dr lag Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Θα μπορούσα να καταργήσω το τροφοδοτικό ενός εξωτερικού σκληρού USB (π.χ. WD My book) και να του δίνω ρεύμα από κάποιο molex;
ahristos Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Σίγουρα. Αλλά όχι... π.χ. WD My book πρέπει να ξέρουμε ακριβώς τον κατασκευαστή της μονάδας (όχι του σκληρού που περιέχει) και το μοντέλο. Όλα όσα έχω δει θέλουν 5 Volts ή 12 Volts ή και τα δύο μαζί. Το molex έχει αυτές τις τάσεις και σε επαρκή ισχύ ώστε να τροφοδοτήσει αρκετές συσκευές του είδους, οπότε το θέμα είναι να βρεθεί το κατάλληλο βύσμα-μετατροπέας. Ευχαριστώ πάντως για την ιδέα Για μένα (που είμαι τεχνικός) οι ιδέες είναι πιό πολύτιμες από την υλοποίησή τους. Τρέχω τώρα να φτιάξω ένα καλώδιο απο molex σε 5 + 12 Volts που θέλει το TEAC που έχω.
dr lag Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Έχω δύο εξωτερικούς σκληρούς, πράγμα που σημαίνει δύο επιπλέον τροφοδοτικά, καλώδια, πολύπριζα - γενικά μια ανακατωσούρα. Σκέφτηκα λοιπόν μιας και πηγαίνει το usb στον υπολογιστή, γιατί να μην τροφοδοτείται κιόλας απ' αυτόν; Όσον αφορά τώρα τα βύσματα: Το ένα είναι Icy Box θήκη με εξάπινο βύσμα. Το τροφοδοτικό αναφέρει 5 και 12 Volt, 2 A. To άλλο είναι WD My Book 250G με κλασικό στρογγυλό βύσμα τροφοδοσίας, αν θυμάμαι καλά (γιατί δεν το έχω τώρα εύχερο) 12V - 1A. Πιστεύεις ότι αν του έδινα ρεύμα από το molex θα δούλευε κανονικά;
ahristos Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Ναι όλα θα δουλέψουν κανονικά με το κατάλληλο βύσμα-μετατροπέα. Έχεις κανέναν ηλεκτρονκό να στο φτιάξει? Γιά ρεύματα και τάσεις δεν υπάρχει πρόβλημα ( εννοείται ότι έχεις αρκεά μεγάλο τροφοδοτικό - τίποτα σπουδαίο 400W (κάποιο επώνυμο)φτάνουν.
dr lag Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Πρώτα απ΄όλα να σε ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σου. Υπάρχουν και κάποια panel με εξόδους power usb 5 και 12v, όπως αυτό: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.809400 Κάνουν για τη δουλειά που λέμε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.