21century Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 ΜΗΝΥΜΑ απο το κίνημα των μπλόγκερς για μπουκοτάζ κατά του γάλακτος με την στήριξη αρκετών ιστοτόπων ξεκινά απο τον Ιούνι σύμφωνα με το προσκλητήριο. Ειδικότερα στην ανακοίνψση αναφέρεται ότι 'Άκουγα προχθές στην τηλεόραση κάποιον κύριο απο το ΙΝΚΑ, να μιλάει σε παράθυρο τηλεοπτικού σταθμού για τις τιμές στο γάλα και σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί το ΙΝΚΑ δεν κάνει κάτι συντονίζοντας τους καταναλωτές, η απάντηση του ήταν " δεν διαθέτουμε ΜΜΕ για να ενημερώσουμε τον κοινό". Προσωπικά η απάντηση δεν με ικανοποίησε. Αλλά εδώ είμαστε. Εμείς μπορούμε να ενημερώσουμε τον κόσμο. Και κάνω την αρχή εγώ σήμερα περιμένοντας την ανταπόκριση αναγνωστών και bloggers.Προτείνω λοιπόν αποχή απο την αγορά γάλακτος για 3 ημέρες απο την Δευτέρα 9 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 11 Ιουνίου. Επειδή η τιμή του γάλακτος είναι 2,69 ευρώ τα δύο λίτρα δηλαδη 916 παλιές καλές δραχμές ποσό που θεωρώ υπερβολικό. Επειδή ανεξάρτητα των διεθνών εξελίξεων οι τιμές του όλο ανεβαίνουν και ποτέ δεν κατεβαίνουν. Επειδή είναι είδος πρώτης ανάγκης. Επειδή δεν θεωρώ οτι πρέπει να δουλεύω σαν σκλάβος όλη μου την ζωή για να προσφέρω στα παιδιά μου μόνο ένα ποτήρι γάλα. Επειδή θεωρώ οτι με κοροιδεύουν. Γιαυτό λοιπόν καλώ όλους τους αναγνώστες και bloggers σε αποχή απο την αγορά γάλακτος για τρείς μόνο ημέρες 9 με 11 Ιουνίου σαν ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας.Παρακαλώ όλα τα blogs να αναμεταδόσουν την έκκληση, και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.Γιατί οι καταναλωτές πολίτες έχουν και άποψη και δυναμική και πρέπει όταν χρειάζεται να την δείχνουν.' Συμμετέχουν οι 44. E-LEFT 43. RADIO KYPARISSIA 42. ELLINAS BLOG 41. GREEMME 40. FREE GREECE TECH NEWS 39. ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΜΩΒ 38. YOUR NEIGHBOUR BLOGGER 37. ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ 36. E-ASKITIS 35. NTEBI'S BLOG 34. SALAMISPRESS 33. ΕΛΛ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ 32. GREEK RIDER 31. HACK A DAY 30. MARKONIS SPEAKING 29. ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 28. ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ 27. ΒΑΓΙΑ 26. Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ 25. ΗΡΑΚΛΕΙΟ WEB RADIO 2 24. ΕΧΕΙΣ ΜΗΝΥΜΑ 23. BUSY BEE 22. Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ 21. CITYPRESS 20. ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 19. VAFMAN 18. ΖΟΥΓΚΛΑ 17. ΦΟΙΤΗΤΑΚΟΣ 16. TECH-SPOT 15. PRESS.GR 14. ΣΑΜΟΥΡΑΙ 13. EDESSA-PRESS 12. ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ 11. MEDIAHELLAS 10. COOKLOS 9. ΜΑΤΖΙΡΗΣ 8. ΜΑΚΕΛΙΟ 7. ΓΑΤΟΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ 6. ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ 5. ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ .. 4. ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΔΥΟ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ 3. ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ POLITICAL REVIEW 2. ΤΡΟΚΤΙΚΟ 1. ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ Πηγή http://greek-warrior.blogspot.com/2008/05/9-11.html
random Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Συμμετέχουν οι...12. ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ Το σερβίρετε όμως σε γεναίες δόσεις Επειδή η τιμή του γάλακτος είναι 2' date='69 ευρώ τα δύο λίτρα ..ποσό που θεωρώ υπερβολικό.[/quote']γιατι το πάς με τα 2 λίτρα; Δηλαδή δίνεις 1,345 το λίτρο. Υποθέτω αγοράζεις το Δ - ιαφημιζόμενο. Καλά να πάθεις. υπάρχει και γάλα με 0,75 /λτ. Επειδή είναι είδος πρώτης ανάγκης.καλώ ...σε αποχή απο την αγορά γάλακτος για τρείς μόνο ημέρες 9 με 11 Ιουνίου οι 2 προτάσεις ακυρώνουν η μία την άλλη. Μου λες δηλαδή' date=' να πάω για ψώνια στις 8 Ιουνίου, και να προ-αγοράσω ότι θα ψώνιζα αυτες τις 3 μέρες. [/b'] 'Άκουγα προχθές στην τηλεόραση κάποιον κύριο απο το ΙΝΚΑ... Τις ίδιες πουτινιές με το ΙΝΚΑ προτινει και ο Μπλόγκερ. Σαμποτάζ στα ζυμαρικά απο 26.05.2008 εωσ 31.05.2008 ζητά το ΙΝΚΑ. (αγοράστε 2 πακέτα στις 25/5 αντι 1 που χρειάζεστε) ΟΧΙ ρε φίλε! δεν υπάρχει σαμποτάζ σε μακαρόνια και γάλα! κανε εσύ σαμποτάζ στην αδιάκριτη παραγωγή κουτόχορτου! Αν υπάρχουν 10 εταιρείες ζυμαρικών να κάνετε σαμποτάζ στις 4 ακριβότερες' date=' ή στις 4 που σημείωσαν την υψηλότερη αύξηση στο 12μηνο[/b']. παρομοίως και στο γάλα. Αν έχετε στοιχεία. και αν έχετε @@. Κατονομάστε τις εταιρείες.
polemisths Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Αγαπητέ μου επέτρεψε μας να έχουμε διαφορετική άποψη και να είναι η εξής .... Μιλάω για την τιμή των 2 λίτρων γιατί τοσο καταναλώνουν τα παιδιά μου κάθε ημέρα και τόσο στοιχίζει στους περισσότερους οικογενειάρχες. Θα ήθελα να μου πείς πιο γάλα κάνει 0,75 το λίτρο για να αγοράζω αυτό και ποιό super market το πουλά ; Οι δύο προτάσεις δεν αναιρούν καθόλου η μία την άλλα εάν γνωρίζεις τα Ελληνικά σε ικανοποιητικό βαθμό. Το να είναι κάποιο είδος πρώτης ανάγκης δεν σημαίνει και καθημερινή αγορά. Δεν είπα να αγοράσεις στις 8/6 γιατι απλά στις 8/6 είναι Κυριακή. Απλά δεν θα αγοράσεις γάλα για τις 3 εκείνες ημέρες ... αν θες βέβαια δεν βάλαμε το μαχαίρι στο λαιμό σε κανένα. Δεν είναι σαμποτάζ ... είναι μπουκοτάζ. Θεωρώ λίγο anfair να κριτικάρεις εδώ εκ του ασφαλούς επειδή πιστεύεις οτι μπορεί να γράφεις ότι θέλεις χωρίς αντίλογο .. ενώ η ιστοσελίδα είναι ανοιχτή σε όλους να εκφράσουν απόψεις και να κάνουμε διάλογο. Αυτα ... εάν κάποιος επιθυμεί να συμμετάσχει ευπρόσδεκτως στο http://greek-warrior.blogspot.com/ εάν όχι ... καλή καρδία. Το άν έχουμε @@ εγώ και οι υπόλοιποι που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι θέμα προς συζήτηση .... βέβαια τα ονόματα των blogs που συμμετέχουν δείχνουν να υπάρχουν τα @@ press.gr , troktiko , zougla κλπ. Καλό απόγευμα.
random Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Θα ήθελα να μου πείς πιο γάλα κάνει 0,75 το λίτρο Το να είναι κάποιο είδος πρώτης ανάγκης δεν σημαίνει και καθημερινή αγορά. Δεν είπα να αγοράσεις στις 8/6 γιατι απλά στις 8/6 είναι Κυριακή. Απλά δεν θα αγοράσεις γάλα για τις 3 εκείνες ημέρες ... Θεωρώ λίγο anfair... βέβαια τα ονόματα των blogs.. Alpiland στον Βερόπουλο τι περιμένεις να πετύχεις με τη μείωση πωλήσεων ενος κλάδου σε 3 συγκεκριμένες μέρες που δεν θα έχουν επίπτωση στις πωλήσεις εβδομάδας ή μήνα, αφου οτι ειναι να καταναλωθεί τις 3 μέρες θα αγοραστεί τις προηγούμενες; θα αναθεωρήσουν τους τιμοκαταλόγους τους; Εκ του ασφαλούς γράφεις μόνο εσύ στο blog σου. Εκει εσύ εισαι "κάποιος", ο παντοδύναμος διαχειριστής. Τα σχόλια ειναι απλά το αλατοπίπερο στο κυρίως πιάτο. Ενω, εδώ η δική μου και η δική σου γνώμη έχει το ίδιο βάρος. Στο κύριο ερώτημα δεν βλέπω απάντηση. Γιατι δεν καλείς σε μπουκοτάζ εναντίον των συγκεκριμένων ηγετών της αγοράς γάλακτος (Δέλτα, Φάγε, Μεβγαλ, Ολυμπος ) , που αγοράζουν πάμφτηνα και σου πουλάνε πανάκριβα, και σε επιβαρύνουν και με την υπέρογκη διαφημιστική τους δαπάνη ;
smilefreeware Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Απορία. --------- Πως τους ήρθε ξαφνικά ΤΩΡΑ να κάνουν όλα αυτά και με τις ευλογίες από ότι καταλαβαίνω του κράτους. Τόσα χρόνια δεν υπήρχε ακρίβεια ? Τώρα ξαφνικά πεινάσαμε και δεν πάει άλλο ? Μήπως κατάλαβαν ότι χάνουν πλέον φήφους σε κακό βαθμό και αρχίζουν να τρέχουν σπρώχνοντας προς τα κάτω. Δηλ. ΙΝΚΑ νετ κλπ.
kage Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 το μονο σιγουρο ειναι οτι οσοι δεν εχουν λεφτα δεν θα δουν ποτε αυτα τα ποστ γιατι δεν θα χουν ιντερνετ...τωρα οι υπολοιποι που εχουν γιατι αντιδρουν σε μπουκοταζ δεν μπορω να το καταλαβω
polemisths Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Αυτή η μάρκα γάλατος μήπως είναι μακράς διαρκείας ; Γιατί απο την Αυστρία θέλει 1 ημέρα να έρθει. Όσο για τα βερόπουλο που αναφέρεις θα σου θυμίσω οτι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και στη Βόρειο Ελλάδα δεν έχει πολλα υποκαταστήματα. Κύριο ερώτημα δεν υπήρχε απο σένα, γιατί νομίζοντας οτι γράφεις μόνος σου χωρίς αντίλογο μας - με κατηγόρησες : οτι σερβίρω το κόσμο κουτόχορτο. δεν έχω απο αυτά που εσύ μάλλον έχεις μεγάλα, οτι κάνω πουτ... κ.λ.π. Αυτή ήταν η πρόταση μας, έτσι σκεφθήκαμε έτσι κάναμε. Εσύ ποιά προταση κατέθεσες και που ; Και τόσο μένος γιατί ; γράψε ότι διαφωνείς και για ποιό λόγο ... μην μας προσβάλλεις και τέλος. Ευχαριστώ. Δεν θα συνεχίσω την αντιπαράθεση μαζί σου.
bandito Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Alpiland στον Βερόπουλοτι περιμένεις να πετύχεις με τη μείωση πωλήσεων ενος κλάδου σε 3 συγκεκριμένες μέρες που δεν θα έχουν επίπτωση στις πωλήσεις εβδομάδας ή μήνα, αφου οτι ειναι να καταναλωθεί τις 3 μέρες θα αγοραστεί τις προηγούμενες; θα αναθεωρήσουν τους τιμοκαταλόγους τους;; I'll drink some milk to that. Τα ίδια και τα ίδια. Μια με την βενζίνη, με το ρύζι , με τα μακαρόνια, με το γάλα. Αν θες να κάνεις κάτι ή σταμάτα να πίνεις γάλα ή μην αγοράζεις απο τις ακριβές εταιρίες. Όταν ο εμπορικός-whatever διευθυντής θα παρατηρεί μια μικρή πτώση 0,0001% τις τρείς εκείνες μέρες θα μουρμουρίζει βάζοντας τα βατραχοπέδιλα του: "Κοίτα ρε που έπιασαν λιγο οι ζέστες και εξαφανίστηκαν όλοι στις παραλίες." και θα περιμένει να παει 5 να την κάνει και αυτος για κανένα μπανάκι.
Critter Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Προσωπικα εχω σταματησει να πινω γαλα εδω και 2 χρονια για 2 λογους : 1.Γιατι νομιζω οτι η ποιοτητα του γαλακτος ειναι πλεον τετοια που δεν δινει τιποτα απολυτως στο οργανισμο (ολο χημικα απο συντηρητικα ειναι και αραιωση με νερο). 2.Γιατι όντως είναι πολυ ακριβο για αγαθο της καθημερινοτητας μας. Επομενως κανω αυτο που λεει ο φιλος μας για 2 χρονια. Οι 3 μερες όντως δεν νομιζω οτι λυνουν το προβλημα, ουτε καν στελνουν το μνμ. Τα ιδια πιστευω και για τις απεργιες....ειμαι υπερ της μακροχρονιας αντιμετωπισης των καταστασεων. P.S: Εχω κοψει και το ψωμι στο 10% εδω και 3 χρονια...ετρωγα μονος μου 3-4 φρατζολες την εβδομαδα...τωρα τρωω 2-3 το μήνα.
random Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Γειά σου Πολεμιστή με τους αγώνες σου για τη φτωχολογιά ! Εισαι πραγματικά άπαιχτος μπλόγκερ. Εβαλα σχόλιο στο μπλογκ του, γραφοντας μια περίληψη των 2 εδώ ποστ μου, (μείωσα λίγο το επιθετικό ύφος), και το διέγραψε επειδή κατονόμασα τις 4 μεγάλες εταιρείες γάλακτος. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου, τα ξαναλέμε στην επόμενη επανάσταση.
tomasss Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Γειά σου Πολεμιστή με τους αγώνες σου για τη φτωχολογιά ! Εισαι πραγματικά άπαιχτος μπλόγκερ. Εβαλα σχόλιο στο μπλογκ του, γραφοντας μια περίληψη των 2 εδώ ποστ μου, (μείωσα λίγο το επιθετικό ύφος), και το διέγραψε επειδή κατονόμασα τις 4 μεγάλες εταιρείες γάλακτος. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου, τα ξαναλέμε στην επόμενη επανάσταση. Mόνο που το blog της υπογραφής μου, δεν είναι δικό μου, απλά είμαι αναγνώστης του Στην υπογραφή βρίσκεται για λόγους διαφήμισης.
random Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Πολεμιστή σε λένε; ή όποιος έχει τη μύγα πέφτει μεσ' το γάλα; αντε , να το κάνουμε νιά νιά... polemisths
tomasss Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Πολεμιστή σε λένε; ή όποιος έχει τη μύγα πέφτει μεσ' το γάλα; Ποιός Πολεμιστής και κουραφέξαλα? Εγώ δεν έχω γράψει στο g700, συμφωνώ όμως απόλυτα με τα θέματα που θίγονται σε αυτό.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Μπερδεύτηκα: ο random λέγει για τον Πολεμιστή (polemistis;) και ο tomasss απαντάει; Ή λέμε "πολεμιστής" όπως "μαχητής"; Who is who; Τέλος πάντων, εγώ θεωρώ τα μποϋκοτάζ-μίνι αποχές παντελώς αναποτελεσματικά αν θέλει να ασκήσει κανείς πίεση στις εταιρίες. Από 3 μέρες, δεν καταλαβαίνουν τίποτε. Είναι πως λέμε "κλείστε 1 λεπτό τα φώτα σας να διαμαρτυρηθούμε που έχουμε αλλάξει τα κλαπέτα του πλανήτη". Βραδέως τα ωά. Κατά τα λοιπά, το τι ζητούν 29 κατασκευαστές πλυντηρίων, bloggers ή ό,τι άλλο είναι σαν να λέμε μαζεύτηκαν 30 άνθρωποι, ζητάνε κάτι και αυτό αποτελεί είδηση. Μπράβο τους που κάνουν κάτι, και το ότι εγώ πιστεύω πως ζητάνε κι από εμάς να τους ακολουθήσουμε κι όλοι μαζί να κάνουμε μια τρύπα στο νερό δε σημαίνει πως οι προθέσεις τους δεν είναι αγαθές. Ή ότι δεν προσπαθούν να βγάλουν τους προσωπικούς τους ιστότοπους από την αφάνεια. Διαλέγετε και παίρνετε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.