Houston Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 το μακράς διαρκείας - υψηλής παστερίωσης, δεν είναι ίδιο με το φρέσκο. προτιμώ το φρέσκο στους 250C καταστρέφεται η βιτ C
KWSN_Men Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Η οποία βιταμίνη C στο γάλα υπάρχει σε αμελητέες ποσότητες. Αν περιμένεις να την πάρεις από το γάλα... Και τα δύο το ίδιο φρέσκα ή μη φρέσκα είναι...
21century Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Η πρόταση των μπλόγκερς διευρύνεται και αξιζει να τονίσουμε ότι παράλληλη πρόταση μαζί τους υλοποιεί και το ΕΚΠΟΙΖΩ απο 9 μεχρι 14 Ιουνίου ώστε επιτέλους να αφυπνιστούμε, στην Αγγλία θυμάμαι ότι όταν κάποτε ακρίβυνε το κρεάς για 1 μηνα δεν ψώνιζαν και η τιμή του τελικά επεσε πολύ κατω απο εκείνη που είχε αρχικά..
ga25 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Πάντως αν το ψάξουμε λίγο το θέμα αυτό έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Δεν παιζόμαστε πια στην Ελλάδα… ο καθένας κάνει ότι θέλει κανείς δεν ελέγχει κανέναν και η ηλίθια νοοτροπία που έχουμε μόνο εμείς από τους Ευρωπαίους μάλλον όλο το πράγμα το κάνει χειρότερο… Και για του λόγου το αληθές : Ιδού το παράδειγμα που τελικά ισχύει… και όσο και αν δεν χωνεύω ευαγγελάτους κλπ διάφορους μερικές φορές τελικά μας ανοίγουν τα μάτια… http://www.pizzahut.gr/menu.php http://www.pizzahut.de/de/produkte/pizzas Αναρωτιέμαι λοιπόν πια Ευρώπη, πιο πετρέλαιο πια μ…… μας δέρνει όλους τελικά ? οεο? …. Πάω να παραγγείλω μία pizza hut…. Με τις υγείες μας...
kosmasgr Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 ΗΕΗΕ Θα την πληρώσεις 5 ευρώ περισσότερο απο ότι στην Γερμανία
ga25 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 ΟΧΙ ρε φίλε! δεν υπάρχει σαμποτάζ σε μακαρόνια και γάλα! κανε εσύ σαμποτάζ στην αδιάκριτη παραγωγή κουτόχορτου! Αν ψάξεις λίγο στο internet πάντως θα βρείς νομίζω αντίστοιχη ιστορία που έγινε στην Ιταλία κατά τις Barilla όταν αυτή αποφάσισε να αλλάξει τις τιμές προς τα πάνω πάντα. Αν θυμάμαι καλά το μποικοτάζ όχι μόνο τους υποχρέωσε να μην αυξήσουν τιμές αλλά να τις κατεβάσουν επιπλέον μια και δημιούργησε τεράστιες ζημιές στην επιχείρηση. Βέβαια εκεί κράτησε αν δεν κάνω λάθος μερικές ευδομάδες.
random Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Αν ψάξεις λίγο στο internet πάντως θα βρείς νομίζω αντίστοιχη ιστορία που έγινε στην Ιταλία κατά τις Barilla όταν αυτή αποφάσισε να αλλάξει τις τιμές προς τα πάνω πάντα. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. γιατι να ψαξω στο ιντερνετ; σε πιστευω και χωρίς ψάξιμο η δική σου γνώμη ποια είναι; να κάνουμε μποικοτάζ στα μακαρόνια, ή στη Barilla; στο γάλα, ή στην Χ; (όποια ξεχωρίσουμε , με κάποια Ψ κριτήρια) στη βενζίνη, ή στη Shell;
ga25 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 η δική σου γνώμη ποια είναι; να κάνουμε μποικοτάζ στα μακαρόνια, ή στη Barilla; στο γάλα, ή στην Χ; (όποια ξεχωρίσουμε , με κάποια Ψ κριτήρια) στη βενζίνη, ή στη Shell; Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να αρχίσουμε να ξυπνάμε, να σταματήσουμε να είμαστε υπερκαταναλωτικά ζώα και τέσπα να οργανώσουμε την όση δύναμη έχουμε για να μπορέσουμε να επιτύχουμε έστω και λίγο τις ίδιες συνθήκες με τους υπόλοιπους καταναλωτές. Κοινώς θεωρώ ότι πρέπει να γίνονται οργανωμένες κινήσεις από τους καταναλωτές για να χτυπηθούν όλοι αυτοί που ανεβάζουν τιμές προϊόντων συνέχεια όσο εμείς σαν τυφλά ζώα συνεχίζουμε και τα αγοράζουμε. Και δεν μπορώ να πιστέψω ότι αν για μία ή και δύο εβδομάδες όλοις μας (πλην ελάχιστων περιπτώσεων βλέπε πολύ μωρά παιδιά) δεν πιούμε γάλα θα πάθουμε κάτι. Έλεος ... Αντιθέτως αν για δυο βδομαδούλες γάλα πιούν μόνο τα πολύ μικρά παιδιά που έτσι και αλλιώς δεν μπορούν να τραφούν με τίποτε άλλο, οι κύριοι του γάλακτος θα πάρουν α) μια μεγάλη επίδειξη ισχύως να έχουν β) μια τεράστια ζημιά στις τσέπες τους και ίσως και πολλά άλλα ακόμα. Το γάλαμπορεί και να μην είναι και το πιο καλό παράδειγμα για κάτι τέτοιο. Αλλά αν πάμε σε κάτι άλλο .. μπορείς να ανεχθείς την ελληνική πχ ντομάτα εσύ να την αγοράζεις πιο ακριβά από τον Γερμανό που έχει 2πλασιο μισθό από τον μέσο έλληνα για να μην πω τριπλάσιο. Τελικά πιος φταίει αυτοί που ανεβάζουν τις τιμές... οι εμείς που δεν αντέχουμε μια μέρα χωρίς ντομάτες .. ΕΛΕΟΣ δηλαδή... πρακτικά λοιπόν θεωρώ ότι πρέπει να γίνουμε πιο ευσυνήδητοι καταναλωτές.. έστω και αργά Greece VS Germany = 0 - 1 - Cheese Lover's ® Τρεις στρώσεις απο τυρί μοτσαρέλα, σπέσιαλ σάλτσα ντομάτας συν 2 απο τα υλικά που προτιμάτε. 12.60? 16.00? 17.90? Cheese Lover's Feta, Cheddar-, Gouda- und Mozzarella-Käse 7,70 ? 13,10 ? 15,60 ? Ας κάνουμε λοιπόν μποϊκοτάζ όπου πρέπει να κάνουμε για να σταματήσει αυτό το χάλι... Η άλλη λύση που προτείνω είναι να πάμε στο κέντρο της Αθήνας στο Σύνταγμα σε εκείνο το μεγάλο κτίριο με τους τσολιάδες απέξω να κάνουμε δυο σειρές μπροστά από την είσοδο και να ρίχνουμε από μία μπούφλα ο καθένας σε κάθε έναν από τους θαμώνες του συγκεκριμένου club.... (αυτό πρέπει να γίνει μέρα που θα έχουν after party, από αυτά που πέρνουν αποφάσεις του στυλ τι μισθό θα πάρουν , τί αυτοκίνητο, τι bonus κλπ κλπ. Άλλοστε μόνο τότε το μαγαζί γεμίζει... τις άλλες μέρες ούτε τα μεροκάματα για τα γκαρσόνια δεν βγαίνουν) Μία από τις δύο λύσεις μονο πιστεύω θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα... Δεν υπάρχουν άλλες...
ga25 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 στη βενζίνη, ή στη Shell; Εγώ πάντως δεν βάζω πια BP... Περνάω δίπλα από BP και απλά δεν υπάρχει.... είναι σαν να μην εχει βενζινάδικα BP στο δρόμο. 1,30 η αμόλυβδη κατά μέσω όρο... Αλήθεια τι διαφορά μπορεί να έχει για να είναι 0,10 λεπτά πιο ακριβή εκτός από τα 3 λιγότερα λίτρα στο 50 ? ?
KWSN_Men Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Άντε λοιπόν, να μη φάμε πίτσες αύριο... Θα κλαίνε μαύρο δάκρυ, τι να σου πω...
ga25 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Άντε λοιπόν, να μη φάμε πίτσες αύριο... Θα κλαίνε μαύρο δάκρυ, τι να σου πω... Αν δεν φάμε για μια εβδομαδούλα ... και τους πούμε και όλας ξέρεις... τις παραγγέλνουμε από γερμανία... η Pizza Hut είμαι σίγουρος ότι κάτι θα αλλάξει... Με δεδομένο πάντα ότι θα έχει μπεί σε μια εβδομάδα μέσα με τα μπούνια....
random Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 κοιτα, τωρα έπιασες ενα παράδειγμα προϊόντος και εταιρείας που στο οποίο τα μπουκοτάζ και το κλάμα για την ακρίβεια δεν με αγγιζουν. Μιλάς για πίτσα, για έτοιμη πίτσα, απο εστιατόριο, και στην πόρτα σου απο delivery, και μιλάς και για Pizza Hut Το κάθε ένα απο αυτά, και ακόμα περισσότερο όλο το πακέτο, δεν ειναι είδος πρωτης ανάγκης. Ειναι πολυτέλεια. το να καταναλώνεις συχνά αυτο το "πακέτο" ειναι στάση ζωής, δεν είναι ενας μονόδρομος στο οποίο σε οδήγησαν οι συνθήκες. Θελεις να λες στον εαυτό σου, "τα έχω τα φράγκα και δεν με απασχολούν μικροπράγματα, τυπου... αν εχει η πίτσα 10, 12 ή 17 ευρώ", ή "για μένα (τα παιδιά μου, κλπ) θέλω πάντα το καλύτερο, κι αφου δεν ξέρω τι γίνεται στις κουζίνες των ντελίβερυ, υποθέτω οτι το ακριβότερο ειναι συνήθως και το καλύτερο", Σε αυτά εγώ δεν κάνω μποϊκοτάζ. Είτε κάνω οτι μπορώ να βγάζω περισσότερα, είτε αλλάζω στάση ζωής. Μόνιμα. όχι για 1 βδομάδα. Άλλο τα γάλακτοκομικά, τα ψωμιά, τα κάυσιμα, λάδι, λαχανικά, φρούτα, άλλο οι έτοιμες πίτσες και τα κινητά. και δεν λεμε να ζεις μεσ' τη "μιζέρια". To να μην τρως πιτσα, ή να την φτιάχνεις μόνος σου, ειναι δύσκολο, θα νιώθεις μίζερος, ή δεν εχεις το χρόνο. Πάρε κατεψυγμένη πίτσα απο SM, τιμή: 3-6 ευρώ. Θέλεις έτοιμη; στοιχιματίζω οτι οι 9 στους 10 ανταγωνιστές της Pizza Hut, ειτε franchise, είτε μεμονομένα συνοικιακά, προσφέρουν παρόμοιο προιόν σε χαμηλότερη τιμή. Επίσης, μειώνεις τη συχνότητα κατανάλωσης. και στοιχιματίζω και κάτι άλλο: η Pizza Hut δεν δίνει δεκάρα για τη στάση ζωής μου, δεν ειμαι στο target group της βάση εισοδήματος, ηλικίας, και οικογενειακής κατάστασης.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Και πάλι συμφωνώ με τον προλαλήσαντα.
izerman76 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Θα προτείνω να προχωρήσουμε και σε μποϋκοτάζ κατά της Ferrari. Προσωπικά δεσμεύομαι ότι τον επόμενο μήνα δεν θα αγοράσω, μέχρι να πέσει η τιμή της σε λογικά επίπεδα. Αν ακολουθήσουν κι άλλοι από το φόρουμ, νομίζω πως μπορούμε να πετύχουμε κάτι. Πάντως, σε ελεύθερη αγορά ζούμε, οι τιμές δεν θα ήταν τόσο υψηλές αν δεν αγόραζε κανείς - άρα είτε υπάρχουν αρκετοί καταναλωτές οι οποίοι συντηρούν σε αυτά τα ύψη τις τιμές των προϊόντων επειδή τα θεωρούν λογικά, είτε απλά ο περισσότερος κόσμος βαριέται να πάει στο πιο φθηνό σουπερ μάρκετ επειδή είναι 500 μέτρα από το σπίτι του.
De@th L0rd Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 κοιτα, τωρα έπιασες ενα παράδειγμα προϊόντος και εταιρείας που στο οποίο τα μπουκοτάζ και το κλάμα για την ακρίβεια δεν με αγγιζουν. Μιλάς για πίτσα, για έτοιμη πίτσα, απο εστιατόριο, και στην πόρτα σου απο delivery, και μιλάς και για Pizza Hut Το κάθε ένα απο αυτά, και ακόμα περισσότερο όλο το πακέτο, δεν ειναι είδος πρωτης ανάγκης. Ειναι πολυτέλεια. το να καταναλώνεις συχνά αυτο το "πακέτο" ειναι στάση ζωής, δεν είναι ενας μονόδρομος στο οποίο σε οδήγησαν οι συνθήκες. Θελεις να λες στον εαυτό σου, "τα έχω τα φράγκα και δεν με απασχολούν μικροπράγματα, τυπου... αν εχει η πίτσα 10, 12 ή 17 ευρώ", ή "για μένα (τα παιδιά μου, κλπ) θέλω πάντα το καλύτερο, κι αφου δεν ξέρω τι γίνεται στις κουζίνες των ντελίβερυ, υποθέτω οτι το ακριβότερο ειναι συνήθως και το καλύτερο", Σε αυτά εγώ δεν κάνω μποϊκοτάζ. Είτε κάνω οτι μπορώ να βγάζω περισσότερα, είτε αλλάζω στάση ζωής. Μόνιμα. όχι για 1 βδομάδα. Άλλο τα γάλακτοκομικά, τα ψωμιά, τα κάυσιμα, λάδι, λαχανικά, φρούτα, άλλο οι έτοιμες πίτσες και τα κινητά. και δεν λεμε να ζεις μεσ' τη "μιζέρια". To να μην τρως πιτσα, ή να την φτιάχνεις μόνος σου, ειναι δύσκολο, θα νιώθεις μίζερος, ή δεν εχεις το χρόνο. Πάρε κατεψυγμένη πίτσα απο SM, τιμή: 3-6 ευρώ. Θέλεις έτοιμη; στοιχιματίζω οτι οι 9 στους 10 ανταγωνιστές της Pizza Hut, ειτε franchise, είτε μεμονομένα συνοικιακά, προσφέρουν παρόμοιο προιόν σε χαμηλότερη τιμή. Επίσης, μειώνεις τη συχνότητα κατανάλωσης. και στοιχιματίζω και κάτι άλλο: η Pizza Hut δεν δίνει δεκάρα για τη στάση ζωής μου, δεν ειμαι στο target group της βάση εισοδήματος, ηλικίας, και οικογενειακής κατάστασης. Ακριβώς!!!Α και αν οι φίλοι σας είναι κομπλεξικοί κι ενώ χρωστάνε 10 δάνεια επιμένουν να βγαίνουν στη παραλιακή για καφέ για να μην τους πουν φτωχούς (ποιοί???) δεν χρειάζετε να τους ακολουθείτε κι έσεις.Μου κάνουν εντύπωση οι έρευνες για την γενιά των 700 ευρώ να βάζουν 50 ευρώ λογαριασμό για το κινητό το μήνα...ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ γαμώτι μου?Πρώτη ανάγκη να λιώνεις στο κινητό...Yeah right...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.