Προς το περιεχόμενο

Προστασία PayPal..; 550? έκαναν φτερά....

bill_viper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα συμφορουμίτες,

Θα μπω κατευθείαν στο ψητό μιας κι έχω τρελαθεί τις τελευταίες μέρες!

Το ιστορικό έχει ως εξής:

8 Απριλίου βλέπω μία δημοπρασία στο eBay η οποία έληξε και για λίγα λεπτά δεν μπόρεσα να την "χτυπήσω". Επικοινωνώ με τον πωλητή (48 positive feedback, 100%) για να τον ρωτήσω αν υπάρχει ακόμα διαθέσιμο το προϊόν (στο eBay έληξε χωρίς να το χτυπήσει κανείς). Μου απαντά ότι υπάρχουν δύο διαθέσιμα κομμάτια. Κανονίζουμε ν'αγοράσω το ένα.

9 Απριλίου μου στέλνει ο πωλητής invoice μέσω PayPal (μιας και είχε λήξει η αγγελία στο eBay) και τον πληρώνω κανονικά το ποσό των 550?! Ζητώ tracking number, μου απαντά ότι δεν υπάρχει γιατί έστειλε το δέμα με απλό ταχυδρομίο (από Μαλαισία).

21 Απριλίου του στέλνω mail για να τον ενημερώσω ότι δεν έχω παραλάβει ακόμη τίποτα. Δεν πήρα απάντηση.

1 Μαίου του στέλνω mail για να τον ενημερώσω ότι δεν έχω παραλάβει ακόμη τίποτα. Δεν πήρα απάντηση.

14 Μαίου ανοίγω Dispute στο PayPal. Μετατρέπεται αμέσως σε claim. Ο πωλητής δεν απαντά ποτέ στο PayPal.

26 Μαίου λαμβάνω απαντητικό mail από PayPal.

"Dear XXXX XXXXXXX,

After careful review, we have concluded our investigation of the Buyer

Complaint described below.

We have decided in your favor, however, we were unable to recover any funds

from the seller's account. As stated in the PayPal User Agreement, recovery

of funds associated with a Buyer Complaint cannot be guaranteed.

Please know that we will make our best effort to recover the funds in

question if they become available in the seller's account in the future and

will take appropriate action against the seller. Such action may include

issuing a warning, a temporary restriction, or terminating the account.

Keep in mind that PayPal uses a number of factors to determine when to take

action, including member complaints. Due to privacy laws, we cannot discuss

the details of any action taken. We hope you understand our policy and that

it assures you that you are safe using PayPal. "

Επειδή το ποσό είναι αρκετά μεγάλο και τα χρήματα δεν ήταν δικά μου (έκανα εξυπηρέτηση σε φίλο) υπάρχει κάτι άλλο που να μπορώ να κάνω έτσι ώστε να μην χάσω τα χρήματα;

Περιμένω εναγωνίως την βοήθειά σας μιας και βρίσκομαι σε απόγνωση.

Καλό μεσημέρι σ'όλους!

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επικοινωνισε με τη τραπεζα σου, ειναι η μονη που πλεον ισως να κανει κατι. Απο το Paypal 99% δε θα δεις χρηματα.

Δημοσ.
Επικοινωνισε με τη τραπεζα σου, ειναι η μονη που πλεον ισως να κανει κατι. Απο το Paypal 99% δε θα δεις χρηματα.

δε νομιζω οτι θα καταφερει κατι ετσι εφ οσον ο ιδιος εχει δωσει εντολη για πληρωμη

Δημοσ.
δε νομιζω οτι θα καταφερει κατι ετσι εφ οσον ο ιδιος εχει δωσει εντολη για πληρωμη

Αφου δε παρελαβε κατι, δεν υπαρχει επικοινωνια και ο Μαλαισιανος εκλεισε το λογαριασμο του, προκειται περι απατης, δεν εχει σημασια η εντολη. Ρωτα τη τραπεζα και ενημερωσε μας για τις εξελιξεις.

Δημοσ.

Επικοινωνησε με τη τραπεζα απ οπου πηρες τη καρτα που εχεις δηλωσει στο paypal, και ενημερωσε τους οτι δεν αποδεχεσαι τη συγκεκριμενη χρεωση διοτι δε παρελαβες τιποτα. Θα σου δωσουν οδηγιες τι ακριβως πρεπει να κανεις. Παντως εκ των προτερων σου λεω οτι τα χρηματα θα σου επιστραφουν. Καποιες τραπεζες τα επιστρεφουν αμμεσα οταν τους υποβαλλεις την αναφορα με τα στοιχεια που θα σου ζητησουν, χωρις να περιμενουν καμια ερευνα κλπ απο το paypal. Επισης στην αναφορα που θα κανεις, να εισαι λιγολογος, Το μονο που χρειαζεται να γραψεις ειναι οτι δε δεχεσαι τη χρεωση για το συγκεκριμενο ποσο, που εγινε τη ταδε ημερομηνια διοτι δε παρελαβες αυτο για το οποιο πληρωσες. Τιποτα αλλο

Δημοσ.

Εκτος ebay συννενοήθηκες για να το αγορασεις το προϊον? Μαλλον αυτο παιζει κ για αυτο δεν μπορει το paypal να βγαλει ακρη. Μονο με chargeback απο την καρτα και αν ...

Δημοσ.
Εκτος ebay συννενοήθηκες για να το αγορασεις το προϊον? Μαλλον αυτο παιζει κ για αυτο δεν μπορει το paypal να βγαλει ακρη. Μονο με chargeback απο την καρτα και αν ...

τι ενοεις λεγοντας οτι το paypal δε μπορει να βγαλει ακρη? τα πραγματα ειναι απλα. Εαν αγορασεις απο ebay και πληρωσεις με ΡΡ, τοτε το ΡΡ σου προσφερει προστασια με ορισμενες προυποθεσεις ,για ενα ποσο το υψος του οποιου γραφεται κατω απο τα στοιχεια του πωλητη. Δηλαδη αν κατι παει στραβα σου επιστρεφει τα χρηματα το ΡΡ ασχετα αν τα παρει η οχι απο τον πωλητη.

Εαν αγορασεις κατι εκτος ebay η απο καποιο αλλο site και πληρωσεις με ΡΡ, τοτε σε περιπτωση στραβης το ΡΡ κανει την ερευνα του και εαν καταληξει υπερ σου θα σου επιστρεψει ολα η μερος των χρηματων ΜΟΝΟ αν υπαρχουν στο λογαριασμο του ΡΡ του πωλητη. Σε περιπτωσεις που η δε παρουμε τα χρηματα μας η παρουμε μονο μερος απο αυτα, για τα υπολοιπα καταφευγουμε στο chargeback μεσω της τραπεζας μας και εγγυημενα μας επιστρεφονται. Ολα αυτα παντα με τη προυποθεση οτι ο πωλητης αδυνατει να δωσει στοιχεια που ν αποδεικνυουν οτι το αντικειμενο εφυγε απ αυτον και παρεληφθη

Δημοσ.

Είχαμε πάθει το ίδιο με έναν Ρουμάνο και με χρήση western union εδώ και 3 χρόνια.Χάσαμε τα λεφτά μας,του κάναμε κανταγγελία μέσω interpol γιατί είχαμε μέχρι και αριθμό ταυτότητας αλλά τα λεφτά μας δεν τα έχουμε πάρει ακόμα.

Δημοσ.
Είχαμε πάθει το ίδιο με έναν Ρουμάνο και με χρήση western union εδώ και 3 χρόνια.Χάσαμε τα λεφτά μας,του κάναμε κανταγγελία μέσω interpol γιατί είχαμε μέχρι και αριθμό ταυτότητας αλλά τα λεφτά μας δεν τα έχουμε πάρει ακόμα.

Ναι, με τη διαφορα οτι αλλο πραγμα ειναι το paypal και οι πληρωμες στις οποιες μεσολαβει καρτα που παρεχεται υποχρεωτικα προστασια, και αλλο πραγμα η western union που μετα την απομακρυνση απο το ταμειο δεν αναγνωριζεται κανενα λαθος

Δημοσ.
Ζητώ tracking number, μου απαντά ότι δεν υπάρχει γιατί έστειλε το δέμα με απλό ταχυδρομίο (από Μαλαισία).

Kλασική δικαιολογία απατεώνα! :lol:

Δεν έχω αγοράσει ποτέ κάτι απ' το ebay, αλλα ρε παιδιά αγοράζετε κάτι προκαταβάλλοντας τοσο μεγάλο ποσό απο έναν τυχάρπαστο σε μια χώρα χωρίς νόμους και μάλιστα για λογαριασμό τρίτου?

Δηλαδή πόσο αφελής μπορεί να είναι κανείς...

Στις αγοροπωλησίες στο ebay οφείλει ο άλλος να το στείλει συστημμένο?

Γιατί αν είναι δεν είναι υποχρεωμένος, αυτός θα ισχυριστεί (όπως και ισχυρίστηκε) ότι το έστειλε και είτε χάθηκε στο δρόμο είτε εσύ το παρέλαβες και κάνεις την κότα.

Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες λένε.

Θα σου τα δώσει τώρα ο φίλος τα χρήματα που χάθηκαν ή θα τα βάλεις απ' την τσέπη σου? (εδώ θα φανεί πόσο φίλος είναι)

Δημοσ.

λοιπον επειδη ειχα κ γω πριν λιγο καιρο ενα παρομοιο θεμα με ενα iphone (κανονικα αγορασμενο μεσω ebay, μονο που δεν ηρθε ποτε), η λυση με την αρνηση χρεωσης ειναι η καλυτερη...

λογικα καπου τωρα πρεπει να σου ηρθε ο λογαριασμος με την εν λογω συναλλαγη (κ νομιζω οτι εχεις δικαιωμα να τον αμφισβητησεις εως κ 30 μερες μετα την εκδοση), επικοινωνησε με την τραπεζα κ πες τους οτι δεν αναγνωριζεις την συγκεκριμενη συναλλαγη. Κ αν σε ρωτησουν γιατι, επειδη δεν παρελαβες τπτ.

Ειναι αναγκασμενη η τραπεζα να στα πιστωσει προσωρινα, μιας κ η συναλλαγη δεν εγινε "φυσικα" με την καρτα, αλλα μεσω νετ, οπου θα μπορουσαν να ειχαν κλαπει οι κωδικοι σου.

Θα στα πιστωσουν λοιπον που λες, για να μην καταβαλλεις τοκους, κ μετα θα ερευνησουν τι κ πως, οπου κ κατα 99% θα δικαιωθεις μιας κ δεν μπορει να δωσει tracking number ο αλλος.

Αν κ θα σου ακουστει περιεργο: Μην αγχωνεσαι! Το περασαμε κ εμεις καποια στιγμη κ, εγω τουλαχιστον, με αισιο τελος...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...