freskas Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Αν δεν το πηρε γραμμη κανεις (τι λεω τωρα), ειναι ενας wrapper για τον pacman που μπορει να διαχειριζεται και unssoported πακετα απο το aur και να κανει και update οπως αυτα στα core extra community ... ! (αναρωτιεμαι υπαρχουν κι' αλλα πακετα σαν αυτο?) Για την εγκατασταση του χρειαζεται να προσθεσεις στο /etc/pacman.conf ενα απο τα 2 repositories αναλογα με τη διανομη που εχεις [archlinuxfr] Server = http://repo.archlinux.fr/i686 or [archlinuxfr] Server = http://repo.archlinux.fr/x86_64 και να κανεις pacman -Sy yaourt Μετα απο αυτο η εντολη pacman μπορει να αντικατασταθει με την εντολη yaourt και να αρχισει το πανυγηρι. Μερικες απο τις εντολες του: > All standard pacman options are recognized. Yaourt uses same options as pacman. Use: Search and install yaourt [keywords]: quick search + install yaourt -S [packages] : install package, Compile it from AUR if needed yaourt -Ss [keywords] : search on repos and on AUR (with notice for already installed packages) yaourt -Sb [packages] : install a packages by compilation from sources (abs) yaourt -Sl [repos] : prompt for packages of the selected repos (emphasize those already installed) yaourt -Qs [keywords] : colorized ouput of installed packages and the repos where they come from yaourt -Qo [progname] or [filename] : shows the package which provides the program or the file Updgrade: yaourt -Syu : complete update and upgrade of the system (onlys from repos) yaourt -Syu --aur : complete update and upgrade, even for packages coming from AUR yaourt -Sybu --aur : complete update and upgrade by compilation of all packages (repos and AUR) yaourt -Su --devel : update and upgrade of cvs/svn/mercurial/git packages Cleaning: yaourt -C : editing and merging of .pacnew/.pacsave yaourt -Cc : removal of all .pacnew/.pacsave yaourt -Qt : search for orphaned packages yaourt -Cd : search for obsolete repos Other options: --export [directory] : exports compiled packages for gensync yaourt -S --aur [packages] : forces compilation from AUR for a packages which is also in repos yaourt -G [packages] : retrive PKGBUILD and local sources in current directory. yaourt -B : backup the pacman database Yaourt Home Page Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 τελικα εχουμε αρκετους (; ) με arch linux εδω ετσι; εχει απ ολα δηλαδη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suser Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Ναι αυτό κατάλαβα και εγώ.Κάποτε* ήμουν και εγώ χρήστης arch.Τώρα όμως είμαι συνέχεια στο suse μου!! *Κάποτε=πριν 2-3 μήνες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Tο θέμα είναι πως είχαμε περισσότερους, βλέπε moderator Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suser Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Ναι ο apoikos τώρα παράτησε το arch για το debian. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 και καλα εκανε ο ανθρωπος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 μάλλον θα βάλει Mandriva Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suser Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Αφού το είπε έβαλε debian! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Αφού το είπε έβαλε debian! καλά, opensuse τότε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suser Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δεν τον έχω για τόσο rpmakia τον apoiko! Εσύ τι λές apoike? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Εδώ και λίγο καιρό διατηρεί μία δική του διανομή. Είπε ότι μπορεί να την μοιραστεί μαζί μας αν είμαστε καλά παιδιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Εδώ και λίγο καιρό διατηρεί μία δική του διανομή. Είπε ότι μπορεί να την μοιραστεί μαζί μας αν είμαστε καλά παιδιά. και μαντεψε τι συστημα πακετων έχει!!!! rpm ;;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suser Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 και μαντεψε τι συστημα πακετων έχει!!!! rpm ;;;; Σίγουρα!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Massiv0r Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 και μαντεψε τι συστημα πακετων έχει!!!! rpm ;;;; Ντρεπεται να σας το πει αλλα επειδη εχω την Λιτσα πατερα να μου μαρτυραει τα πιο επικδυνα μυστικα της ανθρωποτητας,μπορω να σας αποκαλυψω τι λογισμικο εβαλε τελικα: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pisio Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Εγώ πιστεύω θα έβαλε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.