warewolf Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 αγορασα πριν λιγες μερες εναν εσωτερικο seagate 7.200.11 (32ΜΒ cache). εγκατεστησα στο pc το hd tune και το hdd health. το παραξενο ειναι οτι το hhd health στην μπαρα health μου δειχνει 96%. εχω την αισθηση (αν και δεν θυμαμαι) οτι ποτε μου δειχνει 96% και πότε 97%. ειναι φυσιολογικη τιμη αυτο για δισκο 3-4 ημερων ? η θερμοκρασια του κυμαινεται απο 34-39 (δεν εχω κανενα fan για ψυξη στο tower) και το full error scan που του εκανα με το hd tune μου τον εδειξε ok. το health ομως του hd tune μου δειχνει τα παρακατω: HD Tune: ST3500320AS Health ID Current Worst Threshold Data Status (01) Raw Read Error Rate 118 100 6 174136036 Ok (03) Spin Up Time 96 96 0 0 Ok (04) Start/Stop Count 100 100 20 7 Ok (05) Reallocated Sector Count 100 100 36 0 Ok (07) Seek Error Rate 100 253 30 402021 Ok (09) Power On Hours Count 100 100 0 75 Ok (0A) Spin Retry Count 100 100 97 0 Ok (0C) Power Cycle Count 100 100 20 6 Ok (B8) (unknown attribute) 100 100 99 0 Ok (BB) (unknown attribute) 100 100 0 0 Ok (BC) (unknown attribute) 100 100 0 0 Ok (BD) (unknown attribute) 100 100 0 0 Ok (BE) Airflow Temperature 65 51 45 588906531 Ok (C2) Temperature 35 49 0 35 Ok (C3) Hardware ECC Recovered 52 39 0 174136036 Ok (C5) Current Pending Sector 100 100 0 0 Ok (C6) Offline Uncorrectable 100 100 0 0 Ok (C7) Ultra DMA CRC Error Count 200 200 0 0 Ok Power On Time : 75 Health Status : Ok τα παραπανω ειναι φυσιολογικα ? ή πρεπει να ανησυχω ?
slaughter Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 δοκίμασε κ αυτό το προγραμματάκι που έχει περισσότερες πληροφορίες κ διάφορα test για τον δίσκο : http://anonym.to/?http://rapidshare.com/files/116062387/Hard_Disk_Sentinel_PRO_v2.40.rar εμένα μου βγάζει 100% . Λογικά δεν είναι πρόβλημα αλλά αφού το δίσκος είναι τόσο καινούργιος αξίζει λίγο να το ψάξεις..
warewolf Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 το εβαλα μου τον δειχνει οκ. αλλα για να ειμαι ειλικρινης, δεν γνωριζω τι σημαινουν τα πιο πολλα στο s.m.a.r.t. info. για αυτο και ο ψιλοπανικος μου. το hhd health συνεχιζει παντως να τον εμφανιζει 96% health. ισως δεν ειναι τιποτα. αν καποιος ξερει περισοτερα για το hhd health και ποσο αξιοπιστες-αναξιοπιστες ενδειξεις εμφανιζει, ας με καθησυχασει.
slaughter Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 τρέξε τα τεστάκια που έχει το πρόγραμμα κ αν βρει κάτι τότε ψάξτο. else κάντου ενα scan disk για bad sectors κ αν βγει κ αυτό καθαρό δεν έχεις θέμα. Απο θερμοκρασίες πάντως είσαι καλά
fsbmaniac Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 εμενα παντως ολους τους δισκους τους εδειχνε 100% και τους εχω 3 χρονια...Οταν εδειξε σε εναν 80αρη 95% μεσα σε ενα μηνα τα εφτυσε...Εφτυχως που προλαβα να παρω τα δεδομενα. Τυχαιο η οχι απλα πρεπει να στο πω. Δοκιμασε τα διαγνωστικα της seagate και αν δεις το παραμικρο εκτυπωνεις το χαρτι με τα αποτελεσματα του τεστ και τον στελνεις για αντικατασταση
warewolf Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 εμενα παντως ολους τους δισκους τους εδειχνε 100% και τους εχω 3 χρονια...Οταν εδειξε σε εναν 80αρη 95% μεσα σε ενα μηνα τα εφτυσε...Εφτυχως που προλαβα να παρω τα δεδομενα. Τυχαιο η οχι απλα πρεπει να στο πω.Δοκιμασε τα διαγνωστικα της seagate και αν δεις το παραμικρο εκτυπωνεις το χαρτι με τα αποτελεσματα του τεστ και τον στελνεις για αντικατασταση αναφερεις τα διαγνωστικα της seagate. αυτα τα ετρεξα απο μια dos δισκετα και ειναι ενταξει. ομως, επειδη χρησιμοποιησα και ακομα τρια, το hd tune (μου τον βγαζει μια χαρα) το hard disc sentinel (τον δειχνει κι αυτο ok) το hdd health. AYTO μου τον δειχνει με 96% health. εκει ειναι που εχω μπερδευτει και δεν ξερω αν ο δισκος μου εχει τελικα προβλημα ή οχι. μηπως φταιει που ειναι η version 3.3 beta ? τελος, νομιζω οτι το s.m.a.r.t. info ειναι κοινο για ολα τα προγραμματα. ο δισκος παρεχει τις πληροφοριες και τα παραπανω προγραμματα σου τις δειχνουν. αρα, οτι προγραμμα κι αν χρησιμοποιησω απο τα παραπανω, τις ιδιες ενδειξεις θα μου δωσει. εχει χρησιμοποιησει καποιος τον ιδιο δισκο με τον δικο μου μαζι με το hdd health 3.3 beta, για να δουμε αν και σε αυτον βγαζει μειωμενο health ? και κατι ακομη: βλεπω στο s.m.a.r.t. τις κατηγοριες, value, threshold, worst, και βοηθειστε με το value ειναι η τιμη που εχω τωρα, το worst ειναι η χειροτερη τιμη που εχει παρει ο δισκος απο τοτε που ξεκινησε και το threshold ειναι η τιμη οπου αν την παρει ο σκληρος, σημαινει οτι θα εχει προβλημα ?? αν τα παραπανω ειναι ετσι, επειδη δεν ξερω τι τιμες πρεπει να εχω, υποθετω οτι το value δεν πρεπει ποτέ να παρει τιμη threshold ? οσον αφορα τα διαγνωστικα, ετρεξα την δισκετα για seagate και τα διαγνωστικα τεστ απο τα παραπανω προγραμματα (οσα ειχαν) και τελειωσαν ολα τα τεστ με 100% οκ. που στο καλο το βρισκει το 96% health το hdd health προγραμμα ?
bezoss Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 αναφερεις τα διαγνωστικα της seagate. αυτα τα ετρεξα απο μια dos δισκετα και ειναι ενταξει.ομως, επειδη χρησιμοποιησα και ακομα τρια, το hd tune (μου τον βγαζει μια χαρα) το hard disc sentinel (τον δειχνει κι αυτο ok) το hdd health. AYTO μου τον δειχνει με 96% health. εκει ειναι που εχω μπερδευτει και δεν ξερω αν ο δισκος μου εχει τελικα προβλημα ή οχι. μηπως φταιει που ειναι η version 3.3 beta ? τελος, νομιζω οτι το s.m.a.r.t. info ειναι κοινο για ολα τα προγραμματα. ο δισκος παρεχει τις πληροφοριες και τα παραπανω προγραμματα σου τις δειχνουν. αρα, οτι προγραμμα κι αν χρησιμοποιησω απο τα παραπανω, τις ιδιες ενδειξεις θα μου δωσει. εχει χρησιμοποιησει καποιος τον ιδιο δισκο με τον δικο μου μαζι με το hdd health 3.3 beta, για να δουμε αν και σε αυτον βγαζει μειωμενο health ? και κατι ακομη: βλεπω στο s.m.a.r.t. τις κατηγοριες, value, threshold, worst, και βοηθειστε με το value ειναι η τιμη που εχω τωρα, το worst ειναι η χειροτερη τιμη που εχει παρει ο δισκος απο τοτε που ξεκινησε και το threshold ειναι η τιμη οπου αν την παρει ο σκληρος, σημαινει οτι θα εχει προβλημα ?? αν τα παραπανω ειναι ετσι, επειδη δεν ξερω τι τιμες πρεπει να εχω, υποθετω οτι το value δεν πρεπει ποτέ να παρει τιμη threshold ? οσον αφορα τα διαγνωστικα, ετρεξα την δισκετα για seagate και τα διαγνωστικα τεστ απο τα παραπανω προγραμματα (οσα ειχαν) και τελειωσαν ολα τα τεστ με 100% οκ. που στο καλο το βρισκει το 96% health το hdd health προγραμμα ? έχουμε ακριβώς τον ίδιο δίσκο για ρίξε μια ματιά..λέτε να ανησυχώ? και στο tests της seagate το smart test κάνει fail.
LiKBeAsT Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 @ bezoss : Αν στο τεστ της ιδιας της εταιριας του κανει fail νομιζω πως πρεπει να ανησυχεις.. κοιτα τον και με αλλα προγραμματα.αν σ βγαλουν και αυτα προβληματα τοτε.... πιθανοτατα πραγματι υπαρχει προβλημα!οποτε κοιτας μηπως να το γυρισεις κτλ...
takis345 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Tωρα αρχιζουμε να καταλαβαινουμε γιατι ειναι τοσο φθηνοι οι kαινουριο seagate...
darknemus01 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Tωρα αρχιζουμε να καταλαβαινουμε γιατι ειναι τοσο φθηνοι οι kαινουριο seagate... Απο τις εντυπωσεις ενος χρηστη το συμπεράνες αυτό?
warewolf Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 ναι, ξεχασα να αναφερω οτι εκτος απο το 96% του hdd health, μου δειχνει το hd tune και εμενα τις 2 κιτρινισμενες μπαρες οπως δειχνει ο bezoss πιο πανω. επειδη το hdd health και το hd tune (και το sentinel αν θυμαμαι καλα) δεν μπορουν να εμφανισουν τα 32 mb cache μνημης του δισκου, και επειδη τα συμπτωματα ειναι υπορβολικα ιδια με του bezoss , σκεφτομαι οτι ισως λογω νεου μοντελου του δισκου, ισως δεν τον μετρουν σωστα. ισως καποια νεοτερη εκδοση των προγραμματων λυσει το προβλημα. ρε παιδια, επειδη υποθετω οτι αρκετοι ειναι αυτοι που εχουν αγορασει αυτον τον δισκο, ας κανουν εναν μικρο κοπο να δουν τι διαγνωστικα τους εμφανιζουν τα hdd health και hd tune και να ποσταρουν να πουν. επιδημια αστοχιας υλικου επεσε στους δισκους, ή τα utility αυτα κανουν τρέλες.
The_Judas Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Πολύ σπάνια βρίσκεις δίσκο με 100% health. Ολοι εκει γύρω είναι στο 95-99%. Το ζήτημα είναι τι αναφέρει στο health status. Αν όλα είναι οκ δεν υπάρχει πρόβλημα. Δοκιμάστε και το speedfan, εχει ενα καλό διαγνωστικό που αναφέρει τα πεδία του smart και δίνει βαθμολογία σε performance και fitness του δίσκου. edit: Πάντως... στους WD που έχω δοκιμάσει πάντα μου είχε καλύτερο health απ'οτι στους seagate.
fsbmaniac Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 φιλε κανεις τραγικο λαθος .Εχω 9 δισκους με τους 5 wd να τους τρελαινω εδω και 3 χρονια .βγαζουν 100% σε ολα. Ολοι oi segate που πηρα οι 7200.11 ειχαν Bad sectors . ΑκΟμα και η αντικατασταση τους μετα απο 5 μηνες εμφανισε ΠΑΛΙ προβληματα. Ειναι πληρως αναξιοπιστοι δισκοι ,τα ειχα δει στα ξενα φοροθμς αλλα δεν πιστευα να ειναι τοσο πολυ χαλια η κατασταση. Και μιλαω για δισκους με πολυ μικρη χρηση.Δεν θα προτεινα σε κανεναν πλεον μετα απο ολα αυτα που εχω δει και που εχω παθει. Και παντα οταν παιρνυμε καινουριο δισκο κανουμε ΟΛΑ τ τεστ που προσφερει η εταιρια του και καποια αλλα πριν βαλουμε δεδομενα. Και παντα αργο φορματ . φιλε δοκιμασες να τον σκαναρεις με hdd regenerator ? Θα κανει κατι μερες αλλα ειναι φοβερο
bezoss Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 φιλε κανεις τραγικο λαθος .Εχω 9 δισκους με τους 5 wd να τους τρελαινω εδω και 3 χρονια .βγαζουν 100% σε ολα. Ολοι oi segate που πηρα οι 7200.11 ειχαν Bad sectors . ΑκΟμα και η αντικατασταση τους μετα απο 5 μηνες εμφανισε ΠΑΛΙ προβληματα. Ειναι πληρως αναξιοπιστοι δισκοι ,τα ειχα δει στα ξενα φοροθμς αλλα δεν πιστευα να ειναι τοσο πολυ χαλια η κατασταση. Και μιλαω για δισκους με πολυ μικρη χρηση.Δεν θα προτεινα σε κανεναν πλεον μετα απο ολα αυτα που εχω δει και που εχω παθει.Και παντα οταν παιρνυμε καινουριο δισκο κανουμε ΟΛΑ τ τεστ που προσφερει η εταιρια του και καποια αλλα πριν βαλουμε δεδομενα. Και παντα αργο φορματ . φιλε δοκιμασες να τον σκαναρεις με hdd regenerator ? Θα κανει κατι μερες αλλα ειναι φοβερο σήμερα τον πήγα στο Πλαίσιο το πρωί, και το απόγευμα μου δώσανε καινούριο. Ο wd 320gb που έχω ο caviar..έχει health 100% Ναι...και τον έχω 6 μήνες. και χτυπήματα έχει φάει το κουτί και τα πάντα..και ο δίσκος 100%..ούτε εγω το περίμενα.. τα 5 χρόνια εγγύηση των seagate είναι άκρως δελεαστικά και γενικα πιστεύω είναι θέμα τύχης... πρίν αγοράσω δίσκο το εψαξα και γω πολύ σε ξένα φόρουμ...και διάβαζα οτι οι wd σκάνε πολύ εύκολα.. να σου πώ την αλήθεια νομίζω πώς ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του και πιστεύω και πως οι 2 εταιρίες είναι αξιόπιστες.. τι να σου πώ...εύχομαι όλοι να πέφτουμε σε καλά δισκάκια για το παιδί που έχει το πρόβλημα και άνοιξε το Post (δεν θυμάμαι τώρα το username του...) μήπως να κάνεις και σύ ένα replacement?
warewolf Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 ε, δεν ειναι δυνατον. τον ξανακοιταξα μολις τωρα και δειχνει health 60%. (με το hdd health) τα hd tune και sentinel μου δειχνουν health status ok. με το hhd health ομως, το health, οσο παει και πεφτει. με ποιο προγραμμα θα ελεγξουν στο πλαισιο τον δισκο ? τι να κανω ? να παρω ολα backup να τον κανω wipe και να τον επιστρεψω στο πλαισιο ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.