Προς το περιεχόμενο

Αποχή απο την αγορά γάλακτος...ζητούν bloggers!

21century

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Όλα τα γάλατα από τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες προέρχονται από ξένο γάλα. Το λέει στη διαφήμισή της η ΜΕΒΓΑΛ

Όποιος έχει μάτια βλέπει …

Εννοείς τις φάρμες της μακεδονίας?(εννοεί τα σκόπια?)

Δημοσ.

Πάντα παίρνω το γαλατάκι μου από το Λιντλ που το χει μόνο 80 λεπτά. Εγώ κάνω μόνιμα το μποικοτάζ που οι μπλόγκερς μας λένε να το κάνουμε για 10 μέρες...

Δημοσ.
Πάντα παίρνω το γαλατάκι μου από το Λιντλ που το χει μόνο 80 λεπτά. Εγώ κάνω μόνιμα το μποικοτάζ που οι μπλόγκερς μας λένε να το κάνουμε για 10 μέρες...

Και πολύ καλά κάνεις!Άσε τους άλλους να νομίζουν οτι πίνουν 100% ΕΛΛΗΝΙΚΟ γάλα.Αλήθεια προς τι το βίτσιο με το ελληνικό?Είναι το καλύτερο?τι?

Η μεβγάλ έφερνε παγοκολόνες γάλακτος από ολλανδία παλιότερα για να αναγκάσει τον έλληνα παραγωγό να πουλήσεις χαμηλότερα.Η δέλτα το ίδιο.Ο Όλυμπος( που είναι και ο πιο ακριβός) ανταποκρίνεται στην υψηλή προτίμηση (που ΕΙΧΕ) συνεχίζοντας να φέρνει γάλα από βουλγαρία-ρουμανία και να το πασάρει 100% ελληνικό.ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να είναι ΟΛΑ τα ΓΑΛΑΤΑ που βλέπουμε στα supermarket να είναι ελληνικά.Πέρα του ότι είναι αραιωμένα στο 1/4 γάλα 3/4 νερό ακόμα κι έτσι ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ.Σταματήστε να πηγαίνετε σαν υπνωτισμένοι στα σουπερμάρκετ.Τουλάχιστον εσείς που βλέπετε 5-6 διαφορετικά γάλατα πάρτε οποιαδήποτε άλλη εκτός από τις μεγάλες.

Δημοσ.
αμ δε...

----

Ναι όντως δεν είναι το ίδιο.Άλλα είναι απο ρουμανία κ άλλα από βουλγαρία.Άλλα 1/4 περιεκτικότητα σε γάλα και άλλα 1/8(Δέλτα)

Δημοσ.
Ναι όντως δεν είναι το ίδιο.Άλλα είναι απο ρουμανία κ άλλα από βουλγαρία.Άλλα 1/4 περιεκτικότητα σε γάλα και άλλα 1/8(Δέλτα)

Λίγο ακραίο μου φαίνεται αυτό για την περιεκτικότητα. Αν αραιώσεις γάλα φαίνεται από την γευση του.

Τις παγοκολώνες δεν νομίζω ότι τις έφερναν για να τις πουλήσουν σαν φρέσκο γάλα…ίσως σκόνη, εβαπορέ μακράς διαρκείας παγωτά, κρέμες κτλ. και επίσης απορώ με τα ληγμένα γιατί δεν τα πετάει το s/m και έρχονται από την γαλακτοβιομηχανία και τα παίρνουν…μήπως τα κάνουν γιαούρτια?

Εκείνο πουμπορώ να φανταστώ για το φρέσκο και το έχω ακούσει δλδ, είναι ότι συλλέγουν το γάλα από τα Βαλκάνια και για να διατηρηθεί μέχρι την ημ συσκευασίας το ρίχνουν συντηρητικά και το πουλάν για φρέσκο. Όταν περάσει η ημ/ληξ το γάλα εξαιτίας των συντηρητικών δεν χαλάει…αν πάρετε όμως γάλα από μικρή γαλακτοβιομηχανία που χρησιμοποιεί μόνο ντόπιο γάλα, την 4η μέρα 5η το πολύ ξινίζει.

Δημοσ.

Φίλε houston τις παγοκολόνες τις έφερναν για σπάσιμο στους ντόπιους γαλακτοπαραγωγούς όταν διαμαρτυρόντουσαν για τα καρτέλ και έχυναν το γάλα στους δρόμους.Για την ακρίβεια τις έφερναν με περίπου ,50 λεπτά το λίτρο(επειδή δεν υπήρχε γάλα από τους γαλακτοπαραγωγούς) τις έλιωναν (υπεραπλουστευμένο) και τις μοσχοπουλούσαν για φρέσκο γάλα στα σουπερμάρκετ.Εταιρία που είναι σίγουρο ότι το έκανε αυτό είναι η ΜΕΒΓΑΛ.Αν γνωρίσεις ποτέ κάποιον πτυχιούχο τεχνολόγο τροφίμων ρώτησέ τον.Τα πάντα που λέω τεκμηριώνονται επιστημονικά από βιβλία που αφορούν το γάλα αποκλειστικά.Όσο για την αραίωση που σου φένετε υπερβολικό δοκίμασε να πάρεις το δίλιτρο γάλα της ΔΕΛΤΑ και μην το δοκιμάσεις μόνο έσυ ,πάρε και φίλους σου.Πάρτε δίπλα και πιείτε και νερό εμφιαλωμένο και συγκρίνετε τις γεύσεις.Επίσης φαίνεται κ από το ποτήρι.Πλένεται με σκέτο!!! νερό(κρύο).

Δημοσ.

Κοιτα αυτό με το εμφιαλωμένο το έχω παρατηρήσει και γω…έχει γεύση από γάλα … δε ξέρω γιατί, αλλά δε φταίει το γάλα αν το εμφιαλωμένο νερό βρωμάει γάλα. (εκτός αν βρήκαν το κόλπο και το αραιώνουν με εμφιαλωμένο lol)

Αν πάρω Δέλτα 1 λίτρο ? (μόνο στο 2λιτρο ισχύει?) Θα το συγκρίνω με γάλα μικρής βιομηχανίας.

Φίλε houston τις παγοκολόνες τις έφερναν για σπάσιμο στους ντόπιους γαλακτοπαραγωγούς όταν διαμαρτυρόντουσαν για τα καρτέλ και έχυναν το γάλα στους δρόμους.Για την ακρίβεια τις έφερναν με περίπου ,50 λεπτά το λίτρο(επειδή δεν υπήρχε γάλα από τους γαλακτοπαραγωγούς) τις έλιωναν (υπεραπλουστευμένο) και τις μοσχοπουλούσαν για φρέσκο γάλα στα σουπερμάρκετ.Εταιρία που είναι σίγουρο ότι το έκανε αυτό είναι η ΜΕΒΓΑΛ.

Θα έπρεπε οι παραγωγοί να το καταγγείλουν . Αλλά ποτέ δεν υπάρχει ομοψυχία . Υπάρχουν συμφέροντα, μπλέκονται συνδικαλιστές … τα ξέρουμε εδώ στην ελλάδα. Αλλά από την στιγμή που ένας κλάδος αντί να κοιτάξει τα συμφέροντά του, κοιτάζει τα κομματικά τερτίπια καλά να πάθει.

Όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια…δεν τους λυπάμαι καθόλου

Δημοσ.
Κοιτα αυτό με το εμφιαλωμένο το έχω παρατηρήσει και γω…έχει γεύση από γάλα … δε ξέρω γιατί, αλλά δε φταίει το γάλα αν το εμφιαλωμένο νερό βρωμάει γάλα. (εκτός αν βρήκαν το κόλπο και το αραιώνουν με εμφιαλωμένο lol)

Αν πάρω Δέλτα 1 λίτρο (μόνο στο 2λιτρο ισχύει?) ? Θα το συγκρίνω με γάλα μικρής βιομηχανίας.

Χεχ δεν έχει το νερό γεύση γάλακτος αλλά το αντίθετο!Φαίνεται οτι έχεις συνηθίσει να πίνεις νερωμένο όπως και ο περισσότερος κόσμος.Αν πιείς έστω και μια φορά (βρασμένο γάλα) αγελάδας από την παγολεκάνη του παραγωγού θα αναθεωρήσεις την έννοια "γάλα":-) .Στο Δέλτα η νοθεία είναι ΠΟΛΥ πιο εμφανής στο 2λιτρο.Γι αυτό σου λέω να το συγκρίνεις.Όλες σχεδόν στο 2λιτρο το αραιώνουν περισσότερο.Πάρε πχ στο σουπερμαρκετ διαφανές μπουκάλι Όλυμπος το 1 λίτρου και κούνα το ώστε να "βάψει" το κενό που έχει στο λαιμό κ παρατήρησε πόση ώρα κάνει να "ξεβάψει".Πάρε μετά και το 2λιτρο και κάνε το ίδιο.Το αποτέλεσμα θα σε πείσει :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...