Προς το περιεχόμενο

Πως γίνεται να μην φαίνονται τα Documents;

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά υπάρχει τρόπος να μην κρατάει στη μνήμη ο Η/Υ τα τελευταία έγγραφα που έχω διαβάσει;

Αυτό που θέλω συγκεκριμένα είναι όταν πάω Start->Documents να είναι πάντα καθαρό.

Δημοσ.

Δεξί κλικ στο "Έναρξη" -> "Ιδιότητες" -> "Μενού Έναρξη" (πάνω δεξιά από την "Γραμμή εργασιών" -> "Προσαρμογη" -> "Για προχωρημένους" -> και απο εκεί απενεργοποιείς την επιλογή να κρατάει στην μνήμη τα πιο πρόσφατα ανοιγμένα έγγραφα.

"Λίστα των πρόσφατων ανοιγμένων αρχείων"

Δημοσ.
Δεξί κλικ στο "Έναρξη" -> "Ιδιότητες" -> "Μενού Έναρξη" (πάνω δεξιά από την "Γραμμή εργασιών" -> "Προσαρμογη" -> "Για προχωρημένους" -> και απο εκεί απενεργοποιείς την επιλογή να κρατάει στην μνήμη τα πιο πρόσφατα ανοιγμένα έγγραφα.

"Λίστα των πρόσφατων ανοιγμένων αρχείων"

Δεν υπάρχει πουθενά τέτοια επιλογή!!! :(

Δημοσ.

1. δεξι κλικ στο έναρξη -> Ιδιότητες

bhma1cw9.jpg

Μας ανοιγει το παρακατω

bhma2qk8.jpg

Κάνουμε κλικ στο προσαρμογή

Μας ανοίγει αυτην την καρτελα.

bhma3nk5.jpg

Παταμε για προχωρημενους

bhma4jh3.jpg

Και ξετικάρουμε το Λίστα των πρόσφατων ανοιγμένων αρχείων μου

Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ το κλασσικό μενού και δεν μου βγάζει αυτές τις επιλογές.

Δημοσ.

UserKey: [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\

Explorer]

SystemKey: [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\

Explorer]

Value Name: NoRecentDocsMenu

Data Type: REG_DWORD (DWORD Value)

Value Data: (0 = display, 1 = remove)

Δημοσ.
UserKey: [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\

Explorer]

SystemKey: [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\

Explorer]

Value Name: NoRecentDocsMenu

Data Type: REG_DWORD (DWORD Value)

Value Data: (0 = display, 1 = remove)

Επειδή είμαι λίγο άσχετος, μήπως μπορείς να μου πείς που να πάω για να βάλω αυτές τις ρυθμίσεις;

Δημοσ.

Oooops... sorry

Λοιπόν ανοίγεις το Registry Editor (Start -> Run -> regedit.exe -> OK)

Αυτό είναι η registry ή αλλιώς το μητρώο του λειτουργικού σου.

Πάνω πάνω, βλέπεις το "My computer" και από εκεί και κάτω 5 φάκελους (HKEY_CLASSES_ROOT, HKEY_CURRENT_USER κλπ)

Αν θες να το απενεργοποιήσεις για τον τρέχον χρήστη, ακολουθείς το path UserKey, αν θες να το απενεργοποιήσεις για το λειτουγικό συνολικά (όλους τους χρήστες) ακολουθείς το path SystemKey (είναι σαν ιεραρχία φακέλων με αρχεία).

Αν φτάσεις στο policy και δεν έχει φάκελο Explorer, κάνε δεξί κλικ πάνω στο φάκελο policies και επέλεξε "New key" ("Νέο κλειδί"). Ονόμασέ το Explorer.

Μέσα στο φάκελο Explorer, δεξί κλίκ και "New DWORD value".

Στο όνομα του κλειδιού βάλε "NoRecentDocsMenu". Διπλό κλικ πάνω του και στο Value βάλε 1.

Επανεκκίνηση του μηχανήματος και έχουν εξαφανιστεί τα Recent Documents από το μενού.

Δημοσ.
Oooops... sorry

Λοιπόν ανοίγεις το Registry Editor (Start -> Run -> regedit.exe -> OK)

Αυτό είναι η registry ή αλλιώς το μητρώο του λειτουργικού σου.

Πάνω πάνω, βλέπεις το "My computer" και από εκεί και κάτω 5 φάκελους (HKEY_CLASSES_ROOT, HKEY_CURRENT_USER κλπ)

Αν θες να το απενεργοποιήσεις για τον τρέχον χρήστη, ακολουθείς το path UserKey, αν θες να το απενεργοποιήσεις για το λειτουγικό συνολικά (όλους τους χρήστες) ακολουθείς το path SystemKey (είναι σαν ιεραρχία φακέλων με αρχεία).

Αν φτάσεις στο policy και δεν έχει φάκελο Explorer, κάνε δεξί κλικ πάνω στο φάκελο policies και επέλεξε "New key" ("Νέο κλειδί"). Ονόμασέ το Explorer.

Μέσα στο φάκελο Explorer, δεξί κλίκ και "New DWORD value".

Στο όνομα του κλειδιού βάλε "NoRecentDocsMenu". Διπλό κλικ πάνω του και στο Value βάλε 1.

Επανεκκίνηση του μηχανήματος και έχουν εξαφανιστεί τα Recent Documents από το μενού.

Χίλια ευχαριστώ φίλε. Τα κατάφερα τελικά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...