Stefanaras Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Γεια σε όλους. Πρόσφατα αναβάθμισα τον σκληρό δίσκο του laptop μου με αυτόν: http://www.misco.co.uk/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=238231 τον οποίο κ αγόρασα από το εν λόγω κατάστημα... Από περιέργια κ αυτοευχαρίστηση είπα αρχικά να ελένξω την 5ετής εγγύηση του σκληρού μου. Τα πρώτα 'ζουζούνια' εμφανίστηκαν καθώς η εγγύηση ίσχυε από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, ενώ εγώ τον αγόρασα πριν 4 μέρες.... Στην αρχή φάνηκα επιφηλακτικός καθώς η εγγύηση (για την εν λόγω εταιρεία) μπορεί να ξεκινάει από την ημέρα παραγωγής κ όχι από την ημέρα αγοράς. Δεύτερο βήμα ήταν να ελένξω τα S.M.A.R.T. attributes του σκληρού. Σύμφωνα με το online in-depth analysis του speedfan ο σκλήρος είναι στο 97% του fitness αλλά κ του performance του. Όπως φαίνεται κ στη παρακάτω φωτό: http://img79.imageshack.us/my.php?image=sklhrossmartvm8.jpg Συγνώμη κιόλας δηλαδή αν φαίνομαι υπερβολικός αλλά ο προηγούμενος σκληρός είχε 100% κ 97% αντίστοιχα, έπειτα από 3ετής επίπονη χρήση... Κ συνεχίζω για να πάρω κ μία δεύτερη 'άποψη' βάζοντας το hdhealth το οποίο δίνει τιμή της τάξεως του 66% για το health του. Δηλαδή έλεος τι 66%.... Μήπως να αρχίσω να μεταφέρω κ τα αρχεία (που μόλις έχω περάσει) γιατί μπορεί να χτυπήσει ο σκληρός απο στιγμή σε στιγμή;; Παρακαλώ δώστε στον συνάνθρωπο μία συμβουλή για το τί να κάνει αλλά κ μία εκτίμηση για τις παραπάνω S.M.A.R.T. τιμές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Stefanaras Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Θα παρακαλούσα κάποιον administrator να μεταφέρει το θέμα στο section 'Μονάδες αποθήκευσης' του forum καθώς άθελα μου το συμπεριέλαβα στο παρών 'Hardware Γενικά'. Συγνώμη για τη ταλαιπωρία...
washcloud Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 ...let this be a lesson to u, κι άλλη φορά να έχεις ΠAΝΤΑ αντίγραφα των αρχείων σου. Γιατί ΑΥΤΟ είναι το θέμα. Κι 101 τοις εκατό healthy να σου λέει ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (...που όπως είδες αποκλίνουν και μεταξύ τους κι όλας..),,,ΕΣΥ, ΜΠΟΡΕΙΣ να τον εμπιστευτείς ; ...Εγώ όχι. Διότι μηχανήματα είναι, και μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να "ψοφήσουν". Ηλεκτρονικά μάλιστα (πχ αν πάθει κάτι ο μηχανισμός των κεφαλών; έχει ηλεκτρονικά κι εκεί πάνω, και δεν "μετριούνται" ΑΥΤΑ με το smart...) Για "τον φόβο των Ιουδαίων", κανε έναν έλεγχο και με το HDTune (έχει επίσης smart attributes section, αλλά και GUI dsik scanner, να δεις τί λέει και μια...3η γνώμη). To θέμα είναι όμως ότι για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, πρέπει να έχεις back up των αρχείων σου. Από 'κει και πέρα, ΤIΘΕΤΑΙ κι ένα θέμα "ε καλά...και με τον δίσκο που μου πουλήσανε ;"....Τί να σε πω - δεν ξέρω. Στείλε ένα mail λέγοντας τους τα καθέκαστα, "απαιτώντας" ( ; ) (..ευγενικά όμως, ε) αλλαγή, και ρώτα πώς είναι η φάση, θα σε χρεώσουν μεταφορικά - ή πρέπει να το θεωρήσουν ευθύνη τους κτλ. Αν σου που μα-μου, στείλε κι ένα mail στη Seagate (αναφέροντας τα μα-μου και ζητώντας να σου αλλάξουν αυτοί το δίσκο....)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.