meatismurder Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Κάνω αναβάθμηση στο PC μου και θα βάλω πάνω μία VGA Nvidia Quadro FX1700 512ram. Το θέμα είναι οτι έχω βρει ακριβώς το ιδιο σε ΗΡ και σε ΡΤΥ.. Ποιες είναι οι διαφορές? Απλά στον κατασκευαστή ή και σε κάτι πιο ουσιόδες? Ευχαριστω
outlaw star Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 δε νομίζω εφόσον είναι ίδια μοντέλα να έχουν κάποια διαφορά.Εάν κάποια έχει μεγαλύτερη εγγύηση τότε αυτή προτίμησε.να σε ρωτήσω γιατί βάζεις quadro,είναι για επαγγελματική χρήση?
oneofthem Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 οι διαφορές είναι στον κατασκευαστή, στο support, στην τιμή αν υπάρχουν οι 2 τελευταίες διαφορές δλδ ο λόγος που θέλεις να πάρεις αυτήν την κάρτα ποιος είναι ακριβώς? γιατί είτε τη θες για επαγγελματική χρήση είτε όχι κατά την άποψή μου δεν είναι καλή επιλογή
meatismurder Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Για επαγγελματική χρήση είναι.. Απλά είναι ένα προσορινό σύστημα μέχρι να βγάλω κάποια χρήματα όπου και θα περάσω σε Mac. Γι'αυτό είμαι και τόσο σκεπτικός. Εφόσων λέω για προσορινή χρήση δεν αξίζει (μάλλον) να δώσω τόσα χρήματα..
oneofthem Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 προσωπική μου άποψη (προφανώς) αλλά συνεχίζω γιατί δε μιλάμε για λίγα χρήματα αν και η ερώτησή σου έχει καλυφθεί 1ον οι mac φοράνε intel ως γνωστόν, και το επόμενο ερώτημα περισσότερο από προφανές: ο λόγος να πληρώσεις για mac ποιος είναι ακριβώς? 2ον οι mac αυτήν την στιγμή έρχονται μόνο με NVIDIA Quadro FX 5600 από επαγγελματικές κάρτες, πράγμα που σημαίνει ότι πληρώνεις μια κάρτα που επίσης δεν αξίζει τα χρήματά της 3ον καλά κάνεις και το σκέφτεσαι για την 1700 γιατί δεν θα άξιζε να τα δώσεις ούτε για προσωρινή αλλά ούτε για μόνιμη χρήση εκτός αν έχεις χοντρά προβλήματα με drivers με απλές κάρτες που και σε αυτήν την περίπτωση μία αλλαγή κάρτας πάλι θα σε κάλυπτε οι επιδόσεις της 1700 είναι χειρότερες από μια απλή κάρτα για games που κοστίζει το 1/3 αν θέλεις επαγγελματική κάρτα, πρέπει να πάρεις ένα πιο νέο μοντέλο το οποίο ούτε παλιά τεχνολογία και άρα πολύ χαμηλές επιδόσεις θα έχει αλλά ούτε υψηλό κόστος (hint: το κόστος των quadro συνήθως δεν πέφτει πολύ με τον καιρό με αποτέλεσμα να παραπλανούνται οι καταναλωτές και να νομίζουν ότι υπάρχει κάποια αντιστοιχία σε επιδόσεις ενώ αυτό δεν ισχύει καθόλου)
satmagic Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 προσωπική μου άποψη (προφανώς) αλλά συνεχίζω γιατί δε μιλάμε για λίγα χρήματα αν και η ερώτησή σου έχει καλυφθεί1ον οι mac φοράνε intel ως γνωστόν, και το επόμενο ερώτημα περισσότερο από προφανές: ο λόγος να πληρώσεις για mac ποιος είναι ακριβώς? 2ον οι mac αυτήν την στιγμή έρχονται μόνο με NVIDIA Quadro FX 5600 από επαγγελματικές κάρτες, πράγμα που σημαίνει ότι πληρώνεις μια κάρτα που επίσης δεν αξίζει τα χρήματά της 3ον καλά κάνεις και το σκέφτεσαι για την 1700 γιατί δεν θα άξιζε να τα δώσεις ούτε για προσωρινή αλλά ούτε για μόνιμη χρήση εκτός αν έχεις χοντρά προβλήματα με drivers με απλές κάρτες που και σε αυτήν την περίπτωση μία αλλαγή κάρτας πάλι θα σε κάλυπτε οι επιδόσεις της 1700 είναι χειρότερες από μια απλή κάρτα για games που κοστίζει το 1/3 αν θέλεις επαγγελματική κάρτα, πρέπει να πάρεις ένα πιο νέο μοντέλο το οποίο ούτε παλιά τεχνολογία και άρα πολύ χαμηλές επιδόσεις θα έχει αλλά ούτε υψηλό κόστος (hint: το κόστος των quadro συνήθως δεν πέφτει πολύ με τον καιρό με αποτέλεσμα να παραπλανούνται οι καταναλωτές και να νομίζουν ότι υπάρχει κάποια αντιστοιχία σε επιδόσεις ενώ αυτό δεν ισχύει καθόλου) Δεν νομίζω ότι είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα φίλε μου. H σειρά Quadro FX και επιδόσεις έχει αλλά το βασικότερο φοβερή ποιότητα κατασκευής, Ναι όντως είναι ακριβή αλλά εδώ ισχύει στην κυριολεξία το ότι πληρώνεις παίρνεις, άλλωστε προόριζεται για επαγγελματική χρήση (οποιαδήποτε σύγκριση με φθηνές κάρτες γραφικών νομίζω ότι είναι άστοχη)
oneofthem Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 γεια χαρά, ξέθαψες παλιό θέμα για επιδόσεις δε μπορούμε να μιλήσουμε για ολόκληρη τη σειρά των quadro είναι σαν να πεις ότι όλες οι geforce έχουν καλές ή κακές επιδόσεις, άλλο η 8400 και άλλο η 9800 επί του προκειμένου θα συμβούλευες τον φίλο την αγορά μιας quadro fx 1700? http://www.skroutz.gr/c/55/vga.html?keyphrase=quadro+fx+1700 δλδ 480 ευρώ για μια κάρτα που φοράει G84GL? μια 3500? http://www.skroutz.gr/s/45992/HP-Quadro-FX3500-256MB.html δλδ 847 ευρώ για μια κάρτα που φοράει G71GL? είσαι σίγουρος πως ότι πληρώνεις παίρνεις? ξέρεις τι τεχνολογίας είναι αυτοί οι επεξεργαστές? έχεις εμπειρία στην πράξη με τις κάρτες αυτές? μην το πάρεις επιθετικά, normal γράφω επίσης η σύγκριση με απλές κάρτες δεν πιστεύω πως είναι άστοχη την κάρτα την θέλεις για μια δουλειά, συγκρίνεις μια συγκεκριμένη quadro fx με μια συγκεκριμένη geforce και βλέπεις ποια έχει καλύτερες επιδόσεις στη συγκεκριμένη δουλειά σε σχέση με τα χρήματα για τις υπόλοιπες διαφορές που για μένα δεν είναι λόγος για να πάρεις μια quadro fx μπορείς να διαβάσεις τα σχετικά κείμενα της nvidia για να δεις τι πληρώνεις και τι παίρνεις ο διαχωρισμός που κάνεις για την επαγγελματική χρήση δεν ισχύει αν καταλαβαίνω τι εννοείς, ίσα ίσα που οι απλές κάρτες καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις, υπό πίεση δε βρίσκονται οι quadro fx αλλά οι geforce δεν ξέρω πως αλλιώς σκέφτεσαι την επαγγελματική χρήση, για παράδειγμά το 3dsm γράφεται ότι αποδίδει καλύτερα σε direct3d οπότε μια geforce είναι πολύ καλύτερη επιλογή γιαυτήν την δουλειά, δεν είναι επαγγελματική χρήση αυτή? την στιγμή που έγραφα οι περισσότερες quadro δεν άξιζαν κταμ σαφώς υπάρχουν μερικά μοντέλα που αξίζουν αλλά δεν υπήρχαν για mac όπως και έγραψα μια 1700 δεν αξίζει αυτή τη στιγμή όπως και μια 5600 δεν αξίζει αυτή τη στιγμή τα καινούρια μοντέλα όμως που είναι και πιο φθηνά αξίζουν πιστεύω και θα τα πρότεινα με λίγα λόγια πες μου συγκεκριμένα μοντέλα για να σου πω συγκεκριμένα την άποψή μου αυτός έκανε και ο φίλος πιο πάνω και του έγραψα την άποψή μου στα συγκεκριμένα μοντέλα, δλδ ότι πιστεύω πως δεν αξίζουν αυτή τη στιγμή, όταν βγήκαν ίσως να άξιζαν για την ποιότητα κατασκευής προσωπικά δεν έχω διαπιστώσει κάποια διαφορά που να με επηρεάζει ως χρήστη οπότε και να με ενδιαφέρει αυτό που λες γράφεται αλλά από επίσημες πηγές κυρίως, πού μπορεί να διαπιστώσει διαφορά στην ποιότητα κατασκευής ο χρήστης? δεν έχω κάποια πληροφόρηση στο θέμα αλλά αν μιλάς για την ίδια διαφορά που έχουν και οι xeon από τους απλούς επεξεργαστές τότε η άποψή μου είναι ότι είναι περισσότερο θέμα marketing αυτά ότι θέλεις το συζητάμε
Ailuros Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Aν μιλάμε μόνο για προσωρινή χρήση και δεν χρειάζεται ο χρήστης όλες τις δυνατότητες Quadro, παίρνει απλά μια 9600GT με 90 ευρώπουλα, πιάνει το Rivatuner και την ξεκλειδώνει σε Quadro.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.