Προς το περιεχόμενο

Αποχή απο την αγορά γάλακτος...ζητούν bloggers!

21century

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα καλά,είστε σοβαροί ? Μιλάτε για μποϋκοτάζ διαρκείας ? Αυτό είναι άπιαστο όνειρο,δε γίνεται.Θα κάνει τώρα κάποιος αποχή απ την αγορά του αγαπημένου του ροφήματος/γιαουρτιού/σοκολάτας κλπ ? Γουστάρουμε να τα σκάμε,πάρτε το χαμπάρι.

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά, το θέμα είναι ένα:

Θα βοηθήσουμε μια ακόμη ενέργεια του κινήματος των blogger να φέρει αποτέλεσμα?

Ή θα την αφήσουμε να πέσει και αυτή στο κενό?

Να τη θεωρούν σαν μία ακόμη νίκη τους?

Γιατί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!!!

Έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας!!!

Είμαστε η δύναμη!!!

Ας βοηθήσουμε όλοι να πετύχει αυτή η προσπάθεια κάτι.

Γιατί μπορεί να φέρει αποτέλεσμα!!!

milk4.gif

Frappe.gif

"Αποχή απο την αγορά γάλακτος...ζητούν bloggers"--> Δεν ζητούν αλλά διεκδικούν με τον αγώνα τους.

Δημοσ.
Παιδιά, το θέμα είναι ένα:

Θα βοηθήσουμε μια ακόμη ενέργεια του κινήματος των blogger να φέρει αποτέλεσμα?

Όχι,δεν θα φέρει αποτέλεσμα.Τρύπα στο νερό.

Ή θα την αφήσουμε να πέσει και αυτή στο κενό?

Να τη θεωρούν σαν μία ακόμη νίκη τους?

Bloggers-καταναλωτές vs κολοσσοί των γαλάτων σημειώσατε διπλό !

Γιατί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!!!

Έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας!!!

Είμαστε η δύναμη!!!

The Force blogger,use The Force !

yoda.jpg

Δημοσ.
Bloggers-καταναλωτές vs κολοσσοί των γαλάτων σημειώσατε διπλό !

carrefour, lidl, Μαρινόπουλος (ίσως κ.α.) βγάζουν τα δικά τους γάλατα...αν δεν σας ικανοποιεί και τοσο η ποιότητα μπορούμε να προμηθεόμαστε γάλα από μικρές γαλακτοβιομηχανίες της επαρχίας (ΑΓΝΟ,ΕΒΟΛ,Κουκάκη κα) και της Αττικής .

για όλα υπάρχουν λύσεις

Δημοσ.

Ο μόνος φταίχτης είναι ο κόσμος.

Οι τιμές θα πέσουν τότε και μόνο τότε όταν έχουν πνιγεί τα νοικοκυριά από χρέη και υποχρεωτικά δεν θα μπορούν να αγοράσουν διάφορα προιόντα.

Τότε οι τιμές θα γίνουν αυτές που μπορούν να αγοράσουν.

Κλασσικός κανόνας αγοράς.

Μου αρέσει που είμαστε στην ΕΟΚ και μπερδεύουμε τους εαυτούς μας με τους Ευρωπαίους.

Θάθελα να γράψω μπόλικα αλλά σταματώ εδώ γιατί θα μαζέψω αρκετά κοσμητικά επίθετα.

Δημοσ.

παρτε 10 κατσικες να χετε νοικιαστε και ενα κηπο αλλα τι λεω μετα θα μποικοταρετε το φαγητο των ζωων χαχα

Δημοσ.

Aγοράστε αυτό που σας αρέσει στην φτηνότερη τιμή που θα το βρείτε. Η δική μου ιεράρχηση στις αγορές είναι η εξής: Πρώτα καταλήγω ποιό προϊόν με ικανοποιεί σαν προϊόν και μετά γι αυτό το συγκεκριμένο προϊόν ψάχνω την φτηνότερη τιμή. Και αυτό επειδή ούτε τα φτηνότερα είναι πάντα προϊόντα που μου κάνουν ούτε και τα ακριβότερα είναι πάντα καλύτερα προϊόντα απ τα φτηνότερα. Και το ΙΝΚΑ αντί να κάνει τριήμερα μποϋκοτάζ και @@ριές για να δικαιολογήσει την παρουσία του να βγάζει κάθε μέρα δελτίο στην τηλεόραση, στο ράδιο, στην ιστοσελίδα του και δεν ξέρω και γώ που αλλού όπου θα αναφέρει τις φτηνότερες τιμές της ημέρας για μια σειρά βασικών προϊόντων καθημερινής χρήσης ανακοινώνοντας ταυτόχρονα σε ποιά super markets κατά περιοχή πωλούνται αυτά τα προϊόντα.

Αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό τότε να μας αφήσει στην ησυχία μας και το ΙΝΚΑ και οι blogers να ψάχνουμε μόνοι μας να τα βρούμε. Τα άλλα είναι χαβαλές να γίνεται

Δημοσ.
Ο μόνος φταίχτης είναι ο κόσμος.

Οι τιμές θα πέσουν τότε και μόνο τότε όταν έχουν πνιγεί τα νοικοκυριά από χρέη και υποχρεωτικά δεν θα μπορούν να αγοράσουν διάφορα προιόντα.

Τότε οι τιμές θα γίνουν αυτές που μπορούν να αγοράσουν.

Κλασσικός κανόνας αγοράς.

Αυτό δεν ισχύει σε όλα τα προιόντα.

Μπορεί να ισχύει πχ. στα δάνεια. αν δεν ζητούσαμε τόσα δάνεια/κάρτες, να κατέβαζαν τα επιτόκια, ή στην αγορά τουρισμου (δωμάτια, εισιτηρια, εστιατόρια).

:-(

Εδώ ξεκίνησε ενα θέμα για το γάλα.

Η ζήτηση για γάλα, συνολικά, ειναι δύσκολο να πέσει πολύ αισθητά.

(όπως και το να ανέβει θεαματικά, δηλ. αν δεν θέλεις περισσότερο γάλα απο 1-2 ποτήρια/μέρα όσο και να στο διαφημίζουν, όσο και να σου αυξήσουν το μισθό δυσκολα θα πάρεις περισσότερο. Δεν θέλεις παραπάνω).

Πρέπει να πέσει πραγματική φτώχια για να μειώσεις το γάλα ( φτώχεια = "δεν έχω να φάω/στεγαστώ/ζεσταθώ", όχι "δεν έχω για ανανέωση χρόνου ομηλίας ή πιτσα χατ").

Αν ο καταναλωτής έχει πρόβλημα με την τιμή του πιό ακριβού τύπου γάλακτος (το λεγόμενο φρέσκο, διάρκειας 5 ημερών),

πάει σε εναλλακτικές: διάρκειας 30 ημ, διάρκειας 5-6 μηνών, και μετά εβαπορέ.

αλλα πάλι γάλα θα πάρει.

Τα οποία εναλλακτικά, τα πουλάνε οι ίδιες εταιρείες, αρα δεν πλήττονται ιδιαίτερα, απλά αναπροσαρμόζουν την παραγωγή τους.

:rolleyes:

Επίσης, αν υπάρξει μεγάλη κρίση σε μια τέτοια αγορά, πιο πιθανό είναι να αρχίσουν να κλείνουν εταιρείες (ή να αποχωρούν μονο απο το γάλα).

Αυτή τη στιγμή την αγορά γάλακτος ελέγχουν κυρίως οι: Δελτα, Νεστλε, Φαγε, Μεβγαλ, Ολυμπος,

και με μικρότερα ποσοστα περιφερειακές όπως Ροδοπη, Κρι-Κρι ,Σεργκαλ,Νεογάλ, και άλοι..,

και οι ιδιωτικές ετικέτες των S/M.

(η Φαγε δεν πουλάει πιά φρέσκο, αλλα ειναι στο συνολικό γάλα).

Απο που λές να αρχίσουν τα λουκέτα και οι εξαγορές? απο πάνω, τη Δέλτα και τη Νεστλέ ή απο κάτω, τους μικρούς? ;)

Αν λιγοστέψουν οι εταιρείες του χώρου, μόνο μείωση της τιμής δεν θα δείς.

το καρτέλ των 5,6 ή 10 θα γίνει ΚΑΡΤΕΛΑΡΑ των δύο, και καποιοι θα βγουν στην ανεργία.

Σε ενα σχετικό άρθρο , που προσπαθούσε να εξηγήσει τη διαφορά τιμής του φρέσκου στην Ελλάδα απο το εξωτερικό :

...Επίσης, μιλούν για μια διαφορετική δομή της αγοράς (στο εξωτερικό), η οποία δεν απαιτεί έξοδα διαφήμισης και γενικότερα προώθησης του προϊόντος, το οποίο θεωρείται κοινωνικό αγαθό. Ετσι σχεδόν το σύνολο της ποσότητας φρέσκου γάλακτος βρίσκεται σε συσκευασίες που ανήκουν στην αλυσίδα λιανικής (own label - ιδιωτικές ετικέτες των S/M ), είτε από επιχειρήσεις.

.. η εκτίμηση (εκπροσώπων εταιρειών) είναι ότι από μία μέση τιμή γάλακτος 1,25 ευρώ στο ράφι, θα μπορούσε να είναι φθηνότερη περίπου κατά 20 λεπτά , εάν δεν γινόταν διαφήμιση ....

:o

(αναφέρονται κι αλλοι λόγοι, αλλα ειναι πιό δύσκολο να γίνει κάτι γι αυτούς, πχ διάρκεια , τιμες παραγωγού, μικρη αγορά, κλπ)

Aγοράστε αυτό που σας αρέσει στην φτηνότερη τιμή που θα το βρείτε. Η δική μου ιεράρχηση στις αγορές είναι η εξής: Πρώτα καταλήγω ποιό προϊόν με ικανοποιεί σαν προϊόν και μετά γι αυτό το συγκεκριμένο προϊόν ψάχνω την φτηνότερη τιμή. ...

Και το ΙΝΚΑ αντί να κάνει τριήμερα μποϋκοτάζ και @@ριές για να δικαιολογήσει την παρουσία του να βγάζει κάθε μέρα δελτίο στην τηλεόραση, στο ράδιο, στην ιστοσελίδα του

Οταν λες "ποιό προϊόν με ικανοποιεί" εννοείς, συγκεκριμένη μάρκα και συσκευασία;

και όχι περιστασιακές αγορές.. πχ. επεξεργαστές, ΟΚ. Θελω Ιντελ, και τη συγκεκριμένη συχνότητα, θέλω παράδοση στο σπίτι. Μπαινεις στο σκρουτζ και παίρνεις απο το πιο φτηνό μαγαζί. Ολοι οι ιντελ, ίδιοι ειναι.

παράδειγμα, Θέλω αλλαντικό για τοστ.

κατ' αρχήν διαλέγεις το είδος. σαλάμι, πάριζα, ζαμπόν, γαλοπουλα καπνιστή, γαλοπουλα βραστή, μπεικον, άλλο...

το εύρος τιμών εδώ, παίζει περίπου απο 4-25 ε/κιλό.

και μόνο η τιμή, ειναι αρκετή να σε οδηγήσει σε συγκεκριμένο είδος. Δεν μπορεί ενας άνεργος να πληρώσει καπνιστό φουαντρέ (τακτικά μιλάμε πάντα, όχι μια φορά τα Χριστούγεννα) :-D

μετα διαλέγεις τη συγκεκριμένη μάρκα. πες πχ, καπνιστή γαλοπούλα. παίζουν τιμές απο 8 - 15 ε.

Εσύ τι κάνεις; αποφασίζεις οτι θέλεις γαλοπούλα μάρκα "Μπίκας", και ξεκινάς περιοδία στα Σ/Μ να δεις ποιος την έχει φτηνότερα;

-------------------------------------------------------------------------------

Οσο για το ΙΝΚΑ.. αυτο ειναι ενα σωματείο. Δεν ειναι κυβερνητική υπηρεσία.

Στο εξωτερικό όπου ακούς για πετυχημένα μπουκοτάζ και τέτοιες κινήσεις, τα αντίστοιχα "ΙΝΚΑ", έχουν χιλιάδες μέλη, τα οποία πληρώνουν συνδρομές.

Πόσοι εδώ είμαστε μέλη του, για να έχουμε δικαίωμα να τους εγκαλούμε για αναποτελεσματικότητα ;

Ετσι, το ξένο ινκα, μπορει να πληρώνει και πληρωμένες καταχωρήσεις και σποτ στον τύπο.

όχι οπως εδώ, που βασίζονται στην "καλή θέληση" (βλέπε, σήμερα το θέμα "πουλάει") του κάθε Καναλάρχη και του υπαλλήλου του, δημοσιογράφου, να καλέσει τον άνθρωπο του ΙΝΚΑ σε μια εκπομπή, μαζι με 5 άλλους άσχετοσχετικούς να βριζονται μισή ώρα να γεμίσει το πρόγραμμα.

Γιατι αν ο καναλάρχης, έχει συμφέρονται και σε άλλες αγορές, δεν νομιζω στο κανάλι του να δεις ποτέ "αποκαλύψεις" για τη συγκεκριμένη αγορά.

Επίσης αν το ΙΝΚΑ ήταν ευρωστο, πιθανόν θα μπορούσε να ταίζει και μια καλή ομάδα δικηγόρων, (ακόμα και πολιτικών, πάνω ή κάτω απ το τραπέζι) για να μη φοβάται αγωγές για δυσφήμηση απο εταιρείες.

Δημοσ.

Παραθέτω είδηση του Σαββάτου σχετική με το θέμα της ακρίβειας (στα Super Market):

Πρωτότυπη ληστεία στα Εξάρχεια

Πρωτότυπη ληστεία με λεία τρόφιμα έγινε στη 1 το μεσημέρι στο σούπερ μάρκετ

Σκλαβενίτης στη διασταύρωση Χαρ. Τρικούπη και Ισαύρων στα Εξάρχεια.

Περίπου 20 άτομα που μπήκαν ως πελάτες στο σούπερ μάρκετ γέμισαν καρότσια με

τρόφιμα και άλλα είδη και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν.

Κατά τη διαφυγή του πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα κατά της ακρίβειας.

Οι δράστες αναζητούνται.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα σχόλια δικά σας..

Δημοσ.
Aγοράστε αυτό που σας αρέσει στην φτηνότερη τιμή που θα το βρείτε. Η δική μου ιεράρχηση στις αγορές είναι η εξής: Πρώτα καταλήγω ποιό προϊόν με ικανοποιεί σαν προϊόν και μετά γι αυτό το συγκεκριμένο προϊόν ψάχνω την φτηνότερη τιμή. Και αυτό επειδή ούτε τα φτηνότερα είναι πάντα προϊόντα που μου κάνουν ούτε και τα ακριβότερα είναι πάντα καλύτερα προϊόντα απ τα φτηνότερα. Και το ΙΝΚΑ να βγάζει κάθε μέρα δελτίο στην τηλεόραση, στο ράδιο, στην ιστοσελίδα του και δεν ξέρω και γώ που αλλού όπου θα αναφέρει τις φτηνότερες τιμές της ημέρας για μια σειρά βασικών προϊόντων καθημερινής χρήσης ανακοινώνοντας ταυτόχρονα σε ποιά super markets κατά περιοχή πωλούνται αυτά τα προϊόντα.

Το να ψάξουμε και να βρούμε την καλύτερη τιμή σε ένα προϊόν, πιθανώς εγώ και εσύ μπορούμε να το κάνουμε.

Φαντάζεσαι τους παππούδες και τις γιαγιάδες να φοράνε αθλητικό παπουτσάκι και φορμίτσα, για να πάρουν αμπάριζα τα μαγαζιά, έτσι ώστε να βρουν τιμές πιο προσιτές για αυτούς. Είναι λίγο δύσκολο.

Πάντως μια λύση είναι αυτή που πρότεινες. Με τις ανακοινώσεις του ΙΝΚΑ, οι οποίες θα δείχνουν τις φθηνότερες τιμές.

Δημοσ.

[Εμείς μπορούμε να ενημερώσουμε τον κόσμο. Και κάνω την αρχή εγώ σήμερα περιμένοντας την ανταπόκριση αναγνωστών και bloggers.Προτείνω λοιπόν αποχή απο την αγορά γάλακτος για 3 ημέρες

απο την Δευτέρα 9 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 11 Ιουνίου.

Το πήρα σαν e-mail, το διέδωσα όπου μπορώ και θα κάνω μποϊκοτάζ. Ομως δεν συμφωνώ ότι είναι καλή ιδέα πίεσης, γιατί θα ψωνίσουμε, ως Ελληνες, ή πριν ή μετά. Κυκλοφορεί στα e-mail μια άλλη ιδέα που αφορά την βενζίνη και την θεωρώ καταπληκτική. Οσο γίνεται κανένας βενζίνη ως το τέλος του χρόνου από την SHELL (επιλέχθηκε τυχαία). Η SHELL βλέποντας την μείωση των πελατών της, αναγκαστικά (θεωρούμε τουλάχιστον) μειώνει την βενζίνη της. Φοβούμενες οι άλλες εταιρείες τις απώλειες, ακολουθούν την μείωση. Θεωρητικά πάντα, αλλά δεν χάνουμε τίποτα να προσπαθήσουμε. Αλλωστε τα ρεζερβουάρ μας θα είναι γεμάτα - no problem -

Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με το γάλα, τα μακαρόνια, τα όσπρια, το ρύζι, το λάδι και όλα γενικώς τα τυποποιημένα. Δεν προμηθευόμαστε από μία και μόνο μία συγκεκριμένη εταιρεία, κάθε μέρα και μέχρι να δούμε αποτέλεσμα. Για πάντα ? Για πάντα ! Εμείς π.χ. γάλα θα έχουμε...Πρόταση : ΔΕΛΤΑ ή ΦΑΓΕ που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

Δημοσ.

για το καρτέλ των ΔΕΚΟ θα πούμε τίποτα? θα κάνουμε μποϊκοτάζ ?

οι bloggers μόνο για το γάλα του 1 + κάτι ευρώ ενδιαφέρονται?

Δημοσ.
Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με το γάλα, τα μακαρόνια, τα όσπρια, το ρύζι, το λάδι και όλα γενικώς τα τυποποιημένα. Δεν προμηθευόμαστε από μία και μόνο μία συγκεκριμένη εταιρεία, κάθε μέρα και μέχρι να δούμε αποτέλεσμα. Για πάντα ? Για πάντα ! Εμείς π.χ. γάλα θα έχουμε...Πρόταση : ΔΕΛΤΑ ή ΦΑΓΕ που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

καλό ακούγεται , αλλά για να πιάσει πρέπει να γίνει σε όποιον έχει την υψηλότερη τιμή...πχ γάλα --- όλα τα γάλατα ίδια είναι…ο όλυμπος ας πούμε έχει το ακριβότερο --- > δεν το παίρνουμε

Δημοσ.
carrefour, lidl, Μαρινόπουλος (ίσως κ.α.) βγάζουν τα δικά τους γάλατα...αν δεν σας ικανοποιεί και τοσο η ποιότητα μπορούμε να προμηθεόμαστε γάλα από μικρές γαλακτοβιομηχανίες της επαρχίας (ΑΓΝΟ,ΕΒΟΛ,Κουκάκη κα) και της Αττικής .

για όλα υπάρχουν λύσεις

Επειδή βλέπω ότι επιμένεις με την ΕΒΟΛ, οφείλω να σε ενημερώσω ότι το ΕΒΟΛ πωλείται πρός 1,30? το λίτρο και από 2/6 που έγινε η συνάντηση με τον Φώλια, αποφασίστηκε να πωλείται για το καλοκαίρι και μόνο με έκπτωση 5% (ήτοι 6 λεπτά)

Klein meine δηλαδή.

Εγώ το ΕΒΟΛ το αγοράζω, καθαρά για τοπικιστικούς λόγους και μόνο όταν πηγαίνω από Αθήνα, όπου διαμένω, Βόλο.

Ενδεικτικά να αναφέρω ότι η παραδοσιακή συσκευασία των 600 ml κοστίζει 0,90 λεπτά.

Το γάλα κύριοι, έγινε είδος πολυτελείας από είδος ανάγκης και σε αυτό συμβάλλαμε και εμείς με το να αγοράζουμε προϊόντα ασύμφορα για τη τσέπη μας.

Όταν το γάλα ξαναπέσει κάτω του ?, μπορεί και να ξαναπιώ.

Μέχρι τότε, θα υπάρχει στο μυαλό μου η προσπάθεια μερικών κυρίων να μου τα πάρουν σε είδη βασικής διατροφής.

Δημοσ.

Όλα τα γάλατα από τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες προέρχονται από ξένο γάλα. Το λέει στη διαφήμισή της η ΜΕΒΓΑΛ

Όποιος έχει μάτια βλέπει …

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...