Προς το περιεχόμενο

Overclocking E2160

enr0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Γενικα απο ο,τι εχω καταλαβει οι Ε2xxx κομπλαρουν γυρω στα 3-3,4GHz αναλογα το κομματι. Ενας δικος μου Ε2200 κομπλαρε στα 3,1 χωρις vcore, και ψιλοαπογοητευτηκα, ειχα συνηθισει απο τους ''καλους'' Core2.

Αλλα δε πειραζει, μια χαρα εισαι κι εκει. ;)

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βρε παιδια επαθα μια πλακα.... Απο τις θερμοκρασιες στους core που ειχα δει (66-72) ειπα να πειραξω λιγο παλι το fsb χαμηλοτερα... και ξεκινησα απο την αρχη με 333 x 8 και τωρα το πηγα 361 χ 8 = 2880.

Βαζω πανω ORTHOS και μο βγαζει 3240mhz !!!!

βαζω speedfan full load και μου βγαζει θερμοκρασιες στους core 67 68 !!!!

Εχω βαλει auto cpu volt και auto memory volt

To hwmonitor μου βγαζει σε full load 1.34 (max δινει 1.38v)

Τι γίνετε ; !

Μηπως λογω ζεστης δε τραβαει το O/C ?.

• Moderators
Δημοσ.

Σιγουρα λογω ζεστης δεν τραβαει, αλλα και το Orthos δεν αναγνωριζει τους πολλαπλασιαστες σωστα :-)

Κανονικα 2,88 εισαι.

Αν και καλο θα ηταν να ειχες το μεγιστο multi που σου αφηνει γιατι με πιο μεγαλο FSB αυξανεται η θερμοκρασια (θεωρητικα παντα ε).

Δημοσ.
Σιγουρα λογω ζεστης δεν τραβαει, αλλα και το Orthos δεν αναγνωριζει τους πολλαπλασιαστες σωστα :-)

Κανονικα 2,88 εισαι.

Αν και καλο θα ηταν να ειχες το μεγιστο multi που σου αφηνει γιατι με πιο μεγαλο FSB αυξανεται η θερμοκρασια (θεωρητικα παντα ε).

Εβαλα και το everest και αυτο το εβλεπε σαν 9 χ και οχι σαν 8 χ οποτε και εγω ανεβασα πραγματικα 9 χ και πηγε πραγματικα τοσο....:devil:

Εβαλα ενα sims και δουλευει κανονικα... ε... για orthos και prime δε μιλαμε καθολου.. σκαει αμεσως.... αλλα εχω τα 3.2 τωρα ενω παλιοτερα δεν πηγαινε εκει....:lol:

Δημοσ.

Βέβαια το θέμα ειναι να πας 3,2 και να δουλεύει το μηχάνημα, ήτοι να μπορεί να σου κάνει καμιά δουλειά πιο γρήγορα. Αν κρασάρει τότε δεν υπάρχει και λόγος να τρέχεις τόσο ψηλά...Έρχονται και οι ζέστες....

Δημοσ.
Βέβαια το θέμα ειναι να πας 3,2 και να δουλεύει το μηχάνημα, ήτοι να μπορεί να σου κάνει καμιά δουλειά πιο γρήγορα. Αν κρασάρει τότε δεν υπάρχει και λόγος να τρέχεις τόσο ψηλά...Έρχονται και οι ζέστες....

Τελικα το πηγα 3250 αλλα ORTHOS και PRIME το πολυ στα 3 λεπτα εβγαζαν εναν απο τους δυο core εκτος.

Επισης ενα παλιο game που παιζω το Sims 1 (!) εμπαινε μεσα αλλα μετα απο λιγο εκανε reset.

Ετσι αποφασισα να κανω restore το profile απο το bios στα 3.1 με auto volt στους core και auto volt στη ram. Δυστηχως οι θερμοκρασιες πλεον δεν επιτρεπουν πολλα. το prime γρηγορα εβγαλε error. Το ORTHOS οχι αλλα οι θερμοκρασιες ακομα και εδω παραμενουν μεγαλες.

Τα παρατάω λοιπον και εγω παραμενω στα 3.1 (μια και τρεχει sims 1 μια χαρα και φυσικα δε μου εχει κανει reboot με οτι και αν δουλευω παρ ολο που εσκασε στο prime (ενω με χαμηλοτερες θερμοκρασιες δωματιου πηγαινε μια χαρα πριν)

Αργορτερα μαλλον παμε για 2.8 με 3.0 :-(

Παντως ισως με παραπανω volt το συτημα να ειναι stable χωρις reboot αλλα.... οταν ξεπερασει μια θερμοκρασια και σταματησει να λειτουργει.... δεν εχω ορεξη να τρεχω.. τη καναμε τη πλακα μας.

Δημοσ.

Tωρα που κατεβηκαν λιγο οι εξωτερικες θερμοκρασιες δοκιμασα καποια πραγματακια.

Καταφερα να τον παω 420 χ 8 = 3360 και μαλιστα το vdrop εχει βελτιωθει αρκετα.

Οι θερμοκρασιες οπως καταλαβαινετε δε μπορει παρα να ειναι αρκετες.

Θα κατεβασω λιγο το fsb και θα το σταθεροποιησω γιατι με τα 3360 δε δουλευει τιποτα.... (δηλαδη δε δουλευει ORTHOS PRIME και SuperPI) με αυτα που δουλευω καθημερινα παει μια χαρα.

Μαλλον θελω καλυτερη ψυξη. Ποσο ευκολο ειναι να βαλει καποιος απο μονος του και να μπει σωστα ομως ;

Ελεγα για αυτο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806635

Δημοσ.
Σε αυτό χρειάζεσαι και 2 ρόσθετα 12άρια fans.. Εναλλακτικά, δες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807902

Ναι το εχω στα υπ οψην και αυτο αλλα με το πρωτο απο οτι εχω διαβασει παει πολυ καλα.Καποια προβληματακια με τις μνημες γιατι πιανει πολυ χωρο στο κουτι διαβασα.

Δημοσ.

Μετα απο διαφορα κολπα με το fsb περισοτερο εσωσα στο bios 2 O/C που εκανα. Παρακατω δινω σε Everest Benchmarking τις αποδωσεις του συστηματος.

Η πρωτη ειναι η default ετσι για να βλεπουμε και διαφορες.

Αν και εσεις εχετε κατι μπορειτε να το βαλετε για να δουμε διαφορες.

Επισης αν δειτε κατι το οποιο θελει βελτιωση αναμενω τα post σας.:-)

post-86135-129062968901_thumb.jpg

post-86135-129062968902_thumb.jpg

post-86135-129062968904_thumb.jpg

• Moderators
Δημοσ.

Προφανως κρατας τη δευτερη επιλογη.

Και πιο πολλα Mhz στις ραμ και στη CPU και 1:1 ρυθμιση. :-)

Δημοσ.
Προφανως κρατας τη δευτερη επιλογη.

Και πιο πολλα Mhz στις ραμ και στη CPU και 1:1 ρυθμιση. :-)

Δυστυχώς ειναι unstable. κατεβασα λιγο και εχω παει στα 3328 (416 χ 8) Παραμενει το 1:1 ομως :-) Μου αρεσει που στο 2ο το vdrop ειναι ελαχιστο και στο θεμα των volts ειναι ποιο stable παντως.

Βασικο ρολο παιζει παντα η θερμοκρασια.. τωρα πηγα εκει αν ειχε τις θερμοκρασιες μεσα στο δωματιο που ειχε πριν απο μερικες μερες τοτε δε θα το συζητούσα για να φτασω εδω με "μαμα" cooling

Το χειμωνα θα πηγαινει σιγουρα παραπανω :-) Το θεμα ειναι θα αντεξω εγω μεχρι το χειμωνα ; :devil:

• Moderators
Δημοσ.

Το Rock Stable (=prime 95 12ωρες) απο το Bench Stable (=prime 95 10λεπτα), το Desktop-Screenshot-cpuz stable (=prime95 5secs stable) και το Unstable (=αμα θελει μπαινει windows) και τελος το Just Post απεχουν παρα πολυ.

Σκοπος σου ειναι προφανως το πρωτο.

Μου κανεις μια χαρη να ριξεις τη cpu και να δεις που maxάρουν οι ραμ με 5ρια και 2 βολτ max?

Δημοσ.
Το Rock Stable (=prime 95 12ωρες) απο το Bench Stable (=prime 95 10λεπτα), το Desktop-Screenshot-cpuz stable (=prime95 5secs stable) και το Unstable (=αμα θελει μπαινει windows) και τελος το Just Post απεχουν παρα πολυ.

Σκοπος σου ειναι προφανως το πρωτο.

Μου κανεις μια χαρη να ριξεις τη cpu και να δεις που maxάρουν οι ραμ με 5ρια και 2 βολτ max?

Τελικος σκοπος ειναι φυσικα να ειναι rock stable. Οταν ελεγα οτι ειναι unstable ηθελα να πω οτι δεν ετρεχε στα windows ολα αυτα που κανω καθημερινα. Αλλα μεχρι εκει (το prime/orthos εσκαγε σχεδον αμεσως)

Να ριξω τη cpu στα default και να παιξω με τη μνημη (ποσο ποιο γρηγορη θα γινει ) στα 2volt θελεις ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...