Προς το περιεχόμενο

Τροφοδοσία usb hdd απευθείας απ' το pc;

dr lag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα μπορούσα να καταργήσω το τροφοδοτικό ενός εξωτερικού σκληρού USB (π.χ. WD My book) και να του δίνω ρεύμα από κάποιο molex;

Δημοσ.

Σίγουρα. Αλλά όχι...

π.χ. WD My book

πρέπει να ξέρουμε ακριβώς τον κατασκευαστή της μονάδας (όχι του σκληρού που περιέχει) και το μοντέλο.

Όλα όσα έχω δει θέλουν 5 Volts ή 12 Volts ή και τα δύο μαζί. Το molex έχει αυτές τις τάσεις και σε επαρκή ισχύ ώστε να τροφοδοτήσει αρκετές συσκευές του είδους, οπότε το θέμα είναι να βρεθεί το κατάλληλο βύσμα-μετατροπέας.

Ευχαριστώ πάντως για την ιδέα :-D Για μένα (που είμαι τεχνικός) οι ιδέες είναι πιό πολύτιμες από την υλοποίησή τους.

Τρέχω τώρα να φτιάξω ένα καλώδιο απο molex σε 5 + 12 Volts που θέλει το TEAC που έχω.

Δημοσ.

Έχω δύο εξωτερικούς σκληρούς, πράγμα που σημαίνει δύο επιπλέον τροφοδοτικά, καλώδια, πολύπριζα - γενικά μια ανακατωσούρα. Σκέφτηκα λοιπόν μιας και πηγαίνει το usb στον υπολογιστή, γιατί να μην τροφοδοτείται κιόλας απ' αυτόν;

Όσον αφορά τώρα τα βύσματα: Το ένα είναι Icy Box θήκη με εξάπινο βύσμα. Το τροφοδοτικό αναφέρει 5 και 12 Volt, 2 A. To άλλο είναι WD My Book 250G με κλασικό στρογγυλό βύσμα τροφοδοσίας, αν θυμάμαι καλά (γιατί δεν το έχω τώρα εύχερο) 12V - 1A. Πιστεύεις ότι αν του έδινα ρεύμα από το molex θα δούλευε κανονικά;

Δημοσ.

Ναι όλα θα δουλέψουν κανονικά με το κατάλληλο βύσμα-μετατροπέα. Έχεις κανέναν ηλεκτρονκό να στο φτιάξει? Γιά ρεύματα και τάσεις δεν υπάρχει πρόβλημα ( εννοείται ότι έχεις αρκεά μεγάλο τροφοδοτικό - τίποτα σπουδαίο 400W (κάποιο επώνυμο)φτάνουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...