pusher Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Έχω την ASUS EAX700PRO και εδώ και λίγο καιρό παίρνω blue screens όταν παίζω κάποιο παιχνίδι. Από την έκδοση 8.2 των οδηγών μετά από μία αποτυχημένη απεγκατάσταση των 8.1 δε λειτουργούσε το CCC. Είχα δοκιμάσει 2 εργαλεία καθαρισμού των drivers, manual απεγκατάσταση τους, αλλά δυστυχώς τίποτα δε βοήθησε, μέχρι που τελικά στην έκδοση 8.5 το CCC λειτούργησε ως εκ θαύματος! Όλον αυτό τον καιρό έπαιρνα σπάνια Blue Screens μερικές από τις οποίες σχετίζονταν με θέματα drivers. Τώρα όμως που όλα φαίνονται εντάξει με τους οδηγούς οι Blue Screens αυξήθηκαν κατακόρυφα. Κάθε φορά που θα ξεκινήσω ένα παιχνίδι αργά η γρήγορα θα καταλήξει σε BSOD η οποία είναι κενή. Δεν περιέχει κανένα χαρακτήρα. Οι θερμοκρασίες της GPU και των μνημών της κάρτας δεν ξεπερνούν τους 60 βαθμούς και το τροφοδοτικό μου είναι 500 Watt. Τέλος να αναφέρω πως έχω δοκιμάσει να παίξω τα παιχνίδια με τις ρυθμίσεις των 3D γραφικών στο CCC τόσο στο full, όσο και στο ελάχιστο με τα ίδια πάντα αποτελέσματα. Επειδή η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται κουραστική περιμένω τα φώτα σας! Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους προθυμοποιηθούν να βοηθήσουν!
pusher Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Μία διόρθωση: Μετά από καμία ώρα παιχνίδι έλεγξα τις θερμοκρασίες και πρέπει να γράψω δεν ξεπερνάνε τους 70 βαθμούς. (Όχι τους 60 που ανέφερα πριν). Το πρόβλημα μοιάζει με hardwarικό ή με πρόβλημα των drivers;
pusher Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Καμία άποψη;! Πείτε καμιά γνώμη... να δούμε τι θα γίνει...
pusher Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Επειδή η δική μου διάγνωση ήταν από την αρχή πρόβλημα θερμοκρασίας (αν και σε διάφορα forum διάβασα ότι η GPU αντέχει μέχρι 80 βαθμούς) είπα να καθαρίσω την ψύκτρα της κάρτας. Μόλις τώρα είδα πως το όριο συναγερμού στο SmartDoctor για την GPU είναι 80 βαθμοί και 70 για τις μνήμες. Ίσως το πρόβλημα να το προκαλούσαν οι μνήμες... Αρχικά ξεβίδωσα της βίδες που φαίνονται στη φωτογραφία, αλλά τελικά αυτές κρατούν μόνο ένα μπλε πλαστικό που είναι απλά διακοσμητικό. Οπότε αναγκάστηκα να ξεβιδώσω όλη την ψύκτρα με αποτέλεσμα να χρειαστώ και θερμοαγώγιμη πάστα. Όταν ξεβίδωσα και αποσύνδεσα από την τροφοδοσία της την ψύκτρα αποκαλύφθηκαν οι βίδες που συγκρατούσαν το διαφανές κάλυμμα. (Όπως είπα το μπλε που βλέπουμε είναι απλά διακοσμιτικό και συγκρατείται πάνω στο διαφανές κάλυμμα με βίδες). Αφού εφάρμοσα νέα πάστα της Arctic Silver τοποθέτησα πάλι την ψύκτρα πάνω στην πλακέτα αυτή τη φορά χωρίς να στερεώσω πάνω το διαφανές κάλυμμα ευελπιστώντας ότι έτσι θα έχω ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες. Δε θυμάμαι πόσο ακριβώς ήταν η θερμοκρασία της GPU σε idle (σίγουρα όμως έχω 5 βαθμούς πιο κάτω - ίσως και παραπάνω, αλλά για το παραπάνω δεν είμαι σίγουρος), αλλά και να θυμόμουν δε θα μπορούσα προφανώς να πω πόσο συνέβαλε η αφαίρεση του καλύμματος και πόσο η νέα πάστα στην πτώση της θερμοκρασίας. Τώρα θα τη δοκιμάσω σε κάποιο παιχνίδι και θα δω τι θερμοκρασία θα πιάσω και ελπίζοντας βέβαια ότι θα λυθεί και το πρόβλημα των BSOD. (Θυμάμαι τι θερμοκρασίες έπιανα μετά από κάποια ώρα παιχνιδιού οπότε εδώ θα κάνω και μία σύγκριση).
pusher Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Απίστευτο! Η διαφορά είναι στους 20 °C κατά το παιχνίδι. Και μάλιστα με τον ανεμιστήρα ρυθμισμένο στο SmartCooling πράγμα το οποίο τον κάνει να δουλεύει 800 στροφές πιο κάτω απ' ότι δούλευε μέχρι χθες. Λίγο το κάλυμμα που αφαιρέθηκε, λίγο η σκόνη που καθαρίστηκε από την ψύκτρα και λίγο η νέα πάστα που έβαλα (Arctic Silver 5) το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και χωρίς κολλήματα πια!
pusher Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 The force is strong with you!καλη φάση! Πάλι καλά που απάντησες κι εσύ... Μη μονοπωλήσω το topic. Καλή φάση. Μόνο που στην αρχή νόμιζα ότι οι πάνω βίδες συγκρατούν το κάλυμμα ενώ τελικά χρειαζόταν να αφαιρεθεί όλη η ψύκτρα για να βγει το διαφανές κάλυμμα, πράγμα το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να τρέχω για πάστα. Πάντως τέλος καλό όλα καλά! Το μαστόρεμα είχε αποτέλεσμα! Πτώση θερμοκρασίας και τέλος τα BSOD.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.