης με windows είναι δεν σας λέει τίποτα ;

Λέει πολλά. Ότι η πειρατεία θριαμβεύει στην Ελλάδα. Όπως και στα τραπεζάκια έξω από το κυλικείο στο πανεπιστήμιο... (Μήπως γι' αυτό υπερασπιζόμαστε το άσυλο; Γιατί χωρίς αυτό δε θα μπορούμε να παριστάνουμε τους Νιγηριανούς; )

Εϊναι τρελό. Σου δίνουν τσάμπα λειτουργικό σούπερ και παίρνεις το κλεμένο... Θα 'χει πλάκα όταν η microsoft βαρεθεί νσ βγάζει λειτουργικά...

Κάποιες ψυχές θα γυρνάνε και θα καβαφίζουν... "Και τώρα τι θα γένομεν δίχως βαρβάρους;"

Δημοσ.

Αναρωτιεμαι ποσοι εχουν δωσει τα οσα χρειαζονται για να γινει το pc τους λειτουργικο. Η εκει το τζαμπα ειναι καλο και χρησιμο;

Δημοσ.
Άκου φίλε μου θα στο πω απλά.

Το αν χρησιμοποιώ λινουξ και ξέρω και 2 πράγματα επειδή σπουδάζω σε σχετικό τομέα δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνομαι και την πραγματικότητα.

E; :rolleyes:

Και η πραγματικότητα είναι η εξής.

Μετά από όλο το σούσουρο με το open source με διάφορες εταιρείες να βγάζουν pc με linux' date=' compiz, firefox κλπ κλπ, η μόνη διαφορά που βλέπω στον μέσο χρήστη είναι ... τίποτα.[/quote']

Αυτή είναι η δική σου εικονική πραγματικότητα. Μου κάνει εντύπωση που ενώ είσαι μέσα στα πράγματα (θεωρητικά) έχεις τόσο διαστρεβλωμένη άποψη για τα πράγματα. Αν όλα αυτά που έχουν γίνει τόσα χρόνια είναι τιποτα, προφανώς και δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι έχει γίνει. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Το ότι ο poscaman και ο danaos έβαλαν linux λίγα μου λέει. Άντε πες δεν είναι 2% είναι 5%. Βασικά ο καθένας χρησιμοποιεί ότι θέλει. Απλά το ότι μετά από όλα αυτά ακόμα ο μέσος χρήστης με windows είναι δεν σας λέει τίποτα ;

Επειδή εσύ άκουσες για αυτούς τους δύο δε σημαίνει ότι είναι μόνο αυτοί οι δύο .... :rolleyes:

Αριστοτέλειο λογισμό σας κάνουν στη σχολή ή όχι; ....

Όσο για το αν τα παιχνίδια είναι αυτοσκοπός, ούτε θα τα βάλουμε ειδικά στην εξίσωση ούτε θα τα βγάλουμε από αυτή. Γενικά τι έχει προσφέρει το linux έχει σημασία. Με bugs ή χωρίς (γιατί εδώ και πολύ ώρα είμαστε εκτός θέματος). Αν θέλετε να γίνει μια στατιστική μόνο για τα παιχνίδια έχει καλώς. Αλλά δεν είναι ΜΟΝΟ αυτά. Για επιστημονικους σκοπούς η σχέση κόστους/απόδοσης του Linux είναι κατά πολύ καλύτερη των windows

Δημοσ.
Αναρωτιεμαι ποσοι εχουν δωσει τα οσα χρειαζονται για να γινει το pc τους λειτουργικο. Η εκει το τζαμπα ειναι καλο και χρησιμο;

Φίλε μου, το θέμα είναι εθνικό και γονιδιακό.

Θυμάσαι τον Καποδίστρια τον έρμο και τις πατάτες του;

Οι πρόγονοί μας τις γεύτηκαν μόνο αφού -νόμισαν ότι- τις έκλεψαν...

Δημοσ.
[...]Δεν μιλησα με αριθμους εγω. Ειπα οτι μεσα στο 98% ειναι και κοσμος που επειδη θελει λαπτοπ, θα παρει με το ζορι και windows. [...]

Θα τελειώσει αυτο καποτε. Η Zepto έβγαλε αξιόλογο laptop με 999? χωρις λειτουγικό συστημα και με υλικό συμβατο με linux

http://www.zepto.com/Shop/Notebook.aspx?notebookid=971

Στο γαλλικό site η τιμή είναι 999?

http://fr.zepto.com/Shop/Notebook.aspx?notebookid=971

Δημοσ.

Απλα θα ηθελα σαν καταναλωτης, καποια στιγμη, να μπορω να διαλεξω τι λειτουργικο θα βαλω στο λαπτοπ μου. Tοτε ναι, θα μπορω να επιλεξω και Vista, και οτι θελω. Θα ειναι συνειδητη επιλογη μου, δε θα ερθουν πακετο μαζι με το pc.

Δημοσ.

Το linux ΔΕΝ είναι για τον μέσο χρήστη και δεν πρέπει να γίνει ΠΟΤΕ για τον μέσο χρήστη.

ΔΕΝ είναι για αυτούς που θέλουν απλά να κάνουν την δουλειά τους, αλλά για αυτούς που θέλουν να την κάνουν σωστά γρήγορα και αποτελεσματικά.

Μην ανοίγετε το linux στους άσχετους, μην απλοποιείτε (και guiοποιείτε ) τα πάντα, το linux ΔΕΝ είναι εναλλακτική των windows είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και έτσι πρέπει να παραμείνει.

-Ενα μικρό ξέσπασμα αγωνίας. συγνώμη.

ΚΑΤΩ ΤΟ UBUNTU [άσχετο]

Δημοσ.
Το linux ΔΕΝ είναι για τον μέσο χρήστη και δεν πρέπει να γίνει ΠΟΤΕ για τον μέσο χρήστη.

Είναι για αυτούς που δεν θέλουν απλά να κάνουν την δουλειά τους, αλλά να την κάνουν σωστά γρήγορα και αποτελεσματικά.

Μην ανοίγετε το linux στους άσχετους, μην απλοποιείτε τα πράγματα, το linux ΔΕΝ είναι εναλλακτική των windows είναι κάτι εντελώς διαφορετικό ακόμα και σαν φιλοσοφία.

ΚΑΤΩ ΤΟ UBUNTU [άσχετο]

Καποδηστριακέ! :lol:

Δημοσ.
Όσο για το αν τα παιχνίδια είναι αυτοσκοπός, ούτε θα τα βάλουμε ειδικά στην εξίσωση ούτε θα τα βγάλουμε από αυτή. Γενικά τι έχει προσφέρει το linux έχει σημασία. Με bugs ή χωρίς (γιατί εδώ και πολύ ώρα είμαστε εκτός θέματος). Αν θέλετε να γίνει μια στατιστική μόνο για τα παιχνίδια έχει καλώς. Αλλά δεν είναι ΜΟΝΟ αυτά. Για επιστημονικους σκοπούς η σχέση κόστους/απόδοσης του Linux είναι κατά πολύ καλύτερη των windows

Μα δεν είπε κανείς ότι είναι ΜΟΝΟ τα παιχνίδια. Αλλά είναι ένα μεγάλο μέρος και αυτά. Όπως μεγάλο πρόβλημα για μένα που με κρατάει ακόμα σε windows είναι τα προγράμματα γραφιστικής.

Για πολλούς ίσως τα 2 παραπάνω να μην αποτελούν πρόβλημα και να τα προσπερνάνε αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είναι παράμετροι.

Δημοσ.

Ρε παιδια ....Απλα τα πραγματα.

Υπαρχει λειτουργικο στον κοσμο που να τα κανει ολα(απο προγραμματισμο μεχρι gaming)?

ΝΑΙ. Ποιο ειναι αυτο?Ενα και δεν υπαρχει αλλο.WINDOWS.

Μαγκια του Bill.Τελος.

Δημοσ.

Kαι τι το κακο βρισκεις φιλε Ventrix στο να αλλαξει η φιλοσοφια χρησης του υπολογιστη απο μεγαλυτερο κοινο; Ειναι δηλαδη προτιμοτερο να μεινει η κοινοτητα στο 1% και στα υπολοιπα να αλωνιζουν 1, αντε 2 εταιριες;

Δημοσ.

Λoιπόν, εχουμε και λέμε:

@kurkosdr φίλε μου αυτά που λές οδήγησαν σε διανομές όπως ubuntu, αυτά που λες όμως με τις ασυμβατότητες, πολύ απλά δεν ισχύουν. Πλέον μόνο εξωτικό hardware ίσως να μην υποστηρίζεται,

AveMedia AverTV USB2.0, εξωτερικη καρτα tv από το πλαισιο: Εξωτικο hardware.

HP data protection system, που μπαινει σε ολα τα laptops της hp: Πολύ εξωτικο hardware

Εσωτερικο Modem που μπαινει στην πλειονοτητα των λαπτοπς παγκοσμιως: Super εξωτικο hardware

Card reader 5-1 + PCMCIA της texas instrunments: Super ultra εξωτικο hardware.

Ολες οι εξωτικες συσκευες στο λαπτοπ μου πεσανε? Ρε, με δουλευετε? Εδω λινουξάδες στην σχολή, που εχουν διαλεξει και καλα τα λαπτοπια τους με γνωμονα την συμβατοτητα με linux, και δεν μπορουν να χρησιμοποιησουν το εσωτερικο μοντεμ και το PCMCIA card reader τους (όταν μπουταρουν σε linux). Και αμα πιστευεις ακομα ότι το linux εχει καλη αναγνωριση συσκευων, τραβα στο πλαισιο και ρωτα για εξωτερικες καρτες tv. Μετα τρεχα στην λιστα συμβατοτητας του ubuntu και δες ποιες από αυτες που ειδες παιζουν. Συμπερασμα: Το linux εχει μερικα προβληματακια αναγνωρισης συσκευων.

Όσο για αυτούς που πιστεύουν ότι το windows είναι καλό απλά και μόνο επειδή υποστηρίζει παραπάνω προγράμματα από το Linux, τότε αυτομάτος γίνεται πολέμιος της εξέλιξης και φυσικά σκάβει τον τάφο του!!!

Ειναι επίσης τραμπουκος, εχθρος της εξελιξης (γενικα) και αντιχριστος. Θες να παιξεις tomb raider anniversary και να γραψεις στο Office 2007 χωρις τα προβλήματα του wine, και γι αυτο προτιμας Windows? Σταματα να σκάβεις το λάκο σου!! Και τον δικο μου! (σημ: 2 φτυαριες για καθε level που περνας στο tombraider). Ναι, σε σενα μιλάω, πολεμιε της εξελιξης. Συμπερασμα: ---

Χα! Το ίδιο σκεφτόμουν και εγώ ρε φίλος. Και ξέρεις πότε; Όταν είπα να ασχοληθώ (για πολλοστή φορά με linux) και δεν ήθελα να βάλω ubuntu γιατί και η κουτσή Μαρία έχει ubuntu πλέον.

Η μεταναστευση εχει ηδη αρχισει προς το linux mint. Το ubuntu απεκτησε επιτελους μια καποια ευχρηστια (χαμηλη...), και, μιας και το χει και η κουτση μαρια οι powerusers αρχιζουν να μεταναστευουν προς το mint, με αποτελεσμα το ubuntu να ξερουμε ότι θα καταντήσει ακομα μια mandriva. Και μετα οι απλοί χρηστες θα πρέπει να ξαναμαθουν την καινουρια διανομη, από την αρχη. Ευτυχως που υπάρχουν εταιριες με σταθερη γραμμη προϊόντων (apple, microsoft) όπου εδω και δεκα χρονια τα βασικα σημεια στην χρηση των λειτουργικων τους εμειναν απαραλαχτα, γιατι αμα περιμεναμε από το linux, μεχρι στιγμης θα ειχαμε αλλαξει από RedHat σε suse και μετα σε mandriva, και μετα στο ubuntu και θα ετοιμαζομασταν και για linux mint... Συμπερασμα: Παλι αλλαξε η μοδα οσον αφορα την κυριαρχη διανομη?

Το ζήτημα είναι τα παιχνίδια και φυσικά έχεις και δίκο, ΑΛΛΑ αν η eidos κτλ δεν γουστάρουν να εκδόσουν για διανομές linux παιχνίδια, τότε μην περιμένεις βελτίωση σε αυτόν τον τομέα ποτέ.

Και ορισμενες εταιριες hardware που αποφασισαν να υποστηριξουν τις κυριοτερες διανομες linux (suse, debian, redhat), τι καταλαβαν? Περισσοτερη κατακραυγη εφαγαν από του λινουξάδες επειδή δεν υποστήριξαν και τις υπολοιπες 1500+1 ενεργες διανομες που κυκλοφορουν. Ετσι, λες και μια εταιρια ειναι υποχρεωμενη να βγαζει ξεχωριστο driver για χιλιες πεντακοσιες διανομες, αλλη δουλεια δεν ειχε. Μερικοι μαλιστα παραπονιουνται και για proprietary drivers. Βλεπετε, ειχε υποχρεωση να τον κανει ΚΑI opensource τον driver που τις κοστισε λεφτα να τον αναπτυξει, ετσι, για να χαρουν οι λινουξαδες, και να σταματησουν να παραπονιούνται για τις εταιριες που καθοδηγουνται από κακα συμφεροντα και επίτηδες δεν υποστηριζουν καθόλου το linux. Κακες εταιριες! Ενω με εναν driver για xp32, εναν xp64, εναν vista32 και εναν vista 64 (συνολο, μονο 4) εμεις οι των windows ειμαστε υπερευχαρηστημενοι. Επισης, ούτε η dell εκανε τιποτα τρελες πωλήσεις με τα ubuntu συστηματάκια της. Κανονικα, με ολον αυτο το χαμο και τις διαμαρτυρίες που βλεπω για προεγκατεστημενα win στους υπολογιστες, επρεπε ολοι να τρεξουν να παρουν τα λαπτοπ με ubuntu... Θα λεγε κανεις ότι ολες αυτες οι διαμαρτυριες αποτελουν την μεινοτητα, που απλά εχει μεγαλη ορεξη να ποσταρει. Τι να πεις... Συμπερασμα: Θελει γραψιμο ενα σωρο drivers και ανοιγμα του (ακριβοπληρωμενου) κωδικα του driver σου ωστε η κοινοτητα να μην σε θεωρει κακια εταιρια, που τα παιρνει από ms.

ΑΛΛΑ αν η eidos κτλ δεν γουστάρουν να εκδόσουν για διανομές linux παιχνίδια

Πιο συγκεκριμενα, ζητω να μου πεις για ποιες διανομες πρέπει να εκδοσει η eidos το επομενο παιχνιδι της (και θα σου βρω αλλες τοσες που επισης θα επρεπε να υποστηριξει, αλλα δεν συμπεριελαβες και αλλες τοσες κ.λ.π.)

acer. στο kubuntu 7.04 όλα λειτούργησαν ρολόϊ

Πες μου σε παρακαλω πως εκανες το εσωτερικο μοντεμ να δουλεψει. Τι? Δεν δουλευει? Εξωτικο hardware? Ε, τοτε, δεν δουλευουν ολα ρολοι!

Συμπερασμα:

Το linux εχει σοβαρα "μειονεκτηματακια" σαν λειτουργικο. Μπορει για μερικους να ειναι ΟΚ, αλλα δεν ειναι για ολους.

Οπότε, μην ξαναπετυχω φανατικο λινουξα, να πεταγεται εμβολιμος σε poll για antivirus με βγδελυρα ποστ του τυπου "βαλτε ubuntu και ξενοιαστε από τους ιούς...", υπονοωντας εμμεσως πλην σαφως ότι το linux ειναι η πανακεια για ολα τα προβληματα των windows. Τους εχω σιχαθει. Πανε και προτεινουν το linux σαν το λειτουργκο στο οποιο πρέπει ο καθενας να παει, χωρις να νοιαζονται για το πόσους πονοκεφαλους θα του προκαλεσουν ασυμβατοτητες με προγραμματα/hardware. Με ποιο δικαιωμα διαταρασουν το ηρεμο computing των απλών χρηστων, λεγοντας τους να πανε στο linux, χωρις να του λενε πουθενα τις αρκετες αδυναμιες του?? Κατι σαν βιαιο προσυλητισμο μεσω διαρκους posting και πλυσης εγκεφαλου μου θυμιζει, και παρατηρω ότ γινεται σε σχεδον καθε ποστ που περιλαμβανει προβληματα των windows ή ιούς.

Συμβουλή: Αφηστε τους χρηστες να επιλεξουν αυτο που θελουν, μην μας πρηζετε το κεφαλακι με ποστ όπου υπερηφανευεστε για την συντριπτικη υπεροχη του λειτουργικου σας εναντι των ποταπων windows, καθε μερα, και εμεις με την σειρα μας θα σταματησουμε επίσης.

Δημοσ.
Η μεταναστευση εχει ηδη αρχισει προς το linux mint. Το ubuntu απεκτησε επιτελους μια καποια ευχρηστια (χαμηλη...), και, μιας και το χει και η κουτση μαρια οι powerusers αρχιζουν να μεταναστευουν προς το mint, με αποτελεσμα το ubuntu να καταντήσει ακομα μια mandriva. Και μετα οι απλοί χρηστες θα πρέπει να ξαναμαθουν την καινουρια διανομη, από την αρχη. Ευτυχως που υπάρχουν εταιριες με σταθρεη γραμμη προϊόντων (apple, microsoft) όπου εδω και δεκα χρονια τα βασικα σημεια στην χρηση των λειτουργικων τους εμειναν απαραλαχτα, γιατι αμα περιμεναμε από το linux, μεχρι στιγμης θα ειχαμε αλλαξει από RedHat σε suse και μετα σε mandriva, και μετα στο ubuntu και θα ετοιμαζομασταν και για linux mint...

Δηλαδή δεν είναι τυχαίο που και εγώ mint επέλεξα τελικά, ε;

Έχω τα φόντα τελικά! :lol:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...